נמצאת בבעיהעדידוש22

היי אני בת 33 חיה בארצות הברית במהלך השנים האחרונות הייתי נשואה לתקופה של כמעט שנתיים כדת וכדין הנישואין לא צלחו מסיבות כאלה ואחרות הגרוש עזב את העיר ואני נשארתי כאן יהודיה יחידה בין גויים עברתי תקופה נפשית קשה ובכל זאת נשארתי כעבור זמן כ הכרתי בחור לא יהודי לאט לאט נרקם קשר והיום אנחנו כבר שנה יחד אני באה מבית דתי וגדלתי בדת כילדה קשה לי מצד אחד שאני חיה עם גוי ואנחנו מדברים על נישואין וילדים ומצד שני טוב לי כי לא קיבלתי אהבה כזאת בכל חיי אני מרגישה שהוא אוהב אותי ודואג לי ברמות שאף אחד בחיים לא דאג ואהב ההורים שלי לא מדברים איתי הם כואבים וגם אני כואב לי שאני ככה פוגעת ומאכזבת אותם אבל הצרה היא שאני מפחדת לעזוב מפחדת לא למצוא אהבה כזאת שוב ושיהיה לי מאוחר להביא ילדים לא יודעת מה לעשות  לא קל למצוא אהבה וגבר טוב ולא קל לוותר 

אם אוהבת אותו והוא אוהב אותך אסור לכם להתחתןמושיקו

כי זה דבר הכי אכזרי שיש, לעזור ליהודי להתבולל.

אז אם אתם רוצים להתחתן זה אומר שזה לא אהבה אמיתית

(הדברים מבוססים על התייחסות של  הרבי מלובאויטש למקרה בדיוק כזה )

וואי, נשמעת התלבטות קשה... נועם ה
אולי תנסי לפנות ל"שאל את הרב" שבאתר כיפה, אולי שם זה יהיה יותר יעיל.
תקבלי תשובה תורנית ולבבית..
אם זה מה שאת מחפשת...
בכל אופן בהצלחה ענקית
וואי איזה נסיון אדיר!!!חסדי הים
את צריכה לחשוב בלב שלך פנימה עמוק עמוק בלב, מה הלב שלך רוצה. ברור לי, שלב של יהודיה רוצה קדושה, ושהזוגיות שלה יהיה קדוש, ושהילדים שלה יהיו קדושים וטהורים, ויגדלו עם חינוך יהודי בסיסי.
עצם זה, שאת פונה לאתר כזה, מראה על רצונך ומצפונך הנקי! לכי אחרי המצפון והלב! כמו שאברהם אבינו, עמד בעשרת הנסיונות הקשות שהיו לו, גם לך כבתו של אברהם יש בך את הכוחות. ה' יהיה בעזרך!
חותם,
אני, שחלק מהבני דודים השניים שלי בארה"ב התחתנו עם גויים וצאצאיהם כבר לא יהודים, או שלא יודעים מהי יהדות, ולבי כואב ובוכה עליהם, ואין לי מנחם!!!
נ.ב. אולי תנסי למצוא איזה קהילה או רב לידך, כדי שיהיה לך לפחות קשר מינימלי אתם, וזה יתן לך כוחות, גיבוי, וחברה.
הייתי חייבת לעשות גם לך ^^נועם ה
תסלח לי.
אתם מרגשים
קשהעדידוש22

אני מחפשת את הקדושה קשה לי לחשוב לגדל ילד רחוק מהיהדות הנקודה היא שסבלתי מקשרים שכשלו ומשום מה איתו הכל כל כך נכון מושלם ורוד מרגישה איתו ביטחון הלוואי והייתי מרגישה ככה עם האקס שלי לא הייתי צריכה להרגיש ככה היום הכל כה מסובךמבולבל

ברור שהכל איתו כ"כ נכון, מושלם וורודהדסדס

יצר הרע משקיע שעות נוספות לדאוג שהכל יהיה הכי מושלם שיש.

כל דבר שבקדושה יש לו קשיים, נסיונות ועיכובים, וכן להיפך- דבר שלא בקדושה- יצר הרע דואג לטפח ולדחוף קדימה. למה לא? יש לו בידיים אוצר- נשמה יהודית יקרה וטהורה. את חושבת שיצר הרע יוותר על צ'ק שמן שכזה? הוא מתפרנס מהמצב הזה- זה האוכל שלו והוא לא מוותר בקלות- אז הוא מראה לך את הכל ורוד ומושלם. 

אבל אחר כך - אחרי שהוא מכשיל את האדם בעבירות -הוא בא ומקטרג עליו.

כל זה קיים כך במציאות ,כדי שחופש הבחירה של האדם בין טוב לרע יהיה מאוזן. כמו (להבדיל) -שתמיד האוכל הכי מזיק ולא בריא הוא דוקא זה הטעים לחכינו, ולעומת זאת לא כולנו "מתים" על גזר, ובו יש כ"כ הרבה מרכיבים בריאים.

תקישי מזה ותארי לך- אם כ"כ נעים לך עם החבר הזה, כמה מחיר זה עלול לגבות. וכמה אחרית טובה יש לחיים (מורכבים ומלאי אתגר ככל שיהיו) עם יהודי- כדת משה וישראל.

בשכל ,את וודאי יודעת שהכל מהשם, ואם השם נתן לך אותו (כדי לנסות אותך), הוא בקלות יכול לתת לך את זיווגך- בחחור יהודי וטוב.

אני מתחננת אלייך, שלא משנה כמה קשה לך לעשות את הצעד להפרד ממנו, לפחות תרצי לעשות את הצעד הזה ותתפללי להשם מעומק הלב על זה -בלי נדר כל הזמן. את אולי חלשה ופגיעה כרגע, אך השם הוא חזק, והוא כבר יוכל להושיע אותך, גם אם את לא מסוגלת להושיע את עצמך, אלא שהשם רוצה צעד קטן מצידך. הצעד הקטן הזה הוא לרצות בזה ולהתפלל על זה- מעומק הלב, כל הזמן.

ועוד בקשה- אל תעשי צעד של קשר איתו לפני שאת הולכת לדבר עם רב גדול וצדיק. אבל רב אמיתי ,שמוכר בקרב תלמידי חכמים ככזה.

נשמה יקרה מאוד!

הגוי הזה לא שווה את הסוליה של הנעליים שלך. את יהודיה!

את טהורה ,זכה ויקרה!

סליחה שאני אומרת לך  בצורה פשוטה, בלי ברירת מילים והצטעצעות, אבל אין בגויים אמונה. אין בהם אמונה. תסתכלי לאורך כל שנות ההיסטוריה, וכל מה שהם עשו לנו כל השנים. 

לפי היהדות -ליהודי יש חלקים בנשמה שלגוי אין. גם אם כלפי חוץ את לא מבינה מה ההבדיל בינכם, דעי לך שהמרחק הוא שמים וארץ!

יש הלכה שלא מעמידים מלך גוי /גר על עמ"י, כי יש בהם טבע של אכזריות.

אולי מה שאני כותבת נשמע לך צורם או מוזר, אך התורה היא אמת.

ההורים שלך בארץ?

אם כן, אז תעלי לארץ. אני בטוחה שאחרי הסיפור הזה, הם ירעיפו עלייך הרבה טוב אם תחזרי .

אני מאחלת לך, שהשם יתברך ישמור אותך ויתקנך בעצות טובות ונכונות, ויעזור לך ליישם אותן ברחמים.

מה שכתבתי זה מצידך, אבל עכשיוחסדי הים
אני הולך ברחוב בירושלים עיר הקודש ובוכה.
לא!!! אל תעשי לנו את זה, אנחנו אוהבים אותך. אנחנו רוצים אותך חלק מאתנו. אנחנו היהודים משפחה אחת גדולה. יש בעיות, אבל אל תעזבי, נסדר אותם.
אני מאמין שכל אחת מבנות הפורום, אילו היה לה כנפיים, היתה עפה אלייך עכשיו, ומחבקת ומנשקת אותך!!!
בבקשה תשארי אתנו.
אתה גורם לי לבכותעדידוש22

אני לא מצליחה להשתחרר מהקשר הזה ניסיתי כמה פעמים ולא עמדתי בזה היה לי קשה צער נפשי עמוק מעדיפה למות

מבין את ההרגשהחסדי הים
את צריכה תמיכה. חבל שאנחנו לא לידך לתמוך. כמו שכתבתי קודם, את צריכה קהילה או רב או אפילו חברה יהודייה מוחשיים לידך שיתמכו בך.
(אולי יש, אפילו אפשרות שתזכי אותנו, ותגיעי לארץ לכמה זמן. זה יעזור לניתוק שלך, ובכלל זה יהיה חוויה של חזרה לטבעיות שלך, והמשפחה ובכלל כולנו נהנה מקרבתך.)
אולי זה יעזור לך להחליט:חיה וקיימת
תודה לכם אנשים יקריםעדידוש22

אבל נראה לי שנפלתי כאן חזק לארץ אין לי אפשרות להגיע בקרוב אז אני ממשיכה איתו בשגרה וככה עוברים להם ימים שבועות חודשים 

אולי תנסי איזה סוף שבוע weekendחסדי הים
באיזה מקום מחזק. אני יודע שn.c.s.y וחב"ד מארגנים דברים כאלו, ויש עוד ארגונים. זה ישבור לך את השגרה, וזה יהיה משוב רוח מרענן, ואולי ישנה משהו. וואי איך אני דואג לך אחותי היקרה!
אין לי סיכוי לצאת מאיפה שאני נמצאת זה לא ילךעדידוש22
האם הוא מוכן להתגייר?צורגי

אם הוא מוכן להתגייר - אתם יכולים לפתור את זה מצוין. 

הוא יתגייר, תתחתנו - והכל יבוא על מקומו בשלום. 

מה את אומרת?

הלוואי הייתה לי איתו שיחה על זה אתמולעדידוש22

הוא קצת נרתע מכל מה שקשור לדתות הוא לא אוהב כי הוא מרגיש כפייה יש לציין שהוא לא חי בשום זרם דת כל שהיא הוא מאמין שיש בורא לעולם וזה הכל לא נצרות לא קתולים למזלי לפחות זה אני מקווה שאני אצליח לגעת ליבו שהקרבתי עבורו כל כך הרבה וזה מה שיגרום לי לחיות איתו ללא ספקות שתהיה זאת שעת רצון ורחמים ושה׳ יעזור אמן

אין בית חבד באזור שלך שיכול לעזור לך?מושיקו

אין אונברסיטה שיש שם סטודנטים יהודים?

אין קניון באזור שיש שם ישראלים?

בעיהיוני
״אני מחפשת את הקדושה..״

לא נראה לי שהיא מחפשת להתנדב לארגון גיורי אמריקה או איזה ריאלטי גיורים. כמה שאני הבנתי היא מחפשת בעל יהודי ולגדל ביחד איתו ילדים יהודים
---ואווו לא!!

קראתי את מה שכתבת ו...

קודם כל בטח את מכירה את אירגון "יד לאחים"

שבו נשים שהם הצילו אותן מספרות-שחשבו ש..אין!!

הגוי הזה הוא ה-בעל! אין הם הרגישו את האהבה הגדולה מצידו וכו'...

ואחרי שהן התחתנו..התחילו כל האלימויות וההרבצות למניהן..(לא עלינו.)

עמ"י אחד הדברים שמאפיינים אותו  זה ר-ח-מ-נ-ו-ת! ולגוים א-י-ן את זה!-מתי שבא להם לפי המצב רוח שלהם הם יעשו מה שבא להם!

נשמה!אל תעשי את הטעות הזאת!

אולי אפילו אם את צריכה חיזוק\עידוד-תתקשרי ליד לאחים ותבקשי מהם מספר של אחת מהנשים שהם הצילו אותה ותדברי איתה היא תחזק אותך!

אני מבינה את ההורים שלך-קשה להם עם זה זה גורם להם לצער ואכזבה כ"כ גדולה!!-כי הם יודעים שזה הדרך הכי גרועה בשבילך! ושזה לא הדבר שנכון לך ולא לאף בת יהודיה אחרת.

אני כ"כ מבינה גם אותך זה קשה! ואפילו מאודד! אבל תאמיני לי אם תנתקי איתו קשר את תרגישי כ"כ טוב עם עצמך! ובעז"ה בקרוב בזכות זה תמצאי את הבחור שהכי מתאים לך!בחור יהודי בעל מידות טובות יראת שמים צדיק ותזכי בעז"ה להקים בית כשר ונאמן בישראל!

המון ב"הצלחה! ושתזכי בעז"ה עוד השנה להקים את ביתך הנאמן  והכשר בישראל!מתוך שמחה בריאות שפע והצלחה..נשיקהנשיקה

גיור לצורך חתונה הוא בעייתי מעט... ולשואלת>>>&ותן טל

כי גיור צריך להיעשות בלב שלם מתוך רצון אמיתי להתחבר לעם ישראל, ולא רק מתוך רצון להתחבר לבת ישראל מסוימת.

בקיצור, יכול להיות בעיה גדולה.

ולשואלת היקרה - אני יכול להגיד שאני מכיר מקרה כמו שלך מקרוב מאוד, ואני יודע דבר אחד - אותה אחת, התחרטה לאחר זמן לא רב על מה שעשתה, שבה במהרה אל עמה ואל יהדותה, וכיום היא נשואה לאדם צדיק, ישר, יהודי וטוב לב!!! רק תאמיני בעצמך, אחות יקרה, תאמיני שאם תעשי את הצעד הנכון, אבא בשמיים לא יעזוב אותך. תעלי לארץ הקודש, תנתקי את הקשר עם הגוי, תיקלטי בקהילה בארץ (זה דבר שיעזור לך מאוד להשתחרר מהעניין שלו. בחו"ל זה הרבה יותר יהיה קשה) - ואבא בשמיים כבר ידאג כמה שיותר מהר לסדר לך ולנשמה הגבוהה שלך שנחלצה מהטומאה הזאת, הוא יסדר לך את החתן הכי צדיק שיש, ואת תזכי לאהבה גדולה פי מליון ממה שקיבלת מהגוי ההוא.

אנא, אחות יקרה - תקשיבי ללב האמיתי שלך, לא לזה שהולך שולל אחרי אהבת גוי - תקשיבי לתורת ישראל, למסורת ישראל, להמשך השושלת שהורייך והוריהם והורי הוריהם נלחמו כדי לשמור עליה קדושה ונקייה.

הישארי איתנו, אחותנו, אנחנו אוהבים אותך!!!

זה לא כ"כ פשוטמתואמת

אי אפשר לגייר בכזאת קלות גוי שנמצא בקשר עם אישה יהודייה.

בכל אופן, יהודייה יקרה, מחכים לך כאן בארץ הקודש, ואני בטוח שתמצאי אהבה אמיתית ויהודית.

do you speak English? if you doחרדי מקורי
Please try to contact a rabbi lawrence kelemen, he's a great man and huge torah scholar, who helps and supports ppl in your situation; It sounds like your looking for support from outside your family. I really hope he'll be of an assistance to you.
המספר של יד לאחים..חנהודיה
1-800-620-640...
המספר בארה"בlinux

718-633-067

לא קראתי את כל התגובות (אני מהפלא'...)מירימי
זה נסיון מאד מאד קשה. מעולם ב"ה לא עמדתי בנסיון כ"כ נורא. אבל דבר אחד חשוב לי לחדד שעליך לחשוב ברחמנות על ילדיך. אמנם מצד היהדות הם יהיו יהודים אבל מצידם זה עלול לגרום להרבה סבל נפשי ובלבול של חוסר זהות ושייכות.
כל הכבוד על הפתיחות כאן!
תודה מעומק הלב לכולכם שה׳ יברך אתכםעדידוש22

אני אנסה יותר מאוחר להתקשר ליד לאחים ואעדכן אתכם בתקווה שיהיה חדש עד אז שיהיה לכולכם יום מבורך ושבת שלום

ה' יברך אותך במלא מלא כח לעשות את הצעד הענק הזהשוברת גלים

ובעזרת ה' עוד תזכי לחתן מפואר, יהודי צדיק ואיש אמת להקים איתו את ביתך. ותקימו בית כשר ונאמן בישראל מלא בטוב ובקדושה, ועטוף באהבה עמוקה וגדולה!!

ובזכות ההקרבה שלך, והכוחות האלו שלך, מברכת אותך שכל זה יקרה ממש בקרוב, ותזכו לילדים צדיקים בריאים טהורים ויפים.

בהצלחה אחות!!

נראה שזה הנסיון שלך בחייםאיש השקים
הבדל של פסע בין חיים נצחיים למוות נצחי. לא רק לך אולי גם לדורותייך אחרייך.
עם כל הקושי מקווה שתפעלי נכון, יש בחורים טובים בעם ישראל.
מאד מאד מבינה את הקושי שלך, כמה עצות לבינתייםנקודה

עדידוש יקרה,

הנסיון שאת מתארת עם הקרע שלו קשה מנשא.

יכולה להבין אותך מאד מאד.

מה שאני יכולה להציע לך זה רק דבר כזה- כשאת מדליקה נרות בערב שבת קודש,

תתפללי לה' שייתן לך את הכוח לעשות את הצעד הנכון.

(ואם את לא מדליקה- התחילי להדליק,

אור נרות שבת מאיר את הנשמה ואת הבית, ומעניק כוחות שלא ידעת שקיימים)

כמו כן, אם אין תקבעי מזוזות בביתך, ניכר שאת באמת רוצה להיות קרובה לה',

ויש לנו 613 (תרי"ג) מצוות בהם אנו יכולים להתקרב אליו. השתדלי לאכול כשר,

התפללי- ולו במילים שלך בכל יום. 

הקב"ה רוצה את הקשר איתך. תמיד בכל מצב.

כל דבר שתעשי למענו יקרב אותך אליו, וייתן כוח לנשמה שלך.

כמובן שזה לא במקום כל מה שאמרו כאן,

ולא במקום ליצור קשר עם מישהו שיעזור לך להתנתק ממנו,

אלא אני מדברת על כל רגע שאת עדיין איתו,  וגם בהמשך...

כל מצווה שתעשי תאיר את נשמתך ותיתן לה כוח לומר את 

מה שהיא חושבת על הסיפור הזה.

מתפללת עלייך, בהצלחה.

^^^^ בדיוק רציתי לומר. תתפללי.מתו"ש

ואני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם רב. לא רגל על רגל, שיכיר את התמונה שלימה.
מאד קל כאן לכל הדוסים להגיד שתעזבי אותו, הם צדיקים! יודעים את התורה. מה זה משנה אם תמותי בגלל זה?!
אני לא אומרת שתשארי איתו אבל גם לא אומרת שתעזבי. אני פשוט אומרת שלא אנחנו אלה שצריכים ויכולים לתת תשובות

אנשים יקרים אתם יש חדשעדידוש22

כרגע חזרתי לבית הבן זוג לקח אותי לארוחה בטענה שיש לו הפתעה עבורי פחדתי שזאת הצעת נישואין חטפתי פיק ברכיים הבשורה הייתה שהוא ביקש להתחיל הליך גיור הייתי המומה שאלתי למה מתוך אינסטינקט כי ידעתי שהוא לא היה בעניין ממש  והוא השיב שהוא אוהב אותי והוא רוצה שנהיה משפחה התחלתי לבכות והודעתי לו שזה אינו תהליך פשוט והוא צריך לדעת שהוא מוכן לזה מתוך הנפש פנימה והוא פשוט איתן בדעתו הוא אמר לי שהוא ישב וקרא על מה זה כרוך והוא מוכן לזה אני ממש מתרגשת אני עם דמעות תודה לאל שעוזר לי ככה תודה לכולכם על התמיכה עכשיו מאיפה מתחילים למי פונים מה עושים

תפני לבית חבד או יד לאחים הם בטח יוכלו או לעזור לךלשם שבו ואחלמה

או להפנות אותך לעזרה

בבקשה יהונתן אני אשמח לעזרה בעניין תבורך משמיים אמעדידוש22
איך ה' דואג לך!מדהים!תצליחו!!!אמהונת
מרגשת את!! מי חלם....פורק

|מעכל..|
איזה יופי! שתזכי בע"ה שזה יהיה אצלו פנימי ואמיתי הכי הכי.

ותקימו בית יהודי קדוש וטהור ויהיו לכם ילדים הכי צדיקים וחמודים בעולם!
ותקדשו שם שמיים שם. ואולי תגלו עוד יהודים ותעוררו את הניצוץ שבהם.
ו.. תבואו לארץ הקודש!

איזה שמחה זה שרואים את השגחת ה' והיענותו לתפילותינו!

ישועת ה' כהרף עין - לשנה הבאה בירושלים!!צורגי

איזו מדינה את נמצאת בארצות הברית? 

אני עובד בערוץ הידברות, אשתדל לנסות 'לשדך' אותם למישהו שקרוב לשם. 

ברכה והצלחה!!

אני נמצאת במדינת ויומינג בין יוטה לקולורדועדידוש22

אני אשמח מאוד מאוד תודההההההה ברוך השם אני מתרגשת 

תפני לניקפייגליניזית

"מוטיז" ובקשי ממנו את המאמר של זאב מגן. איפה נמצאת האהבה הגדולה ביותר. (זה לא קשור למקרה שלך במישרים, אבל זו בהחלט נקודה משמעותית).

נרשמתי לפורום כיון שמכתבך נגע לליביאור בישראל

שלום רב

מדי פעם אני קוראת את הפורומים אבל עד היום לא נרשמתי אליהם. הפעם הרגשתי שאני חייבת לדבר איתך , או יותר נכון לענות  לשאלתך.

אני ישראלית וחיה כיום בארה''ב. בעלי לשעבר, יהודי אמריקאי ואני התגרשנו וישלנו ילדים משותפים. דבר ראשון, למרות שכל העדויות היו לטובתי, הוא קיבל את המשמורת לגבי החלטות. חברה ישראלית אחרת שהיתה בבעיה דומה, הלכה לעו'ד שאמר לה על המקום: אם את נשואה לאמריקאי - לא תקבלי משמורת על הילדים. אני יכולה לספר לך שעות על הבעיות הנוספות  שהיו לי , וכאמור, גם הוא יהודי. תארי לך (וכבר שמעתי על זה )שמתגרשים ממישהוא לא יהודי. כל הורה  ירצה שהילד שלו יושפע מהדת שלו. וגם אם הילד יהודי לפי ההלכה, לא תוכלי לעשות דבר אם ההורה השני או הסבא והסבבתא השניים יקחו את הילד לכנסיה ויחגגו איתו דברים שקשורים בנצרות.  

נכון שהיום אתם מאוהבים ומה שאני אומרת אולי נשמע רחוק, אבל גם אני לא חשבתי שנתגרש, ואף אחד לא מתחתן עם מחשבה כזאת, אבל בבסיס אתם שונים, מדת אחרת ותרבות אחרת. ואת לא יכולה לתאר לעצמך איזה כאבי לב זה להתגרש מבעל אמריקאי. ועוד לא יהודי. זה מכפיל את הבעיה פי כמה וכמה. יש לי חברה ישראלית שהיתה נשואה לישראלי שהיום נשוי לנוצריה. את הילדים , כשהיו קטנים הוא לקח לכנסיה ולקשט עץ אשוח וכו'  היא לא יכלה לעשות דבר נגד זה.  מעבר לזה. אם הוא ירצה שהילדים לא יבקרו בישראל, תהי אולי בבעיה, ואז תהיי יותר מבודדת מהיום. לנו לקח כמה שנים עד שיכולתי להוציא את הילדים לביקור בישראל. 

למה את נשארת במקום מבודד? תעברי מקום, תחפשי קהילה נחמדה .

אם תרצי לדבר, אשמח . אני מבינה אותך שהוא נותן אהבה וטוב לכם, ובסך הכל זה מה שכולנו רוצים, אבל, את עלולה להיות בבעיה גדולה יותר,חלילה, בעתיד. 

וגם איזה עתיד יהיה לגדל ילדים יהודים במקום לא יהודי? גם אם עזבת את הדת, תראי שברגע שיהיו לך ילדים תרצי שהם ידעו מה זה חנוכה, פסח ושבת, 

שיהיה לך בהצלחה 

ושוב, אשמח לשמוע ממך אם תרצי לשאול עוד משהוא. 

תהיי  חזקה וכל טוב

שבת שלום ומבורכת לכולםעדידוש22

גם אם לא הגבתי לכל מי שהשתתף בדיון באופן אישי אני רוצה להודות לכם כאן ועכשיו על התמיכה העידוד האכפתיות וההבנה שלא שפטתם אותי לרעה לרגע אני מעריכה אתכם ומברכת אתכם בשפע בריאות אהבה ושמחה אמן יש בי אופטימיות גדולה נכנסתי למטבח וכבר התחלתי בהכנות לכבוד השבת משהו שהמון זמן היה לי כבד ובנוסף עשיתי הפרשת חלה מרגישה נפלא השבח לאל ולכם יש חלק גדול מאוד בזה אז תודה ושתהיה לכולכם שבת מבורכת ומענגת אמשיך לעדכן בתקווה שתמיד רק חדשות טובות לכולנו אמן !!!!!!

הנה הפרטים של בית חב"ד בויומינג:צורגי

http://www.he.chabad.org/centers/default_cdo/aid/672689

תצרי איתם קשר בטלפון המצ"ב לקישור.

וזה האתר שלהם:

http://www.jewishwyoming.com/

בהצלחה!

שאלה למי שמבין (בקשר לגיור):מירימי
האם בתי חבד מתעסקים עם גיור?
כי לי קפץ לראש מכון מאיר ואולי גם ראש יהודי.
הענין אם הם יכולים לעזור בחו"ל?
מה אתם אומרים?
בתי חב"ד יכוליםחסדי הים
לעזור להפנות אותם למקום הנכון, בענין הגיור.

עדידוש, צריכה לברר ולהחליט, אם הגיור זה באמת הפתרון. גיור, זה תהליך מסובך ולא פשוט כלל, גם מבחינה נפשית וגם מבחינה טכנית.

אני מקוה שה' יתן כוחות אדירים להתמודד עם מצבה. איזה יופי שיהודיה קדושה מפרישה חלה ב'wyoming', כ"כ מרגש ומרנין לב!
מעדיפים שלא להתעסק בנושא כזה רגישמושיקו

לא סתם נאמר שגרים לישראל קשים.

בהתחלה דוחים אותם שוב ושוב ורק מי שמתעקש מצליח.

לפעמים חבל על הזמן הזה ולמצוא מישהו יהודי

אני מאוד מחוברת לבית חבד בויומינגעדידוש22

שם העברתי את כל החגים השנה כולל יום כיפור היה מדהים אנשים יקרים ומיוחדים אבל דרכם לא ניתן לעשות גיור

אבל תדברי אם שליח חב"ד שם, והוא יידע להפנות אותך..צורגי

לאן שצריך בענייני גיור. 

היום יש כל כך הרבה אפשרויות, ברוך ה'. 

אוקיי אני אדבר איתם מחר לפני שבת בלי נדר תודהעדידוש22
אה. הבנתי חחחטנגענס
לקח לי קצת זמן להיזכר שיש הבדל של 7 שעות. לא הבנתי מה את מתכוונת. (אולי כדאי להגיד למשה שעל תגובות מחו"ל יכתבו שעה אחרת:‎(E
מה שלומך יקרה?מירימי
חושבת עליך הרבה!
היי מירימי יקרה וכולם שבוע טוב ומבורךעדידוש22

עדיין לא הצלחתי למצוא מקום לגיור הרב בויומינג הפנה לרב בקולורדו שטען שהוא לא מתעסק בגיור אז ממשיכה לחפש עוברים עליי ימים לא קלים מרגישה כמו אחת עם פיצול אישיות. רגע שמחה ורוצה להאמין שהכל יהיה טוב ורגע שני מתמלאת פחדים הכל עובר לי בראש לארוז ללכת להשאר אני חושבת על אמא שלי המון ויודעת שהיא מתייסרת כואב לי שאני גורמת לה לסבל 

בהצלחה נשמהבת-שבע77

המון כוחות,

שולחת לך חיבוק מרחוקנשיקה

אני חושב שתשתפי את אמא שלך בהחלטה שלו להתגייר..צורגי

זה ממש ישמח אותה, אין לך מושג כמה!!

אולי היא גם תוכל לסייע לך בזה. תוכלו לבוא לארץ ולמצוא מסגרת לגיור לדוברי אנגלית - יש כאלו!

כדאי לשאול רב מוסמךבחורצ'יק
מרגישה כל כך אבודה....עדידוש22

גיורגחלת

אם הוא מתגייר לצורך נישואים בלבד הוא לא נחשב ליהודי הגיור טופס רק אם הוא באמת רוצה לקיים תורה ומצוות ומקבל עליו את תרי"ג מצוות!!!

זה תשובה שכתב הרב מוצפי לגבי שאלה שנשאל - גויה שהתעברה מיהודי והיא עכשיו רוצה לעשות תהליך גיור לצורך החתונה :

גיור לשם נישואין אינו גיור.

עדידוש יקרהפייגליניזית

שימי לב שזה לא פורום גיור, ואם יש כאן איזו דעה הלכתית בנושא, כדאי לפנות לארגונים שעוסקים בזה, בנושא הזה אין דעה אחת, ויש התרים וכו'.

אה גחלת ...יום בחצריך

בס"ד 

באיזה בית דין את יושבת... באיזה ציון עברת את בחינות ההסמכה לדיינות? 

ככה לא פוסקים הלכה...

ולך עדידוש, פני לגורמים מוסמכים ואל תתיאשי!!

כואב הרגשתך, אבל נשמתך כמרגליתחסדי הים
יקרה נוצצת וזוהרת, שטמונה בחול, ומחכה שתחשפי אותה. כל יהודייה, היא בת מלך, שלנשמתה יש כנפיים של נשר, שהיא יכולה לעוף אתם, ולהגיע למרומי שחקים.
אינני יודע, מה הפתרון, אם זה גיור, או שתצטרכי לעזוב אותו. העיקר, שתדעי שיש לך נשמה מיוחדת ותפקיד אדיר למלא בעולם, וכולנו אוהבים ומחבקים אותך, ומייחלים להצלחתך. גם אם את בwyoming הרחוקה, את קרובה אל לבנו!!!
עדידוש יקרה, פתחתי ניק חדש כי אין כאן אנונימי.3015

מן הסתם תראי את זה רק מחר כי אצלך עדיין שבת...

חשבתי עליך רבות והתפללתי עלייך.

בגלל שמצבך נגע לליבי ואני בכלל לא מכירה מי יכול לעזור בחו"ל.

חיפשתי באתר של מכון מאיר שזו ישיבה שבין היתר עוזרת למי שרוצה לעבור גיור בארץ.

פניתי במייל לרב יוסי דנקביץ ששמו פורסם שם וסיפרתי לו את המצב+ קישור לשירשור שלך כאן.

שאלתי מה אפשר לעזור.

הוא חזר אלי בטלפון עם תשובות ואני אכתוב כאן כדי שאם יש עוד שצרכים עזרה בעניין יוכלו להעזר.

בעיקרון אשמח להמשיך לעזור לך באישי (אפנה אליך מהניק שלי השני שמוכר יותר).

דבריו של הרב:

ראשית באופן זמני צריך לעזוב את עניין הגיור.

שנית אתם צרכים לעבור למקום עם קהילה יהודית אורתודוכסית.

שם תבקשו מהרב להשתלב בקהילה על ידי הצטרפות לתפילות בבית הכנסת, ארוח בסעודות שבת.

בשלב ראשון אפילו אין צרך לידע שהחבר שלך גוי . (אני מוסיפה, שכדאי שהחבר ידע שלא לגעת ביין משום שזה הופך את היין ליין נסך).

המטרה שהחבר יכיר מקרוב את החיים יהודיים ובעצם גם יותר יוכל לבדוק עם עצמו את כוונתו הרצינית.

בזמן הזה החבר צריך להעמיק ולהעשיר את הידע שלו באמונה בה' וקיום תורה וצוות.

הרב המליץ על מספר ספרים מתאימים אך בגלל שאני גרועה באנגלית הוא ישלח לי את שמם במייל וכשזה יגיע אפרסם כאן בע"ה.

אחד הספרים זה "להיות יהודי " של הרב חיים דוני (יש אותו באנגלית)

לאחר מספר חודשים תבקשו מהרב שיפנה אתכם לרב שעוסק בגיור .

זו ההתחלה.

חשוב שתבינו שזה תהליך ולא עניין של כמה יימים/שבועות.

שה' ייתן לך המון כח!

צדיקה!!!!!! אין עליך!נועם ה
ב"ה תשאלי אותו אם הוא מסכים להתגיירmetorafi
אם כן תגיירי אותו
נכון. פשוט תטבילי אותו וזהו!אלעדאחרונה

רפיייי מה יהיה איתך?

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך