נמצאת בבעיהעדידוש22

היי אני בת 33 חיה בארצות הברית במהלך השנים האחרונות הייתי נשואה לתקופה של כמעט שנתיים כדת וכדין הנישואין לא צלחו מסיבות כאלה ואחרות הגרוש עזב את העיר ואני נשארתי כאן יהודיה יחידה בין גויים עברתי תקופה נפשית קשה ובכל זאת נשארתי כעבור זמן כ הכרתי בחור לא יהודי לאט לאט נרקם קשר והיום אנחנו כבר שנה יחד אני באה מבית דתי וגדלתי בדת כילדה קשה לי מצד אחד שאני חיה עם גוי ואנחנו מדברים על נישואין וילדים ומצד שני טוב לי כי לא קיבלתי אהבה כזאת בכל חיי אני מרגישה שהוא אוהב אותי ודואג לי ברמות שאף אחד בחיים לא דאג ואהב ההורים שלי לא מדברים איתי הם כואבים וגם אני כואב לי שאני ככה פוגעת ומאכזבת אותם אבל הצרה היא שאני מפחדת לעזוב מפחדת לא למצוא אהבה כזאת שוב ושיהיה לי מאוחר להביא ילדים לא יודעת מה לעשות  לא קל למצוא אהבה וגבר טוב ולא קל לוותר 

אם אוהבת אותו והוא אוהב אותך אסור לכם להתחתןמושיקו

כי זה דבר הכי אכזרי שיש, לעזור ליהודי להתבולל.

אז אם אתם רוצים להתחתן זה אומר שזה לא אהבה אמיתית

(הדברים מבוססים על התייחסות של  הרבי מלובאויטש למקרה בדיוק כזה )

וואי, נשמעת התלבטות קשה... נועם ה
אולי תנסי לפנות ל"שאל את הרב" שבאתר כיפה, אולי שם זה יהיה יותר יעיל.
תקבלי תשובה תורנית ולבבית..
אם זה מה שאת מחפשת...
בכל אופן בהצלחה ענקית
וואי איזה נסיון אדיר!!!חסדי הים
את צריכה לחשוב בלב שלך פנימה עמוק עמוק בלב, מה הלב שלך רוצה. ברור לי, שלב של יהודיה רוצה קדושה, ושהזוגיות שלה יהיה קדוש, ושהילדים שלה יהיו קדושים וטהורים, ויגדלו עם חינוך יהודי בסיסי.
עצם זה, שאת פונה לאתר כזה, מראה על רצונך ומצפונך הנקי! לכי אחרי המצפון והלב! כמו שאברהם אבינו, עמד בעשרת הנסיונות הקשות שהיו לו, גם לך כבתו של אברהם יש בך את הכוחות. ה' יהיה בעזרך!
חותם,
אני, שחלק מהבני דודים השניים שלי בארה"ב התחתנו עם גויים וצאצאיהם כבר לא יהודים, או שלא יודעים מהי יהדות, ולבי כואב ובוכה עליהם, ואין לי מנחם!!!
נ.ב. אולי תנסי למצוא איזה קהילה או רב לידך, כדי שיהיה לך לפחות קשר מינימלי אתם, וזה יתן לך כוחות, גיבוי, וחברה.
הייתי חייבת לעשות גם לך ^^נועם ה
תסלח לי.
אתם מרגשים
קשהעדידוש22

אני מחפשת את הקדושה קשה לי לחשוב לגדל ילד רחוק מהיהדות הנקודה היא שסבלתי מקשרים שכשלו ומשום מה איתו הכל כל כך נכון מושלם ורוד מרגישה איתו ביטחון הלוואי והייתי מרגישה ככה עם האקס שלי לא הייתי צריכה להרגיש ככה היום הכל כה מסובךמבולבל

ברור שהכל איתו כ"כ נכון, מושלם וורודהדסדס

יצר הרע משקיע שעות נוספות לדאוג שהכל יהיה הכי מושלם שיש.

כל דבר שבקדושה יש לו קשיים, נסיונות ועיכובים, וכן להיפך- דבר שלא בקדושה- יצר הרע דואג לטפח ולדחוף קדימה. למה לא? יש לו בידיים אוצר- נשמה יהודית יקרה וטהורה. את חושבת שיצר הרע יוותר על צ'ק שמן שכזה? הוא מתפרנס מהמצב הזה- זה האוכל שלו והוא לא מוותר בקלות- אז הוא מראה לך את הכל ורוד ומושלם. 

אבל אחר כך - אחרי שהוא מכשיל את האדם בעבירות -הוא בא ומקטרג עליו.

כל זה קיים כך במציאות ,כדי שחופש הבחירה של האדם בין טוב לרע יהיה מאוזן. כמו (להבדיל) -שתמיד האוכל הכי מזיק ולא בריא הוא דוקא זה הטעים לחכינו, ולעומת זאת לא כולנו "מתים" על גזר, ובו יש כ"כ הרבה מרכיבים בריאים.

תקישי מזה ותארי לך- אם כ"כ נעים לך עם החבר הזה, כמה מחיר זה עלול לגבות. וכמה אחרית טובה יש לחיים (מורכבים ומלאי אתגר ככל שיהיו) עם יהודי- כדת משה וישראל.

בשכל ,את וודאי יודעת שהכל מהשם, ואם השם נתן לך אותו (כדי לנסות אותך), הוא בקלות יכול לתת לך את זיווגך- בחחור יהודי וטוב.

אני מתחננת אלייך, שלא משנה כמה קשה לך לעשות את הצעד להפרד ממנו, לפחות תרצי לעשות את הצעד הזה ותתפללי להשם מעומק הלב על זה -בלי נדר כל הזמן. את אולי חלשה ופגיעה כרגע, אך השם הוא חזק, והוא כבר יוכל להושיע אותך, גם אם את לא מסוגלת להושיע את עצמך, אלא שהשם רוצה צעד קטן מצידך. הצעד הקטן הזה הוא לרצות בזה ולהתפלל על זה- מעומק הלב, כל הזמן.

ועוד בקשה- אל תעשי צעד של קשר איתו לפני שאת הולכת לדבר עם רב גדול וצדיק. אבל רב אמיתי ,שמוכר בקרב תלמידי חכמים ככזה.

נשמה יקרה מאוד!

הגוי הזה לא שווה את הסוליה של הנעליים שלך. את יהודיה!

את טהורה ,זכה ויקרה!

סליחה שאני אומרת לך  בצורה פשוטה, בלי ברירת מילים והצטעצעות, אבל אין בגויים אמונה. אין בהם אמונה. תסתכלי לאורך כל שנות ההיסטוריה, וכל מה שהם עשו לנו כל השנים. 

לפי היהדות -ליהודי יש חלקים בנשמה שלגוי אין. גם אם כלפי חוץ את לא מבינה מה ההבדיל בינכם, דעי לך שהמרחק הוא שמים וארץ!

יש הלכה שלא מעמידים מלך גוי /גר על עמ"י, כי יש בהם טבע של אכזריות.

אולי מה שאני כותבת נשמע לך צורם או מוזר, אך התורה היא אמת.

ההורים שלך בארץ?

אם כן, אז תעלי לארץ. אני בטוחה שאחרי הסיפור הזה, הם ירעיפו עלייך הרבה טוב אם תחזרי .

אני מאחלת לך, שהשם יתברך ישמור אותך ויתקנך בעצות טובות ונכונות, ויעזור לך ליישם אותן ברחמים.

מה שכתבתי זה מצידך, אבל עכשיוחסדי הים
אני הולך ברחוב בירושלים עיר הקודש ובוכה.
לא!!! אל תעשי לנו את זה, אנחנו אוהבים אותך. אנחנו רוצים אותך חלק מאתנו. אנחנו היהודים משפחה אחת גדולה. יש בעיות, אבל אל תעזבי, נסדר אותם.
אני מאמין שכל אחת מבנות הפורום, אילו היה לה כנפיים, היתה עפה אלייך עכשיו, ומחבקת ומנשקת אותך!!!
בבקשה תשארי אתנו.
אתה גורם לי לבכותעדידוש22

אני לא מצליחה להשתחרר מהקשר הזה ניסיתי כמה פעמים ולא עמדתי בזה היה לי קשה צער נפשי עמוק מעדיפה למות

מבין את ההרגשהחסדי הים
את צריכה תמיכה. חבל שאנחנו לא לידך לתמוך. כמו שכתבתי קודם, את צריכה קהילה או רב או אפילו חברה יהודייה מוחשיים לידך שיתמכו בך.
(אולי יש, אפילו אפשרות שתזכי אותנו, ותגיעי לארץ לכמה זמן. זה יעזור לניתוק שלך, ובכלל זה יהיה חוויה של חזרה לטבעיות שלך, והמשפחה ובכלל כולנו נהנה מקרבתך.)
אולי זה יעזור לך להחליט:חיה וקיימת
תודה לכם אנשים יקריםעדידוש22

אבל נראה לי שנפלתי כאן חזק לארץ אין לי אפשרות להגיע בקרוב אז אני ממשיכה איתו בשגרה וככה עוברים להם ימים שבועות חודשים 

אולי תנסי איזה סוף שבוע weekendחסדי הים
באיזה מקום מחזק. אני יודע שn.c.s.y וחב"ד מארגנים דברים כאלו, ויש עוד ארגונים. זה ישבור לך את השגרה, וזה יהיה משוב רוח מרענן, ואולי ישנה משהו. וואי איך אני דואג לך אחותי היקרה!
אין לי סיכוי לצאת מאיפה שאני נמצאת זה לא ילךעדידוש22
האם הוא מוכן להתגייר?צורגי

אם הוא מוכן להתגייר - אתם יכולים לפתור את זה מצוין. 

הוא יתגייר, תתחתנו - והכל יבוא על מקומו בשלום. 

מה את אומרת?

הלוואי הייתה לי איתו שיחה על זה אתמולעדידוש22

הוא קצת נרתע מכל מה שקשור לדתות הוא לא אוהב כי הוא מרגיש כפייה יש לציין שהוא לא חי בשום זרם דת כל שהיא הוא מאמין שיש בורא לעולם וזה הכל לא נצרות לא קתולים למזלי לפחות זה אני מקווה שאני אצליח לגעת ליבו שהקרבתי עבורו כל כך הרבה וזה מה שיגרום לי לחיות איתו ללא ספקות שתהיה זאת שעת רצון ורחמים ושה׳ יעזור אמן

אין בית חבד באזור שלך שיכול לעזור לך?מושיקו

אין אונברסיטה שיש שם סטודנטים יהודים?

אין קניון באזור שיש שם ישראלים?

בעיהיוני
״אני מחפשת את הקדושה..״

לא נראה לי שהיא מחפשת להתנדב לארגון גיורי אמריקה או איזה ריאלטי גיורים. כמה שאני הבנתי היא מחפשת בעל יהודי ולגדל ביחד איתו ילדים יהודים
---ואווו לא!!

קראתי את מה שכתבת ו...

קודם כל בטח את מכירה את אירגון "יד לאחים"

שבו נשים שהם הצילו אותן מספרות-שחשבו ש..אין!!

הגוי הזה הוא ה-בעל! אין הם הרגישו את האהבה הגדולה מצידו וכו'...

ואחרי שהן התחתנו..התחילו כל האלימויות וההרבצות למניהן..(לא עלינו.)

עמ"י אחד הדברים שמאפיינים אותו  זה ר-ח-מ-נ-ו-ת! ולגוים א-י-ן את זה!-מתי שבא להם לפי המצב רוח שלהם הם יעשו מה שבא להם!

נשמה!אל תעשי את הטעות הזאת!

אולי אפילו אם את צריכה חיזוק\עידוד-תתקשרי ליד לאחים ותבקשי מהם מספר של אחת מהנשים שהם הצילו אותה ותדברי איתה היא תחזק אותך!

אני מבינה את ההורים שלך-קשה להם עם זה זה גורם להם לצער ואכזבה כ"כ גדולה!!-כי הם יודעים שזה הדרך הכי גרועה בשבילך! ושזה לא הדבר שנכון לך ולא לאף בת יהודיה אחרת.

אני כ"כ מבינה גם אותך זה קשה! ואפילו מאודד! אבל תאמיני לי אם תנתקי איתו קשר את תרגישי כ"כ טוב עם עצמך! ובעז"ה בקרוב בזכות זה תמצאי את הבחור שהכי מתאים לך!בחור יהודי בעל מידות טובות יראת שמים צדיק ותזכי בעז"ה להקים בית כשר ונאמן בישראל!

המון ב"הצלחה! ושתזכי בעז"ה עוד השנה להקים את ביתך הנאמן  והכשר בישראל!מתוך שמחה בריאות שפע והצלחה..נשיקהנשיקה

גיור לצורך חתונה הוא בעייתי מעט... ולשואלת>>>&ותן טל

כי גיור צריך להיעשות בלב שלם מתוך רצון אמיתי להתחבר לעם ישראל, ולא רק מתוך רצון להתחבר לבת ישראל מסוימת.

בקיצור, יכול להיות בעיה גדולה.

ולשואלת היקרה - אני יכול להגיד שאני מכיר מקרה כמו שלך מקרוב מאוד, ואני יודע דבר אחד - אותה אחת, התחרטה לאחר זמן לא רב על מה שעשתה, שבה במהרה אל עמה ואל יהדותה, וכיום היא נשואה לאדם צדיק, ישר, יהודי וטוב לב!!! רק תאמיני בעצמך, אחות יקרה, תאמיני שאם תעשי את הצעד הנכון, אבא בשמיים לא יעזוב אותך. תעלי לארץ הקודש, תנתקי את הקשר עם הגוי, תיקלטי בקהילה בארץ (זה דבר שיעזור לך מאוד להשתחרר מהעניין שלו. בחו"ל זה הרבה יותר יהיה קשה) - ואבא בשמיים כבר ידאג כמה שיותר מהר לסדר לך ולנשמה הגבוהה שלך שנחלצה מהטומאה הזאת, הוא יסדר לך את החתן הכי צדיק שיש, ואת תזכי לאהבה גדולה פי מליון ממה שקיבלת מהגוי ההוא.

אנא, אחות יקרה - תקשיבי ללב האמיתי שלך, לא לזה שהולך שולל אחרי אהבת גוי - תקשיבי לתורת ישראל, למסורת ישראל, להמשך השושלת שהורייך והוריהם והורי הוריהם נלחמו כדי לשמור עליה קדושה ונקייה.

הישארי איתנו, אחותנו, אנחנו אוהבים אותך!!!

זה לא כ"כ פשוטמתואמת

אי אפשר לגייר בכזאת קלות גוי שנמצא בקשר עם אישה יהודייה.

בכל אופן, יהודייה יקרה, מחכים לך כאן בארץ הקודש, ואני בטוח שתמצאי אהבה אמיתית ויהודית.

do you speak English? if you doחרדי מקורי
Please try to contact a rabbi lawrence kelemen, he's a great man and huge torah scholar, who helps and supports ppl in your situation; It sounds like your looking for support from outside your family. I really hope he'll be of an assistance to you.
המספר של יד לאחים..חנהודיה
1-800-620-640...
המספר בארה"בlinux

718-633-067

לא קראתי את כל התגובות (אני מהפלא'...)מירימי
זה נסיון מאד מאד קשה. מעולם ב"ה לא עמדתי בנסיון כ"כ נורא. אבל דבר אחד חשוב לי לחדד שעליך לחשוב ברחמנות על ילדיך. אמנם מצד היהדות הם יהיו יהודים אבל מצידם זה עלול לגרום להרבה סבל נפשי ובלבול של חוסר זהות ושייכות.
כל הכבוד על הפתיחות כאן!
תודה מעומק הלב לכולכם שה׳ יברך אתכםעדידוש22

אני אנסה יותר מאוחר להתקשר ליד לאחים ואעדכן אתכם בתקווה שיהיה חדש עד אז שיהיה לכולכם יום מבורך ושבת שלום

ה' יברך אותך במלא מלא כח לעשות את הצעד הענק הזהשוברת גלים

ובעזרת ה' עוד תזכי לחתן מפואר, יהודי צדיק ואיש אמת להקים איתו את ביתך. ותקימו בית כשר ונאמן בישראל מלא בטוב ובקדושה, ועטוף באהבה עמוקה וגדולה!!

ובזכות ההקרבה שלך, והכוחות האלו שלך, מברכת אותך שכל זה יקרה ממש בקרוב, ותזכו לילדים צדיקים בריאים טהורים ויפים.

בהצלחה אחות!!

נראה שזה הנסיון שלך בחייםאיש השקים
הבדל של פסע בין חיים נצחיים למוות נצחי. לא רק לך אולי גם לדורותייך אחרייך.
עם כל הקושי מקווה שתפעלי נכון, יש בחורים טובים בעם ישראל.
מאד מאד מבינה את הקושי שלך, כמה עצות לבינתייםנקודה

עדידוש יקרה,

הנסיון שאת מתארת עם הקרע שלו קשה מנשא.

יכולה להבין אותך מאד מאד.

מה שאני יכולה להציע לך זה רק דבר כזה- כשאת מדליקה נרות בערב שבת קודש,

תתפללי לה' שייתן לך את הכוח לעשות את הצעד הנכון.

(ואם את לא מדליקה- התחילי להדליק,

אור נרות שבת מאיר את הנשמה ואת הבית, ומעניק כוחות שלא ידעת שקיימים)

כמו כן, אם אין תקבעי מזוזות בביתך, ניכר שאת באמת רוצה להיות קרובה לה',

ויש לנו 613 (תרי"ג) מצוות בהם אנו יכולים להתקרב אליו. השתדלי לאכול כשר,

התפללי- ולו במילים שלך בכל יום. 

הקב"ה רוצה את הקשר איתך. תמיד בכל מצב.

כל דבר שתעשי למענו יקרב אותך אליו, וייתן כוח לנשמה שלך.

כמובן שזה לא במקום כל מה שאמרו כאן,

ולא במקום ליצור קשר עם מישהו שיעזור לך להתנתק ממנו,

אלא אני מדברת על כל רגע שאת עדיין איתו,  וגם בהמשך...

כל מצווה שתעשי תאיר את נשמתך ותיתן לה כוח לומר את 

מה שהיא חושבת על הסיפור הזה.

מתפללת עלייך, בהצלחה.

^^^^ בדיוק רציתי לומר. תתפללי.מתו"ש

ואני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם רב. לא רגל על רגל, שיכיר את התמונה שלימה.
מאד קל כאן לכל הדוסים להגיד שתעזבי אותו, הם צדיקים! יודעים את התורה. מה זה משנה אם תמותי בגלל זה?!
אני לא אומרת שתשארי איתו אבל גם לא אומרת שתעזבי. אני פשוט אומרת שלא אנחנו אלה שצריכים ויכולים לתת תשובות

אנשים יקרים אתם יש חדשעדידוש22

כרגע חזרתי לבית הבן זוג לקח אותי לארוחה בטענה שיש לו הפתעה עבורי פחדתי שזאת הצעת נישואין חטפתי פיק ברכיים הבשורה הייתה שהוא ביקש להתחיל הליך גיור הייתי המומה שאלתי למה מתוך אינסטינקט כי ידעתי שהוא לא היה בעניין ממש  והוא השיב שהוא אוהב אותי והוא רוצה שנהיה משפחה התחלתי לבכות והודעתי לו שזה אינו תהליך פשוט והוא צריך לדעת שהוא מוכן לזה מתוך הנפש פנימה והוא פשוט איתן בדעתו הוא אמר לי שהוא ישב וקרא על מה זה כרוך והוא מוכן לזה אני ממש מתרגשת אני עם דמעות תודה לאל שעוזר לי ככה תודה לכולכם על התמיכה עכשיו מאיפה מתחילים למי פונים מה עושים

תפני לבית חבד או יד לאחים הם בטח יוכלו או לעזור לךלשם שבו ואחלמה

או להפנות אותך לעזרה

בבקשה יהונתן אני אשמח לעזרה בעניין תבורך משמיים אמעדידוש22
איך ה' דואג לך!מדהים!תצליחו!!!אמהונת
מרגשת את!! מי חלם....פורק

|מעכל..|
איזה יופי! שתזכי בע"ה שזה יהיה אצלו פנימי ואמיתי הכי הכי.

ותקימו בית יהודי קדוש וטהור ויהיו לכם ילדים הכי צדיקים וחמודים בעולם!
ותקדשו שם שמיים שם. ואולי תגלו עוד יהודים ותעוררו את הניצוץ שבהם.
ו.. תבואו לארץ הקודש!

איזה שמחה זה שרואים את השגחת ה' והיענותו לתפילותינו!

ישועת ה' כהרף עין - לשנה הבאה בירושלים!!צורגי

איזו מדינה את נמצאת בארצות הברית? 

אני עובד בערוץ הידברות, אשתדל לנסות 'לשדך' אותם למישהו שקרוב לשם. 

ברכה והצלחה!!

אני נמצאת במדינת ויומינג בין יוטה לקולורדועדידוש22

אני אשמח מאוד מאוד תודההההההה ברוך השם אני מתרגשת 

תפני לניקפייגליניזית

"מוטיז" ובקשי ממנו את המאמר של זאב מגן. איפה נמצאת האהבה הגדולה ביותר. (זה לא קשור למקרה שלך במישרים, אבל זו בהחלט נקודה משמעותית).

נרשמתי לפורום כיון שמכתבך נגע לליביאור בישראל

שלום רב

מדי פעם אני קוראת את הפורומים אבל עד היום לא נרשמתי אליהם. הפעם הרגשתי שאני חייבת לדבר איתך , או יותר נכון לענות  לשאלתך.

אני ישראלית וחיה כיום בארה''ב. בעלי לשעבר, יהודי אמריקאי ואני התגרשנו וישלנו ילדים משותפים. דבר ראשון, למרות שכל העדויות היו לטובתי, הוא קיבל את המשמורת לגבי החלטות. חברה ישראלית אחרת שהיתה בבעיה דומה, הלכה לעו'ד שאמר לה על המקום: אם את נשואה לאמריקאי - לא תקבלי משמורת על הילדים. אני יכולה לספר לך שעות על הבעיות הנוספות  שהיו לי , וכאמור, גם הוא יהודי. תארי לך (וכבר שמעתי על זה )שמתגרשים ממישהוא לא יהודי. כל הורה  ירצה שהילד שלו יושפע מהדת שלו. וגם אם הילד יהודי לפי ההלכה, לא תוכלי לעשות דבר אם ההורה השני או הסבא והסבבתא השניים יקחו את הילד לכנסיה ויחגגו איתו דברים שקשורים בנצרות.  

נכון שהיום אתם מאוהבים ומה שאני אומרת אולי נשמע רחוק, אבל גם אני לא חשבתי שנתגרש, ואף אחד לא מתחתן עם מחשבה כזאת, אבל בבסיס אתם שונים, מדת אחרת ותרבות אחרת. ואת לא יכולה לתאר לעצמך איזה כאבי לב זה להתגרש מבעל אמריקאי. ועוד לא יהודי. זה מכפיל את הבעיה פי כמה וכמה. יש לי חברה ישראלית שהיתה נשואה לישראלי שהיום נשוי לנוצריה. את הילדים , כשהיו קטנים הוא לקח לכנסיה ולקשט עץ אשוח וכו'  היא לא יכלה לעשות דבר נגד זה.  מעבר לזה. אם הוא ירצה שהילדים לא יבקרו בישראל, תהי אולי בבעיה, ואז תהיי יותר מבודדת מהיום. לנו לקח כמה שנים עד שיכולתי להוציא את הילדים לביקור בישראל. 

למה את נשארת במקום מבודד? תעברי מקום, תחפשי קהילה נחמדה .

אם תרצי לדבר, אשמח . אני מבינה אותך שהוא נותן אהבה וטוב לכם, ובסך הכל זה מה שכולנו רוצים, אבל, את עלולה להיות בבעיה גדולה יותר,חלילה, בעתיד. 

וגם איזה עתיד יהיה לגדל ילדים יהודים במקום לא יהודי? גם אם עזבת את הדת, תראי שברגע שיהיו לך ילדים תרצי שהם ידעו מה זה חנוכה, פסח ושבת, 

שיהיה לך בהצלחה 

ושוב, אשמח לשמוע ממך אם תרצי לשאול עוד משהוא. 

תהיי  חזקה וכל טוב

שבת שלום ומבורכת לכולםעדידוש22

גם אם לא הגבתי לכל מי שהשתתף בדיון באופן אישי אני רוצה להודות לכם כאן ועכשיו על התמיכה העידוד האכפתיות וההבנה שלא שפטתם אותי לרעה לרגע אני מעריכה אתכם ומברכת אתכם בשפע בריאות אהבה ושמחה אמן יש בי אופטימיות גדולה נכנסתי למטבח וכבר התחלתי בהכנות לכבוד השבת משהו שהמון זמן היה לי כבד ובנוסף עשיתי הפרשת חלה מרגישה נפלא השבח לאל ולכם יש חלק גדול מאוד בזה אז תודה ושתהיה לכולכם שבת מבורכת ומענגת אמשיך לעדכן בתקווה שתמיד רק חדשות טובות לכולנו אמן !!!!!!

הנה הפרטים של בית חב"ד בויומינג:צורגי

http://www.he.chabad.org/centers/default_cdo/aid/672689

תצרי איתם קשר בטלפון המצ"ב לקישור.

וזה האתר שלהם:

http://www.jewishwyoming.com/

בהצלחה!

שאלה למי שמבין (בקשר לגיור):מירימי
האם בתי חבד מתעסקים עם גיור?
כי לי קפץ לראש מכון מאיר ואולי גם ראש יהודי.
הענין אם הם יכולים לעזור בחו"ל?
מה אתם אומרים?
בתי חב"ד יכוליםחסדי הים
לעזור להפנות אותם למקום הנכון, בענין הגיור.

עדידוש, צריכה לברר ולהחליט, אם הגיור זה באמת הפתרון. גיור, זה תהליך מסובך ולא פשוט כלל, גם מבחינה נפשית וגם מבחינה טכנית.

אני מקוה שה' יתן כוחות אדירים להתמודד עם מצבה. איזה יופי שיהודיה קדושה מפרישה חלה ב'wyoming', כ"כ מרגש ומרנין לב!
מעדיפים שלא להתעסק בנושא כזה רגישמושיקו

לא סתם נאמר שגרים לישראל קשים.

בהתחלה דוחים אותם שוב ושוב ורק מי שמתעקש מצליח.

לפעמים חבל על הזמן הזה ולמצוא מישהו יהודי

אני מאוד מחוברת לבית חבד בויומינגעדידוש22

שם העברתי את כל החגים השנה כולל יום כיפור היה מדהים אנשים יקרים ומיוחדים אבל דרכם לא ניתן לעשות גיור

אבל תדברי אם שליח חב"ד שם, והוא יידע להפנות אותך..צורגי

לאן שצריך בענייני גיור. 

היום יש כל כך הרבה אפשרויות, ברוך ה'. 

אוקיי אני אדבר איתם מחר לפני שבת בלי נדר תודהעדידוש22
אה. הבנתי חחחטנגענס
לקח לי קצת זמן להיזכר שיש הבדל של 7 שעות. לא הבנתי מה את מתכוונת. (אולי כדאי להגיד למשה שעל תגובות מחו"ל יכתבו שעה אחרת:‎(E
מה שלומך יקרה?מירימי
חושבת עליך הרבה!
היי מירימי יקרה וכולם שבוע טוב ומבורךעדידוש22

עדיין לא הצלחתי למצוא מקום לגיור הרב בויומינג הפנה לרב בקולורדו שטען שהוא לא מתעסק בגיור אז ממשיכה לחפש עוברים עליי ימים לא קלים מרגישה כמו אחת עם פיצול אישיות. רגע שמחה ורוצה להאמין שהכל יהיה טוב ורגע שני מתמלאת פחדים הכל עובר לי בראש לארוז ללכת להשאר אני חושבת על אמא שלי המון ויודעת שהיא מתייסרת כואב לי שאני גורמת לה לסבל 

בהצלחה נשמהבת-שבע77

המון כוחות,

שולחת לך חיבוק מרחוקנשיקה

אני חושב שתשתפי את אמא שלך בהחלטה שלו להתגייר..צורגי

זה ממש ישמח אותה, אין לך מושג כמה!!

אולי היא גם תוכל לסייע לך בזה. תוכלו לבוא לארץ ולמצוא מסגרת לגיור לדוברי אנגלית - יש כאלו!

כדאי לשאול רב מוסמךבחורצ'יק
מרגישה כל כך אבודה....עדידוש22

גיורגחלת

אם הוא מתגייר לצורך נישואים בלבד הוא לא נחשב ליהודי הגיור טופס רק אם הוא באמת רוצה לקיים תורה ומצוות ומקבל עליו את תרי"ג מצוות!!!

זה תשובה שכתב הרב מוצפי לגבי שאלה שנשאל - גויה שהתעברה מיהודי והיא עכשיו רוצה לעשות תהליך גיור לצורך החתונה :

גיור לשם נישואין אינו גיור.

עדידוש יקרהפייגליניזית

שימי לב שזה לא פורום גיור, ואם יש כאן איזו דעה הלכתית בנושא, כדאי לפנות לארגונים שעוסקים בזה, בנושא הזה אין דעה אחת, ויש התרים וכו'.

אה גחלת ...יום בחצריך

בס"ד 

באיזה בית דין את יושבת... באיזה ציון עברת את בחינות ההסמכה לדיינות? 

ככה לא פוסקים הלכה...

ולך עדידוש, פני לגורמים מוסמכים ואל תתיאשי!!

כואב הרגשתך, אבל נשמתך כמרגליתחסדי הים
יקרה נוצצת וזוהרת, שטמונה בחול, ומחכה שתחשפי אותה. כל יהודייה, היא בת מלך, שלנשמתה יש כנפיים של נשר, שהיא יכולה לעוף אתם, ולהגיע למרומי שחקים.
אינני יודע, מה הפתרון, אם זה גיור, או שתצטרכי לעזוב אותו. העיקר, שתדעי שיש לך נשמה מיוחדת ותפקיד אדיר למלא בעולם, וכולנו אוהבים ומחבקים אותך, ומייחלים להצלחתך. גם אם את בwyoming הרחוקה, את קרובה אל לבנו!!!
עדידוש יקרה, פתחתי ניק חדש כי אין כאן אנונימי.3015

מן הסתם תראי את זה רק מחר כי אצלך עדיין שבת...

חשבתי עליך רבות והתפללתי עלייך.

בגלל שמצבך נגע לליבי ואני בכלל לא מכירה מי יכול לעזור בחו"ל.

חיפשתי באתר של מכון מאיר שזו ישיבה שבין היתר עוזרת למי שרוצה לעבור גיור בארץ.

פניתי במייל לרב יוסי דנקביץ ששמו פורסם שם וסיפרתי לו את המצב+ קישור לשירשור שלך כאן.

שאלתי מה אפשר לעזור.

הוא חזר אלי בטלפון עם תשובות ואני אכתוב כאן כדי שאם יש עוד שצרכים עזרה בעניין יוכלו להעזר.

בעיקרון אשמח להמשיך לעזור לך באישי (אפנה אליך מהניק שלי השני שמוכר יותר).

דבריו של הרב:

ראשית באופן זמני צריך לעזוב את עניין הגיור.

שנית אתם צרכים לעבור למקום עם קהילה יהודית אורתודוכסית.

שם תבקשו מהרב להשתלב בקהילה על ידי הצטרפות לתפילות בבית הכנסת, ארוח בסעודות שבת.

בשלב ראשון אפילו אין צרך לידע שהחבר שלך גוי . (אני מוסיפה, שכדאי שהחבר ידע שלא לגעת ביין משום שזה הופך את היין ליין נסך).

המטרה שהחבר יכיר מקרוב את החיים יהודיים ובעצם גם יותר יוכל לבדוק עם עצמו את כוונתו הרצינית.

בזמן הזה החבר צריך להעמיק ולהעשיר את הידע שלו באמונה בה' וקיום תורה וצוות.

הרב המליץ על מספר ספרים מתאימים אך בגלל שאני גרועה באנגלית הוא ישלח לי את שמם במייל וכשזה יגיע אפרסם כאן בע"ה.

אחד הספרים זה "להיות יהודי " של הרב חיים דוני (יש אותו באנגלית)

לאחר מספר חודשים תבקשו מהרב שיפנה אתכם לרב שעוסק בגיור .

זו ההתחלה.

חשוב שתבינו שזה תהליך ולא עניין של כמה יימים/שבועות.

שה' ייתן לך המון כח!

צדיקה!!!!!! אין עליך!נועם ה
ב"ה תשאלי אותו אם הוא מסכים להתגיירmetorafi
אם כן תגיירי אותו
נכון. פשוט תטבילי אותו וזהו!אלעדאחרונה

רפיייי מה יהיה איתך?

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

מסכים כל כך עם ההודעה הזוארץ השוקולד

והסיומת כה מתאימה ומתבקשת

כי זה ממש משמעות מדרש חז"ל של מקור הציטוט 

בגמרא שם כתוב מפורש שחזקיהוחסדי היםאחרונה

השתדל לשאת אשה הגונה, בתו של ישעיהו, כדי שיצאו ממנו בנים כשרים.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

לדעת הרמב"ם זה לא נכוןארץ השוקולד

אחת המחלוקות בין החסידות לרמב"ם.

"הלכה ב

אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טפשי אומה"ע ורוב גולמי בני ישראל, שהקב"ה גוזר על האדם מתחלת ברייתו להיות צדיק או רשע. אין הדבר כן  אלא כל אדם ראוי לו להיות צדיק כמשה רבינו, או רשע כירבעם, או חכם או סכל, או רחמן או אכזרי, או כילי או שוע, וכן שאר כל הדעות. ואין לו מי שיכפהו, ולא גוזר עליו, ולא מי שמושכו לאחד משני הדרכים  אלא הוא מעצמו ומדעתו נוטה לאי זו דרך שירצה. הוא שירמיהו אמר: מפי עליון לא תצא הרעות והטוב כלומר: אין הבורא גוזר על האדם להיות טוב ולא להיות רע. וכיון שכן הוא  נמצא זה החוטא הוא הפסיד את עצמו, ולפיכך ראוי לו לבכות ולקונן על חטאיו ועל מה שעשה לנפשו וגמלה רעה. הוא שכתוב אחריו: מה יתאונן אדם חי וגו'? גבר על חטאיו. וחזר ואמר הואיל ורשותנו בידינו, ומדעתנו עשינו כל הרעות  ראוי לנו לחזור בתשובה ולעזוב רשענו  שהרשות עתה בידינו, הוא שכתוב אחריו: נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עד ה'."

(הלכות תשובה, פרק ה הלכה ב, העתקתי מאתר דעת)

התכוונתי שכל אדם יכול להיות שיא הצדקות, אבלקעלעברימבאר

יש הרבה סוגים של צדקות : ת"ח, חסיד, עניו, ירא חטא, רגשן, שכלתן, הכל לפי תכונותיו של האדם.

המקובלים כמובן סוברים שלכל אדם יש סוג נשמה שונה, הרמבם סובר שלא, אבל נראה שכם יסכים שאדם ילמד במקום שליבו חפץ וינסה למקסמם את הכשרונות שלו ולא לנסות להיות מישהו אחר.

גם החסידות סוברת שעל עמי הארצות להתקדם כמה שיותר ברוחניות.

מה שרבי זושא התכוון זה שישאלו אותו בשמים למה לא מקסם ומימש ומיצה את הכשרונות הרוחניים  והייחודיות של זושא, ולא של משה רבינו. אין הכוונה להטיף לבינוניות.

וכמובן אחד המרבה והממעיט שאמרתי זה אם אדם אין לו זמן ללמוד תורה הרבה, או שתפקידו בעולם הוא לעסוק בעיקר בדברים אחרים (גם אח של הרמבם עסק בעעקר בסחורה ופחות בתורה, בהנחיית הרמבם עצמו).

כמובן אם אדם מתבטל ולא עוסק בתורה הרבה, במילא אין כאן "ובלבד שיכון ליבו לשמים" כי הרי יכל ללמוד הרבה ולא למד. סימן שהוא לא באמת מתכוון. אבל מי שרוצה ללמוד הרבה אבל רואה שתפקידו וכשרונותיו בעולם זה לעשות משהו אחר בעולם וללמוד רק שעה ביום, או שמנסה בכל המאמץ ועדיין רואה שקשה, על זה נאמר "יכוון ליבו חשמים".

בחירה חפשית היא על מעשינו. אבל לא כל אדם יכול לבחור לזכור את השס במבחן סיכה גם אם יתאמץ מאוד. וגם על קצב ההתקדמות אין לנו בחירה, כלומר גם אם מאוד ארצה לא אצליח ללמוד את כל השס תוך יום. על זה נאמר "ובלבד שיכוון ליבו" כלומר מי שרוצה ללמוד את כל השס ומתקדם בקצב שמתאים לו - נחשב כבר כאילו סיים את כל השס (בתנאי שימשיך ללמוד בהתמדה) - כי אדם נמצא איפה שהוא רוצה להיות. עיין על משמעות הרצון (ובלבד שהרצון רציני ולא רמאות) באורות התשובה ובאורות הקודש.

כמובן אם אדם "רוצה" ללמוד את כל השס אבל לא לומד למרות שיכול, אז הוא לא באמת רוצה ברצינות

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
אולי. אבל חסר לי החמודה...חסדי הים

"אוֹצָר 'נֶחְמָד' וָשֶׁמֶן בִּנְוֵה חָכָם".

בבחינת חמודה גנוזהנוגע, לא נוגע
'בְגִנְזֵי בְּרֹמִים'חסדי הים
אשריך..נוגע, לא נוגע

שתזכה בעז"ה בקרוב ממש שיתרונן ליבך בנוות ביתך ותתרונן תורתך תחת קורתך

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חייב להסכיםשפלות רוח
עם לחפש אישה יותר רגישה ממנו
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנותאחרונה
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך