פיתחתי אי אלו תובנות...
במקרה שלך שמדובר בילדה ספציפית ולא בכיתה שלמה באמת נראה לי שכדאי לך לטפל באופן נקודתי, וכן, כמו שכבר כתבו כאן עדיף תמיד ללכת על החיובי. את יכולה לקחת אותה לשיחה ולהבהיר לה בצורה מאד תקיפה שהתנהגות כזאת לא מקובלת עליך, (את יכולה גם להסביר לה למה, אבל ממש לא חובה ולפעמים לא כדאי, תלוי בילד). את יכולה לבקש ממנה לחשוב על פתרונות יצירתיים דברים שיעזרו לה לשמור על הכללים (אני בטוחה שאת יודעת הכי טוב מה יעזור לך לשמור על הכללים שלנו..) . תתפלאי לאיזה רמה של חשיבה ילדות צעירות יכולות להגיע... את יכולה גם להציע פיתרונות וביחד תחליטו מה הכי מתאים לביצוע. (תני לה להציע גם שטיות, ובסוף כשתבחרו תסבירי לה למה הרעיון הזה לא יוכל להתאים.)אבל הכי חשוב וזה בה' הידיעה וכמה שאכתוב את זה, זה לא מספיק אם בחרתם משהו- את חייבת לבצע אותו בצורה הכי עיקבית שיש. אם את מכירה את עצמך ויודעת שתשכחי לדג' לסמן לה וי וכד'- אל תבחרי בזה!!! תבחרי רק משהו שבודאות תוכלי לעמוד בו!!! אם הפיתרון הוא מבצע (ויש עוד אלף פיתרונות אפשריים),אפשר בהחלט לתחום אותו בזמן ואפילו רצוי. עוד כלל חשוב מאד- אם הפיתרון לא מצליח, אסור להתעלם! את לוקחת אותה לשיחה נוספת, אפשר על חשבון ההפסקה כדי שלא תהיה שיחה של 'צומי' ומבררת איתה מה קרה. חוץ מזה,שימי לב, למרות שהשיחות הן ברוח טובה הן לא מחויכות ועדינות. הן רציניות מאד מאד ו'בלי חוכמות'.
לי יצא גם לפעמים יותר כשהיה מדובר בהתנהגות כללית של כיתה או כמה תלמידים, לתת עונשים, ובאמת כמו שכתבת אם יש לך'סיבה, תוצאה' זה עדיף. נכון שלא תמיד קל למצוא, אבל כדאי, כי כך יותר קל להם לקבל. אני הייתי מדברת איתם על זה קודם- יש כמה התנהגיות בכיתה שלנו שלא מוצאות חן בעיני... בסוף באה ההתראה על התוצאה- מי שקם באמצע שיעור למראה, מתנהג כאילו הוא בהפסקה אז בהפסקה הוא יישאר פה ללמוד את מה שהוא מפסיד... או מי שמתעסק בדברים אחרים באמצע שיעור לוקח בחשבון שהמורה תיקח לו את זה, אני אומרת לכם, ילדים כדאי לכם להיות מאד אחראיים לחפצים שלכם... (בדרך כלל מחזירה מהר, תלוי מה התדירות של ההתעסקות, אם ילד מתעסק פעם ראשונה, מחזירה מיד) בכל מקרה, גם אם השיטה הזאת יותר נראית לך, חובה לא להכנס לעימות עם הילד. ( תביא לי את הכדור הזה עכשיו... עכשיו אמרתי!) זה מתכון בטוח לחוסר משמעת, מירמור וכו' מצד שני אסור לך להתעלם אם ילד לא ציית לך, את צריכה פשוט 'לצאת מזה' חכם. את יכולה להגיד משהו כמו: "הכדור הזה צריך להגיע אלי, אני מקווה שתמצא את הכוח להביא אותו לכאן, למרות שזה לא קל. אני חושבת ששנינו לא רוצים להחמיר את המצב..." ואם זה לא קורה- אז כן, בהחלט, המצב הוחרף, כיון שכבר מדובר בחוצפה שצריכה התערבות הורים או הנהלה. בכל מקרה לא להגזים בעונשים. לעונשים יש טבע ליצור אוירה לא נעימה בכיתה ואם אפשר להמנע מהם אז מומלץ.