בשנים האחרונות לא ניתן להשיג שמנת מתוקה פשוטה, טריה, רק עמידה, פחות מוצלחת ויותר יקרה בעקבות התהליך שהיא עוברת.
הכנתי שמנת מתוקה. היא עלתה לי כ-20 ש"ח (כולל בישול, 2 דקות בלנדר ושטיפת הכלים) לקצת יותר מליטר (מתוך "הסלסלה של מיה ואודי").
איך?
מביאים לרתיחה 1 ליטר חלב.שמים בבלנדר. חותכים לקוביות וממיסים 200 גרם חמאה לא מלוחה (2 חבילות קטנות, או אחת גדולה) בתוך החלב. מקציפים במהירות בינונית 1-2 דקות עד שנוצר חלב הומוגני. משאירים לקירור (בהתחלה בחוץ ואח"כ במקרר) ל-24 שעות. החמאה מוכנה לבישול /הקצפה.
ניתן להקפיא אבל כדי להשתמש להקצפה צריך לא רק להפשיר אלא לחמם שוב ולקרר עד הבוקר.


)
)
