את יכולה לא להחזיר את המבחנים בינתיים ולהגיד שלא סיימת לבדוק (או שתחזרי מתי שתרצי)
אלא אם יש מישהו אחר לערב אותו ולהתייעץ איתו. רכזת שכבה אולי? מנהל? וכדו'... (רצוי מישהו שמכיר את הכיתה).
הסיבה שהייתי מחכה היא שיש פה עניין חינוכי שצריך לתת עליו את הדעת. זה לא העניין הספציפי של כמה לתת להם עכשיו אלא יכול להיות שצריך לדבר על זה עם הכיתה (בלי להגיד כמובן שבנות העתיקו אלא לתת אמירות כלליות וכו'). חשוב מאוד שהמחנכת תדע. (וגם אם לא חיכית לה כרגע, ראוי לדעתי שתעדכני אותה אחר כך).
אני זוכרת שפעם אחת המורות ביסודי אמרה לנו שגם מי שנותנת להעתיק זה לא בסדר, ולכן אם היא רואה 2 מבחנים של בנות שהעתיקו אחת מהשניה היא פוסלת את שניהם (לא משנה שאחת העתיקה ואחת נתנה להעתיק). אני לא יודעת אם אני מסכימה עם הגישה הזו, כי לפעמים יש תלמידים טובים שמלחץ חברתי לא יגידו לא להעתיק אבל אולי נכון לעבוד על העניין של לחץ חברתי. אני לא יודעת. אני מתלבטת בנושא הזה. אבל תחשבי על זה, ואז במצב כזה זה לא משנה מי העתיקה שתיהן לא בסדר (אם את מסכימה עם הגישה הזו, כפי שכתבתי אני מתלבטת).
לגבי ההמשך - אני חושבת שבמבחנים הבאים עלייך לשים לב יותר לבנות הספציפיות שאת חושדת בהן, חשוב מאוד להקפיד על שקט בכיתה בזמן המבחן (אני אומרת שמי שמדברת אני מורידה לה 5 נק' גם אם היא כבר סיימה את המבחן. פעם אחת עשיתי את זה, ומאז לא היו דיבורים בכיתה). אני אומרת להם לשים ערימה של ספרים בין כל 2 בנות, אני אומרת להן שזה כדי לעזור לכל אחת להתרכז במבחן שלה, שלא יהיו הסחות מהמבחן של החברה (לא מזכירה את זה שזה כדי שלא יעתיקו. ושתדעי שזה באמת עוזר, כי לפני שעשיתי את זה, פעם ניגשה אלי תלמידה באמצע מבחן ואמרה לי שהיא בטעות הזיזה ת'יד לקחת מחק וראתה תשובה של חברה שלה, והיא לא יודעת מה לעשות, כי היא מרגישה שזה לא הוגן - תלמידה בכיתה ו', אז ככה כשיש דברים ביניהן יותר קשה לראות). לא מרשה לצאת לשתו (אומרת להביא בקבוקים) לשירותים יוצאות אחת אחת ולא 2 ביחד. ומשתדלת (בכיתות שיש אפשרות) לפזר את הבנות בכיתה באופן מיקרי. 1 מביאה ליד השולחן שלי, אחת מעבירה למקום שבת לא הגיעה וכו' (כל פעם מפזרת בנות אחרות).
וזה לא כי אני חושדת אלא כי אני חושבת שלילדה שמאוד חשוב להצליח, יהיה מאוד קשה לא לשאול חברה שלה תשובה שהיא יודעת. פשוט לעזור להם שיהיו כמה שפחות דרכים להעתיק.
בהצלחה.