להיות מורה או לא?-זאת השאלהnahara

שלום לכולם) האמת שזה יהיה קצת ארוך- אני מתנצלת מראש! 

לפני שנרשמתי ללימודים היתה לי התלבטות מאוד גדולה לאיזה כיוון ללכת-הייתי תלמידה מצטיינת, מאלה שחשבו עליהם שבעתיד הם יפצחו תאטום או משו כזה אבל בש"ל שלי לימדתי ומאוד מאוד נהניתי מהעניין,אהבתי את זה והרגשתי שאני אוהבת את מה שאני עושה. ואז חשבתי ללכת למוד הוראה..ומיד הגיעו התגובות של " תיהי מבוזבזת","לא שווה להיות מורים בישראל היום", "לא מתפרנסים מזה" ועד הרבה מחמאות וחיזוקים.

לבסוף לא נרשמתי להוראה ,אבל לתחום קרוב שיאפשר ל במדיה וארצה להשלים להוראה.

רציתי להתייעץ עם מורים בפועל-זה באמת קשה כמו שאומרים על זה? האם אתם הייתם חוזרים אחורה ולא לומדים את זה? והכי חשוב- אם אני רוצה בע"ה בעל שלומד /לומד חצי יום.אפשר לחיות ממשכורת כזאת?? ובבקשה בבקשה תנסו לא לענות לי עם "חלומות" ו"אידיאלים" אני מאמינה שיש את זה בכולם כמובן,אבל זה לא מצליח להרגיע לי ת'מחשבות

תודה!!

תיהיי מבוזבזת אם לא תיהיי מורה!רק לא מ(א)גניבה
עולם החינוך זקוק למורים חכמים.
סליחה שאני אומרת את זה, אבל מה רע בלקבוע עתיד ע"פ אידאל?
העבודה קצת אינטנסיבית, אבל מספקת מאוד! כיפית! ואם יש לך יכולת תוכלי לעשות תואר שני וללכת להשתלמויות- מה שיעזור לך למשכורת.
הוראה זה דבר מקסים!

בהצלחה!
אני חושבת שכדאי לעבוד במקצוע שיהיה כיף לקום אליושרבוב

בהוראה אפשר להרוויח בין כמעט כלום ל8000 תלוי בתוספת במשכורת.

אבל זו לא השאלה

השאלה אם את אוהבת את זה ותהני מהעבודה

ואם את נהנת מ2 דברים אז תאלצי להחליט

8000? בקרוב אצלי. לא רוצה לייאש אבל אני מורהחיה וקיימת

בשנה ראשונה, עבודת פרך ומשכורת נמוכה להחריד.

(כל היום אני עסוקה בזה- הכנת שיעורים ושכפולים, לשוחח עם המחנכות, לבדוק מבחנים, לדבר עם הורים וסתם לחשוב על בעיה שהתעוררה, לא מספיקה כלום)

^^!!!! פשוט בושה המשכורותmoochkin

באמת גלי את הסוד איך את מגיעה ל8000? אני עובדת משרה מלאה ומגיעה ל5000+. אבל אני עובדת כל כך הרבה שעות מעבר לשעות בית הספר, שנראה לי יוצר שאני מרוויחה איזה 15 שקל לשעה

5000? כולי קינאה!!! לא מתקרבת לסכום חיה וקיימת

טוב, התעודה שלי לא שווה הרבה ואני עובדת רק 16 שעות

אני עובדת 36 שעות..!! |עייף|moochkin

מוכנה לעבוד, אבל אין שעות!!!חיה וקיימת
תלוי מה את מלמדתשוקולית

יש מקצועות שהשעות רודפות אחריהם...

לשון, אנגלית, מדעים ומתמטיקה

הסטוריה ג"ג וספרות.חיה וקיימתאחרונה

בביה"ס חרדיים לא רודפים אחרי שום מורה  

שיפסיקו כבר ללמד הוראה!! שיעשו מכסות, א"א ככה!!

זה לא אני, אני בכלל לא עובדת דרךשרבוב
משרד החינוך לצערי
אבל יש גמולים כמו גמול חינוך וגמול הגשה לבגרות והבנתי שככה זה יכול להגיע לסכומים גדולים
זאת שנה ראשונה עם השנים זה עולה...שומרת סוד
כן!! זה מקצוע מקסים!נועם ה
ולהיות מורה זה לא בזבוז! להיפך, זה הניצול הכי טוב שיש בעיני!

לגבי המשכורת ענו לך כבר מעלי
אני אענה תשובה קצת אחרת (אתוודה שאני מורה חדשה..)אנונימי (פותח)

זאת עבודה פשוט קשה. באמת! ועם כל האידיאלים והדחיפה שיש למקצוע צריך להבין שזאת באמת עבודה קשה מאוד ולא מתגמלת בכלל! אני כרגע עובדת בזה ושוקלת ברצינות את צעדיי לשנה הבאה.. הסבה מקצועית זאת בהחלט אופציה מבחינתי.

חוץ מהקושי בעבודה, המשכורת באמת על הפנים. קשה לחיות מזה.. אני יודעת שיקומו ויגידו שזה עניין של בחירה, ואיך לנצל את זה, אבל קשה לחיות ממשכורת של 5000 שקל, כשבערך 2000 את מוציאה על שכירות וחשבונות חשמל וכאלה, קחי את זה בחשבון... כסף זה אמנם לא הכל בחיים, אבל זה משמעותי.

בקיצור, תשקלי היטב את כל הצדדים בסיפור. הנאה אפשר למצוא גם במקצוע אחר

הוספה בעניין המשכורת...אנונימי (פותח)

את יכולה לעבוד 35 שנה במקצוע, אחרי שתקחי עשרות השתלמויות בשביל לעלות בדרגות והכי הרבה שתגיעי אליו יהיה 14,000.. אני שומעת על אנשים שעובדים בשיוק, היי טק ומרוויחים פי שתיים ממני ועובדים הרבה שעות פחות ממני..  אין מה להגיד, זה קטע מבאס המשכורת. 

וווווווווואיייי מסכימה כלכך!!!!!אנונימי (פותח)

קשה להיות מורה!!

קשה! קשה קשה!!

עובדים בצורה משוגעת (אני לפחות. פשוט לא זורמת עם הסיסטם הזה). מוציאים ת'נשמה והרבה פעמים אוכלים קש בתמורה לשעות של שריפת העיניים מול מסך המחשב\שריפת המוח בנסיון לחשוב על שיעור יצירתי ומעניין.

וזה לא שאין לי מה לתת לתלמידים, או שאני לא אוהבת ילדים, או שאני לא חכמה\טובה בלימודים... כי אני כן, מאוד...

לא ברור לי באמת מה כלכך גורם לזה להיות בשבילי כזה עול...

השאלה אם באמת יש משהו יותר רווחי שמתאים למישהי שעומדת לנהל בית עם הרבה ילדים בעז"ה...?

^^^ אשמח לשמוע על רעיונות להסבה נורמאליתהדסדס

היתה לי התלבטות דומה... (אני מורה!)רבה אמונתך!

שלום לך מתלבטת יקרה!!

לפני כשבע שנים התלבטתי התלבטות דומה מאוד!

בתור תלמידה הייתי מאוד מוכשרת (ממוצע בגרות 113 בלי להתאמץ כמעט, פסיכומטרי 712, ויכל להיות יותר אם הייתי יותר מתאמצת על לימודי אנגלית...). בכלל לא חשבתי להיות מורה...

ובאמת אחרי השירות לאומי ועוד כמה דברם שקרו התחלתי להרגיש שאני רוצה (ממש רוצה!) ללמד! אני אוהבת ללמד! זה ממלא אותי! אני טובה בזה! אני מרגישה שיש לי מה לתת, ואני מאמינה שלהיות מורה זה אחד התפיקידים החשובים ביותר שקיימים בכלל!

באמת חלק ממכריי הרימו גבה (ואפילו שתיים...) אחותי עדיין נוהגת לומר שזה ביזבוז...

אני לא חושבת כך בכלל, אני שמחה מאוד להיות מורה! ומרגישה שהיכולות האינטלקטואליות הן בהחלט ערך מוסף למורה!

אבל, להיות מורה זה קשה ומעייף מאוד! כישרון אינלקטואלי בהחלט לא הופך את זה לקל יותר...

מורה מוכרח לרצות ולאהוב את תפקידו!

בשורה תחתונה- אם את רוצה להיות מורה,  ואת חושבת שזה מתאים לך. בעייני זה הכישרון הכי חשוב לניצול!

אם את לא ממש רוצה, ברחי כל עוד נפשך בך...

חינוך זו מלחמת מצווה!

בתור מורה קצת מתוסכלת, הדברים שלך עשו לי טובחיה וקיימת

במיוחד השורה האחרונה.

תודה רבה

שמחה שיכלתי לעזור... ;)רבה אמונתך!
מתחילה שנה 17 בהוראה+mp8
ולא מתחרטת לרגע.

משכורת לא משהו. עבודה לא קלה.
אבל אם יש לך את זה-
אין עבודה מהנה ומספקת מזה.

ללמד ילדים, לחדש להם ולראות את האור בעיניים-
זה שווה את כל הקושי.
כמה דבריםמייכ
אז ככה.. מקווה בשבילך שלא תרגישי מבוזבזת בתור מורה.. וזה מאוד משתנה בין כיתה לכיתה ובית ספר לבית ספר.. לפעמים יש רצון לפרוש מהוראה כי פשוט לא נמצאים בכיתה הנכונה..
בפרטאת שאת מרגישה חכמה ומסוגלת להרבה דברים מכל מיני בחינות..

דבר שני בקשר למשכורת- כן.. היא נמוכה.. אי אםשרלהשוות להיי טק.. אבל אפשר לעבוד שני שליש או חצי משרה.. ושגם יהיו חיים, ויש חופשים, ו .. תמיד אפשר השלמת הכנסה מצוינת בשיעורים פרטיים!!

דבר אחרון לקינוח- פגשתי לאחרונה מנהלת בית ספר גלוית לב, שהיא אמרה לי שעם הרפורמות החדשות- כדאי לברוח ממקצוע ההוראה. כי הוא נהיה סיוט.. ויש משו בדבריה, .. אלא אם כן יש אמונה גדולה כמה זה חיוני וחשוב ונותן סיפוק ועבודה עם נשמות..

בהצלחה אחות! שהקב"ה יוליך אותך בדרך הנכונה..

אה.. ועוד משו- תואר שני לא ככ משמעותי לשכר בתור מורה.. הטבלאות מפורסמות וידועות, ומביישההבדל שיש בין תואר ראשון, לשני לדוקטור..
הבעיה היא לא האהבה והמקצוע. הבעיה היא ה"אופק"חמסה עלינו

ו"העוז" שהוציאו את כל הכיף מהעבודה ולא כ"כ מתחשבות באמת בילדים.

המקצוע הוא קשה ומספק- ללא ספק ותמיד היה. הבעיה שכל הדרישות החדשות, הפנקסנות והטופסולוגיה מאוד מקשים

ויש לי חברות רבות שקיבלו קפיצת שכר, ואפילו יפה מאז האופק, אבל בפועל- כולן מודות שהעבודה לא שווה את הכסף

והרבה מורידות משרה כי אחרת קשה להיות גם מורה וגם אמא.

וגם אני בניהן.... מבסוטה מהורדת המשרה..

מזדהה עד מאוד בעניין הקושיהדסדס

מרגישה שפחה- כל היום סביב העבודה.

עכשיו גם רוצים לשלוח אותי להשתלמות בימים שאני גם ככה מלמדת עד 4 וחצי, וההשתלמות מארבע עד שבע וחצי, בעיר אחרת ומורכבת קצת לניווט. מה נראה להם? זה לא אנושי להיות משבע בבוקר עד תישע בערב מחוץ לבית ברצף, וזה בתנאי עבודה של הוצאת אנרגיות מתמדת-לא לשבתמול המחשב במשרד ברוגע עם כוס קפה.

מרגישה שהפכתי למן רובוט של עשיה מטורפת.

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך