שיעורים פרטייםאנונימי (פותח)

שלום לכם, מורים ומורות יקרים!

יש לי תואר ראשון בהוראת המתמטיקה, ואני מעוניינת מאוד להעביר שיעורים פרטיים במקצוע.

מן הסתם גם לכם/לחלקכם יוצא/יצא להעביר שיעורים פרטיים, 

אז אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על מס' שאלות :

א. כמה בד"כ לוקחים על שיעור פרטי? (קחו בחשבון שאני די חדשה בתחום... רק בשנה ה-3 להוראה)

ב. אני חושבת יותר על כיוון גילאי היסודי (בזה יש לי ניסיון).

האם יש ביקוש, גם בכיתות נמוכות, לשיעורים פרטיים במתמטיקה?

ג. האם אני צריכה לדווח למס הכנסה על עיסוקי החדש? או שזה לא נחשב כהכנסה שחובה לדווח עליה (כמו בייביסיטר)?

ד. מה חשוב שיהיה מצוין בהודעה בה אני מפרסמת את עצמי כמורה פרטית? (טיפים יתקבלו בברכה! חיוך גדול)

ה. האם חשוב שיהיו לי בבית את כל החומרים שאיתם התלמידים (שיהיו לי אי"ה) מתעסקים בבי"ס? (ספרים/חוברות/עזרים וכד')

ו. אם לא יהיו תלמידים של יסודי, אלא רק של חטיבה/תיכונית:

האם אוכל בכ"ז ללמד אותם? (התואר שלי הוא לכיתות ז'-י"ב)

או שכיוון שלא נגעתי בחומר ההוא איזה 3 שנים - יהיה לי קשה להיכנס לזה שוב? (ומן הסתם גם השתנתה התוכנית לימודים...)

בטח שכחתי כמה שאלות, אז אשמח לכל טיפ בנושא!!!

סליחה על האורך חצי חיוך

קפיץ קפוץ אנונימי (פותח)
תשובות:אנונימי (פותח)

אז קודם כל שיהיה לך הרבה הצלחה!

לגבי השאלות (מה שאני יודעת)-

א. זה ממש תלוי איפה את גרה. תנסי לברר שם. בעיקרון עד כמה שידוע לי זה נע בין 60-100 (ואולי אפילו יותר) כשבד"כ מורים עם תואר ומעט נסיון לוקחים בסביבות ה75. אבל באמת תבררי, כי זה משתנה ממקום למקום.

ב. במתמטיקה יש ביקוש גם ליסודי (בניגוד לרוב המקצועות) אבל מועט. אני ממליצה לך לנסות ללמוד גם את החומר של 3 יחידות במתמטיקה, לזה יש הכי הרבה ביקוש, וזה לא הכי קשה.

ד. אני לא מספיק יודעת- אבל חשוב שתצייני את הגילאים שאת מעוניינת לעבוד איתם, ואם את רוצה לעבוד רק עם בנות. אם את לוקחת מחיר נמוך יותר מהרגיל תצייני את זה (תוך הדגשה שיש לך נסיון ותואר)

ה. חשוב שיהיו לך חומרים בסיסיים בכל נושא, (לא חייבים את כל הספרים. את לא חייבת ללמד עם אותו הספר- לפעמים דווקא טוב שהספר שונה, זה מגוון לילד) כי לא תמיד התלמיד מביא את הספר. כדאי שיהיו כמה ספרים- כדי שתהיה תוספת תרגול אם התרגול המקורי לא מספיק (או לא מתאים לילד).

ו. נראה לי שתוכלי, כמו שכתבתי בהתחלה, החומר של 3 יחידות לא הכי קשה (לגבי 4 ו5 יחי' אני לא בטוחה. זה הרבה יותר קשה. אבל לנסות את יכולה) אבא שלי (שמלמד מתמטיקה) למד את זה לבד מתוך הספרים (בלי תואר, אחרי אולי 30 שנה שהוא סיים את הלימודים)

לגבי מס הכנסה- לא נראה לי שצריך לדווח, אבל אין לי מושג. אני לא באמת מבינה בזה...

טיפ לסיום: תבואי מוכנה לכל שיעור עם דפים מתאימים. ובמיוחד לשיעור הראשון של כל תלמיד. זה ממש משנה איך השיעור יתנהל.

תודה רבה, צדיקה!אנונימי (פותח)
מוסיפה כמה דברים על מה שענו לך...אדם נוף מורשתו

אני לא הייתי מסתבכת עם מס הכנסה. חוקית צריך לדווח להם על כל הכנסה.

אם ההכנסה לא מאד גבוהה אלא יותר כתוספת, אפשר להוציא עוסק מורשה (ע.מ.) וזה לא נורא מבחינת ההוצאות הנוספות.

התחליף נוראי..

אם מס הכנסה יעלו עליך שאת עובדת בעבודה נוספת בלי לדווח (במיוחד אם את רוצה לפרסם במודעות), הקנסות, המשפטים וכו' הם נוראיים.

עד היום אני זוכרת מורה פרטי למתמטיקה בשכונה שלי, מורה מצוין, שלא דיווח ומס הכנסה עלו עליו. הוא היה צריך לשלם הון תועפות והסתבך נורא. אח"כ הוא עבד עם קבלות מסודרות.

ואז בטח היו לו בעיות אחרותמייכאחרונה
אחרות.. שטענו שהוא לא מדווח על הכל ובטח ישלו הכנסות נוספות.. וכאלה..
אם היית טובה במתמטיקה אז אתתיזכרי בזה בקלות! חמש יחידות אולי יהיה לך מסובך יותר להיזכר.. אבל תחומר של ארבע יהיה לך סבבה להיזכר.. מה גם שבדכ מי שבא לשיעור הוא לא ההכי חכם בכיתה..

ואגב, רעיון לשיעור: תנסי לבנות קבוצה קבועה, ככה כל ילד משלם פחות, נגיד שישים לשיעור, ולך יש באותו הזמן שלושה תלמידים! להם זה כיף.. וגם לך תאמרי שזה פחות במחיר ויותר זמן, נניח שישים דקות ולא 45, כי את מבינה שבקבוצה יש יותר עיכובים.. שיא השווה לעשות ככה!! !
אממ לפחות חלק מהתושבותטליה

א. ידוע לי שבדרום סטודנטיות מתחילות מ80 אבל תמיד כדאי להתחיל מיותר נגיד 120 ואז אם עיקומים לרדת לאמצע בין מה שהצד השני מציע לבין ההצעה הראשונית שלך.

ב. עוד הפעם תלוי באיזה אזור את, נראה לי שיש ביקוש באזור ד-ה לפני חטיבה מתחילים משוואות פשוטות (לא?) מחלקים את הכיתה להקבצות.

ג. ממש לא צריך לדווח למס הכנסה אלא אם כן את תעברי את ה3000 בחודש, בכלל עדיף לך שישלמו לך מזומן פר שיעור ולא לקחת מחיר גלובלי.

ד. שאת למדת הוראת מתמטיקה עם נסיון בגליאים ... שיש לך גישה טובה וחמה לילדים שאת אחראית ויכולה להביא המלצות (?)

שהשעות גמישות וגם המיקום (אם זה באמת ככה) ואם עקרוני לך שהמשפחה דתית אולי גם כדאי לך לציין לא?

ה. לא יודעת עקרונית כן או לפחות תדעי שכשתצרכי תוכלי לגשת לספרייה העירונית או לאנשהוא ולראות האיזה שיטה לומדים בבית ספר של הילד כדי שתדברי איתו לפחות בהתחלה בשפה שלו ואחר כך בשלך, אויל כדאי גם שתצרי קשר עם המורה.

ו. אין לי מושג.

תשובה רק ל-ו'רבה אמונתך!

כשלא נוגעים במתמטיקה שוכחים! זה וודאי...

האם יהיה לך קשה להיכנס לזה? תלוי בך...

אם את אוהבת ללמוד מתמטיקה, אז פשוט תשבי עם עצמך קצת בכל יום ותתרגלי, אני מניחה שתתפלאי לראות כמה קצת זוכרים, אבל גם תופתעי לטובה מיכולות המוח האנושי הבוגר (בהנחה שלא עברת את גיל 40...)

תוכנית הלימודים משתנה תמיד, אבל בגדול, הנושאים נשארים אותם נושאים. אפשר להתעדכן לגבי תוכנית הלימודים באתר משרד החינוך...

בהצלחה!

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך