השבט החדש.עוזיה

אולי באיחור, אבל רק היום נודע לי כי שמות השבטים מעתה ועד עולם לא יוצמדו יותר לשמות של בני עקיבא.

את הטיעונים בעד ונגד מכיר בעל פה. כמה חרשנו את הדיון הזה, אפילו פעם הדפסנו רשימה של הטיעונים משני הצדדים, נדמה לי לפני מליאה תנועתית שאני ואפרת (מי שגם מחזיקה בכינוי 'אפרת') יזמנו מתוך כוונה להעלות את הנושא לדיון. היתה מליאה סוערת ובסיומה הוחלט להשאיר את השמות ה'רגילים'. דפדפו בפורום לאחור, תראו את כל הדיונים משנת תשס"ו.

הנה חלפו שמונה או תשע שנים, וכנראה לא לעולם חוסן... ההחלטה התהפכה, אייני יודע מי היה הגוף המכריע.

לא באתי לפתוח כאן את הדיון מחדש, אלא רק להביע את צערי. בעיני זהו משהו קטן וסמלי, אבל הוא מסמל עוד פיצול כואב שעובר עלינו.

(הוי, איזה זקן אני מרגיש פתאום)

בצלב"א.

טוב לו שלא נברא יותר משנברא, מאחר שנברא-פלספנית

בעזהי"ת

טוב לו שנברא.

לו הייתה נערכת הצבעה, סביר להניח שגם אני הייתי מצביעה נגד. 

מאחר וכך הוחלט, אפשר ונכון וכדאי לראות את הטוב במהלך.

עוד פיצול כואב? אחדות, לא אחידות. 

מעולם לא הבנתי למה העובדה שביישובי החביב יש בית ספר יסודי ממ"ד, ובסמוך אליו גם תלמוד תורה- הוא 'דבר מבורך, שמראה על הטרוגניות של יישוב, על קבלה של מגוון סוגי משפחות, על התפתחות היישוב'-

והעובדה שיש סניף בנ"ע ובסמוך אליו סניף אריאל, זה 'פילוג משווע, פיצול כואב ופגיעה במרקם היישובי'. 

שמישהו יסביר לי.

לא מסכימה עם שניכםפאתח תותח

זה לא פילוג.

אם אתם כבר בעד אחדות אז למה שלא יאחדו אתה  שלושת התנועות?

קיימות שלוש תנועות כי כנראה כל אחת מבטאת דרך אחרת. כמו שלא כולם גרים ביהודה ושומרון או בגרעין תורני.

לכן מטבע הדברים שכל תנועה מבקשת לתת שמות שמבטאות את דרכה הייחודית.

גם תנועת אריאל מבקשת את זה לעצמה וזה לגיטימי וגם נכון בעיני.

בתור חניכה לא היה לי נעים להסתובב עם שם של בנ"ע כשאני משתייכת לתנועת אריאל.

ת'כלס-את ממש צודקת, ממש נקודה למחשבה...ציפי1111
זה די מעניין שהקומונריות אמרו שהן יזרמו עם הבניםalezish

ממש לא היתה להן דעה בנושא.

(כאילו שאותנו שאלו בסוף)

טועים כולכם!!!!רגילה,כמו כולם

בשנה שעברה היתה מליאה ארצית, ובה הוחלט לשנות את השם החדש של אריאל.

אף אחד לא עשה שום דבר על דעת עצמו!!!!

-מדריכה ותיקה בהחלט-

עוזיה, אנחנו כנראה זן נכחד. בכוונה תחילה...שמעון
עבר עריכה על ידי שמעון בתאריך ט"ז בכסלו תשע"ד 23:58

עכשיו אתה מרגיש זקן? לי בכלל בא לבכות...

מה שלומך ידידי היקר? ואאו. מתגעגע. נמשיך את זה בפרטי.

לעניין הציבורי-

נכנסתי לפורום מכובד זה עקב שמועות קשות. שינוי השמות. ולמרות שבניגוד לעוזיה אני באמת מזדקן, בכל זאת אני אוהב את התנועה וממש חבל לי שזה הכיוון אליה היא הולכת בשנים האחרונות.

ובכל זאת, למה נכנסתי לפורום שצמחתי וגדלתי בו, אבל עברו כמה מליוני קוב של טל שמיים מאז, שבקושי רב זכרתי את הסיסמא...

כי גיליתי שיש עוד כאלה שאכפת להם, וקיבלתי את המכתב הבא בדוא"ל. כל מי שרוצה להבין למה זה חשוב, פשוט שיחפש דיונים שעוזיה ואני ועוד חבורה נפלאה דנה בנושא שינוי השמות בעבר. וכיום דניאל הפנאט האריאלניק הנאמן אינו נמצא להתנגד (למרות שכולי תקווה ששלמו טוב). אז הנה:

שמות השבטים בתנועת אריאל

מבקשים אנו מהקוראים לחתום ולהשפיע בנושא "נתינת שמות חדשים והשארת שמות השבטים בדומה לתנועת בני עקיבא" ובכך להרבות ערבות הדדית ואחדות בעם ישראל.

הקמתה של תנועת אריאל 

תנועת בני עקיבא נוסדה בשנת ה'תרפ"ט בירושלים, שאלת הפעילות המעורבת של בנים ובנות עלתה מאז הקמתה. הסנונית הראשונה להפרדת הפעילות היה סניף "בין החומות" שברובע היהודי בירושלים, אי קבלתה של התנועה את סניף הרובע, ואי הסכמתה לקיום סניפים נפרדים, הביאו לידי כך שהתפצלה ממנה תנועת אריאל הדוגלת בהפרדה מלאה. בסיוון ה'תשל"ט הוקם סניף גבעת שאול בנים כסניף של בני עקיבא, ולאחריו גם סניף הבנות. בשנת ה'תש"מ הוקמה תנועת אריאל באופן רשמי כ"תנועת נוער ישראלית". התפצלות תנועה זו מבני עקיבא נגרמה בשל העובדה שההנהלה הראשית של בני עקיבא, לא ראתה בעין יפה הקמת סניפים נפרדים.

דבר זה עורר ביקורת רבה מצד חלק מהחוגים בציונות הדתית, שראו בחברה מעורבת אידאל ובהפרדה כביטוי להקצנה הדתית של הציבור הדתי לאומי, עם זאת במהלך השנים נדמה שהמתיחות בין התנועות כמעט ונעלמה.

השמות העצמאיים של אריאל

בחודש ארגון ה'תשע"ג הוחלט להתחיל לקרוא לשבט החדש של התנועה בשם עצמאי שיבחר על ידי ההנהלה הארצית של אריאל. בחודש כסלו תשע"ד הוחלטה הצעה נוספת על שינוי שמות חבריא א' לשמות עצמאיים של אריאל.

בחירה זו באה בעקבות שלאריאל יש הווי משל עצמה וכדו'. 
הגיוני לגמרי שלכל תנועה יש סמל משלה, סיסמה משלה, הווי משלה, הגדרות, כללים וסגנון משלה, אבל מדוע אי אפשר להשאיר חוט חיבור אחד בין 2 התנועות? הרי שתי התנועות הן  מאותו הציבור!

יותר מכך, פילוג כבר נוצר בהפרדה בין התנועות, למה להוסיף עוד?

מה יוצא מפילוג זה?

פילוג זה יוכל להתקיים בשיחות חברים בישיבה ובאולפנה או בישיבות מורים, בסתם פגישות עם אנשים כשישאלו: "באיזה שבט אתה" אתה וחבריך לא תוכלו לענות בתשובה משותפת ומאוחדת למרות היותכם באותו שכבת הגיל...

סיבה נוספת, תנועת אריאל היא תנועת נוער קטנה ולא מפורסמת כמו בני עקיבא, אם את שמות השבטים של עזרא לא הרבה אנשים יודעים בגלל שלא מפורסמת, כנראה שגם באריאל אנשים פשוט לא יזכרו את שמות השבטים.

מניעת הפילוג 

לכן אנו החתומים עתה, מבקשים למנוע פילוג זה על ידי נתינת שמות חדשים והשארת שמות השבטים בדומה לתנועת בני עקיבא.

בבקשה חתמו על העצומה ונסו לשכנע אנשים לפעול למען נתינת השמות בדומה לבני עקיבא.

נא העבירו הודעה זו לכל מי שאתם חושבים שיוכל להשפיע בנידון.

בתודה מראש
חניכי שבט הרא"ה וחניכי חבריא א'  

עצומה בנושא שמות השבטים בתנועת אריאל - חשוב לחתום!ילד ממוצע

שמות השבטים בתנועת אריאל

מבקשים אנו מהקוראים לחתום ולהשפיע בנושא "נתינת שמות חדשים והשארת שמות השבטים בדומה לתנועת בני עקיבא" ובכך להרבות ערבות הדדית ואחדות בעם ישראל.

http://www.atzuma.co.il/shevethadashariel

הקמתה של תנועת אריאל

תנועת בני עקיבא נוסדה בשנת ה'תרפ"ט בירושלים, שאלת הפעילות המעורבת של בנים ובנות עלתה מאז הקמתה. הסנונית הראשונה להפרדת הפעילות היה סניף "בין החומות" שברובע היהודי בירושלים, אי קבלתה של התנועה את סניף הרובע, ואי הסכמתה לקיום סניפים נפרדים, הביאו לידי כך שהתפצלה ממנה תנועת אריאל הדוגלת בהפרדה מלאה. בסיוון ה'תשל"ט הוקם סניף גבעת שאול בנים כסניף של בני עקיבא, ולאחריו גם סניף הבנות. בשנת ה'תש"מ הוקמה תנועת אריאל באופן רשמי כ"תנועת נוער ישראלית". התפצלות תנועה זו מבני עקיבא נגרמה בשל העובדה שההנהלה הראשית של בני עקיבא, לא ראתה בעין יפה הקמת סניפים נפרדים.

דבר זה עורר ביקורת רבה מצד חלק מהחוגים בציונות הדתית, שראו בחברה מעורבת אידאל ובהפרדה כביטוי להקצנה הדתית של הציבור הדתי לאומי, עם זאת במהלך השנים נדמה שהמתיחות בין התנועות כמעט ונעלמה.

השמות העצמאיים של אריאל

בחודש ארגון ה'תשע"ג הוחלט להתחיל לקרוא לשבט החדש של התנועה בשם עצמאי שיבחר על ידי ההנהלה הארצית של אריאל. בחודש כסלו תשע"ד הוחלטה הצעה נוספת על שינוי שמות חבריא א' לשמות עצמאיים של אריאל.

בחירה זו באה בעקבות שלאריאל יש הווי משל עצמה וכדו'. 
הגיוני לגמרי שלכל תנועה יש סמל משלה, סיסמה משלה, הווי משלה, הגדרות, כללים וסגנון משלה, אבל מדוע אי אפשר להשאיר חוט חיבור אחד בין 2 התנועות? הרי שתי התנועות הן  מאותו הציבור!

יותר מכך, פילוג כבר נוצר בהפרדה בין התנועות, למה להוסיף עוד?

מה יוצא מפילוג זה?

פילוג זה יוכל להתקיים בשיחות חברים בישיבה ובאולפנה או בישיבות מורים, בסתם פגישות עם אנשים כשישאלו: "באיזה שבט אתה" אתה וחבריך לא תוכלו לענות בתשובה משותפת ומאוחדת למרות היותכם באותו שכבת הגיל...

סיבה נוספת, תנועת אריאל היא תנועת נוער קטנה ולא מפורסמת כמו בני עקיבא, אם את שמות השבטים של עזרא לא הרבה אנשים יודעים בגלל שלא מפורסמת, כנראה שגם באריאל אנשים פשוט לא יזכרו את שמות השבטים.

מניעת הפילוג 

לכן אנו החתומים עתה, מבקשים למנוע פילוג זה על ידי נתינת שמות חדשים והשארת שמות השבטים בדומה לתנועת בני עקיבא.

בתודה מראש
חניכי שבט הרא"ה וחניכי חבריא א'  

שלום שמעון ועוזיהפאתח תותח

בס"ד

גם אני מותיקות התנועה.

ולא  נכנסת לפה הרבה.

מצאתי לנכון להגיב.

בתור זאת הציעה את השם מלאכי ,

אני חושבת שפילוג אין פה.

ואין עניין להיות קשורים בצורה כזו  לבנ"ע אלא אם כל תנועות הנוער יתאחדו לתנועה אחת.

מה שקשה לי להאמין שיקרה עד שיבוא המשיח. (אולי יהיו הפתעות?)

לכן אם כבר אריאל תנועה עצמאית ונפרדת, כמו שידעת לכתוב יפה, אז  שתהיה עד הסוף.

הייתי חניכה, קומונרית (בפ"ת) ,ליוויתי את החבריא ב' בסניף שלי ,סניף רחובות .

פגשתי את התסכול של החניכות שלי, הצוות שלי מכך שאין לנו שם שמבטא את הייחודיות שלנו כתנועה.

ב"ה סוף סוף זה קרה זה קרה בחבריא ב' נקווה שזה יעבור לחבריא ב'.

בנוגע לקשר עם בנ"ע,

הייתי מחפשת אותו בצורה אחרת, פעילויות משותפות למען א"י,  עמ"י.ולא חסר במה

רק תבואו לצפון, לדרום למושבים חילוניים שצמאים לתורה והיו שמחים שיתפללו איתם בחגים (ולא רק בחגים)

בצפייה לבניין אריאל,

מוריה בן אליהו (יוסף)

הלואי.שמעון

אכן, צודקת. באמת חבל לי שלא ראיתי בוגרי אריאל אחרים איתי במניין שהשתתפתי בו ביום כיפור, בחדר כושר בכפר סבא באזור שאין בו בית כנסת, יחד עם כ200 איש שלא רגילים להתפלל במשך השנה.

אולי זה בגלל שאין לאריאל תנועת בוגרים כמו שיש לבני עקיבא.

אולי זה בגלל שהתנועה לא חשבה אף פעם שחשוב לתת לבוגריה תפקיד חשוב בקידום ערכי התנועה, מתוך התנועה.

אולי זה בגלל שבמקום לפתח את חב"ב וחב"ג, מעדיפים להשקיע זמן אנרגיה וכסף באיך לא נהיה כמו תנועות אחרות. את בטח זוכרת לפני כמה שנים כמה התנועה השקיעה בחולצות תנועה בצבע שונה ובגיזרה אחרת כדי שלא נהיה כמו בני עקיבא.

חבל שבסוף נגמור כמו עזרא...(ולא רק בצבע)

ובאמת חבל.

אולי זה בגלל שזה לא אותה תנועה שבה אני גדלתי?

שהרי מאז שהייתי חניך ומדריך, הכל השתנה חוץ משם התנועה. ההמנון, החולצה, השם של עלון חב"ב, ונראה שגם הערכים...וזה מה שחשוב. לא?

לא באה לייצג או להסביר אף דעהבעזרת ה'!!

אבל לעוזיה-תדע שבזמן הזה[משנת תשס"ו] התנועה עברה הרבה תהפוכות..

והיתה הרבה מחשבה בנושא..

מסכימה עם שמעון בכל מילה אבל-פאתח תותח

במרוצת השנים (איזה דודה אני) למדתי להבין (במחילה מכולכם) שלא חשוב לאיזה תנועה אתה משתייך

אלא מה אתה מייצג.ומה אתה מוכן לתת למען עם ישראל.

ולמדתי שצריך לתת ולהתמסר ולא לחיות בבועה דתית שזה דבר מאוד מאוד מפתה.

גם אם זה אומר לגור בישוב חילוני ולהעביר פעולות בתיכון חילוני, ולארח משפחות ולהשאר  שבתות וחגים כי אם לא אז החבר'ה לא ידעו איך מנענעים לולב או איך מדליקים חנוכיה

(ולא... לא  שמים נפט!!!)

את אף אחד לא מעניין מאיזה תנועה  אתה. ואיזה צבע החולצה ואיך החולצה מעוצבת.

זה כ"כ חיצוני.

אני לא יודעת מה בנ"ע עושים ומה הפעילות שלהם גם את עזרא. אני לא מכירה

אני רק יודעת שלא משנה איזה ארגון יקום אם יש לו מטרה להפיץ תורה בעם ישראל אז אני איתו.

חבל שהתנועות לא מפנימות את זה.

ואם אתם בתור חב"ב מחפשים מה לעשות אז תדעו שלא חסר.

עם ישראל מחכה לכם.

מה היה ברחובות?סמיילי...אחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך