א) ביום שישי בשעות הצהריים, שהערבים יוצאים מ'אל-אקצה', וכל רחוב הגיא בעיר העתיקה, מתמלא מערבים שצועדים לכיוון שער שכם. ממש נוצר שם פקק תנועה של ערבים. פעם אחת, כשהלכתי אז, נצמד אלי חרדי שנקלע לשם, ואמר שהוא רוצה ללכת אתי שלובי זרוע, כי הוא הרגיש לחץ. טוב הלכנו שלובי זרוע, לקיים את הפסוק "הנה מה טוב ומה נעים, 'הליכת' אחים גם יחד".
ב) פעם אחת הלכתי ברחוב הגיא בשבת, שגם אז יש יותר ערבים, כי יום שישי ושבת, הם ימי השוק שלהם. אני הולך כרגיל, פתאום אני שם לב לשתי בחורות חרדיות שכמעט נצמדות אלי מאחורה. ההליכה שלי מהירה, והן כמעט רצות, כדי להדביק את הקצב, להיות קרוב אחרי גבי. טוב, האטתי את הקצב, וככה הלכנו עד שיצאנו משער שכם.
ג) פעם שעברה, שהאפיפיור הגיע, עצרו חלק מהתנועה סביב העיר העתיקה, וסגרו את הכניסה הראשית לכותל, לכבוד הטמא. קו 1 הגיע עד שער שכם, ומשם היה צריך לצעוד דרך הרובע המוסלמי, ולהכנס לכותל דרך המנהרות. אני הייתי רגיל אז באופן תמידי, לרדת בשער שכם ולצעוד לכותל. הפעם, כשקו ה1 עצר, ולא המשיך לכותל. ירדה בחורה, שרצתה להגיע לכותל. אמרתי לה, שאני הולך דרך הרובע המוסלמי, ואם היא רוצה, היא יכולה לצעוד אחריי, ואראה לה את הדרך. כשנכנסנו לשער שכם, היא כנראה נלחצה, ואמרה לי אני רוצה ללכת לידך ולדבר כדי להפיג את הלחץ. לא ידעתי, מה לעשות, כי זה לא הכי צנוע. אז לפתור את הקונפליקט, דברתי אתה דברי תורה, והלהבתי אותה על התיישבות יהודים ברובע המוסלמי, והיא נרגעה ושמחה, עד שהגענו למנהרות הכותל!