אם אני לא טועה - יש לך "ביקורת".. גם אם אפשר להבין מה היית רוצה, אבל ככה זה לא יושג, כי זה "כנגד".
דבר שני - טבעי לגמרי שילדה בת 13 שיש לה "תפקיד" אומרת שזה לא התפקיד שלה.. אין לה תחושת אחריות כוללת על הבית.
כעת - את רוצה לחנך לשימת לב מעבר לזה, לאיכפתיות ולרצון לעזור.
זה טוב - אבל בהדרגה וללא שמץ שידור "מרירות" או זלזול בתפיסתה הנוכחית.
היא מגיבה "אבל הסלון זה לא התפקיד שלי" - את מבינה את ה"ראש" שלה.
קודם כל, "מסכימה". נכון, זה לא התפקיד שלך - ויופי שאת עושה מה שקבענו.
ואז אפשר להסביר הלאה.
ויותר טוב, קודם. לתפוס שיחה קצרה בזמן רגוע - ולהסביר לילדים את המשמעות של ה"תפקידים".
להגיד להם משהו בסיגנון: תראו, ילדים, בבית כולנו ביחד. אז בעצם כולנו היינו צריכים לעשות הכל ביחד. אבל אמא מבינה שלא כל דבר הוא כבר תפקיד בשביל ילדים, ושיש דברים שתעשו בעז"ה כשתהיו הורים... לכן, יש תפקידים קבועים, שכל אחד ידע משהו שהוא עוזר בו, לפחות.
אבל זה לא במקום ש"נרגיש" אחד את השני. גם ההורים, אם ילד צריך משהו חשוב לא מתוכנן, משתדלים לעזור. לא אומרים שזה לא בתכנון..
אז אם, נגיד, באים הביתה, ורואים שנשארו לאמא המון דברים לעשות, הפוך ויש כביסה והתינוק בוכה.. אז זה ממש יפה אם "מרגישים" ושואלים - אמא, את צריכה אולי עזרה?..
תשתדלו לשים לב.
ובוודאי אם אמא מבקשת מעבר ל"תפקיד" הקבוע - זה לא "מה פתאום". התפקיד זה מינימום, הבסיס. אבל התפקיד של כולנו זה לעזור אחד לשני, לדאוג שיהיה נעים בבית. משתדלים לא להעמיס יותר מידי - אבל אם צריך, שמחים שבדרך כלל לא מוטלים עליכם כל הדברים האלה, אומרים בלב תודה לאמא, ועוזרים בשמחה במה שצריך.
וכמובן, תשתדלי לתת דברים שמתאימים למה שכל אחד מהם יכול לעמוד בו.
לענ"ד, ילדים יכולים לתפוס מצוין שגם לאמא קשה - ויכולים לעזור בשמחה.
כמובן - לא לשכוח אח"כ את ה"יישר כח" ו"מאד עזרת לי"..