הבית שלי רוב הזמן לא מסודר במיוחד עם נטייה לימים של בלגן רציני (כביסה על הספה בסלון ובחדר הורים,
צעצועים מפוזרים על השטיח בחדר של הילדה, עירבובייה של ניירות ודברים "יבשים" על השולחן אוכל..) ,
אבל אני משתדלת שהוא לא יהיה מלוכלך.
יש לי בת אחת בת שנתיים שמייצרת ליכלוך, ולא שניים בגיל שמלכלכים,
ואני שוטפת את המטבח והסלון כל יומיים ואת החדרים, שלא נכנסים אליהם עם אוכל "רטוב" ומלכלך, פעם בשבוע.
מטאטאה את הסלון והמטבח כל יום, ושוטפת כלים בערב אבל לעיתים לא קרובות חוטאת ומשאירה למחר, וזה לא סוף העולם.
כשיחסית נקי, הרבה פחות קשה לנקות, הרבה יותר קל לנקות על נקי,
לא צריך לשפשף כתמים עקשניים מהרצפה ולעבוד קשה.
את עובדת במשרה מלאה (קבלי ח"ח), וזה לא פשוט למצוא זמן לנקות, אז אתם יכולים לקחת תיכוניסטית (אצלנו יקחו על שעת עבודה כזאת בין 25-30, במקומות "דוסיים" יותר בטח פחות,
ובערים בטח יותר) שתעזור בסידור הבית ובמלאכות "קלות" כמו שטיפת כלים, הפעלת מכונות כביסה, קיפול כביסה והנחה בארונות, סידור הבית, ועוד כל מיני דברים שהם לא שטיפת רצפה וניקיון ממש. (אני אישית לא הייתי נותנת לתיכוניסטית לשטוף רצפה בשביל 25-30 שקל, לדעתי זה ניצול, לעוזרת משלמים מינימום 35 ולא כל אמא/אבא יסכימו שהבת שלהם, בגיל תיכון, תשטוף רצפה, ככה ההורים שלי אמרו, בהמשך כן עבדתי בניקיון, אבל לא בתיכון)
זה מקל מאוד, וגם עוזרת שתנקה פעם בשבוע או שבועיים זה רעיון שכדאי מאוד לשקול.
אם את לוקחת עזרה , אז כמה טיפים לגבי נערה שתעזור :
אותי כשעבדתי בזה ממש בייש לקפל לבנים של ההורים וזה העמיד אותי במצב לא נעים.
(זה היה בית לא דתי, והיא לא הבינה מה מפדח אותי בזה ואמרה לי שאני אקפל בכל זאת)
הפעלת מכונות כביסה : תוודאי שהיא יודעת למיין, ותמייני פעם אחת איתה לפי צבעים,
כדי שלא יהיה מצב שיהרסו בגדים. (לפעמים גם סטנדרט מיון של בית אחד נמוך משל בית אחר,
ו"בגד הרוס" מהכביסה אצלי, זה משהו שחמותי לא תראה בכלל ולא תבין מה אני רוצה . (נניח חצאית על רקע לבן- צחור
עם פרחים ורודים שקיבלה צבע קצת אפרפר כי לא כיבסו אותה בנפרד אלא עם כביסה בהירה אבל לא בהירה ממש, זה משהו שעומד בסטנדרטים של רוב הנשים שאני מכירה, ואצלי זה מתכון לתסכול, ומחצאית שבת זה הופך לחצאית גן) אז כדי שלא יהיו אי נעימויות כדאי לסדר הכל מראש ולוודא שהיא יודעת להפעיל כמו שצריך את המכונה.
אל תתני לה לשים בכביסה לבנים של אנשים שעברו את גיל 5, זה עוד הרבה יותר מבייש מלקפל. (מניסיון עבר)
על שיפשוף של סירים מלוכלכים מפוייחים וכל מיני כלים במצבים קשים שדורשים מסיר שומנים ועבודה,
מגיע לדעתי שכר של עוזרת לאותו זמן שהיא התעסקה בזה (35 למקלים..).
לא לתת לה לעשות בייביסיטר על ילד/ים ער/ים בזמן העבודות, זה נורא קשה,גם לי כאמא זה קשה להעסיק את הילדה ולעשות דברים בבית בו זמנית, וזה ניצול ממש, לדעתי.
כשעבדתי לא עשיתי עניין אם האמא הלכה לכמה דקות בזמן שהילדים ישנו ואני עבדתי.
את עובדת במשרה מלאה , וההשלכות של זה זה חוסר זמן, אם הייתי במקומך והמצב הכלכלי היה סביר,
הייתי "מפרגנת " לעצמי עזרה כמה שעות בשבוע. מגיע לך
.