סקר קטנטןתודה על הכל

אשמח מאוד אם תענו לי על השאלות הבאות אמנם הנסיכה בת חודש וחצי סה"כ אבל הייתי רוצה לדעת:

א. מאיזה גיל אתם מרגילים את ילדיכם להרדם לבד במיטה ויותר מזה איך?

ב. מאיזה גיל הם עוברים לחדר משלהם?

ג. איך גורמים להם לישון שלא תוך כדי הנקה?

וכמובן הסבר נמק פרט

תודה מראש לעונים!

שאלת את כל השאלות שהם אינדווידואליות לכל ילד:עקרת בית

א. מה זה נקרא מרגילים ילד להרדם יש לי תינוקת בת שלושה חודשים שאני שמה בעריסה והיא נרדמת מיד.

איך? כדאי שיהיה חפץ מעבר - חיתול, דובי, בובה וכד' 

ב. מאיזה גיל אני העברתי פחות או יותר כשהפסיקו לינוק אף אחד לא ינק מעל גיל שנה כך שזה לא היה מוגזם, 

יש כאלה שיגידו לך שכדאי מגיל חצי שנה, שאז הם מתחילים לקלוט את זה שיצאת מהחדר.

ג. אם את לא רוצה לגרום להם לישון כלומר להירדם מההנקה , תשתלי להניק בישיבה ולא בשכיבה,

ותיצרי טקס שינה קצר אחר כך ... לתינוק קטן תוציאי אויר, תשכיבי במיטה תכסי בשמיכה,

אני גם אומרת איתם שמע ישראל 

ואז הולכים לישון ....ישן

הם מתרגלים בהדרגהיוקטנה

אפשר תמיד לנסות להניח תינוק נינוח ושבע במיטה, ולפעמים הם נרדמים (לרוב לא).

לקראת גיל שנתיים, יש עם מי לדבר כבר...

אצלנו עברו יותר ויותר מאוחר מילד לילד. כרגע שנה וחצי ומעלה.

למה למנוע מהם לישון בהנקה? פגה חלילה?

לא פג ב"התודה על הכל

אבל נרדמת רק בהנקה

ז"א שאם לא נרדמה בהנקה יקח הרבה זמן עד שתישן ולפעמים עד ההנקה הבאה

נקודה נוספת היא שאף אחד אחר לא יכול להרדים אותה...

תינוקות - זה שואב בצורה שאי אפשר להתכונן אליה!יוקטנה

אבל האינטנסיביות יורדת ככל שהם גדלים, וכבר תוך כמה חודשים אפשר לקחת נשימה עמוקה ולהביט סביבך ולבדוק מה קרה סביבך בחודשים שהיית עסוקה בתינוקת כמעט כל היום והלילה... נשיקה

אני מכורה ללוחשת לתינוקות משיח עכשיו!

ככה שאת הבן השני שלי, הוא ישן כמעט מההתחלה (נראה לי גיל חודש- חודש וחצי) במיטה משלו (בחדר שלו ושל אחיו הגדול), מטר מהחדר שלנו. ובגיל 4 חודשים הוא כבר ישן לילה שלם.

וזה ילד שהיום כשהוא בן שנה וחצי כמעט , אני יכולה לספר על יד אחת את מספר הפעמים שהיה קשה לו להירדם. הוא נרדם בקלות. ואילו הילד הראשון שלי, היה יושן איתנו עד גיל שנה במיטה (לא ממליצה בכלל) ועד היום יש לו קשיי הירדמות. ורק לאחרונה הפביק להתעורר בלילה...

אבל זה מאד אינדיוודואלי. לא רק לילד, אלא גם להורה. אני יודעת שיש הורים שלא אכפת להם שהילדים שלהם יושנים איתם במיטה אפילו אחרי גיל 3. ... אז זה כל אחד ומה שמתאים לו.

בהצלחה.

ממליצה בחום, אם את מסכימה עם הדרך שבה הלכתי, לקרא את "הלוחשת לתינוקות" של טרייסי הוג.

לקרוא אותה אולי שווה - זה מוסיף הרבה לביטחון האמהיאם היית

אבל ליישם אותה ממש כמו שהיא??

לא יודעת אם כדאי . ילדים אינם רובוט מתוכנת. ויש הרבה מעלות לשינה קרוב לאמא .

הניתוק הפתאומי הזה מרחם ועירסול - הישר למיטה רחוקה בלי הריח האמהי הוא חד מדי.

אבל אין ספק שקריאה של הספר ויישום סלקטיבי ביותר שלו -  מכניסה הורים חששניים בתחילת הדרך ליותר תחושת ביטחון.

עם כל זה כשקוראים אותו - מוזהרים ההורים להמשיך לסמוך על אינטואיציות ולתת חום ותמיכה לילדים גם בהשכבה ולא "לסדר אותם לפי הספר" כל הזמן ובקיצור לא להפוך את עצמם והילדים לרובוט מתוכנת.

איפה יוקטנה שתסביר שתהליך ההפרדות מאמא נמשך בהדרגה ומסתיים לו איפשהו (אם בכלל) בסביבות גיל 20??

ילדים רובוטים? ממש לא הבנתי את זה מהספרמשיח עכשיו!

ממליצה לקרא שוב.

אגב, יישום חלקי של השיטות של הלוחשת, בעיקר בנושא השינה, לא יעזור בכלל. דרוש הרבה עקביות כדי להצליח, ולא כל הורה מסוגל לכך (אני מבינה שאת שייכת לקב' זו... ).

ובכלל , כמו שכתבתי, יש הורים שלא אכפת להם שהילדים שלהם ישנו איתם עד גיל מאוחר אז אין להם בשביל מה לקרא את הלוחשת (כך נראה לי). אני מסוג ההורים שמעוניינים שהילדים יקבלו מכסת שעות מקסימלית, ושיירדמו בקלות ובלי מריבות על הירדמות. ופה הלוחשת עזרה לי מאד.

בהצלחה

אני שייכת לאמהות השפויות והאמהיותאם היית

שהביאו ילדים מתוך מודעות למה ילד דורש ומתוך מודעות לזה שצמח גדל משמש אוויר ומים וילדים גדלים מחום ואהבה.

אני דווקא אישה עקבית מאד.

קראתי את הספר בילד השלישי שלי ולכן ידעתי לקחת משם שיטות הרדמה. ביטחון עצמי ביחס לילד- שאני יודעת מה הוא רוצה.

אבל ידעתי לא להצמד לשיגרה בנוקשות - כי ידעתי שבחיים הרגילים שגרה נשברת ולא לקחתי שנת הצמדות לילד תוך נטישה מוחלטת של כל החיים מסביב. ואם היא תשבר לילד ואני אצטרך לאבד את שפיות דעתי - זה גרוע. וידעתי לא להתיש את כוחי כשילד רוצה דווקא לא להצמד לספר ולא ללכת לישון למרות שכל ה"סימנים" מוכיחים שהוא עכשיו הגיע ל"שינה" חוץ מהעובדה הפשוטה שהוא מושך את הזמן יותר מדי למרות הכללים היפים.

בנוסף וזה חשוב מאד - השיטות שלה בנוגע להאכלה וההחלטה שילד חייב לאכול כל כך וכך שעות ומתי להחליט שזה לא רעב - ואילופי השכבת הלילה - הביאו ילדים למצב של תת תזונה.

כשילד בוכה ולא טוב לו - צריך להיות יותר קשובים אליו - ולשער עוד כמה דברים ולא להחליט שבגלל שהוא אחרי האוכל והיה ער קצת - אז עכשיו הוא צריך לישון ומקסימום כואבת לו הבטן או שצריך עכשיו "לאלף" אותו לשינה- כי במציאות הוא יכול גם להיות רעב שוב. וילדים לומדים בסוף מהאילוף גם להיות רעבים "בשקט".

זו הסיבה שצריך לקחת את הספר (כמו כל שיטה אחרת) בעיניים סלקטיביות - לאכול מה שטוב לזרוק מה שגרוע.

בינתיים עשיתי כל מה שהיא אמרה (בילד השני)משיח עכשיו!

והוא אוכל מצוין ויושן מצוין עוד יותר (בניגוד מוחלט לילד הראשון)

ובכלל טרייסי הוג מציינת בעצמה שאין כללים- אלא יש שיגרה וצריך להיות עירניים לילד. היא לא כותבת שיש לו"ז יומי או משהו כזה אלא ש י ג ר ה.  העירנות מתבטאת בסימנים שיש לכל ילד. אמא עירנית, תשים לב שהילד שלה בוכה מרעב, אפילו שאכל חצי שעה קודם.  וזה מה שהלוחשת מסבירה בספר. איך לזהות את הסימנים הייחודיים לכל ילד, ואיך להגיב.

באמת כדאי שתקראי שוב לפני שאת ממציאה דברים.

קראתי את הספר היטב היטבאם הייתאחרונה

ההערה שלי בנוגע לתת תזונה היא אזהרה כוללנית שהוציאו על הספר אחרי מקרים לא נעימים.

ידוע הדבר שאסור לסמוך על כל מה שהלוחשת כותבת בנושאי תזונה והנקה. זה הרה אסון וכבר היו מקרים - ותבררי את זה כדאי לך גם אם לילד השני שלך היה אופי נוח יותר מלאחיו הגדול וזה התאים לו.

לא ראיתי שכתבתי בהודעה שלי לו"ז יומי כתבתי ש י ג ר ה .

ואמא שנצמדת לשיגרה הזו אמורה לפי הלוחשת להבין שהבכי של הילד אחרי העירנות הוא עייפות או כאבי בטן - והעירנות שלה מופנית לתסכול להרדים ילד רעב או להרגיע ילד רעב מ"כאבי בטן" מדומים.

ואני בעד הספר ומה שהוא נותן אבל בעירבון מוגבל ולא תורה למשה מסיני - כמו בכל ההמלצות על ספרים.

ואם קראת הלוחשת - אז את יודעת בעצמך שיש כל מיני סוגי אופי של ילדים. גם אני קניתי את הספר בילד שני והתלהבתי והילד השלישי לימד אותי שזה לא קסמים וניסים ויש אופי של ילדים.....

אמרתי - הספר מקנה להורים הרבה ביטחון , ממילא הרבה רוגע. והרבה הבנה ביכולת שלהם "ללמד" את הילד להתרגל לחיי המשפחה האישית שלו במה שפחות תיסכוליים הוריים.

אבל עדיין נשארת לנו החובה להיות "קשובים" לילד ולא רק "עירניים" לזהות את הסימן של השלב לפי הספר והסדר...

היי!אנונימי (פותח)

א'- תתפלאי, אני מגיל חודש... השיטה שלי היא פשוטה: אני שמה במיטה, אחרי שהם נקיים ושבעים ופשוט.. נותנת להם 5/10 דקות לבכות, ואז הם נרדמים. בשלב כלשהוא הם מתרגלים לבד.

נמצא שבכי ממושך ללא הענות גורם לנזק מוחי בתינוקותיוקטנה

שווה להשקיע עוד קצת מאמץ וחמלה. קיבלנו מתנות - נתאמץ לשמור עליהם בע"ה.

ליוקטנה שאלה אשמח לשמוע מה דעתךחדשה דנדשה
אמרת שבכי ממשוך
יכול לגרום חס ושלום לנזק..
מה קורה בגיל נגיד9-10 חודשים במצב שנגיד הוא בטיפול בהתפתחות הילד שכל מפגש שעה בערך. קורה שהוא בוכה איזה חמש דקות בקצף כי המטפלת מחזיקה אותו לתרגילים וכו' .. אני לידו.. האם מצב כזה מסוכן גם כן? או שזה גיל כבר שונה
אין לי מידע אבל אני מניחה שזה לא אותו הדבריוקטנה

כי את שם איתו, אז בטח זה פחות מתח ופחד, ויותר "נו די כבר".

נמצא איפה?ספק
אסור לתת לתינוקות לבכות לבד!!!!!!משיח עכשיו!

הם עלולים לאבד אמון בך!

לא בעד לתת לילד בן חודש לבכות 5-10 דקות..ד.

הוא צריך חום והיענות.

אני דווקא עם אנונימיתז'וז'ואית

לא היסטרית על בכי של ילדים.

ב"ה הילדים שלי מקבלים המון אהבה, צומי, השקעה וחמלה, אבל כמו כל תינוק, הם משתמשים בבכי ככלי לקבל משהו, שאני כאמא שלהם מבינה באותה סיטואציה - שהם לא זקוקים לו, או אולי הם מרגישים שהם זקוקים לו, אבל הוא לא בריא להם.

נכון, הרבה יגידו שזה לא בריא, הוא זקוק לי ולחום שלי ולצומי שלי. אבל אם הוא יקבל את זה 24 שעות, לא יישאר לי מה לתת לו.

אני צריכה לשמור גם על עצמי למענו. גם על השפיות שלי למענו.

אז מבחינתי הקניית הרגלים שאני כאמא מאמינה שהם נכונים לילד הספציפי שלי, באים לפעמים גם עם בכי של הילד, ולפעמים גם עם בכי שלי.

קשה לי לשמוע אותו בוכה, אני יכולה לפעמים להישבר ולגשת אליו, ולפעמים לבכות בחדר ליד ולהחזיק מעמד ולא לגשת.

אבל בסופו של דבר התוצאות בשטח מראות לי את הטוב שיוצא מזה.

עם הבכור שלי הרגשתי שאני מאד זקוקה לזמן שלי בערב, והבכי שנמשך והתלות שלו בי על מנת להירדם + הזינוקים שלי לכיוונו בכל פעם שצייץ, לא עשו לי טוב וגרמו לי לשנות גישה.

אז הרגלתי אותו בגיל מאד צעיר ל"סדר ערב".

אוכל, מקלחת ולישון (אמרו לי שזה לא כל כך בריא מקלחת אחרי אוכל, אבל העדפתי שיירדם אחרי מקלחת ולא תוך כדי אוכל, כי אז הוא מתעורר מהר מרעב כי הוא לא סיים לאכול...).

ב"לישון" אני מתכוונת שישבתי לידו, ליטפתי אותו, שרתי לו שיר או שניים, אמרתי לו "לילה טוב" בלחש, נשיקה, ויצאתי.

בכה?

חזרתי לחדר לעוד נשיקה, ליטוף ולילה טוב.

המשיך לבכות? נתתי לו קצת זמן.

כן נכנסתי לחדר כל כמה דקות כדי להראות לו שלא נעלמתי, אבל גם לימדתי אותו שזה הזמן לישון, ולא בידיים.

לא לקח הרבה זמן והוא למד.

הוא נרדם יפה, בשקט, כשהוא רגוע ונינוח.

וב"ה מגיל 3 חודשים הוא כבר ישן לי לילה שלם.

הילד ב"ה חכם, גאון (ואני לא משוחדתקורץ) ומוכשר בכל קנה מידה.

יש לו אמון מדהים בנו כהורים ובכלל בבני אדם.

הבכי הזה, שלפעמים נמשך יותר ולפעמים פחות בכל מיני תקופות בחיים שלו, לא גרמו לו נזק מכל תחום שהוא, לא שאני רואה עכשיו.

להפך, זה ילד שאוהב את השגרה שלו ומרגיש בה בטוח. עד היום (הוא בן 5) הוא נכנס לבד למיטה אחרי הסרט של הערב. אפילו לא צריך להגיד לו.

לעומת זאת עם הילד השני שלי, עברתי את אותו תהליך מבחינת "סדר ערב", אבל מבחירה שלי בגלל המציאות המסוימת שהייתי בה, בחרתי להשאיר אותו לצידי עד גיל חצי שנה. הוא ינק בלילות חופש ולא מנעתי את זה ממנו ורציתי בזה.

כשהוא היה בן חצי שנה העברנו אותו למיטה בחדר של הגדול. 

היו כמה לילות קשים עם אותה התנהלות מצידנו:

שיר, נשיקה, ליטוף, "לילה טוב" ובכי.

וחזרנו וליטפנו ונישקנו ואמרנו לילה טוב מידי כמה דקות, עד שלמד.

וסיפור מצחיק:

בעלי סיפר לי באיזה ערב שלא הייתי בבית, שהוא הביא להם ארוחת ערב, מקלחת, פיג'מות, סרט - וכשהם ראו סרט הוא הלך רגע לחדר כי הייתה לו שיחה חשובה או משהו (לא זוכרת מה בדיוק) והעניין התארך...

כשהוא יצא מהחדר הוא גילה שהילדים לא בסלון מול המחשב. הוא נכנס לחדר שלהם, וקלט את שניהם ישנים שנת ישרים במיטות שלהם...אוהב

בקיצור, אני חושבת שתפקידנו כהורים, הוא גם להקנות הרגלים טובים שיעזרו לילדים שלנו ולנו בחיים. זה לא אמור לבוא על חשבון אהבה, תשומת לב, רוך וחמימות. ממש לא. זה בהחלט יכול לבוא ביחד. זו דעתי.

ומבחינתי ילד שבוכה צריך לבדוק למה. לפעמים הוא סתם רוצה חיבוק ואין שום סיבה למה לא להתכרבל איתו ולהתפנק איתו ולנשנש אותו מכל כיוון אפשרי. לא צריך "סיבה" בשביל זה.

אבל כשאני מנסה להרגיל אותם, ללמד אותם, ובשלב כלשהו גם לחנך אותם, אז יש גם בכי לפעמים. וזה לא מפחיד אותי. ולא תמיד הדבר הנכון זה להיכנע לבכי שלהם ולשבור תהליך שאני מנסה לבנות איתם. לפעמים זה רק מזיק.

יאללה עגבניווווווות!!!!!!!

^^ מסכימה עם כל מילה,עטרה12

ומוסיפה,

ואם את מקלחת את הגדולים ואז הקטן מתחיל לבכות כשהוא לא בהשג ידך?

את עוזבת הכל ורצה אליו כדי שלא יגרם לו נזק מוחי?

נו באמת, מ5 דק' או אפילו 10-15 ד'ק של בכי לא נגרם נזק מוחי אחרת רוב בנ"א היו בעלי נזק כזה או אחר (או שאכן אנחנו כאלה?)

אני לא חושבת שצריך להקצין לכאן או לכאן.

ברור שלא להשכיב את הילד (גם אם הוא שבע, מוחלף, ואחרי גרפס) ולחכות שירדם "לבד".

אבל גם אי אפשר תלות בלעדית של האימא, אחרת האמא תשתגע (חוץ ממך יוקטנה, שאת בהחלט מיוחדת ולא בציניות...)

צריכים כל אמא ואבא למצוא את הדרך שמתאימה להם.

והדוגמא שז'וז'ו הביאה מעולה בעיניי...

צודקת לגמריאור זורח

אצלי  הם  ישנים  מגיל  שלושה  ימים  במיטה  שלהם  בחדר  שלי.  ומתי  שהם  נגמלים  מהנקה  בסביבות  גיל  שנה  וחצי עוברים  לחדר  שלהם.  אני  מרדימה  אותם  בנדנוד  בעריסה,  חבל  להרגיל  אותם  לידיים  או  להנקה.  ומי  שמחליט  כיצד  להרדים  אותם  זה  אנחנו.  אנחנו  לוקחות  את  הרעיון  הכי  מהיר  אבל  אח"כ  אוכלות  אותה  שהילדים  מתרגלים, חבל.  ובהחלט  אני  לא  חושבת  שמכמה  דקות  של  בכי  קורה  משהוא  לילד  במיוחד  כאשר  מדברים  אליו,  מי  אמר  שמרגיעים  דווקא  באוכל(אם  כמובן  הוא  לא  רעב).  וחו"מ  הילדים  לומדים  מהר  מאד  להתפנק.  משהיא  אמרה  לי  שהילד  שלה  נרגע  רק  בעמידה,  לא  עוזר  להחזיק  בישיבה.  מה  עשתה  אותה  אחת?  עמדה  והחזיקה  אותו.  התהפכו  היוצרות  התינוק  שולט  על  האמא.  כמובן  שאין  זה  סותר  להחזיק  כמה  שיותר  לפנק  ולחבק,  גם  בלי שהתינוק  בוכה.  אבל  מנסיוני   ממה  שראיתי  אצל  אחרות  ברגע  שהאמא  נענית  לכל  ציוץ  של  תינוק  היא  נעשית  כל  כך  עצבנית  שהילד  ממש  לא  מקבל  את  האהבה שלה  הוא  זקוק,וחבל.

זה כל כך תלוי בילדה!מימיק

יש ילדים שממש צריכים להיות צמודים, ויש שפחות זקוקים לזה

ראיתי אצל הילדים שלי - שממש כל אחד משהו אחר.

אישית בגיל הזה לא רואה סיבה להתעקש עם תינוקת.

יש כאלה שיותר רגועים באופן טבעי, ויש כאלה שלא כל כך יודעים להרגיע את עצמם.

לוקח קצת זמן ללמוד את הילדה שלך, להבין מה האופי שלה ומה מרגיע אותה.

אני צודקת שאין לכם הרבה ילדים? אנונימי (פותח)

תאמינו לי, הלוואי הלוואי הלוואי שיכולתי לאפשר לתינוקות שלי להרדם לבד.. אבל מה לעשות? ב"ה יש לי 9 ילדים, הקטנות הן תאומות, ואין לי שום אפשרות להרדים אותם בצורה אחרת. 

אני לא חושבת שבכי של 10 דקות יכול לגרום לפגיעה מוחית... הבת שלי בת 10 ב"ה גאונה חכמה ומתוקה, וגם איתה עשינו את  ה"שטיה" הזאת

לדעתי זה דרך טובה, ככה התינוק לומד שלא תמיד אמא יכולה להיות איתו, תתפלאי אחרי יומיים- שלושה מקסימום שבוע אני שמה אותם במיטה והם פשוט..... נרדמים!!!!!!!!!!1 וחסל סדר ההשכבות המיגעות!!!!!!!! עובדתית. אצלי ההשכבות הם קלות ב"ה! כל ילד בשעה מסוימת שאני קבעתי לו, מצחצח שיניים, שרותים ולמיטה, ואז אני מגיעה ומספרת סיפור

הילדים שלי לא רובוטים, קורה גם שהם בוכים/ מתעקשים, ואז אני זורמת איתם... 

א. אשרייך,ד.

שיש לך 9 ילדים. 

היית צריכה לכתוב את "הנסיבות המקלות" מקודם...

כתבת כ"שיטה", כאילו זה אידיאל כלשהו...

ב. אפשר להגיע ל"השכבות קלות" יחסית גם בלי "לתת לבכות" כשיטה. הורים מנוסים - בוודאי גם את - יכולים להבחין איזה בכי מצריך לגשת ואיזה לא-בדיוק..

אבל גיל חודש זה באמת מוקדם.

העיקר שיש לכם הרבה ילדים ואתם מגדלים אותם בחום ובאהבה. ב"ה.

מהניסיון שלי..אהבה של אימא

יש לי שני ילדים, אז זה לא הרבה ניסיון..
אבל עם הקטנה החלטתי שמגיל אפס אני מרגילה אותה לשינה עצמאית... כמובן בהדרגה!!! בלי שום בכי!!
לא הרגלתי אותה לידיים... ברגע שקלטתי שהיא הולכת להירדם - הופס, למיטה.. מיד...
כשהייתי משכיבה אותה לישון הייתי מניחה אותה (אחרי הנקה, טיטול וכו') ופשוט יוצאת... או זזה למקום שהיא לא רואה אותי.. היא מתחילה לקטר? אני מחכה.. היא לא נרגעת? אני ניגשת אליה.. מלטפת קצת.. מרגיעה.. הולכת... וכו'..
לפעמים היה צריך לשבת לידה הרבה זמן... כל פעם לטפוח עליה בטפיחות קלות לסירוגין.. עד שהיא נרדמת.. ולאט לאט עם הרבה סבלנות ואורך רוח... עם מוכנות לצאת ולהיכנס הרבה פעמים.. לחזור ולצאת.. ועם צוציק קטן שמתרוצץ בבית תוך כדי... ב"ה עלינו על דרך המלך

לא היה בכי (היה קצת, אז באתי כמובן), הכל מגיל אפס..... היום היא ישנה כל כך יפה ב"ה.. אני רק מניחה אותה במיטה והיא לוקחת את הדובי שלה ומחייכת אלי.. מוצץ, שמיכה.. וזהו

ב"הצלחה!

אני רק רוצה לציין - היו בזה עליות וירידות... אל תיבהלי רק צריך סבלנות ואורך רוח... הרבה...

אני הייתי ממליצה עח שיטה אחרתכמו מים
אומנם היא תיקח יותר זמן, אבל אני גם לא ככ מאמינה בשיטת הלתת לבכות.
לבן שלי היו המון בעיות הרדמות ושינה רצופה.
חלק מהעניין זה שהוא ישן בחדר איתנו עד גיל 11 חודשים. (בעלי התנגד להעברה)
לבסוף הוא עבר חדר, התחלתי להקפיד על זמנים קבועים של ארוחת ערב, מקלחת וכו
הפסקתי להניק סמוך לשינה
הייתי שמה אותו במיטה ויושבת לצידו, אם הוא היה קם, הייתי מלטפת אותו ומשכיבה בחזרה.
ככה לאט לאט, היום אני אומרת איתו שמע ישראל, המלאך, אומרת לילה טוב ויוצאת.
ולא, אני לא נותנת לו לבכות..
אז אולי זה לוקח זמן, אבל זה שווה את זה..
ב"ה אני שלמה עם השיטה שלי.אנונימי (פותח)

וכן, כמו כשדן אמר אני יודעת להבחין בין בכי סתם כי לא רוצים לישון, או כי באמת משהו מציק.

אהבה של אמא- אני לא יכולה להכנס לכל אחד מתשעת הילדים שלי המון פעמים עד שהוא יחליט להרדם.  כשאני אומרת בכי- אני לא מתכוונת לצרחות ביסטריות וכד', אני מתכוונת ל"קיטורים".... 

שתהיה שבת שלום!

סרט כל יום לפני השינה לא חבל?אנונימי (פותח)

סליחה שאני מעז לשאול אבל האם זה רעיון טוב?

גם אצלנו יש סרטים אבל עם בקרה,
ביום שישי קצת...

לפעמים בצהריים באחד הימים אבל לא מחייב

אבל כל יום?

אצלנו לפני השינה זה סיפור - יחס איש וחום לילדים..

כמובן שלא באתי לפגוע חלילה..

ושוב סליחה אם מישהו נפגע

אהמממ.... שרשרת נכון אנונימי?ז'וז'ואית

למי מופנת השאלה שלך?

(רפרוף קצר, ונראה לי שאני היחידה שכתבה על סרט לפני השינה, זה מכוון אלי? אם כן ממש לא נפגעתי ואשמח לשתף אותך )

ההודעה שלי לא הייתה כתגובה אלייך..אהבה של אימא

ולא הבעתי שום ביקורת על השיטה שלך..
יש לי גם חברה עם ילדה אחת (לא 9) והיא נותנת לה קצת לבכות כדי שלא "תשגע" אותם כל לילה, וגם עליה אין לי ביקורת..
כל אחד והדרך שלו.. אני לא חושבת שזה אסון אם הורה נותן לילד שלו לבכות קצת לפני השינה, זו פשוט לא הדרך שלי.. כל אחד ומה שמתאים לו...

אני רק הגבתי לפותחת השרשור, שאין לי מושג כמה ילדים יש לה, אבל כל העצות שאני יודעת לתת הן רק מהניסיון שלי, ובינתיים אין לי תשעה ילדים...
אפילו עם קטנצ'יק אחד ברקע זה היה דיי מסובך להשקיע בה ככה ולצאת ולהיכנס בכל פעם... אבל זה לא היה בלתי אפשרי... לפעמים לצורך העניין הייתי שמה לו שירי ילדים במחשב, שיישב לראות ויהנה, ואני אוכל להרדים אותה בנינוחות.. האמנתי שזה שווה את זה כדי שבהמשך יהיה קל... וב"ה ב"ה זה מה שבאמת קרה

צודקת..אנונימי (פותח)

היה לי יום קצת מתסכל, אז הייתי קצת "דרוכה" ואת בטח מכירה את זה כשאת קצת עצבנית אין שום מקום לקבלת ביקורת...סליחה  

זה בסדר גמור, לא קרה כלום אהבה של אימא

רק רציתי להבהיר שזו לא הייתה תגובה אלייך, ובטח שלא ביקורת...

שבוע טוב

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך