שלום לכולן, אני נשואה 3 חודשים והמחזור שלי מגיע בין 25-28 ימים, ולוקח לי שבועיים (14 יום) עד שאני טובלת..
הלכתי לרופא נשים והוא הביא לי כדורי אסטרופם, מישהי מכירה? יודעות אם זה עוזר? מה התופעות לוואי? מישהי היתה במצב כמו שלי ועשתה משהו אחר שעזר?
אשמח לעזרה אני קצת לחוצה..
תודה! =)
(ואני יודעת ש3 חודשים זה כלום ואסור להיכנס ללחץ אבל הרופאה שלי אמרה לי שבמצב הזה לא אוכל להכנס להיריון..)
אסטרופםאנונימי (פותח)
אני לקחתי מסיבות אחרות אסטרופם...אנונימי (פותח)
טוב, עשיתי טיפולי פוריות ממש, אבל יחסית למה שאני לקחתי, אסטרופם היה כדור קטן ולא מזיק (ואני לקחתי 4 ביום..) שלא עשה לי שום תופעות לוואי. כל התפקיד שלו זה לשמור על ההורמונים בשמים כדי לדחות קצת את הביוץ... זה לא נראה לי משהו מדאיג.
מצד שני, יש שיטות טבעיות לקיצור זמן המחזור (7 ימים, זה יכול להיות סביר, אבל קצת ארוך, אולי ניתן לקצר לשישה ואפילו לחמישה), יש שיטה לשתות מיץ לימון, מסטיק תימני, כל מני כאלה - תשאלי כאן עוד שיודעות... וגם חשוב - את קצת אחרי חתונה - לא כל הפרשה חומה היא אוסרת, אפילו כאלה שנראות מעט אדמדמות, שווה להתייעץ עם רב על כל בדיקה ואולי תוכלי להתחיל את הטהרה יותר מוקדם (אולי את עושה זאת גם ככה, אך חשוב לי להדגיש)
בהצלחה רבה ושתתבשרי בשורות טובות במהרה (וגם, כדורים הם לא אסון! דיברתי עם רופא מומחה בפוריות, והוא אמר שכל האזהרות שכתובות על הכדורים - זה רק כדי שלא יתבעו אותם, אך אלה כדורים שלוקחות כל כך הרבה נשים, אלה הורמונים טבעיים של הגוף, רק שמוסיפים על הכמות שיש לך גם ככה, ולא הוכחה שיש סבירות יותר לסרטן או למשהו דומה אצל מטופלות ולא מטופלות בפוריות, אני לא מבטיחה לך דבר, אך לי הוא נשמע מאוד אמין, גם ירא שמים, וגם לא הייתי מטופלת בכלל באותו זמן, ולא אצלו, כך שלא היתה לו שום נגיעה אישית) הרבה יותר קשה לדעתי, זה להכנס ללחץ סביב כל נושא הפוריות, ללחץ פנימי וללחץ מהסביבה, וחבל...
אני לוקחת אסטרופםואמונתך בלילות
מוזמנת לאישי..
לא באלי לפרט כאן,אם את רוצה את יכולה לפתוח כינוי נוסף כדי לפנות אליי באישי,אם את חוששת להתגלות..
לא לקחתי. אבל ממליצה בחום לפנות למכון פוע"הרבה אמונתך!
בכל שאלה, גם קטנה...
הם בעלי נסיון רב בתחום. מכירים ומפנים לשיטות מגוונות.
בעלי הסתכלות בריאה לטווח ארוך, מתוך נקודת מבט אמונית!
הם פועלים חינם!
יש להם אתר, אפשר לשלוח שאלה. או להתקשר (לפעמים לוקח קצת זמן להשיג אותם)
בהצלחה רבה!
אני לקחתי תק' של כמעט שנה עד שנכנסתי להריוןהריון ראשון...
בערך מאותם סיבות- המחזור שלי קצר מאוד (הרבה יותר משלך)
אסטרופם בעצם דוחה את הביוץ
ב"ה לא היתה לי שום תופעת לוואי, ובזכות התרופההצלחתי להיכנס להריון... אחרת לא היה סיכוי!
בשורות טובות!
אתן מעודדות-זה כיף לקרוא שבעז"ה זה עוזר
ואמונתך בלילות
כי פשוט קצת הסתבכתי להבין אם לא,למה את צריכה את האסטרופם..
לי הרופאה נתנה אותו כדי לקצר את הדימום,ולגרום לביוץ לאחר בכמה ימי כדי שהביוץ יצא על בטוח אחרי המקווה..
ותקשיבו-זה עושה פלאים!!
בדרך כלל הדימום של הווסת היה לי 3-4 ימי דימום מאסיבי,ואחר כך עוד 4-5 ימים כתמים שאי אפשר להצליח לעשות הפסק בגללם...
ועכשיו חזר לי המחזור אחרי ההפלה,
ולקחתי את האסטרופם במינון שהרופאה המליצה לי-
ופשוט פלאים הוא עושה!!
ביום הראשון לא היה לי כמעט כלום(ובדרך כלל צ׳יק צ׳ק מתגבר לי כבר ביום הראשון הדימום..)
ביום השני היה דימום ניכר,אבל לא מאסיבי ממש,
היום זה היום השלישי,והיה נראה שהוא הולך להתגבר אחרי אתמול..
אבל-כבר ממש כמעט נעצר לי הדימום,
הוא כבר נראה במצב של לקראת לעבור לשלב של הכתמים(שגם הוא בעקרון לא אמור להיות ארוך בזכות הכדורים....בע"ה)
שימשיך להיות ככה,ולפחות ולפחות,איזה חלו זה יהיה אם אני יוכל לעשות הפסק ביום החמישי או השישי|מפנטזת|
התכוונתי שהרווחים בין מחזור למחזור קצרים מאודהריון ראשון...
הייתי מתיעצת גם עם מכון פועה לוודא שאתאנונימי (פותח)
עושה הפסק בזמן המתאים, ואולי את יכולה לפני, אולי יש כתמים של סוף דימום ואת חושבת שזה עדין אוסר ולא מתחילה לספור שבעה נקיים.
מנסיון- כדאי מאוד להתיעץ עם רב אישי ואם אין לכם אז טלפון למכון פועה יכול לעזור הרבה.
חוצמזה שאצלי ככה היו ה4חודשים הראשונים אחרי החתונה ואפילו שלפני החתונה היה לי מחזור של 30-32 יום. ואז פתאום זה הסתדר לבד.
מנצלש"ת, אבל זה קשור (לא לגברים)-אנונימי (פותח)
באמת יש מקרים של כתמים בסוף הדימום שהם מותרים?
לי יכול להיות בארבעת הימים האחרונים (8-11) שהכל נקי (אפילו לא צריך פד) ורק פה ושם יש כתם קטן על נייר טואלט או בבדיקה.
ולפעמים אני עושה שלוש פעמים (יום אחרי יום) הפסק טהרה, כי כל פעם יוצא לי עם דם (כשבשאר הזמן אין דם)
סליחה על הפירוט, אני יודעת שזו שאלת רב,
רק רציתי לדעת אם זה יכול להיות בסדר באופן עקרוני, ואם באמת צריך לברר אצל מכון פועה (חלק שאלתי רב, אבל חלק היה ברור לי שזה אסור)
איך יכול להיות שכתמים של סוף דימום לא אוסרים?
(מקווה שזה בסדר שפירטתי ככה)
כתמים*כוכבית*
-אז אמליץ לך את אותו הדבר.. לשאול!
לשלוח שאלה לרב/בודקת.
במקרה הכי גרוע יגידו לך ׳אסור׳ אבל יש גם סיכוי של כן... בקיצור..
אל תתביישי לשאול. בהצלחה

גם אני כמוך,(גם הודעה זו לא לגברים)ואמונתך בלילות
אבל ההבדל הוא שכל יןם שאני מנסה לשות הפסק,גם אם יוצא לא ממש נק,אני שולחת לשאלת רב...מה כבר אפשר להפסיד?! (חוץ מהפדיחה..כמובן
)ובינתיים עוד לא יצא לי שהרב התיר לי משהו מהפעמים האלו,פשוט כל פעם,פתאום ביום השמיני או התשיעי או העשירי היה נקי נקי והצלחתי לעשות רק אז הפסק כמו שצריך..בלי צורך אפילו בשאלת רב.
ולכן הרופאה נתנה לי את האסטרופם,
כדי לקצר את ימי הכתמים,ולדחות את הביוץ לאחרי המקווה.
הרופאה אמרה לי שזה מה שמוגדר 'עקרות הלכתית'-שהביוץ יוצא לפני המקווה,ובעצם בגלל שהמקווה יוצא אחרי הביוץ מפספסים את ימי הפוריות,ולכן זה נקרא עקרות
הלכתית...
מה שכן-מה שכתבת בהמשך לגבי המוך דחוק-אם את כל כך חוששת ממנו,בגלל שזה מכאיב לך כל פעם לעשות,יש סיכוי גדול שאם תפני לרב שמבין בעניין,(תלכי כמובן לרב שלפי הפסיקה שלו אתם הולכים,ולא רב שאתם לא הולכים לפי הפסיקה שלו,והעיקר שבטוח יתיר לך...)הוא יתיר לך לא לעשות מוך דחוק אולי...
לי עכשיו יש היתר לא לעשות בכלל מוך דחוק לתקופה הקרובה,בגלל שפשוט כואב לי ממש שאני אפילו לא מצליחה לבדוק לעומק של חצי ס"מ-1 ס"מ,(הרב אמר לנו מתי שוב לשאול אותו אם להמשיך עם ההיתר שלו,או לחזור לעשות מוך.)
תודה!אנונימי (פותח)
אני באמת אשאל רב בעז"ה לגבי המוך...
לדעתי מוך זה אחד העינויים הגדולים שה' ברא..(עד עכשיו כואב לי)
ולגבי קיצור הדם-
שתיתי הפעם מיץ לימון מהול במים (בימים הרביעי והחמישי שתיתי 5 לימונים בכל יום)
ובינתיים נראה שזה עזר, כי עשיתי הפסק מוקדם בהרבה מהפעמים הקודמות (אין לי אפשרות לדעת בוודאות, לפעמים מופיעים כתמים אחר כך) ביום השביעי, אחרי שהגעתי בפעם הקודמת ל11 ימים...
ממליצה לנסות (אם כי הטעם לא ממש נסבל..)
פותחת השרשוראנונימי (פותח)
תודה לכן נשים יקרות! עודדתן!
אני מפספסת את הביוץ ביום-יומיים והרופאה שלי גם אמרה שעדיף לקיים יחסים יום לפני הביוץ כדי להכנס להיריון.. אני אתחיל בעז''ה לקחת עוד שבוע (אולי יש עוד מצב קטנטן שאני בהיריון כבר עכשיו?.. אבל אסור לקוות מידי..) ונראה מה יהיה, חודש אח''כ אם אצטרך אקנה בדיקת ביוץ ביתית ואראה מה קורה..
ועוד הערה-אנונימי (פותח)
הביוץ בדר''כ קורה 12 ימים אחרי המחזור, ככה שגם אם אצליח לעשות הפסק ביום חמישי לא בטוח שאספיק את הביוץ (בייחוד אם צריך יום לפני..) כי המחזור שלי לא הכי מסודר..מגיע כל 25-28 ימים.. בעז''ה נקווה שזה יצליח.. ואני לא יודעת למה אבל אני לא רוצה להתייעץ עם מכון פועה עדיין.. משום מה זה מלחיץ אותי, לא יודעת למה.. בנתיים מסתפקת ברופאת משפחה ורופא נשים (שניהם דתיים חזקים..)
רופא ורופאה דתיים הם ממש לא ערובה לכך שיש להםעיניים זוהרות
ידע מספיק רחב בכל מיני דברים עדינים הלכתיים.
מרורות שבעתי מרופאה דתייה חזקה, שלא היה לה שמץ של מושג לא במניעה, לא בכתמים, לא בשום כלום, וכל מה שידעה לומר אחרי ארבע חודשי דימום- "הא, את מעדיפה להקשיב לרבנים במקום לרופא?"
כן. העדפתי.
ובזכות מכון פוע"ה נושעתי.
אין שום דבר מלחיץ במכון פועהמינימאוס
יש שם אנשים מקצוענים ביותר שנותנים יחס מעולה !!!
תגובהחולמת..
ולגבי הכדורים, סתם שתדעי שאף אחד לא בדק אותם בשביל זה. נותנים כדורים שמיועדים לדברים אחרים. זה עוזר, אבל לא נחקר בגלל שזה רק ליהודים דתייח בגלל עקרות הלכתית, ולא ברור מה זה יכול לעשות.
יש פתרןן הלכתי- לקצר את השבעה נקיים. צריך בשביל זה רב עם כתפים רחבות. אני לא יודעת אם זה קיים בשלב שלך..
בהצלחה רבה!!!
ושתזכי להריון בעזה ביחד עם כל המצפות!! (זה שמברכים זה עוזר להכנס להריון?)
חייבת להגיב. טעות נורא בתשובתך!רבה אמונתך!
איך שום היתר הלכתי לקצר את שבעה נקיים!
אף רב ירא שמיים לא מתיר זאת!!
אפשר לקצר את ימי הדימום, ולחכות רק 4 נקיים מתחילת הדימום ועד ההפסק.
אבל אי אפשר בשום אופן לקצר את שבעה נקיים!
זה בכלל לא משנה כמה רחבות הכתפיים של הרב...
איך בדברי שום כוונה לפגוע באף אחת, ואם זה נעשה, אני מבקשת סליחה!
אבל הדברים חייבים להאמר בצורה ברורה!
אתן יכולות לברר עם כל סמכות תורנית (יהודית אורתודוקסית) שאתן מכירות.
כל טוב לכולן!
בררת?חולמת..
אמרתי לברר עם רב.
למה שמשהי תלך לברר אצל רב לא אורתודוקסי... הצחקת אותי...
בכל מקרה, צריך לדעת שזה חומרה של בנות ישראל לקחו על עצמן בימי הגמרא, ככה שזה בעיה לבטל את שבעה נקיים בלי סנדרין, אבל ידוע לי על 2 בנים של רבנים הוא הבן של אם אני לא טועה הרב אלישיב, ואשתו בת של רב שלצערי הרב אני לא זוכרת מי. בכל מקרה, אבא שלה התיא להם, ואבא שלו לא.
והתלבטו מאוד מאוד. בסוף החליטו להחמיר ולא היה להם ילדים.
זה שאני לא זוכרת את שם הרב זה לא אומר, הוא היה פוסק גדול מאוד.
ודאי שבררתי... לא הייתי מגיבה אם לא....רבה אמונתך!
זה אומנם נכון ששבעה נקיים זו חומרה שקיבלו על עצמן בנות ישראל. אבל כל אדם המכיר הלכות נידה ויש בו יראת שמיים יודע שלא ניתן לבטל או לקצר את שבעה הנקיים בשום אופן בשלב זה של העולם.
ישנו רופא נשים דתי, ומאוד מוכשר מבחינה מקצועית, שקורא לבטל את שבעת הנקיים במקרה של "עקרות הלכתית". יש התנגדות גדולה לדבריו בקרב הציבור המאמין! רבנים בעלי שיעור קומה יצאו נדג דבריו ונגד הספר שהוציא!
אין לכך שום היתר!
לצערנו יש מעט זוגות שבטעות הולכים אחר הדרכותיו, ורח"ל!
עשית מחקר על הנושא?חולמת..
כי כדי להגיד דברים בכזאתי נחרצות צריך בסיס מאוד רחב.
אני מודה שלא עשיתי ברור מקיף, אבל בכל זאת, אני לא אומרת בנחרצות.
ברור שאסור ללכת על פי הספר ההוא אלא לברר הלכתית.
זה מה שאמרתי בהתחלה- תבררי הלכתית..
אני לא יודעת רק שמעתי את הדבר הזה, ממקורות יודעי דבר, ואני חושבת שצריך ברור. אמיתי. עמוק.
אכן, זה בעיה שאי אפשר לעלות את זה לדיון, אבל לכן אי אפשר להגיד בכזאת נחרצות.
אפשר לקצר את הימים לפני ההפסק לא 7 נקיים!!!!!!אנונימי (פותח)
הרב עובדיה זצ"ל נותן מספר אפשרויות שלקצר את הימים שלפני ההפסק.
אבל אחרי שעשית הפסק את חייבת לספור 7 נקיים אולי לא תבדקי כל יום כי תקבלי היתר הלכתי לבדוק רק ביום ראשון והשביעי אבל אין מצב שאישה דיממה ואפילו יום אחד וטופלת פחות משבוע אחרי הדימום.
את מכשילה נשים באיסור כרת אז בבקשה תיזהרי בדברייך
כן, עשיתי מחקר על הנושא...רבה אמונתך!
ואני מחזק את דברי אנונימי! ישר כוח!
ברור שלא שאלתי את כל הרבנים... אי אפשר לעשות כזה דבר...
אבל, בררתי בצורה חד משמעית אצל רבנים בעלי שיעור קומה העוסקים בנידון, התשובה של כולם היתה חד משמעית! אם היה איזה שהוא ספק, או פסיקה שונה הם היו אומרים זאת! כך מתנהים רבנים בעלי אחריות וכובד ראש!
באופן כללי, ההלכה בנושא שבעה נקיים היא חד משמעית כבר מימי הראשונים (ואולי אפילו לפני...) מעולם לא היו דעות שזוהי רשות, או חומרה שניתן לוותר עליה! לאחרונה קמו כמה מתנגדים, אך ברור לכל בר דעת שדעתם בטלה ומבוטלת כפלי ענקי עולם בדורות הקודמים ובדורנו!
מה עושים במקרה של "עקרות הלכתית"?
דבר ראשון, נרגעים, ברוב המוחלט של הפעמים הבעיה פתירה.
דבר שני, פונים בהקדם למכון פוע"ה. הם מומחים גדולים בתחום, וגם מאוד מאוד נחמדים ונעימים (וגם מייעצים חינם). יש למכון מגוון של פתרונות. בד"כ הצעד הראשון בטיפול הוא זיהוי חד משמעי שיש בעיה, ואיתור מקור הבעיה, על סמך זה נקבע הטיפול. ובע"ה ישועה בקרוב לכל המצפים!
רק טוב לכולן!
אמנם כתבה במפורש לשאול רב...טוזי
אבל נתנה פתח לתקוות שווא.
א-י-ן רבנים אורטודוקסים (ז"א דתיים) שמתירים קיצור שבעה נקיים, כמו שמישהי כתבה מעליי יש פתרונות של קיצור הימים שלפני כן מלעשות הפסק ביום החמישי ללעשות ביום הרביעי (אם הדימום נגמר כמובן) וגם זה בהיתר של רב בלבד (אלא אם כן זאת הפסיקה הקבועה של שלכם).
ע"מ שיהיה אפשר לבטל את השבעה נקיים צריך סנהדרין, מה שאין היום. אני מצטרפת לרבה אמונתך!
כשמישהי אומרת שאפשר לקצר בשבעה נקיים בנות שהבעיה שלהן היא עקרות הלכתית רוצות למצוא את הרב שיתיר להן ונוצרת תחושה של תסכול גדול שהרב לא התיר..
בהצלחה ובידיים מלאות לכולן!
דווקא אני הייתי בטוחה שאין שום אפשרות בעולם לקצרבת 30
נקיים
ואז שמעתי ממקור נאמן שבמקרים מסוימים רבנים מתירים. (שמעתי על אישה מסוימת, שקיבלה הדרכה כזו מרב מסוים)
האמת שזה ממש הפתיע אותי, כי תמיד ידעתי שזו גדר שלא פורצים אותה בשום פנים.
אז או שזה לא נכון, או שיש דברים שאנחנו לא תמיד יודעים.
סליחה שאני שוב מגיבה בחומרה, אבל...רבה אמונתך!
אני בטוחה שאין שום היתר כזה. פשוט לא ניתן לקצר. זה בכלל לא משנה מי הרב!
כנראה שהסיפור הזה הוא טעות.
כאשר פונים לרב בעניינים כאלו (כפי שמשהי הזכירה, מדובר על איסורי כרת! או ספק כרת!) כדאי לוודא שהוא בר סמכא בעניין. (מבחן של הרבנות לא בודק יראת שמיים לצערנו, ואי אפשר להסתמך רק עליו...)
הזכרתי באחת ההודעות שקיים רופא דתי שחיבר ספר על הנושא, וגדולי הרבנים התנגדו לו נחרצות. יתכן והסיפור קשור אליו...
קצת הרחבה מבעלה של מתואמתמתואמת
שלום רב!
אני כמעט ולא משתמש באינטרנט, ובטח שלא בפורומים, אבל כששמעתי מאשתי על השרשור הזה היה נראה לי שכדאי להביא לידיעת הציבור כמה פרטים:
עוד לפני חומרת בנות ישראל ישנה תקנה שתיקן רבי יהודה הנשיא, ובלי להיכנס לכל החשבון של התקנה, שהוא קצת מורכב, אפשר לסכם בקצרה שכמעט תמיד אחרי וסת יש חובה לספור שבעה נקיים.
בנוסף צריך לדעת שגם תקנת רבי וגם חומרת בנות ישראל באה כדי למנוע מצב שבו אישה שהגיעה למצב שהיא חייבת שבעה נקיים מהתורה, תחשוב בטעות שהיא לא חייבת, כך שגם אם יש רב שמדמיין שיש לו כח להתיר דבר שגדולי הדורות לא הצליחו להתיר, הוא יצטרך לחשב את ימי הראייה של האישה, ובאמת להגיע למסקנה שהיא לא חייבת בשבעה נקיים מהתורה, דבר שכרוך בחשבון שלא תמיד פשוט, ובנוסף שנוי במחלוקת ראשונים. (למי שמעוניין: עיין בית יוסף יורה דעה סימן קפג ובחוות דעת שם בפירושו לשיטת הרמב"ם) דבר כמעט בלתי אפשרי לביצוע.
אם מישהו התיר לקצר שבעה נקיים, ולא חישב את החשבון הנ"ל, אני לא מבין מניין לו שלא הכשיל את הזוג באיסור כרת.
תשובה מפורטת בעניין שנכתבה ע"י הרה"ג דוד חי הכהן שליט"א (מבת ים) נמצאת בשו"ת תשובה מקובצת עמוד 79 והלאה, ומסקנתו שאין אפשרות לקצר.
נראה לי שאם ידוע לכם בבירור על רב שהתיר דבר כזה, יש לשלוח את שמו לרבנות הראשית שתטפל בעניין!
מי שבאמת כואב לו הנושא מתבקש להתפלל על כל חשוכי בנים שיזכו להיפקד, במקום לבלבל אותם ולהפיח בהם תקוות שוא או יותר חמור להכשילם באיסורים.
בהצלחה רבה, ויהי רצון שכל הזוגות יזכו להפקד בנחת ובשמחה.
תודה על החיזוק המבוסס!רבה אמונתך!
יהי רצון שלא יכשל בעוון זה שום בית בישראל!
מניסיון עשירבתירושליים
אני בהיריון רביעי. סובלת מאותה בעיה. גם לי הרופא המליץ על אסטרופם, אבל לי זה לא כ"כ עשה טוב. יש פתרונות צמחיים!!!
חזקים שחבל על הזמן. בזכות מכון פוע"ה הכרתי את בית הטבע 'ציון פארם' (טלפון 02-5373497). וציון הכין לי תמצית מיוחדת לדחיית הביוץ. (יש גם בכדורים, נקרא LCA). ברוך ה' שניים מילדיי הגיעו עם זה. בילד האחרון הייתה ירידה של הורמון מסוים, והרופא התחיל לדבר על איקקלומין. ברוך ה' פניתי לאליהו לביא (נמצא בגוגל לדעתי) והוא טיפל בי ורקח לי תמצית מיוחדת שמבוססת על הLCA עם תוספות בגלל המצב החדש שנוצר. תוך חודש הייתי בהיריון (אחרי זמן רב של ניסיונות).
בכל אחד מהמקרים הנ"ל מדובר על לפחות שנה ניסיון להיכנס. הכול עם הוכחות בדוקות (בפעם הראשונה הייתי במעקב זקיקים וראו בפועל שהצמחים דוחים את הביוץ בכמה ימים!)
וכל זה בלי כימיקלים ועם הרגשה מעולה!
ממליצה בחום! (מוזמנת באישי)
בלי הורמוניםבועותאחרונה
ניתן לפתור את הבעיה בלי שימוש בהורמונים.
יש כמה שיטות ביניהם שיטת שרמן שמקצרת את הדימום, שיטת אביבה שגם כן מקצרת את הדימום ושיטות נוספות של צמחים, לימונים וכו...אם את רוצה מידע על השיטות ניתן לקרוא באינטרנט יש להם אתרים, מכירה בנות רבות שזה פתר להם את הבעיה וכך לא תהיי תלויה בהורמונים שגם יכולים ליצור בעיות.. שווה ניסיון ...
בהצלחה
בשורות טובות
דיני כתמיםאנונימית בהו"ל
קשה לי ממש ממש עם כל הקונספט של להביא לרב כתמים.
אני ב7 נקיים אחרי לידה ויש הרבה מה להביא לו
גרים בישוב, מכירים את הרב טוב ואין פה עוד רבנים בסביבה
בעלי יגיע אליו, אבל אוף אוף אוף. זה פשוט לא נעים.
אני לא מבינה מה כל-כך מסובך שאני אלמד ואפסוק לעצמי.
מבינה אותך ממשרקאני
אני עשיתי לעצמי שינוי בתפיסה שממש עוזר
הבנתי שבעצם הרבנים האלה הרי לא מרוויחים כלום
הם אנשים יראי שמים וצדיקים שמקדישים זמן מהחיים שלהם בשבילנו
כדי שאנחנו נוכל לטבול בטהרה ולקיים את ההלכות כמו שצריך
אין להם שום אינטרס "להיכנס לי לתחתונים" כמו שמישהי תיארה פה פעם
דבר ראשון זה עזר לי להעריך את הרב
ואחר כך גם ההבנה שזה באמת באמת לא מזיז להם משום כיוון
הם רגילים, מסתכלים נטו צבע/ גודל וכו וממשיכים הלאה בחיים
וזה כמו שלא נעים לעשות בדיקות פנימיות
אבל מי שבודק עושה את זה לטובתי
אז פה זה פחות נורא, כי זה אפילו לא מולי
בעלי הולך, חוזר עם תשובה
הכתם כבר בפח ואפשר לשכוח
וואי זה ממש קשה ליאנונימית בהו"ל
אולי יעזור לךכורסא ירוקה
לחשוב על זה מכיוון אחר - אם רופא היה אומר לכם שמבחינה רפואית צריך לחכות כמה ימים, זה היה לך סבבה?
אם כן, אז הרבה פעמים הפער נובע מזה שאנחנו תופסים צרכים רפואיים, כלכליים, חוקיים וכד' כ"צורך" וצרכים דתיים כ"בחירה". אבל באמת באמת ברגע שבחרת ללכת לפי ההלכה, ברור שיש דברים שהיית רוצה לעשות אחרת ולא בחרת את הנקודות הספציפיות האלה, אבל הם חלק מצורך גדול יותר - צורך דתי. זה ממש צורך שיש לך, מרגע שאת רוצה לשמור נידה כמו שצריך.
גם אם זה היה רפואי זה לא היה בחירה שלך הנקודה הספציפית והיית עושה את זה כצורך שנובע מבחירה גדולה יותר, להישמע לרופאים מתוך הנחה שזה הדבר הנכון.
לפעמים לשנות את הסתכלות על מצווה קשה כ"צורך" דתי ולא כבחירה ממש עוזר
ורק תוספת קטנהכורסא ירוקה
איזו השוואה יפה...אנונימית בהו"ל
תודה רבה על ההודעה!
באמת מחזק
בלי קשר, אם יש לך כתמים יש פיתרון הלכתיממשיכה
תבדקי עם רב גדול אם אפשר
אנחנו בדקנו עם כמה רבנים וכולם התירו להשתמש בתחתונית גם בשבעה נקיים ואז זה לא נחשב כתופס טומאה אם לא הסתכלת והיה דם. וגם אם הסתכלת זה הרבה יותר קל.
לפי הפסיקה שלנורקאני
תחתונית ב7 נקיים כן תופס טומאה
אבל בדקת אוליעדיין טרייה
את בטוחה שמפנה לרב רק במצבים הנחוצים?ירושלמית במקור
לי עזר מאוד להביא ליועצת הלכהרק רגע קט
ברוב המקרים הן יודעות לענות, וגם במקרה שהיתה שאלה מורכבת יותר, אחת שהבאתי לה העבירה את השאלה ליועצת אחרת.
באמת מזדהה עם הקושי להביא לרב. לי זה ממש לא עוזר לדעת שהוא מתייחס לזה בשוויון נפש, עדיין אני מרגישה שאני לא מסוגלת לזה. מודה לה' ולאנשים שקידמו את מפעל יועצות ההלכה.
בגדול את יכולה מבחינה הלכתיתעל הנס
חוץ מזה אם יש כתמים בצבע מסוים שאת יודעת שהרב התיר לך בעבר מותר לך להתיר לעצמך.
ממש מבינה אותך❤️
זה לא מסובך אבל כמה עצותאנונימית בהו"ל
א' לא חייבים להביא לרב כתמים. אפשר לבחור לחכות.. לי זה עוזר לדעת שזה בחירה שלי ללכת, מתוך מטרה שיקצר.
ב' תחתונית- לי זה ממש עזר. קודם כל כי זה יותר קל להקל על תחתונית (גם אם לא נוהגים מראש שזה לא מקבל טומאה ואז הכל מותר...)
דבר שני זה לא בגד. תחתונים מבחינתי זה יותר אינטימי... דבר שלישי- אפשר באנונימי! משאירים אצל הרב בתיבה עם מס' טלפון והוא שולח הודעה מותר/אסור, בלי להזדהות.
ג' לגבי הללמוד בעצמך- זה יורת בהמשך לא'. אפשר ללמוד בעצמך ומה שאת יודעת שמותר אז הוא מותר (למשל אם את בטוחה שזה צבע שהתירו לך פעם) אבל רב הוא יורת מומחה ולכן יכול להתיר יותר כתמים. ובאמת, זה עוזר לי לחשוב שמראים על מנת לזרז את עניני הטהרה.
ובסוגריים אומר שלא אמור להיות כל כך הרבה כתמים. אם אתם מראים הרבה אז או שבאמת לקבל מהרב קוים מנחים מה מותר מה אסור
או שאפשר לעשות כל מיני דברים (תוספים וכדו') כדי לחזק את הרחם. לא אמורים ללכת לרב כל חודש...
נכון שאחרי לידה יש יותר ועדיין..
לגבי לשים באנונימי- מוסיפהיעל מהדרום
לק"י
שצריך לכתוב את כל הפרטים (אחרי לידה, עם/ בלי תפרים, אם היה כאב בבדיקה וכו').
הרב אומנם יכול לחזור למספר עם שאלות, אבל עדיף מראש שיידע כמה שיותר, ולא יתפספס משהו.
(וגם לברר שהרב נמצא בבית. שהעד לא ייתקע אצלו...).
בהצלחה לפותחת!
את מדברתיעל מהדרום
לק"י
על כתמים בתחתונים או על עד?
תחתונים- אפשר להחליף בתדירות גבוהה לפני שהכתם נהיה גדול מגריס.
ויש פסיקות שמותר תחתונית והיא לא מקבלת טומאה. תבררי מה אצליכם.
אני לא מסוגלת להביא תחתונים.עוד מעט פסח
ממש ממש לא מסוגלת.
זה אישי ופרטי ובלתי אפשרי מבחינתי. מעדיפה לאסור את עצמי ולא להביא משהו אישי כל כך.
וכשבעלךי הסביר את זה לרב, קיבלנו היתר ללכת עם תחתונית. פשוט כדי שיהיה אפשר להביא אותה לרב (שזה גם מביך ברמות, אבל איכשהו ניתן להתגבר על זה).
כשהייתי כלה צעירהרקאני
בעלי הלך עם תחתונים לרב
והוא אמר לו חבל למה תחתונים שתשים תחתונית יהיה לה יותר נעים
מאז אני עם תחתונית
ממש מביך.רחלי:)אחרונה
כשהיה לי מקרה שהייתי צריכה להביא
פשוט גזרתי והבאתי רק את הפיסת בד הקטנה הרלוונטית.
תודה לכולן! מפרטתאנונימית בהו"ל
אין לי הרבה כתמים. עכשיו אחרי לידה ניסיתי להיטהר ולא יצא יום בלי כתם בבדיקה וחלק מהימים גם בתחתון.
אני בכלל לא שמעתי על הרעיון שאפשר לשים תחתונית, מניחה שהייתי יודעת על זה אם זה היה בפסיקה שלנו. בכל מקרה אברר... הרבה יותר סביר להביא תחתונית לרב ולא תחתונים ממש...
אבל
הכי חשוב
בעלי שאל אותו היום והרב התיר את הכל אז במחשבה שניה כן היה שווה את הבושה.
ובקשר ללמוד - אני לא בקטע ללמוד כדי להיות יועצת הלכה
הייתי רוצה לדעת לעצמי בבית... אולי באמת לומדים מפעם לפעם כשיש שאלות
גם אפשר לקבל היתראחת פשוטה
לא לעשות את כל הבדיקות בוקר וערב.
במיוחד אחרי לידה.
יש הבדל בין מצב רגילעדיין טרייה
תשאלי את הרב שלך, ממה שלמדתי-שם משתמש:
תחבושת לא מקבלת טומאה
ואין חיוב ללבוש ב7 נקיים בגד שמקבל טומאה , אלא בגד לבן.
אז אפשר ללבוש לבן ולשים תחבושת, ככה הסיכוי שכתם יטמא הוא ממש קטן.
יש רבנים שמקבלים בווצאפ תמונה.אונמר
ואם משהו לא מספיק ברור בתמונה או שזה כתם שחייב לראות בעין כדי להתיר הוא כותב.
אבל זה הרבה יותר קל וסבבה מאשר ללכת עם זה אליו.
למרות שלדעתי עם שינוי תפיסה אפשר לדלג על הפדיחה.
כמו שאני לא מתפדחת מהבלנית או מהחברה שפגשה אותי בדרך למקווה.
אני למדתי שזה מאוד לא נכון לעשות ככה.נפש חיה.
ככה איך? תמונה?אונמר
תמונה מאוד בעייתית בגלל גווני צבע/ פיקסלים שעלוליםנפש חיה.
לטשטש ולתת מידע מוטעה על הכתם.
זאת אומרת שאם הכתם בצבע/ גודל מסויים, התמונה לא מעבירה את הגוון או הגודל המדוייק בגלל אמצעי הצילום
וממילא אי אפשר לפסוק אמת לאמיתה בהסתמך על תמונה.
מי שנוקט ככה - לא נכון.
בשאלת מראות- צריך לראות בפועל את המראה הנידון. לא באמצעות שום דבר עקיף.
(למדתי קורס הדרכת כלות במכון פוע"ה.)
ככל שאתה רב יותר גדול אתה יכול יותר להתיר.אונמר
אני יודעת שמכון פועה לא סוברים ככה אבל אני לא הולכת לפי הפסיקה שלהם.
הרב שלנו ממש גדול בנושא טומאה וטהרה ויש לו כולל שהוא מסמיך אחרים בנושא.
הוא יודע לדוגמא להגיד לי לצלם את הכתם עם שקל ליד כדי לראות את הגודל האמיתי שלו ואם הצבע של הכתם לא בבירור מותר הוא יגיד לי שצריך לראות בעין ולהביא אליו.
עדיין במקרים שברור שזה מותר כי הוא יודע להתיר על פי גודל וצבע ברור זה שווה את זה מאשר ללכת אליו.
ברור שזה צורת פסיקה ואולי לא כולם סומכים על זה.
אבל זה לגמרי ככל שאתה גדול יותר אתה יכול להתיר יותר.
זה עניין של שיטותנפש חיה.
אנחנו למדנו ונוקטים לא ככה.
באופן אישי
ראיתי מנסיון שזה בעייתי לפסוק ככה.
לא כתבתי אסור
כתבתי בעייתי.
יש תחתוניות בד לבנות רב פעמיותבלוט
מתי שאין יום בלי כתםיום שני
לפעמים צריך לעשות הפסקה עם הבדיקות
אם המקום רגיש,הבדיקה עצמה פוצעת.
ואז זה מעגל קסמים שלא נגמר.
לקח לי זמן ללמוד את זה.
היום אני קשובה לגוף שלי, איך אני מרגישה גם תוך כדי בדיקה ולפי זה יודעת להתנהל,
לפעמים גם את זה מסבירה לרב.
לכן למרות הפדיחה כדאי למצוא רב או דמות הלכתית שנעים לך לפרט מולה.
הרבה דברים אפשר ורצוי ללמוד!שלומית.
אני לא בקטע פמיניסטי שנשים יפסקו, אבל המון שאלות לא דורשות פסיקה אלא ידע בלבד. הדברים היחידים שדורשים ממש פסיקה זה צבעים שיש שאלה אם זה צבע אוסר.
ברגע שיודעים את ההלכה טוב, המון שאלות נחסכות
תבדקי אם במצבך את צריכה את כל הבדיקותאנונימית בהריון
ותמיד לאישה אחרי לידה יש יותר הקלות בבדיקה
בהחלט אפשר ללמוד לבדנופנופ
תנסי להכיר את השאלות שלך, ומה התשובות אליהן
בעבר היה גם אפליקציה שניתן להעזר בה כדי לקבוע
ויש הלכות מה מותר ומה אסור
זה לא שבקורס רבנים יושבים ומראים להם גוונים וצבעים והם זוכרים
זה יותר מבוסס על צבעים מותרים וצבעים אסורים
ומה ההרגשה/תחושה/זמן ורקע שלך
ולפי זה הפסיקה
מסייגתיום שני
רבנים *כן* רואים מראות כשהם לומדים לפסוק
יש ניואנסים קטנים
ועוד פרטים שרב מנוסה יודע לראות, לשאול ולפסוק.
ועדיין צריך ללמוד ולדעת בעצמנו!
אצלי הרב מיוזמתו אמר לי "על כזה, כזה וכזה את לא צריכה לשאול יותר".
מעקב זקיקים - אוף לכולם זה כזה קשה??אנונימית בהו"ל
חייבת לפרוק.
אוףףףףף
כבר קרוב לשנה שמנסים להיקלט להריון ולא מצליחים.
הלכתי לרופא נשים שאמר שנתחיל לעשות מעקב זקיקים.
הוא באמת היה ממש נחמד ונעים.
נתן לי את הוואטספ שלו ואמר שאעדכן אותו כשאקבל מחזור ויגיד לי באיזה יום להגיע לאן והוא יעשה מעקב.
השבוע התחיל לי מחזור ואמר לי להגיע היום בבוקר לבית חולים מסוים שהוא נמצא שם בשעות הבוקר.
התלבטנו אם אלך לבד או עם בעלי, בסוף בעלי בא איתי.
יצאנו בשמונה מהבית, 40 דקות נסיעה, רבע שעה חיפשנו חניה ורבע שעה הלכנו מהחניה עד הבית חולים.
סה"כ שעה ורבע מאז שיצאנו מהבית עד שהגענו.
הגענו, שאלנו את המזכירה איפה הוא, אמרה שלא ראתה אותו היום.
שאלנו עוד עמדת מזכירות ועוד עמדת מזכירות, לא ראו אותו היום.
שלחתי לו וואטספ, התקשרי פעמיים. לא ענה.
חיכינו 20 דקות ואז התייאשנו וחזרנו לאוטו.
בדרך חזרה לכיוון העבודה, הוא התקשר. בכלל לא זכר.
כשהזכרתי לו מאוד מאוד התנצל ואמר שהוא לא נמצא היום בבית חולים (ביום שלישי אמר לי להגיע בחמישי)
ושאבוא היום אחה"צ למרכז רפואי אחר - גם בערך 40 דקות מהבית.
אז קודם כל אני לא יכולה אחה"צ- אני עם הילדים.
חוץ מזה לא כ"כ ברורה לי ההתנהלות שלו.
זה לא אמור להיות שהוא נותן לי הפניה ואני הולכת לטכנאית שתעשה את המעקב?
למה צריך דווקא רופא?
וגם הוא שולח אותי לכל מיני מרכזים רפואיים כשאני בלי הפניה ואין לי תור רשמי אליו.
אז אני אמורה להגיע ולחכות שהוא יתפנה? או להיכנס על חשבון מטופלות אחרות?
אשמח לשמוע מבעלות ניסיון איך זה היה אצלם?
אני בקופת חולים מכבי אם זה רלוונטי.
קראתי, מקפיצה לךירושלמית במקור
את לא חייבת אצלונעמי28
ומבאס על הבוקר.
ההתנהלות שלו בעייתיתחושבת בקופסא
ממה שאני מכירה הוא אמור לתת לך הפנייה ואז את יכולה ללכת למרכז בריאות האישה בקופת חולים לטכנאית.
או שתבקשי ממנו הפניות בצורה מסודרת, או שתעברי לרופא אחר.
איך הגעת אליו? בצורה רשמית דרך הקופה שאו שהוא איזה מכר ממסגרת לא רפואית כלשהי?
רשמית דרך הקופהאנונימית בהו"ל
אין אצלנו כזה הרבה זמינות של רופאי נשים.
נגיד אצלו התור הקרוב הפנוי זה עוד חודשיים.
ושאר הרופאים על הפנים! ניסיתי והייתי ממש לא מרוצה.
הוא לפחות בפן האישי ממש נחמד.
אני עשיתי מעקבי זקיקים אצל טכנאית בקופ"חאני וגם אני
היא אלופה ומקצועית ותורים זמינים
את ממש לא צריכה לעשות בבית חןלים
ואת ממש לא צריכה דווקא שרופא יעשה לך
נשמע התנהלות לגמרי מסורבלתSheela
מעקב זקיקים זה קשה, נקודה!!! אבל אפשר וצריך לראותאמהלה
במה אפשר להקל.
גם אני הייתי צריכה לנסוע כל פעם שעה+ למרכז הרפואי, ועוד שעה+ בחזור.
לצאת באישון בוקר ולהשאיר את הילדים להתארגן לבד.
וכמובן על חשבון שעות עבודה, שעקמו לי את הפרצוף בכל יום מחדש.
אבל
לא הגיוני ההתנהלות של הרופא שלך.
את לא צריכה רופא נשים במקום בשביל המעקב
הרופא שהלכת אליו צריך להוציא לך הפניות לאולטרה סאונד ובדיקת דם. הוא מוציא עשרות הפניות בבת אחת.
את עושה במרכז הרפואי שהכי קרוב אלייך, והתשובות- או שאת שולחת אליו, אם הוא רופא של הקופה התשובות אמורות להגיע אליו ישירות.
אני לאורך כל תקופת הטיפולים בכלל לא הייתי בקשר עם הרופא
הכל דרך האחיות פוריות במרכז הרפואי.
הן התקשרו אלי כל פעם אחרי שהגיעו הבדיקות והורו לי מה השלב הבא שעלי לעשות- כמובן שהרופא נתן להן את ההוראות.
זה חייב להיות תיק מסודר ושמישהו ינהל את הכל ולא שיגיד לכם תבואו היום תלכו מחר, חייב פה סדר ודיוק בזמנים
בהצלחה רבה
שתפקדו מהר בזש"ק

תודה לכולן על התגובותאנונימית בהו"לאחרונה
עכשיו לא יודעת מה לעשות...
להמשיך איתו בראש שלו?
לנסות לעבור לרופאים אחרים? (לא בא לי.... היו ממש לא נעימים)
להמשיך לחכות?
גם ככה חשבתי שאולי רצנו מהר מידי לבירור רפואי.
נובה רינג.מענין
אשמח למעלות וחסרונות מניסיון.
עושה כתמים ? איך זה מבחינה פרקטית, נוח ?
אני חסידה של הענייןאוזן הפיל
מרגישה שיש לי שליטה רבה.
הכנסה והוצאה קלי קלות (אחרי 4 לידות)
השפעה הורמונלית מזערית
לי היו אפס כתמים
מחזור מינימלי
מחברת 2, כי אם חיברתי יותר איבדתי שליטה והיה מופיע מחזור בלתי צפוי. אבל אפשר גם יותר.
לא משפיע לי על המשקל
הבנתי שגם במחיר זה יותר זול מגלולות (לא באופן משמעותי)
לא חרדה כל הזמן שמא שכחתי לקחת גלולה
אם מפריע אפשר להוציא ולהחזיר
אני מקווה שלכולן זה ככה, גלולות גמרו עלי הורמונלית, התקן נחושת גמר עלי פיזית
אני עפתי עלצזה בהתחלה ממשאנונימית בהו"ל
זה באמת בקטנה ההתעסקות, ואפשר לחבר ולצמצם מחזורים, זה ממש שווה.
תכלס אחרי 2 שחיברתי התחיל לצרוב לי בנרתיק, בהתחלה חשבתי שזה פטריהצאו משהו אבל בבדיקות הכל היה תקין, תכלס בסוף הוצאתי וזה עבר..
אז באסה אבל ירדתי מזה. מי שלא משפיע עליה- בעיניי אידאלי.
חברה טובה שלי גם התלהבה עד שאחרי כמה חודשים, כשהפסיקה, קלטה שזה השמין אותה והיא לא הצליחה להוריד את הבטן בכלל כל התקופה הזו והתבאסה עלצזה ממש.
אם מפריע לך עניין ההתעסקותרקלתשוהנ
אחלה ממשSeven
לי אישית זה עשה המון המון המון כתמים
אבל לא עברתי כי היה לי נוח...
אבל הבנתי שאני די נדירה ולרוב מי שמשמתשת אין כצמים
לי עשה תופעות הורמונאליותאחת פשוטה
כמעט כמו גלולות.
וגם לא אהבתי את ההתעסקות
זה מאד אישיתהילה 4
אני עדיין משתמשת בגלולות ואין לי תופעות כאלה. וגם מחליפה מידי פעם. בקיצור- עד שלא תנסי על עצמך. לא תדעי
מבחינת תופעות לוואי הורמונליות-רוח הרים
יש מחשבה שבגלל שזה בנרתיק אז לא אמורות להיות תופעות לוואי הורמונליות כלליות, אבל זה לא נכון.
הספיגה היא דרך הנרתיק אבל ההורמונים משפיעים על כל הגוף ותופעות לוואי כמו גלולות.
אני רואה שאוזן הפיל כתבה שלה היה תופעות הורמונליות מזעריות אבל זה עניין מאוד אישי וכמו שאחרות כתבו לך פה זה לא חייב שיהיה ככה
מסכימה מאד שזה אישיאוזן הפיל
ואני מניחה שגם לא כולן סבלו כמוני מהאלטרנטיבות.
אני גם מרגישה שינויים הורמונליים, אבל דומים למחזור רגיל, לדוג' תחושת דיכי שמופיעה בערך בזמן שצריך לקבל.
ומישהי כתבה על גירוד - נזכרתי שסבלתי מזה והיו לי כל מיני דרכים להתמודד, אבל כשהתחלתי דיאטה והורדתי סוכר פתאום קלטתי שזה נעלם לגמרי.
מושלםאהבה.
השתמשתיAvigailh1
רק אחרי הפסקת הנקה
לשלוש שנים בערך ,שימוש קליל
את לא צריכה לזכור כל יום בשונה מגלולות
רק לתזכר ביומן מתי להוציא אחרי 3 שבועות בדיוק
לא זכור לי תופעות לוואי חריגות,לא עשה לי כתמים או דימומים לא ברורים וכו . מסדר את המחזור למי שיש לה חוסר איזון ...
שימוש מעולה.
לגבי חיבור טבעותAvigailh1
יש כאלה שמצליחות מעבר ל2
אני לא הצלחתי כי הופיעו כתמים ואז מחזור
כלומר הגוף הסכים רק לחבר 2
בהצלחה 
מצטרפת לשאלה גםאונמראחרונה
אני עם גלולות ולא מתה מההשפעות. קצת יותר עצבנית אבל לא משהו מוגזם.
מתלבטת אם לנסות, כי אם זה גם משפיע הורמונלית אז למה לי.
נקודה אדומה בניגוב לאחר יחסים בהריוןגולדסטאר
בנות, יצאה בניגוב שלאחר יחסים נקודת אדומה פיצקית מעורבבת עם הפרשות
שבוע 16+2
בבוקר היינו בסקירה והכל תקין היה
האם לגשת להבדק?
זה יחסים אחרי המון זמן מחשש שלי בשליש ראשון וזה גם טיפה'לה כאב לי
מה הייתן עושות?
לא הייתי עושה כלוםאמאשוני
סביר להניח שנפצעת
וגם אם זה מהרחם לא יעשו כלום
ורוב הסיכויים שגם לא יראו כלום בבדיקה.
רק אם ממשיך כדאי להיבדק.
תודה! בעלי גם בדעה הזאתגולדסטאר
שזה כנראה מהיחסים
זה קרה לי גם עם מוליך של אגיסטן בשבוע 5 אותו סיפור נקודת דם בשאריות אגיסטן
כנראה האיזור רגיש
נחשב תקין לפי התיאור והמצב שלךנייקיי
בשבוע 16, צוואר הרחם הרבה יותר רגיש וגדוש בכלי דם בגלל ההורמונים והעלייה בנפח הדם.
סביר להניח שהיה חיכוך שיצר פציעה קטנטנה בנימי הדם של צוואר הרחם.
תני לגוף להירגע. בלי מאמץ פיזי ובלי יחסים נוספים ביומיים הקרובים כדי לאפשר למקום להחלים.
העובדה שהיית בסקירה והכל היה תקין, גם מוסיפה להרגשה שסה"כ הכל בסדר.
כן יש רק כאבים קלים בבטן כמו במהלך כל ההריוןגולדסטאר
אמנם בשבוע 35אנונימית בהו"ל
הלכתי למיון פעם על נקודה קטנה בניגוב, האחיות בקופה הפנו.
די צחקו עלי שבאתי בערב חג בגלל זה.
הרופאה באמת ראתה פצע.
עדיין מרגישה בסדר?
ברוך השם לא היה עוד הכתמות בניגוב מאזגולדסטאר
במקביל הבטן גם ממש גדלה לה אז ייתכן שגם קשור להתרחבות
ב"האנונימית בהו"ל
כן...זה שבועות שהבטן נמתחת.
ותהיי קשובה לעצמך...
כבר שכחתי הכלללל מההריון הקודםגולדסטאר
לא רוצה לבאס אבל אני חוששת שצריך בירור הלכתי.תהילה 4
למה? אם זה פחות מגריס אז מה יש לברר?כתבתנו
בבדיקה פנימית דיני כתמים לא עובדיםיעל מהדרום
לק"י
ניגוב הרבה פעמים נחשב כמו בדיקה פנימית.
ממה שלמדתימתיכון ועד מעון
ניגוב לא נחשה בדיקה פנימית ולכן לא אוסר, אבל בהחלט כדאי לבדוק
יש בזה דיעותיעל מהדרום
הסיפור הוא לא הניגוב אלא היחסים עצמם.תהילה 4
בדם שרואים מיד אחרי יחסים יש חשש שהייתה הרגשה ולכן זה לא דיני כתמים ואין משמעות לגריס.
הפותחת כתבה שהרגישה כאב ולכן סביר להניח שתוכל לתלות בפצע כלשהוא. אבל כדאי להתייעת וגם לקבל הנחיות למניעת הישנות של מקרים כאלה
הבנתי (אז זה גם וגם)יעל מהדרום
זה דם אחרי יחסים - לא שייך לדיני כתמיםתהילה 4
לא חושבת שהיא שאלה על הצד ההלכתירוח הרים
אין באמת מה לעשות עם זהנופנופאחרונה
פשוט צריך מנוחה
יש למישהי המלצה למלון לשבת עם ילדים בגילאי 5 ומטה?בעלת תשובה
לא משנה איזור, כן חשוב כשרות והתאמה לשבת.
תודה
המלצה חמה למלון ניר עציוןנייקיי
היינו בשמחה משפחתית לפני כחודשיים
המיקום מעולה לילדים - מרחבים, מדשאות, פינת חי ענקית שאפשר לבלות שם המון זמן עם הילדים.
מלון דתי, עם כל ההתאמות הנדרשות לשבת. אפילו כמה מניינים במקביל - נוסח עדות המזרח בבית הכנסת המרכזי ונוסח ספרד אשכנזי בבית כנסת באולם למעלה מעל החדר אוכל.
תודה רבה!! לצערי לא פנוי השבתבעלת תשובה
תנסו בחוף התמרים עכו. מקסים שם!!!אמהלה
כשרות מעולה. אוכל טעים ומגוון. מלון חרדי, כמובן מותאם לשבת
תודה אבדוק!בעלת תשובה
מלון קיבוץ לביאטרכיאדה
תודה ! גם לא פנוי לצעריבעלת תשובה
מישהי הייתה בכינר? או שיש רעיונות נוספים?בעלת תשובה
היינו בכינר לפני כמה שנים.נייקיי
גם שם יש מרחבים פתוחים ומדשאות ואפשר להסתדר עם ילדים בצורה נוחה.
סה"כ כל המלונות לדתיים (שהייתי בהם ומכירה) - כינר, לביא, ניר עציון הם באותה מתכונת
תודה רבה!בעלת תשובה
אנחנוהתלבטות טובה
היה נחמד.
יש גן משחקים ומשחקייה.
במשחקייה לא היו ממש משחקים, יותר לקטנים לחבר ולטפס כמו בג'ימבורי פשוט של מתנס.
אבל אפשר גם בגיל 5 להנות מזה. הרבה מרחב, דשא.
הלכנו עם ילדים יותר קטנים. הבאנו בימבה ושעות היינו בחוץ.
כמובן שיש גם את הכינרת. אבל זה בלי עירוב, א שיותר קשה עם ילדים קטנים.
נשמע טוב תודה רבה!!בעלת תשובה
ניר עציוןנופנופאחרונה
איפה אתן מדליקות נרות שבת?מנגואית
מחפשת רעיונות למדף או ארונית קטנה (יש לי רוחב של 60 סמ)
אנחנו רוצים לקנות ספרייה לסלון , אז רגע לפני זה אני חושבת גם על פינת הדלקת נרות ואולי לשלב אותם יחד או בעיצוב תואם.
אם מישהי רוצה להעלות תמונה בלי פרטים מזהים
כרגע אני מדליקה על השיש. זה סבבה אבל פחות יפה
יש היום פתרונות כמו פמוט-תמונה וכד'אמהלה
רק אןמרת- הקירות הזוויתיים מקבלים פיח כל שבוע.נפש חיה.
תודהמנגואית
מדף עץ?
אוהבת את המראה , מתלבטת אם בטיחותי מספיק
בדרכ אני לא יוצאת לתפילה אבל לפעמים כן ואז להשאיר את הבית לבד.. או כשהולכים לישון
אצלי זה מדף זוויתי משיש (שכורה) ובתמונה זה זכוכיתנפש חיה.
אני לא בטוחה כמה זה בטוח, אבל מניחה שיש עוד צורות וויטרינות זכוכית לנרות.
וגם אצלי זה היה בטוח כי הנרות בתוך בית נרות קטן.
אבל בגלל הפיח העברתי למדף אחר שהיה שם
לא, זה גם שיש (כאמור, דירה שכורה)
לי יש פינה זוויתית ואין שום פיחתוהה לעצמי
אז כנראה תלוי מיקום/ שמן/לאיודעת מהנפש חיה.
לא בהכרח, להורים שלי יש מדף כזה בדיוקאמא לאוצר❤
ואין פיח בכלל
כנראה תלוי בכל מיני משתנים
חמוד מאוד! לא הכרתי את הפמוטתמונהמנגואית
זה ממש מוצלח. יש למישהי במשפחה שלנו כבר מעל 20 שנהאמהלה
לי יש124816
מדף כזה,
קודם היה לי מדף עץ שציפיתי בנייר אלומיניום כי פחדתי שדליק.
וכפתרון זמני היה לי שולחן קטן שגם עליו היה נייר אלומיניום (היה לא אסתטי והתאפשר כי לא היו קטנטנים בסביבה).
מנסה להבין את הקונספט של מדף לנרות משולב בספריה, נשמע לי ממש דליק ומפחיד אבל אולי אני מדי היסטרית כי ראיתי את זה בהרבה בתים.
האמת גם לי נשמע מלחיץ ממשתוהה לעצמיאחרונה
לנו יש מדף עץ ייעודי שעליו אקווריום זכוכית.מתואמת
יש לי בסלוןDoughnut
ארון נעליים של איקאה שמשמש לאחסון (לא של נעליים), אני מדליקה מעליו. כזה:
רעיון חמוד!מנגואית
לא מפחיד אותך להדליק על עץ?אמהלה
לא😊Doughnut
לא מפחיד אותך הגובה?רקאני
זה ממש בהישג יד
לאDoughnut
לנו יש מדףהשם שלי
בגדול מספיק מגש זכוכית או אבן או משהו שהוא לא עץמרגול
שמספיק גדול בשביל שאם חלילה נופל נר, אז הוא נופל עליו.
ואז יש לך יד חופשית.
(מניחה את המגש איפה שבא לך להדליק, עליו פמוטים, וזהו)
יש גם "ביתנים" כאלו לנרות. שזה ממש עם קירות זכוכית וכאלה ופתחים צרים מאוד בשביל החמצן לאש (ודלת נפתח בשביל ההדלקה עצמה)
שגם את זה את יכולה לשים אפילו בכוננית מעץ (כי הנרות עצמם כלואים בחומר שלא נשרף)
אצלינו בדיוק בנינו ספריהשומשומונית
נשמע טובמנגואית
את יכולה לשלוח תמונה?לפניו ברננה!
חשבתי לעשות מדף מובנה בנישה של גבס, קשת כזה. למישהי יש? איך זה מבחינת הפיח?
לנו יש נישה בגבסדרקונית ירוקה
אין פיח (מדליקה בנרות שעווה). יש מרצפת בתחתית הנישה
רק אני מדליקה על שולחן האוכל?שומשומ
אני מדליקה על האיאפרסקה
אם אני אדליק על שולחן האוכל -מתואמת
אני מדליקה על השישרקאני
אבל אז אסור להזיז את הפמוטים כשרוצים לפנות שולחןאורי8
אני שמה מפת ניילון עד למגש של הנרותשומשומ
יש דרך להזיזקמה ש.
נראה לי אם המגש של הנרות הופך לכלי שמלאכתו להיתר (תבדקו אותי). מה שעושים זה שמניחים משהו כמו הכוס של הקידוש על המגש (הכוס של הקידוש צריכה להיות מונחת שם במשך בין השמשות). ואז אפשר להזיז את המגש עם הנרות כשהנרות כבר מכובים. בעלי לא לידי כדי להסביר לי אבל פעם לפני הרבה שנים בדירה הראשונה שלנו ככה היינו עושים.
אפשר גם להניח חפץ חשוב אחר ששייך לסעודה (חלה)נפש חיה.
המטולוג מומחהשירה_11
אני עם קרישיות גבולית
ב2 ההריונות שלי אני לוקחת נוגדי קרישה וזירוז ב39 בערך
אני רוצה מישהו מומחה שייקח אחריות
שאני יידע שלא סתם אני עושה זירוז ולאמחכה ללידה טבעית
אני זוכרת ששאלתי בעבר ורק היום אני מתפנה לזה
אשמח לכל עיצה
וגם
אתן יודעות האם אני צריכה הפניה? ובדיקות קרישיות מ2022 רלוונטיות?
כדאי לכתוב אזור וקופההשם שלי
צודקתשירה_11
איזור דרום
אפשר גם מרכז
קופח מכבי
תודה רבה 🙏
אם את בכללית אז יש מרפאת המטולוגיהפרח חדש
בבלינסון
הייתי אצלם והייתי מרוצה
אצלי שללו (אחרי שרופא לא המטולוג אמר שכן יש לי משהו)
מי אבחן אותך עם קריות גבולית?
בעקבות המלצות מהפורום 😍שירה_11
ביקשתי מהרופא שלי (פרטי) לעשות בדיקות קרישיות
הערך יצא גבולי וביקש בכל זאת שאקח נוגדי קרישה והגדיר אותי עם קרישיות בעצם.
והרופא נשים שהיה לי בהריון הקודם אמר שלדעתו בכלל אין כלום אבל אם כבר אני לוקחת אז בא נמשיך
כאילו אין לזה השלכות של זריקות כסף אי נעימות וכו 🙄
אז חשוב שתלכי להמטולוגפרח חדש
כי באמת יכול להיות שאין בכלל סיבה לקחת תרופות.
וגם זירוזשירה_11
יש הרבה רופאי נשים שבגללפרח חדש
הפלות נותנים כל מיני נוגדי קרישה
אני הגעתי למסקנה שזה לא נכון ההנחיה הזאת באופן כללי. הלכתי להמטולוג שנתן בדיקות יותר מקיפות ואמר שאין צורך בתרופות. ובאמת התברר שההפלות לא היו קשורות בכלל לקרישה.
מקווה שלא עברת הפלות, אז בכלל נשמע תמוהה ההנחיה של הרופא. מצד שני הוא אבחן עם קרשיות גבולית. מצד שלישי הוא לא המטולוג כך שלא יודעת כמה לסמוך על ההנחיה שלו אז בוודאי שכדאי לברר את זה לעומק אחת ולתמיד.
בכל הקשור בקרישיות הולכים להמטולוגמקרמה
לא לרופא נשים
3 המטולוגים שונים אמרו שרופאי נשים מחלקים מדללים כמו סוכריות
ואם יש לך המטולוג שמומחה להריוניות- הכי טוב
(קלישהוא כזה)
תודה זו באמת ההרגשהשירה_11
לא הבנתי מה רשמת בסוגרייםשירה_11
בסוגרים: (קליש הוא כזה)נייקיי
תודה🤭מקרמה
חחחח תודהשירה_11
אבל אם המטולוגאין כמו טאטע!
אומר שלא צריך באופן גורף
ורופא נשים שמלווה אותך אומר שכן צריך,והוא כן מכיר את הרקע שלך,
אז למי אמורים להקשיב?!
יש המון המון חילוקי דעות בין רופאי הנשים לבין עצנם וגם בין ההמטולוגים לרופאי נשים. וזה מאוווד מבלבל.
פרופסור קליש בעין כרםמקרמה
ד"ר גוטי חוסאם בתל אביבמוריה 7
יש לו תורים זמינים יחסית
אני טופלתי בשיבא אבלshiran30005
עברתי 2 רופאות עד שהגעתי למשהי נורמלית שאני יכולה לסמוך עליה. קוראים לה לזרי שדן , מהממת.
אבל רק שתדעי כתבתי לך בעבר אני חושבת שבנושא הזה של הקרישה יש המון המון חילוקי דיעות בין הרופאים אם לתת טיפול או לא ואם כן מה לתת, רופאי הנשים גם כן נותנים מעצמם הרבה פעמים קלקסן/אספירין
תלכי למשהו אחד /אחת שאת יכולה לסמוך עליו/ה כי אחרת תלכי לאיבוד שכל אחד יגיד לך משהו אחר
בהצלחה יקרה!
צודקת כל כךשירה_11
זכרתי שענית לי אבל לכי תמצאי את השרשור עכשיו
עושה לי צילום מסך תודה 🩷
גם אני מחפשת משהו דומהאנונימית בהו"ל
עבר של הריונות עם עוברים קטנים.
בדיקות קרישיות יצאו תקינות.
יש לי אנמיה לא מוסברת.
במעקב של רופא להריון בסיכון והמטולוג.
בהריון האחרון קיבלתי אספירין, וזה לא עזר.
מחפשת רופא שמבין גם בהריון בסיכון, עוברים קטנים, וגם בהמטולוגיה.
באזור ירושלים, קופת חולים מאוחדת, או דרך בית חולים.
אשמח אם למישהי יש המלצות.
ואם קובעים אצל רופא בבית חולים-
מה בדיוק התהליך?
אני צריכה הפניה מרופא?
התחייבות מהקופה?
אם זה פרטי- מה העלויות? ואיך בודקים אם יש אפשרות להחזרים?
איך קובעים את התור? מה הזמינות של התורים?
יש מישהו שאפשר להתייעץ איתו כדי למצוא רופא מתאים?
מכון פועה? ארגוני בריאות אחרים?
גם לי היו עוברים קטניםshiran30005
וקיבלתי אספירין בהריון האחרון ועדיין התינוקת נולדת קטנה- אומנם הכי גדולה שלי אבל עדיין פיצית
בשבוע 36+ נולדה 2260
ככה שאל תצפי לכלום, לרוב זה גנטי ואין משהו קסם שיעזור להם לגדול
אז זהו שאצליאנונימית בהו"לאחרונה
עם האספירין נולד יותר קטן מכולם.