המכתב היומי ממוהרא"ש מתוך אתר ברסלב סיטינתל'ה

בעזה"י יום א' לסדר וישלח ז' כסליו ה'תשע"ד

שלום וברכה אל ... נ"י

היום מתחילים ללמוד מסכת יומא בסדר הדף היומי, ולכן אני מאד מאד מבקש אותך שתעשה כל מה שביכולתך גם כן להתחיל ללמוד את הדף היומי, כי דף גמרא ביום זה חיות להנפש, וזה שמירה מאד מאד גדולה ושומר את האדם מכל פגעי ומקרי הזמן, ואשרי מי שזוכה ללמוד בכל יום דף גמרא בסדרת הדף היומי, וכן זוכה לחזור על זה כמה פעמים.

(זה שפעם היו צדיקים נגד הרעיון של לימוד דף היומי, מפני שמפלגה מסויימת אימצה את זה לדרכה, ולכן לא רצו שימשכו להרעיון של המפלגה, ולכן יצאו נגד הדף היומי, אבל כהיום ידוע שרוב רובם של הלומדי דף היומי, אין להם בכלל שום שייכות להמפלגה הזו, ורובם ככולם אפילו לא יודעים ולא מכירים את המפלגה, אלא לומדים רבבות רבבות מאחינו בני ישראל את הדף היומי),

ובאמת ידוע מה שסיפרו גדולי אנשי שלומינו מדור הקודם כמו רבי יצחק ברייטער ז"ל הי"ד, ורבי אהרן לייב ציגלמאן ז"ל הי"ד, ועוד גדולי תלמידי חכמים מאנשי שלומינו מפולניה, ואמרו פה אחד שהגאון רבי מאיר שפירא זצ"ל קיבל את הרעיון של הדף היומי מתנה מרביז"ל, כי ידוע אשר הוא מסר את נפשו פשוטו כמשמעו עבור אנשי שלומינו, והזמין אותם שיעשו את הקיבוץ הקדוש שלנו בראש השנה בישיבתו "חכמי לובלין", כי אנשי שלומינו היה להם מניעות גדולות כל שנה איפה לעשות את הקיבוץ הקדוש שלנו בראש השנה, מאחר שלא נתנו לנסוע לאומן, והוא הזמין אותם שיעשו את הקיבוץ בלובלין, וגם נתן לאנשי שלומינו את האולם הגדול של ישיבתו, שזה היה קידוש שם רביז"ל מאד מאד בכל פולניה, שרב מפורסם כל כך גדול הזמין אצלו את כלל אנשי שלומינו בראש השנה, ועוד התפלל עמם יחד, אף שהיו לו הרבה מונעים שיעצו לו שלא מתאים וכו', עם כל זאת לא הסתכל על שום דבר, אלא כמה שנים התפללו אצלו, והיה קידוש שם רביז"ל בכל ערי פולניה גדול מאד עבור זה, וזה מה שרביז"ל שילם לו חזרה את הרעיון של הדף היומי, ולכן אל תהיה בטלן, גם אתה תראה להצטרף היום עם הלימוד דף היומי, ותהלה לאל בקהילתינו יש כמה שיעורים במשך היום שלומדים את הדף היומי ברבים, וכן יש כמה חברותות שלומדים את הדף היומי, ואם אתה לא יכול על כל פנים תלמד לבד את הדף היומי, וזה יביא לך ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך.
צדיקים אמרו שלימוד מסכת יומא מסוגל לפרנסה, כי יומ"א עולה כמספר ז"ן, שהקדוש ברוך הוא זן ומפרנס את בריותיו ברחמים, וכן אמרו צדיקים אשר מסכת יומא מסוגל ליראת שמים, כי יומ"א ראשי תיבות (ויקרא י"ט י"ד) ו'יראת מ'אלקיך א'ני י'.

אתה צריך לדעת שיסוד היסודות של קהילתינו הקדושה בנויה על מדת החסד, רק לעשות חסד עם הזולת, ולכן אני מאד מבקש אותך שתשתדל לקבל את כל אחד ואחד בסבר פנים יפות, ולשמור מאד מאד מויכוחים או מריבות, כי זה רק מביא את הסטרא אחרא ומגביר את כח הס"מ ימ"ש שכל ענינו זה רק פירודים, להפריד בין נשמות ישראל, ולזרוע שנאה וקנאה, ולגנוב ולגזול, ולכן אמר רביז"ל (ספר המידות אות מריבה סימן ס"ו) במקום מריבה שם השטן; ומוהרנ"ת ז"ל היה רגיל לומר לאנשי שלומינו שאת כולם רביז"ל יכול לקחת ולתקן, אבל לא בעל מחלוקת ובעל לשון הרע, ולכן אני מאד מאד מבקש אותך שתעשה כל מיני אופנים שבעולם שלא יהיה לך שום שייכות לבעלי לשון הרע ורכילות, אני רוצה לעקור אותם מקהילתינו הקדושה, שלא ימצא מנוול אחד מדבר לשון הרע ורכילות מזה על זה או מזה על זה, ובפרט מי שמדבר על הצדיק הוא מראה לדעת שהוא סתם נואף, כמו שאמר רביז"ל (ספר המדות אות ניאוף סימן מ"ז) הנואפים לרוב הם מתנגדים לצדיקים; ומתלוצצים מהם, ולכן צריכים להתרחק מהם כמו שמתרחקים מאש שורף, כי הם מאד מאד מסוכנים כמו נחש שרף, ולכן אם אתה שומע אחד מדבר לשון הרע נגד הקהילה הקדושה שלנו, דע לך שזה נחש שהס"מ רוכב עליו, והוא מסוכן מאד, כי (בבא קמא כג: ) ארס נחש בין שיניו הוא עומד; וכן מובא (זוהר חדש כי תשא) דא נחש דרכיב עליה סמאל; ולכן אם תשמע איזה לשון הרע או בעלי רכילות, תתרחק ממנו כמו שמתרחקים מנחש מסוכן.

דע לך שחינוך מתחיל בבית, הילדים מחקים את ההורים, ומה שרואים אצל ההורים ומה ששומעים אצל ההורים, זה נקלט בהם, כמאמרם ז"ל (סוכה נ"ו: ) שותא דינוקא בשוקא או דאבוה או דאימיה, מה שהתינוק מדבר בשוק, זה שמע או מהאבא או מהאמא, ולכן אתה ואשתך אם אתם רוצים שיהיה לכם ילדים מוצלחים, אתם צריכים להתחיל עם עצמכם, ולא לקלל ולא לדבר ניבול פה, ומכל שכן וכל שכן לא להחזיק כלי משחית המחובר לאינטרנט, כגון איי פאון, בלעקבערי, איי פאד, איי פעד, ענדרואויד, ואוי ואבוי להורים שנותנים להילדים לשחק עם פלאפון שמחובר אל הכלי משחית האלו, כי בידיהם הם שורפים את הנשמות של ילדיהם, ואסור לקחת את זה בקלות כי היום בעוונותינו הרבים הנוער בכל העולם נושר ונופל ומתרחק מהיהדות רק בשביל טומאת הניאוף שצופים בהכלי משחית האלו, ולכן אשרי מי שמתרחק בעצמו מהכלי משחית האלו, ומכל שכן וכל שכן ששומר על ילדיו שלא יהיה להם כלי משחית הזה, ואל תיקח את זה בקלות כי תאבד את הילדים שלך, זה יהיה בכיה לדורות שלא תוכל לתקן את זה, ולכן אסור לרחם על הילדים בשום פנים ואופן בשעה שגם הם רוצים לקנות דברים כאלו, אל תתנו להם בשום פנים ואופן, כי זה פתח הטומאה ליפול בה, והלוואי היה לההורים שכל שהם בעצמם לא יחזיקו בכיסם כלי משחית הזה, ומכל שכן וכל שכן שלא יתנו את זה לילדיהם, שעל ידי זה מאבדים את הילדים לגמרי.

עכשיו כשיש שעון חורף, צריכים מאד מאד לשמור על זמן תפלת מנחה, היינו שצריכים להתפלל מנחה מוקדם, ואמרו חכמינו הקדושים (ברכות ו: ) לעולם יהא אדם זהיר בתפלת המנחה שהרי אליהו לא נענה אלא בתפלת המנחה; זמן מנחה קטנה מתחילה בשעה שלוש, וכן תקפיד להתפלל את השלוש תפלות שחרית מנחה ערבית במנין דייקא, ותתן כמה פרוטות לצדקה לפני כל תפלה, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (בבא בתרא דף י.) רבי אלעזר יהיב פרוטה לעני והדר מצלי אמר דכתיב (תהלים י"ז ט"ו) "אני בצדק אחזה פניך", וכן נפסק ברמב"ם (פרק י' מהלכות מתנות עניים הלכה ט"ו) גדולי החכמים היו נותנין פרוטה לעני קודם כל תפלה ואחר כך מתפללין שנאמר (תהלים י"ז ט"ו) "אני בצדק אחזה פניך" וכן נפסק בשולחן ערוך (אורח חיים סימן צ"ב סעיף י') טוב ליתן צדקה קודם תפלה: ולכן אשרי ואשרי מי שנזהר לפני כל תפלה להכניס כמה פרוטות לצדקה, שאז נכון יהיה לבו בטוח שלא יחזור תפילתו ריקם.

הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך