לידה טבעית אחרי שני קיסריהכל הכל לטובה!

שאלה: אני שומעת הרבה לאחרונה על נשים שעברו לידה טבעית אחרי שני ניתוחים קיסריים.

מאחר שאני מצויה עכשיו בדילמה הזו, והרופאה שלי אומרת שהסיכון בלידה טבעית כזו הוא גדול מידי (באופן גורף, לא אצלי ספציפית), אני רוצה לברר עוד על העניין.

אז כפי שכתבתי שמעתי על הרבה נשים שעברו את הלידה בהצלחה. אבל מעולם לא שמעתי על מישהי שהסתבכה בגלל לידה כזו. האם מישהי מכירה מישהי שהסתבכה בגלל ניסיון ללידה טבעית?

הייתי מתייעצת עם עוד רופאמינימאוס

בכל מקרה,  אחרי 2 קיסריים כדאי לקחת רופא פרטי ללידה\ניתוח

אז תבררי כבר עכשיו על רופא טוב ותתיעצי איתו לגבי הלידה

שמעתי רק סיפורי הצלחה ב"ה יוקטנה

ממליצה לך בחום לשאול רופא/ה אחר/ת.

נשמע שהרופאה שלך לא מתאימה לך, וחבל

תנסי לתפוס את שני22אם היית

היא עוד חייבת לנו סיפור לידה

אבל ב-2 מילים היא סיפרה שהלידה שלה היתה וגינלית אחרי 2 קיסריים.

ולמרות שקודם היא סיפרה לנו שכל הרופאים שהיא הלכה לא מוכנים לאפשר לה לידה טבעית.

ליוויתי אישה כזאת,ויש לי כמה חברות וקולגות יקרותיפעת1

שעברו לידה וגינאלית אחרי 2 קיסרים,ממליצה לך להתייעץ עם ד' אילן הלוי-או לחפש ג'הרה דולה.

עם דר' שיפטן ודר' ברדה.

בהצלחה!

אחרי הלידה שלי (קיסרית) הייתי מאושפזת עם מישהימילכה

שרצתה ללדת רגיל אחרי ניתוח אחד וכמה לידות וגינליות אחריו.. חששו לאפשר לה שוב וגינלי אבל היא רצתה ולקחה רופא פרטי.. ו..בלידה נהיה לה קרע ברחם, כמובן שהיא ילדה בניתוח והיא סבלה מאוד מאוד מאוד.. לא בטוחה שאחרי דבר כזה מותר להיכנס להיריון שוב..

אני לא אומרת לך מה לעשות, תבררי טוב.. אבל מה שהרופאה שלך אמרה זה דעת הרוב, ברוב הבתי חולים לא מיילדים אחרי 2 קיסרי ,אז תבררי אבל צריך לדעת שזה לקיחת סיכון..

בהצלחה!

תודה רבה לכל העונותהכל הכל לטובה!

בודאי שאברר עוד.

לגבי הרופאה שלי - היא מקסימה. רק מכסה את עצמה כמו כל רופא אחר שדיבר איתי על קיסרי לפניה...

הבעיה היא שהרופאים מדברים בסטטיסטיקות, ואני רוצה לשמוע באמת על כאלו שהסתבכו (ל"ע), כי אני שומעת רק על הצלחות ב"ה כמו שיוקטנה אמרה.

לגבי האישה ששכבה ליד מילכה - זה נשמע לי מקרה ממש קיצוני, כי דווקא כל הנתונים היו לטובתה: עברה רק ניתוח אחד... עברה בדרך עוד כמה טבעיים... במקרה כזה ללא ספק הייתי מנסה טבעי.

תודה!

הסיכויים גבוהים. הסיכון קטןהדרכה
גם אני הייתי מנסה טבעי.. הייתי איתה בחדר כימילכה

גם אני ילדתי לצערי בקיסרי.. וכמובן שאני מקווה שהלידות הבאות יהיו רגילות.. אבל ביקשת לשמוע על נשים שהסתבכו אז אני מראה לך שזה קיים..

מכירה מישהי שאחרי ניתןח אחד+mp8
נקרעה ברחם בניסיון לידה רגילה.
סבלה עוד חצי שנה אחרי.

זה לא צחוק. כדאי להתייעץ טוב עם מומחים לתחום הספציפי.
גם אני מכירה מישהי שלא עלינו אינה כאן איתנואם היית

מקרע ברחם בניסיון ללדת וגינאלי אחרי קיסרי חירום .

דווקא כל הרופאים המליצו לה ללדת טבעי

ומכירה אחת נוספת שילדה  לידה רגילה אחרי 2 קיסרי והכאבים היו ממש בלתי נסבלים היא הרגישה ממש רע והתחננה לרופאים לקיסרי- והם אמרו לה בא ננסה עוד קצת. ברגע שכמעט אחרי האחרון כשההכרה שלה כבר התחילה להתערפל הם תפסו שהמצב לא בסדר והריצו אותה לניתוח. התינוקת כבר היתה בחלל הבטן והאמא על סף מוות. בנס שתיהן ניצלו.

עברו מאז 5 שנים ועדיין לא מתירים לה להרות - למרות שיש לרופאים תקוות שאולי היא תוכל להרות שוב.

אז תבררי ותתעמקי ותדברי לא רק עם רופאים טבעיים אלא גם עם רופאים קונבנציונליים - לפני שאת לוקחת החלטה.

תמיד עדיף שבסופו של דבר תהיה אמא בריאה ותינוק בריא - גם אם הדרך לא טבעית בכלל. בשביל זה היא קיימת.

אוי. מפחיד.הכל הכל לטובה!

אוף לא יודעת מה להחליט...

נראה לי שאחרי שאבדוק עם בי"ח ספציפי, אשאל איזה רב גדול, ונראה מה הוא אומר.

ה' יעזור לי...

ובטוח שעדיף ניתוח מוזמן מאשר חירוםמינימאוס

יש לי שכנת ילדות שהרופאים אמרו לה שתלד בניתוח ולידה לגינלית תסכן אותה (לא יודעת מה הסיבה)

והיא התעקשה לחפש רופאה שתיילד אותה רגיל למרות הסיכון

במהלך הלידה התפוצץ לה עורק והניתוח היה כל כך חירום והסטרי שלא חיכו אפילו להשפעה של ההרדמה המלאה

(3 שניות) אלא התחילו את הניתוח במקביל להרדמה 

כך ש.... עדיף כבר להגיע בנחת לניתוח קיסרי מוזמן מאשר חוויות מפוקפקות כאלו

כן בודאי שעדיףהכל הכל לטובה!

אני גם לא מהמתעקשים...

מתפללת שה' יכוון אותנו להחלטה הנכונה.

במעייני הישועה יתנו לךללדת רגילשני ו

לי לידה אחרונה לפני חודשיים אמרו לי קיסרי  בבתי חולים אחרים ובסוף פניתי למעייני הישועה וילדתי רגיל

מעייני הישועה מעודדת לידה רגילה ושם אמרו לי גם אחרי 2 קיסרי הם מנסים אבל זה תלוי בדוח של הניתוח הקסרי שזה אפשר לקבל רק ע"י הזמנה  מבית החולים מסתכלים אם הכל היה בסדר וגם כמה זמן עבר מלידה קודמת בקיצור

כדאי לך ללכת שם ולשאול אותם רוב הסיכויים שיענו לך בחיוב אם אין בעיות מהניתוחים הקודמים

בהצלחה

איפה את רוצה לשמוע על הסיבוכים פה????rinrin

אף אחת לא תרוץ ותספר על סיבוכים שהיו לה כי לקחה סיכון.

ונכון שאת הסיבוכים תשמעי מהרופאים ואת ההצלחות תשמעי בפורום או מחברות כי זה טבע העולם.

יכולה לספר לך על כמה מקרים של חברות שמאוד רצו אחרי 2 קיסרי ללדת רגיל ועשו הכל כדי ללדת רגיל ואחת מהן אף היה עכוז ועשתה היפוך בדיקור סיני והגיעה לשבוע 40+ ואז עשתה הערכת משקל ויצא 4400 וגם הבי"ח שאיפשר לה ללדת רגיל כבר לא נתן לה וניתחו אותה בו במקום והצילו לה גם את הילד וגם את הרחם שהיה על סף קריעה. והילד נולד 4400+ הצילו אותה מהסיכון שאותו לא תשמעי.

כך שלא כאן המקום לחפש נשים שהסתבכו וקרעו את הרחם והיו צריכות לא עלינו כריתת רחם ועוד סיבוכים ששמעת.

אם את מאוד רוצה ללדת רגיל, תבררי איפה מאפשרים ותראי שזה באמת מתאים לך לקחת את הסיכון והמתח הנפשי מול הסיכוי הצלחה שאת שומעת כאן.

והעיקר שתהי אמא בריאה לילדים בריאים-כי הם גם צריכים אותך אחרי הלידה ולא משנה איך הלידה תהיה העיקר שאת תהי בריאה והתינוק יהיה בריא.

הבהרהשני ו

במעייני ישועה לא לוקחים סיכון  אלא בודקים זה לעומק כל זה בתנאי שאת מדברת איתם קודם ולא ברגע האחרון כדי שיכלו לבדוק אם אפשר לי הדוח ניתוח וההפרש זמן מלידה קודמת ועוד דברים מין הסתם שווה לנסות אם זה חשוב לך

השאלה הגדולה והראשונה האם ילדת רגיל פעם????אנונימי (פותח)

אם לא הסיכון שלך גובר על הסיכויי הצלחה.

מי שכבר הוכיחה שהאגן שלה יכול ללדת ותלוי במשקל שילדת ובהערכת משקל העתידית, הסיכוי שלה ללדת רגיל גובר על מי שמנסה פעם ראשונה ללדת אחרי שני קייסרי.

לא נראה לי שיש בי"ח שנותן ללדת לידה ראשונה וגינאלית אחרי שני קיסרי

כן, ב"ההכל הכל לטובה!

ילדתי בין הניתוח הראשון לאחרון - 3 טבעיים, ב"ה.

והמשקלים נעו בין 2400-3500

מה שבטוחמינימאוס

שלא כדאי לך ללדת בבית

אישה בלידה ראשונה הוכיחה שהיא יכולה ללדת?ויבק ישראל

זה ממש אבסורד!

יש בתי חולים שנותנים-מעייני, לניאדו בלידה פרטית, ובירושלים גם לידה פרטית.

מעבר לזה אם את מגיעה לבית חולים בלידה פעילה אין להם ברירה אלא לקבל את הלידה.

צריך להבדיל בין סיכון בלידה ובין סיכוי.

הסיכון הוא פחות מ1%!

לגבי הסיכוי, זה מורכב גם מנתונים רפואיים וגם מהמצב הנפשי של היולדת. 

להזהר! מסוכן מאודאנונימי (פותח)

אני ילדתי 2 קיסרי , ובפעם השנייה היה לי קרע ברחם תוך כדי שאני מנסה רגיל... הצוות הרפואי הציל לי ולתינוק את החיים!!!

בנוסף, יש לי חברה שהתאבדה על זה ממש והתינוק יצא כולו לחלל הרחם תוך כדי הלידה הוגינלית... היא היתה בסכנת חיים ואיבד'ה את הסיכוי ללדת שוב....

מסקנה: להפסיק להתעקש ללדת רגיל, הכל מלמעלה!

אם צריך קיסרי עושים קיסרי ולא מסכנים את החיים שלכן ושל העובר

ולגבי מה שמשהי כתבה כאן בפורום:

"הסיכון גדול, הסיכוי קטן"

חשבתן איזה מזל שיש אופציה של קיסרי!!!נחש משקפיים

פעם במקרים של אכוז או מקרים כמו שמוזכרים פה נשים ותינוקות היו מתים...

מישהי ממקום מגוריאנונימי (פותח)

שאחרי 2 קייסרי בחרה בלידה טבעית והתפוצץ לה הרחם (לא יודעת אם זה ההגדרה המקצועית אבל משהו כזה)

היא והתינוקת ניצלו בנס.

כמובן שאי בלי רחם היום.

לא באה להפחיד. ביקשת- אז סיפרתי, אולי להגביר את המודעות לעשות את זה במקום מספיק מקצועי עם ליווי מתאים. לא לזלזל

זה לא ההגדרה, אלא קרע ברחםאנונימי (פותח)
למה בעצם אחרי קיסרי הרחם כל כך פגיע?אורין
כי עשו שם חתךהכל הכל לטובה!

ונשארה צלקת, ואז יכול להיות קרע מהלחץ של הצירים.

ילדתי לאחרונה ב"מעייני הישועה"אנונימי (פותח)

אני אחרי ניתוח קיסרי אחד והם לא נותנים באופן אוטומטי לנסות לידה רגילה. מבקשים דוח ניתוח- שם בודקים מה היתה סיבת הניתוח ואיזה סוג של תפר נעשה (מסתבר שגם בזה יש הבדלים בין בתי החולים).

כמו כן מצב האם והעובר משנים גם הם להחלטה- מיעוט מי שפיר וכד'

שני ניתוחים כמובן מעלים מאוד את האפשרות של ניתוח נוסף אבל לא בהכרח...

בהצלחה ושתצאי בידיים מלאות!

קרע זה מאו מאוד נדיר.ויבק ישראל

בדרך כלל מדברים על הפרימה של הצלקת. 

יש לזה סימנים.

קרע ברחם יכול גם להתרחש בלידה ראשונה שהאישה מקבלת פיטוצין.

אני סיפור הצלחה של ויב"ק 2! הודות לד"ר אילן הלוי.פלוסי

ממליצה בחום! כמובן שיש משמעות להיסטוריה המילדותית שלך  ולסיבות לניתוחים אבל את זה כבר תשאלי אותו...

אני חושבת שהפחידו אותך יתר על המידה הסיכון הוא קטן, צריך השגחה וגם תפילה אבל זה אפשרי

מצרפת סיפור לידה מרנין שאולי ייתן חשק לפחות לברר ולנסות....20131112214303.docx

יש מידע רב בנושאויבק ישראל

את מוזמנת לאתר http://www.vbac-israel.co.il

וגם לקבוצת התמיכה באינטרנט באותו שם. https://www.facebook.com/groups/VbacIsrael/

מבחינת הסיכון הוא פחות מאחוז! 

סיבוך יכול להיות גם בלידה ראשונה. לקרוא סיפורי לידה שהסתיימו בקיסרי לא יחזק אותך ללדת רגיל. 

במידה ומהלך הניתוח היה תקין, אז אין סיבה לא ללדת טבעי. ארגון הגניקולוגים בארה"ב ממליץ אחרי 2 קיסרי לבדוק את האפשרות. כל מקרה לגופו. 

אם את מתכוונת ללדת בבית חולים אז כדאי לנסות את מעייני.

ילדתי לפני שבועים אחרי שתי קיסרישני 22
אין לי הסטוריה של לידות רגילות ממליצה על דוקטור אילן הלוי הוא מדהים ויש גם דולות מדהימות והכל בפיקוח שחס וחלילה עם משהו מסתבך מנתחים וגם לי הרופאה וכל מי ששאלתי לא המליץ הם מכסים את עצמם וגם לא אישרו במעיני הישועה אבל היתה לי לידה טבעית חלומית בזכותם ממליצה ממש השאלה כמה חשוב לך.. ושתדעי בניתוח לא פחות סיכונים
זה חשוב ליהכל הכל לטובה!

כי בעז"ה אני רוצה עוד ילדים וגם כי ב"ה יש כבר ילדים ולא פשוט לתפקד אחרי ניתוח עם עוד ילדים קטנים בבית.

אבל כמובן זה לא שווה את זה אם ח"ו יקרה משהו.

אפשר ללדת גם 7-8 ילדים בניתוח קיסריאם היית

מעבר לאלו שילדת טבעי... קחי את זה בחשבון...

ואפשר אפילו יותרמינימאוס

מכירה 9 מקרוב ו 11 משמועה 

אני יודעת, אבלהכל הכל לטובה!

יש לי חברה כזו שילדה 8 לידות בניתוחים.

אבל... עם כל זה, זה סיכון. זה ברור שהתערבות בגוף זה לא דבר שהוא טוב לגוף - וככל שזה חוזר על עצמו, הגוף נהיה חלש יותר. זה ברור.

יש גם את כל הקטע של ההידבקויות.

וכמובן ההחלמה שאחרי הלידה. אצל כל אחת זה משהו אחר. אצלי בפעם האחרונה זה היה ממש קשה (טוב, היה לי קשה גם נפשית, אז זה מן הסתם "תרם" לכאב הפיזי).

תודה על העידוד

אחרי 2 קיסריים - המאזן משתנהאם היית

כל התערבות בגוף עדיפה על פני סיכון חיים. הן חייך שלך והן חיי העובר.

זה הדבר הראשון שצריך לעמוד לך ממול לראש.

תשנני לעצמך "אני רוצה ללדת טבעי - אך ורק בצורה כזו בטוחה שלא תסכן את חיי וחיי העובר שלי." ככה לא תגיעי לידיים של רופאים כמו ד"ר שיפטן שלוקחים על עצמם עודף סיכונים--

כי אחרי הכל ההתערבויות הללו פחות בריאות מטבעי בסתם ככה. אבל הן מצילות ממוות.

אל תפחדי מניתוחאנונימי (פותח)

אפשר ללדת הרבה בקיסרי, ואחרי 2 ניתוחים זה הרבה יותר בטוח מנסיון של לידה רגילה

קחי בחשבון שיעוץ פרטי, דולות וכו' עולים אלפים....

לפי איזה מחקרים זה יותר בטוח?ויבק ישראל

בניתוח יש סיכון של זיהום, פגיעה באיברים, מאבדים יותר דם, הדבקויות שמביאות לבעיות פוריות.

גם לתינוק עדיף לא לצאת בניתוח כי הסיכוי לבעיות נשימה יותר גדול, אפשר לחתוך אותו בטעות וכו'.

נכון שזה עולה כסף, אך מדובר כאן בבריאות של האם והעובר.

מצטרפת להמלצות על ד"ר אילן הלויאביטל35

הוא מקסים ונעים, וכך גם הדולות שמלוות את הלידה.

צריך לקחת בחשבון שזה קצת יקר- משהו כמו  12,000ש"ח אם אני לא טועה.

נכון שיש הרבה שילדו לידות רבות בניתוח, אבל כמו שאמרה שני, גם בניתוח יש לא מעט סיכונים. ויש מקרים שהניתוחים מגבילים את כמות הלידות. לי יש חברה שילדה בקיסריים ובשלישי אמרו לה שהבא הוא האחרון, והיא לא תוכל יותר ללדת משום שהרחם לא התאחה כמו שצריך.

אני הלכתי לד"ר הלוי אחרי שני ניתוחים ולידה רגילה אחת (האמצעית) מתוך תחושה שאני רוצה לעשות את המקסימום

ללדת רגיל אבל בצורה אחראית. אחרי שד"ר הלוי מקבל את הפרטים על הניתוחים הקודמים הוא מקבל אישור ממנהל המחלקה בלניאדו לנסות לילד רגיל. הכל מתבצע בזהירות ובאחריות מלאה בבי"ח.

בסופו של דבר ילדתי בניתוח קיסרי משום שהגברת הקטנה החליטה לעבור למצג רוחב ולא הסכימה בשום פנים ואופן להתהפך... בכל זאת היתה לנו חוויה מיוחדת וטובה, הרגשנו שעשינו את שלנו וה' רצה אחרת.

הרבה הצלחה!!

וואו.הכל הכל לטובה!

הכל לטובה!

בעלי כל הזמן אומר לי שהוא מתפלל שהקב"ה יסובב ככה שלא אנחנו נצטרך להחליט... אלא הקב"ה בדרכו שלו יחליט בשבילנו...

תודה!

לגבי התשלוםהכל הכל לטובה!

גם אם עושים את זה בבית חולים זה עולה כל כך הרבה??

הסיפור האישי שליאנונימי (פותח)

חשוב לי מאוד לכתוב...  אני רואה את הדו שיח כאן בפורום, ואת הדיון הער....   וחשוב לי להדגיש שמדובר על החלטה מאוד גורלית. החלטה שמשפיעה על בריאות האם והתינוק, החלטה של דיני נפשות!!!

ילדתי את הבן הבכור שלי בניתוח לאחר שניסיתי 20 שעות לידה רגילה. היתה לי ירידת מיים ללא פתיחה, קיבלתי פיטוצין.... והתינוקי לא נכנס נכון לתעלה ולכן למרות שלחצתי 3 שעות הובלתי לניתוח חירום....

לאחר הלידה הרופאה שלי אמרה שכדאי לי לשמור מניעה כמו שצריך כדי שהרחם תתאחה טוב ואני ינסה לידה שניה רגילה.

שמרנו שנה וחצי... אחר כך נכנסתי להריון מיד עם הפלה... אחר כך חיכינו וברוך השם הגיע הריון (כאשר הגדול בן 3)

הגעתי עם צירים לבית חולים בשבוע 40 ובקשתי ללדת רגיל. ישב שם רופא נחמד שהסביר לי את הסיכונים בלידה וגינלית אחרי קיסרי (המכונה ויבק) ואת הסיכונים בניתוח קיסרי חוזר.... התבקשתי לחתום על טפסים ועשיתי זאת בלב שקט כי ידעתי שכ"כ הרבה עושות את זה... ומה הסיכוי שיקרה משהו... ואולי הרופאים סתם מפחידים בשביל לכסות את עצמם... וכל המחשבות הרגילות שאני מאמינה שהרבה חושבות... (בסוגריים אגיד שכל הריון כמובן התפללתי ללדת רגיל, ועשיתי סגולות, קברי צדיקים וכו' וכו'.....)

התחילה הלידה ושוב רואים שהתינוקי נתקע בתעלה לאחר 2 שעות של לחיצות...אני לוחצת שוב ואז נכנס רופא שבודק אותי ומתחיל לצרוח "ניתוח חירום" "עכשיו" , מאז אני כבר לא כ"כ זוכרת כי הרדימו אותיי שוב הרדמה מלאה כמו בניתוח הראשון (אויש... זה כ"כ מפחיד...)  ועד שהתעוררתי והבנתי מה קורה....

למחרת הגיע אלי צוות של הרופאים שטיפלו בי בחדר לידה ובניתוח והם הסבירו לי שחיי נצלו וגם חיי הביבי שלי.  הרחם שלי נפתחה עקב הצירים והלחיצות (וכן.... למרות שעברו 3 וכמה שנים מהניתוח הקודם) התינוקי שלי התחיל להגיח לחלל הבטן... אני אפילו לא רוצה לחשוב מה היה יכול לקרות...  אבל אני יודעת, קרה בדיוק מה שחתמתי עליו לפני הלידה!!!!!!!!

ואני יודעת שכל אחת אומרת לעצמה:"לי זה לא יקרה...." "מה הסיכוי שזה יקרה לי???"

מה אני רוצה להגיד בזה? שכל אחת תיקח את חייה וחיי עוברה בצורה רצינית ותבדוק אצל מומחים מה הסיכוי, מה הסיכון....   זה משתנה מגוף לגוף... זה משתנה מלידה ללידה... והכי חשוב לא להשען על סיפורים של הצלחות וכו'          כי לפעמים את הכואב, והמפחיד אף אחד לא יספר לכן....

שיהיה לכולם בהצלחה!!! בריאות ונחת!!!

בדיוק בגלל הסיפור שלך -אם היית

כדאי לנסות ללדת טבעי - אך רק בידיים אמונות.

ולא חס ושלום מחוץ לבית חולים אצל כל מיני רופאים שאולי עוד יום אחד ישבו בכלא על נטילת עודף סיכונים---

תודה ששיתפתהכל הכל לטובה!

ב"ה שהכל נגמר טוב בסופו של דבר.

אנונימית אחרת-גם אני בהתלבטות של ויב"ק או טבעיאנונימי (פותח)

ורציתי לומר שהשרשור תורם לי הרבה.  תודה!

גלי לנו לאן הוא הוביל אותךמינימאוס

מתכננת לידת בית עם דולה או ניתוח מוזמן?מוציא לשון

חחחח לניתוח טבעי בהחלט!! אנונימי (פותח)

סתם, עוד לא החלטנו. והלבטים קשים.

ואני מרגישה שמאחר שעד שלא אהיה בעצמי גניקולוגית מדופלמת,

למעשה כל המידע שיהיה בידי, וכל החלטה שלי - תנבע מסיפורים. אשכרה סיפורים!

יש סיפורים נפלאים, ומחרידים, ומרגיעים ומלחיצים - בשני עברי המתרס!!

ושרק משוגעים לדבר - לכל אופציה שהיא - יכולים להיות בטוחים והחלטיים בעניין.

ממני, שילדה פעמיים טבעי ואח"כ בניתוח

שהיה לה קשה בלידות נורא, וההתאוששות מהן גם היא לא היתה קלה, אך הניתוח אף הוא כמובן לא פיס אוף קייק...

ועדיין לא יודעת אנה תלך....

ה' ינחה אתכם בדרך הכי טובה לכם!! לך ולתינוק בע"ה!איזו נחמה

את רוצה ברכה של רב גדול? דברי איתי באישי....

ואת כ"כ צודקת 'שרק משוגעים לדבר - לכל אופציה שהיא - יכולים להיות בטוחים והחלטיים בעניין.'  יש בזה אמת גדולה!

וכמובן חיבוק!!! החלטה לא פשוטה בכלל....

תודה מתוקה!! אנונימי (פותח)

אבל מה לבקש בברכה?!?! הרי עדיין לא ידוע מה יהיה....

ברכה ללידה קלה ובריאהמינימאוס

למשל...

את אחרי ניתוח אחד בלבד??אם היית

כנסי לאתר של ויבק ישראל.

בתוך בית חולים ובמסגרת תומכת - הסיכונים של ניתוח קיסרי מפחידים יותר מסיכוני לידה טבעי.

אחרי ניתוח אחד בלבד - ממש מומלץ לנסות ללדת טבעי.

זה בריא לרחם זה מפחית הרבה סיכונים - ואם את תחת ידיים אמונות של רופאים (לכי לכאלו שלא מעדיפים ניתוח כי זה קל להם ולא דורש מהם השגחה צמודה על יולדת...) זה גם בטוח לחלוטין.

הוא אשר אמרתי.. סיפורים (ותודה לך!)אנונימי (פותח)

ברור שבאתר של ויב"ק ישראל תומכים בלידות.

ברור לי שניתוח הוא פעולה כירורגית התערבותית ובהגדרה מסוכנת.

ברור לי שאני רוצה לידה חלומית נטולת התערבויות....

וגם אני נפעמתי מהמרכז ללידה טבעית שדיברו עליו כאן (חלום ללדת במים.....)

א ב ל

הניתוח היה בגלל סיבה עוברית - הערכת משקל מטורפת - עד 4.700.... בסוף הוא היה "רק" 4 ק"ג וקצת.

שני הקודמים היו ג"כ במשקלים גדולים - השני כמעט 4.300

הלידות היו קשות. זוועה. התינוקות לא ירדו בכלל במעבר והלידות נתקעו לאחר פתיחה מלאה. היו לי צירי לחץ של כמה שעות. סבלתי נורא.

הגוף שלי, הרגשתי אח"כ, כמעט התפרק בלידות. העצמות, האגן, הכאיבו לי המון זמן. כל הפנים והחזה שלי היו מלאים נימי דם שהתפוצצו מרוב מאמץ. היו תפרים מזעזעים. לקח לי זמן להחלים.

אם:

הלידות היו קלות יותר.

וסיבת הניתוח היתה אחרת - שיליית פתח \ מנח עכוז, רוחבי וכו' \ מצוקה עוברית

והסיבה לא הייתה משתחזרת הפעם -

חושבת שלא היה לי הרבה מה להתלבט.  למה לא ללדת טבעי??!?!? ברור!!!!

אבל הסיבה היתה הגודל. וקשה לי ללדת, זה כבר הוכח  (ובאתי, אגב, בראש הכי מאמין ואופטימי ללידות ההן)

והסיבה, כך נראה, בהחלט חוזרת על עצמה, כי העובר כבר גדול לשבוע (אומדן, כן, אני יודעת ).

וגם:

ע"פ הכללים, לא יתנו לי בקלות ללדת עובר שמוערך במעל 4 ק"ג

ע"פ הכללים, לא יתנו זירוז לאישה אחרי ניתוח, ולכן ליזום לידה בשבוע מוקדם יותר כדי להקדים את המשקל המקסימלי - נראה לא שייך.

ע"פ הכללים, גם אם בעז"ה תתפתח לידה טבעית, אבל היא תתקע כמו קודמותיה, או באופן אחר  - לא יקחו שום ריזיקה ולא יתנו זמן, אלא יטיסו ישר לניתוח חירום

אז מה הסיכויים....??

גילוי נאות:

אני עוד לפני חו"ד מסודרת מהמרפאה הטרום ניתוחית

אני מהרהרת באפשרות של ניסיון ליזום לידה אצל רופא פרטי, בשבוע מוקדם יותר - הבנתי שיש כאלו שכן עושים את זה (מחכה קודם לחוו"ד).

אני סבורה שללכת על לידה אבל לגמור אותה בניתוח חירום - זה להפסיד מכל הבחינות (וללכת על כל הסיכונים) וזאת למרות המעלה של להרגיש שניסיתי הכל כדי ללדת, שיש בזה משהו מאד מפתה.

אני לא מרגישה שאני מסוגלת ללכת בכל מחיר ללידה.

אני חוששת מהסיבוכים הן בזה והן בזה.

וכן...  שוב... הייתי מאד, מאד מאד מאד שמחה ללדת במים, באופן רגוע, בלי סיכון מיוחד ובהרבה שלווה.... אפאטי

נראה לי שאני יודעת מי את פאז
בלשית, פאז?? אנונימי (פותח)

"רק עבודת עיבוד נתונים בצורה הבסיסית ביותר, ווטסון ידידי.... זו הלא המסקנה המתבקשת!"

ח"ח יקירתי! אוהב

איך אני מבינה אותך..מילכה

אני אחרי ניתוח חרום אחד שהגיע אחרי לידה ס-י-ו-ט-י-ת שלא התקדמה כשהייתי כבר כמה שעות עם פתיחה מלאה וצירי לחץ. התנוק נולד 4200 וסבלתי כ"כ! ובסוף ניתוח.. אני מאוד רוצה ללדת רגיל בהמשך בעז"ה אבל אם יהיה שוב משקל גבוה.. לא יודעת מה אעשה.. 

ואגבמינימאוס
עבר עריכה על ידי מינימאוס בתאריך י"ד בכסלו תשע"ד 10:27

הסיכון בניתוח חירום גבוהים יותר מאשר בניתוח מוזמן

ולגבי ניתוחים בכלל בבקשה:

נתונים משנות ה-90 מראים שבימינו אחת מכל 2,500 נשים שילדו בלידה קיסרית מתה, לעומת אחת מ-10,000 בלידה נרתיקית. נתונים אלו אינם מצביעים בהכרח על סיכון גדול יותר בניתוח לעומת לידה, משום שנשים הנמצאות מלכתחילה בסיכון גבוה יולדות כמעט תמיד בניתוח קיסרי.

רוב הקיסרי ניתנים למניעהיוקטנה

אירגון הבריאות העולמי ממליץ שאחוז ניתוחי הקיסרי יהיה 10% מכלל הלידות.

(ואחרי קיסרי: 75% לידה רגילה)

ובדיוק היום בYNET ציינו את שיעורי הקיסרי בארץ..אם היית

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4453863,00.html

20 אחוז (!!) מהלידות בארץ בניתוח קיסרי מחציתם בלידות ראשונות.

נתוני ויבק - כ-60 אחוז מהנשים מנסות ללדת טבעי אחרי קיסרי. לכ-73 אחוז מתוכם - זה גם מצליח.

בבתי חולים הדתיים אלו בערך האחוזים לא?מינימאוס

בבית חולים זה עולה פחותאם היית

אבל עדיין בתי החולים שמאפשרים את זה - הם בדרך כלל בתי חולים שאפשר לקחת בהם רופא פרטי ועל דעת זה הם מסכימים - שיש רופא פרטי הצמוד וקשוב אלייך ואל גופך. ויזהה את הסיכון מהר.

זה אומנם לא עולה 12000 אלא חצי ומטה - אבל עדיין לא בחינם.

תזכרי שאף אחד לא יכול להכריח אותך לעבור ניתוח!ויבק ישראל

אם אין לך אפשרות ללידה פרטית, אז את יכולה לגשת לבית חולים שבו את רוצה ללדת ולבקש להפגש עם מנהל המחלקה או הסגן ולהסביר להם שזה חשוב לך. אולי הם יסכימו. למי כדאי לפנות בכל בית חולים? תכהסי ל https://www.facebook.com/groups/VbacIsrael/ ויוכלו לעזור לך.

צר לי לבאס אבל המחיר הוא 15,000!! א-ב-ל שוה כל שקלפלוסי

אצל ד"ר אילן הלוי-מוזמנת לדבר בפרטי.

כנסי לאתר שלו בשם ג'הארה דולה. אשתו הידרותרפיסטית ומיילדת וישל לו צוות דולות מדהים ומרכז לידה יפהפה

לכי על זה לפחות דברי איתו. תראי מה יגיד לך....

כולן פה מלחיצות אותך בסיפורי זוועה וחבל!

אני יכולה לפתוח שרשור שלם בסיפורי זוועה אחרי קיסרי.... לא עלינו!

רק בריאות

כנסי לאתר שלהם. אני נכנסתי שוב לאתרפלוסי

המחודש שלהם. וזה עשה לי חשק יש שם סרט מקסים

אילן אומר שההצלחה של ויב"ק 2 אצלו זה 90% והוא עשה למעלה ממאתיים לידות...

בהצלחה!

http://www.jaharadula.com/

אני נכנסתי לאתר..אם היית

הוא בהחלט עושה שם רושם של רופא אחראי ואמין.

רק שימי לב שמדובר בעצם באופציה של לקחת רופא פרטי בתוך בית חולים.

לידות ויב"ק 2 הוא מבצע אך ורק בבית החולים לניאדו ולא במרכז הטבעי שלו.

.

מסכימה מאוד ההפחדות פה לא במקוםבילי

צריך לבדוק כל מקרה לגופו. וכמו שפלוסי אמרה אפשר לפתוח פה מגה שירשור על זוועות שקרו בניתוח קיסרי,

או בסתם לידה רגילה.

זה בסך הכל בערך מה שפותחת השירשור ביקשהאם היית

היא ציינה שהיא שמעה רק חוויות חיוביות ולא שומעת על סיבוכים

ונוצר לה הרושם שאין סיבוכים...

אך טבעי הוא שהצפנו אותה בסיפורים על סיבוכים כדי לאזן---

אין ספק שלידה טבעית זה בריא ומהמם וניתוח קיסרי הוא בכלל לא משחק ילדים.

אבל במצבה של פותחת השירשור - יתכנו סיכונים גדולים בניסיון ללדת טבעי ללא הסכמת רופאים ובית חולים מתאים שהם כאין וכאפס לעומת סיכוני ניתוח קיסרי.

והיא צריכה להיות מאוזנת ולדעת גם אותם - כדי להגיע להחלטה הבריאה והנכונה.

אין צורך שתספרי על זוועות ניתוח קיסרי כי אין לך פה מה לאזן. בניגוד לגישות הטבעיות יש לניתוח מציל החיים כפשוטו - יחסי ציבור גרועים. והרופאים עצמם לא משווקים אותו תוך כדי טאטוא מתחת לשטיח של הסיכונים כמו שנוהגים הטבעיים למיניהם על השיטות שלהם.

(וכן אני גם יודעת שהרופאים ידם קלה על ההדק לאשר אותו בלי צורך מספק וממשיכה לכתוב את הנ"ל).

צריך לפעמים לאזן את כל חוויות הטבעיות הפנטסטיות - כשהמידע על סיכוניהם והסיבוכים שלהם מטואטא מתחת לשטיח.

את ממש מטעה!ויבק ישראל

אם הניתוחים היו תקינים, אז אין שום סיבה לא ללדת וגינאלי. הסיכון בלידה אחרי 2 ניתוחים הוא פחות מ% אחד!

אפשר ללדת עם אילן הלוי אם מנהל בית החולים מאשר.

במילים אחרות, אם יש אישור ללדת בלניאדו, אז לפותחת השרשור זה לא מסוכן ללדת אחרי 2 קיסרים!

אף רופא מיילד לא יסכן את שמו בעבור שום הון שבעולם על עצמו ליילד אישה אחרי 2 קיסרים אם זה מסוכן בשבילה!

בירושלים יש רופאים בשר"פ שאפשר ללדת איתם אחרי 2 קיסרי. 

זו אני האנונימית שכתבה את סיפורה האישי פה למעלהאנונימי (פותח)

ואני לא חוזבת שהמטרה היא להפחיד אלא לקחת אחריות.

יש הרבה נשים במצבים שונים שנכנסות לפורום וכל סיפור/דעה משפיעה עליהן.... צריך להביא את כל הצדדים

אכן יש הצלחות אך גם סיכונים

או ההפך, אכן יש סיכונים אך גם הצלחות...

יש לי סיפור אישי דומה מאוד לאנונימית מעליאנונימי (פותח)

ילדתי את בני הבכור בלידה רגילה ובלידה השניה, לאחר אין סוף לחיצות, נולדה הבת שלי בניתוח חירום. מנעתי הריון לפי הוראות הרופאים לאחר הניתוח. לפני כשמונה חודשים הגעתי ללידה רגילה שבמהלכה היה לי קרע ברחם וכבר לא מצאו דופק לתינוקת... ב"ה הוציאו לי אותה במלקחיים (!!!) ללא אפידורל כיוון שלא היה אפילו זמן לניתוח חירום... אני עדיין משתקמת מהקרע הנרתיקי המאסיבי. לאחר לידת המלקחיים ניתחו אותי כדי לתפור את הקרע ברחם. נולדה לי בת מהממת, מודה לקב"ה על כל הניסים וממליצה מאוד לחשוב פעמיים לפני שמתעקשים ללדת רגיל.

אגב, אשמח לשאול את האנונימית שמעלי שאלה אם זה בסדר..

גם לי היו אינספור התלבטויותשני 22
החלטתי רק בשבוע 38 וילדתי שבוע אחרי שווה לנסות ודוקטור אילן הלוי ואישתו הם תמיד סביבך והכל באחריות לא לוקחים שום סיכונים אם משו מסתבך וזה אפשרי חלדת רגיל והצלחה אצלו גדולה והחוויה מדהימה לא הייתי מותרת על לנסות הכל עדיף מניתוח החלמה קשה סיכונים רבים חשבי ען עצמך מה חשוב לך באמת ספורים יש לכל כיוון
איך הצלחת להגיע ללידה בדיוק כשרצית?בת נוגה

הלידה התפתחה באופן טבעי, מעצמה, או באופן יזום?

בכיף, אני פהאנונימי (פותח)

כמה הבהרות ותיקוניםפלוסי

לידות ויב"ק 2 אצל ד"ר אילן  הלוי כן מתחילות במרכז הלידה הטבעי. כולל המים וההידרותרפיה והדולות והכל ובהמשך כשהלידה מתקדמת נוסעים לבית חולים ושם הלידה מתרחשת. המרכז נמצא 5 דקות מלניאדו.

כתבתי שאשתו היא מיילדת וטעיתי. היא כן דולה מוסמכת, וכן אחות מוסמכת וכן מטפלת בשיטת ג'הארה והידרותרפיסטית - נראה לי שזה גם מספיק כשיש לה בעל ד"ר גניקולוג מומחה לידה.

כתבתי שם גם נתונים אני רק רוצה לעשות סדר. במרכז לידה ג'הארה דולה של ד"ר אילן הלוי התרחשו 200+ לידות מאז יולי 2007 שזה הוקם. לא כולן היו ויב"ק 2. חלקן לידות רגילות, לידות מים, לידות עכוז, תאומים, ויב"ק 1 וויב"ק 2.

הוא הוסיף שיש לו 90% הצלחה בלידות וגינאליות לאחר קיסרי אחד או שניים.

סתם שתדענה...

בת נוגה שאלת אותי?שני 22
אוףףףף זה עושה לי חשק נוראימינימאוס

זה נראה חויה מדהימה בטירוף!!!

ואין לי שום סיכוי לזה עצוב

גם כי אני גרה רחוק 

וגם כי אין לי שום סיכוי להשיג 15000 עד הלידה

אני לא בטוחה אפילו שאצליח לחסוך בשביל רופא פרטי ודולה בבית חולים 

הבריאות הנפשית והמשפחתית שלך עדיפהאנונימי (פותח)

מה יקרה אם תחסכי כסף או תלווי ובסוף לא עלינו תסיימי בניתוח?

כל החיים יהיו לך רגשות אשמות והאשמות הדדיות בין המשפחה על בזבוז הכסף שאין לך.

זה לא שווה סיכסוכים במשפחה וכסף בהחלט יכול להביא למתחים נוראיים כשזה לא בא בקלות.

למה לא בבית?ויבק ישראל

את בוחרת עם מי ללדת. אף אחד לא מלחיץ אותך ומאפשר לך לעשות מה שמרגיש לך נכון.

מצד שני, את במעקב צמוד למקרה שצריך להתפנות או שאת צריכה עזרה מקצועית אחרת.

תחשבי על זה.

אני לחוצה בקטעים האלה...הכל הכל לטובה!

לא מתאים לי משהו זורם כזה.

במיוחד כשיש חשש לניתוח, אבל גם בלי קשר...

אני מקובעת קצת בעניינים האלו...

מעקב צמוד - זה לא מספיק אם זה בבית שלי, כי אם מתפתחת לידה במהירות (וזה קורה), ואז ח"ו  יש בעיה, זה ממש מסוכן.

אבל תודה!

לאיש המקצוע יש את כל הדרושויבק ישראל

על מנת לשמור על בריאותך ובריאות התינוק. להיפך, שיש משהו שיכול בכל שניה לבדוק אותך ואת התינוק זה המצב באידיאלי. את לא צריכה לשלוח את בעלך לקרוא למיילדת כי את צריכה עזרה.

אף רופא מיילד לא יקבל אותך בעד שום הון שבעולם אם זה מסוכן בשבילך ללדת במצב שלך!

זאת החלטה שלך איפה את מרגישה הכי בטוח ללדת. מה שחשוב זה שתיהיה שלמה עם ההחלטה שלך, שתדעי שיש לך אנשים מקצוע שתומכים בויבק2 ואת יכולה להתייעץ איתם חינם אין כסף. 

בהצלחה בכל אשר תחליטי!

אני לא יודעת מי זה שחותם בשם "ויבק ישראל"אנונימי (פותח)

אבל זה נראה שיש לו המון אינטרסים.... ולא כל המידע שהוא נותן מדויק!

מאיפה אתה/את יודע/ת איזה סיכון יש לאחר 2 קיסרי? לפי מה שאמרו לי זה תלוי בכל ההסטוריה הרפואית של האישה כמו מספר הריונות, הפלות, ניתוחים אחרים, התפתחות הלידות הוגינליות, קרעים קודמים ברחם וכו וכו

למה אתה סתם כותב הצהרות ומנסה לשכנע?

מה זה ויב"ק??מה אני ומה חיי
לידה וגינלית לאחר קיסריאנונימי (פותח)
בת נוגה היה לי ירידת מים אבלשני 22
עברו 60 שעות מתחילתם עד הלידה והלכתי בעקבות צירים שחשבתי שהם חזקים
טוב שלא קראתי את הסיפורים שלכם לפני..שני 22
ממש מפחיד משום מה מרגע שהחלטתי סמכתי על הרופא ועל השם כמובן. צריך לעשות את זה בהשגחה ולהיות עירניים למצב הם תמיד היו לידי. אבל ניתוח יותר הפחיד אותי הסיכונים ההחלמה בניתוח אפשר להפגע גם וגם התינוק לא יודעת מה הייתי מחליטה במקומך מה שבטוח לא כדאי לקרוא הרבה מידי סיפורים זה מלחיץ..
אכן ההחלטה קשה...הכל הכל לטובה!

בכל צד יש סיכון גדול.

מבחינת הכסף - גם לי ממש אין את ה-15000 שח האלו.

זה ממש לא בא בחשבון (המיוחד שבאמת לא בטוח שזה יסתיים בזה).

הסתכלתי גם על האתר של גהרה דולה - זה לא בשבילי.

אני רק רוצה את הרופא, לא את כל המסביב (אם אחליט שאלך על טבעי).

(למה הכל צריך בסופו של דבר להיות תלוי בכסף??)

אבל דבר אחד בטוח - אם לפני השרשור הזה הייתי בטוחה שאני הולכת לנסות לידה טבעית, עכשיו זה ממש לא בטוח, ואני אפילו אולי נוטה שללכת על ניתוח.

את יכולה ללדת בביתויבק ישראל

רק עם רופא. זאת החלטה שלך.

את יכולה ללדת בבית חולים ולבוא עם מיילדת שהיא גם דולה. היא תלווה אותך בבית עד שאת בשלב מתקדם ואז תעברי לבית חולים והם יקבלו את הלידה. זה כמו שקורה אצל אילן הלוי רק יותר זול. הרבה יותר זול! 

בהצלחה.

אל תשכחי שאחרי 3 ניתוחים כמעט ולא יהיה מי שיסכים לעזור לך ללדת טבעי.

על ניתוח נוסף, מעלה את הסיכון של למות בלידה, זיהומים ופגיעה באיברים פנימיים. גם לתינוק זה הרבה יותר בריא.

מה שחשוב זה שתלמדי את הנושא ותחליטי מה הכי טוב בשבילך.

בבית זה לא בשבילי...הכל הכל לטובה!

אבל אם אפשר לבוא עם מיילדת לבי"ח זו אופציה.

כמה זה עולה בערך? סדר גודל.

ואיפה אני מבררת על מיילדת טובה?

ברור לי שאם אני יולדת הפעם ניתוח, אז הבאים יהיו ניתוחים (בעז"ה שאזכה לעוד!).

תודה!

בלניאדו מילדת פרטית עולה בסביבות 4000שני 22
אם לא רופא אז לפחות זה כי בלעדיה סתם ממהרים לנתח אין סבלנות ולחכות בבית שיתפתח כמה שיותר וגם לי אין כסף תאמיני לי עשיתי הלוואה אבל בריאות קודמת להכל הצטצמתי עם כל הוצאות שאחרי לידה אפילו בקושי בגדים קניתי לתינוקת מזלי שקנו לי מתנה עגלה כי חשבתי שפשוט לא יהיה לי. אבל זה שווה הכל
תודה שענית לי למעלה, שני.בת נוגה

עניין אותי איך הגעת למצב של לידה.

נשמע שהלידה התפתחה בדיוק כשהיה צריך.... 

רק נחת ובריאות!!

בת נוגה עם בשבת חתן של אח של בעלי זה זמן טוב.. אהשני 22
וירידת מים בגן של הבן שלי על הבוקר זה עיתוי מוצלח..
אוי אופס! סורי!בת נוגה

רק בגלל שהתלבטתם על קיסרי ושבוע אחרי שהחלטת לטבעי - זה התחיל מעצמו (ולפני התאריך, אם הבנתי) חשבתי שהתזמון מוצלח.....

עכשיו זו בהחלט נראית טעות מצחיקה.....

אני יודעת שבנצרת אפשרויבק ישראלאחרונה

בבתי חולים אחרים אין אפשרות.

נראה לי שכתבתי זאת כבר קודם.

מה שאת יכולה לעשות זה לבקש ממיילדת שתיהיה איתך בבית עד שאת צריכה להגיע לבית חולים. אז בשלב מאוד מתקדם תעברי והם יקבלו את הלידה.

תראי, ניתוח קיסרי זה ניתוח בטן גדול. זה יכול להיות מסוכן הרבה יותר מלידה רגילה. זאת החלטה שלך.

הכי חשוב שתלמדי את העובדות כמו שהן ואז תוכלי להחליט מה לעשות.

בהצלחה.

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!אחרונה

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
סיוטצלולהאחרונה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

כנ"לשמ"פאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחותאחרונה

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

פחות מתאים הצגות בגיל הזהאמאשוניאחרונה

אלא אם יש במתנס השכונתי,

ואז מה שהם מבינים, זה נחמד בלי טרחה מרובה.

אם תלכי להצגות בסגנון של תיאטרון, מה תעשי אם הקטנה תבכה והגדול ירצה להישאר בהצגה?

וגם תכלס חבל על הכסף.

אפשר לעשות כל יום משהו אחר קטן נחמד.

אתלי מאוד אהבו פנסים וסביבונים מדליקי אורות או צבעוניים.

אפשר להכין להם כתרים (או לשמור מהגן אם שרד..)

שירים, ריקודים קצת, ארוחת ערב וזהו..

את מדליקה איתם נרות?

אם הם הולכים לישון לפני שבעלך חוזר, כדאי להדליק איתם גם לפני כן כשהם ערים עדיין

ואח"כ את ההדלקה האמיתית תעשו אתם כזוג.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעם

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

יצירות של המקס סטוק, מכניס לאוירה וזול. מדבקות, דפPandi99
איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)

אולי יעניין אותך