ברור שבאתר של ויב"ק ישראל תומכים בלידות.
ברור לי שניתוח הוא פעולה כירורגית התערבותית ובהגדרה מסוכנת.
ברור לי שאני רוצה לידה חלומית נטולת התערבויות....
וגם אני נפעמתי מהמרכז ללידה טבעית שדיברו עליו כאן (חלום ללדת במים.....)
א ב ל
הניתוח היה בגלל סיבה עוברית - הערכת משקל מטורפת - עד 4.700.... בסוף הוא היה "רק" 4 ק"ג וקצת.
שני הקודמים היו ג"כ במשקלים גדולים - השני כמעט 4.300
הלידות היו קשות. זוועה. התינוקות לא ירדו בכלל במעבר והלידות נתקעו לאחר פתיחה מלאה. היו לי צירי לחץ של כמה שעות. סבלתי נורא.
הגוף שלי, הרגשתי אח"כ, כמעט התפרק בלידות. העצמות, האגן, הכאיבו לי המון זמן. כל הפנים והחזה שלי היו מלאים נימי דם שהתפוצצו מרוב מאמץ. היו תפרים מזעזעים. לקח לי זמן להחלים.
אם:
הלידות היו קלות יותר.
וסיבת הניתוח היתה אחרת - שיליית פתח \ מנח עכוז, רוחבי וכו' \ מצוקה עוברית
והסיבה לא הייתה משתחזרת הפעם -
חושבת שלא היה לי הרבה מה להתלבט. למה לא ללדת טבעי??!?!? ברור!!!!
אבל הסיבה היתה הגודל. וקשה לי ללדת, זה כבר הוכח (ובאתי, אגב, בראש הכי מאמין ואופטימי ללידות ההן)
והסיבה, כך נראה, בהחלט חוזרת על עצמה, כי העובר כבר גדול לשבוע (אומדן, כן, אני יודעת
).
וגם:
ע"פ הכללים, לא יתנו לי בקלות ללדת עובר שמוערך במעל 4 ק"ג
ע"פ הכללים, לא יתנו זירוז לאישה אחרי ניתוח, ולכן ליזום לידה בשבוע מוקדם יותר כדי להקדים את המשקל המקסימלי - נראה לא שייך.
ע"פ הכללים, גם אם בעז"ה תתפתח לידה טבעית, אבל היא תתקע כמו קודמותיה, או באופן אחר - לא יקחו שום ריזיקה ולא יתנו זמן, אלא יטיסו ישר לניתוח חירום
אז מה הסיכויים....??
גילוי נאות:
אני עוד לפני חו"ד מסודרת מהמרפאה הטרום ניתוחית
אני מהרהרת באפשרות של ניסיון ליזום לידה אצל רופא פרטי, בשבוע מוקדם יותר - הבנתי שיש כאלו שכן עושים את זה (מחכה קודם לחוו"ד).
אני סבורה שללכת על לידה אבל לגמור אותה בניתוח חירום - זה להפסיד מכל הבחינות (וללכת על כל הסיכונים) וזאת למרות המעלה של להרגיש שניסיתי הכל כדי ללדת, שיש בזה משהו מאד מפתה.
אני לא מרגישה שאני מסוגלת ללכת בכל מחיר ללידה.
אני חוששת מהסיבוכים הן בזה והן בזה.
וכן... שוב... הייתי מאד, מאד מאד מאד שמחה ללדת במים, באופן רגוע, בלי סיכון מיוחד ובהרבה שלווה....