1) בעלי מנחה בפעמונים....
2) אנחנו לא גרים במרכז ויתכן שזה משמעותי....
3) אנחנו קנינו דיפ (מן פריזר גדול מחולק למגירות) ההוצאה הזו התבררה כסופר חסכונית:
בעלי מחפש את ההנחות-
- לפני חגים על יינות
- לפני חגים על עופות ודגים- מקפיאים בדיפ וזה מחזיק המון זמן...וגם יש הרבה גיוון
- במאפיה לפני הסגירה- בחצי שעה האחרונה הכל בחצי מחיר- ממלאים את הדיפ בלחמים שונים ומפשירים מידיי בוקר במיקרוגל.
- בסופרים בכלל בימי רביעי- מסתבר שהסופר מזהה לקוחות "חכמים" וכדי להוריד עומס מסוף השבוע הוא מוזיל את המחירים ביום רביעי עבור אותם לקוחות שמכלכלים צעדיהם ומתארגנים לקניה כבר ביום רביעי.
- לא הולכים לקנות בלי רשימה!!!! אפשר להחליט שמקסימום חורגים במוצר אחד גג שניים.
מה שלא כתוב לא קונים.
- אם הולכים לקניות עם הילדים מראש מגדירים מה קונים להם (אצלנו זה מסתכם בשוקו בשקית ולחמניה או מעדן לבחירתם.
- אין כזה דבר אצלנו "השלמות", מראש אנו קונים המון פירות וירקות בסופר מסויים שבו זה יותר זול (וגם טעים) ו3 ליטר חלב שיספיק עד הקניה הבאה (בשקיות כמובן!)
- לחם רק שלם-על שלם המחיר מפוקח, על פרוס אין פיקוח מה שמייקר את עלותו בפי 3 (!)
- ממתקים רק לשבת - חבילה של קילו סוכריות גומי ב20 ש"ח. (הכי זול שמצאנו...) קונים בחנות מסויימת בב"ש כמות גדולה (4 קילו) ומורידים מארון האיחסון לשבת רק חצי בשקית נפרדת.
- כלל- כל מה שתגישי יאכלו ולכן אם נוציא קילו- הוא יגמר, גם חצי קילו יגמר אבל בלי תלונות...ובלי "אני רוצה עוד..." אגב חצי קילו מספיק גם לאורחים וחברים...
- מבחינה בריאותית אני ממעטת בפסטות וכדו', כבר בטיפת חלב הזהירו אותי שהרבה יותר בריא לשאוב פחמימות מתפו"א...
- הילדים מקבלים לבוקר סנדוויץ' עם פרי, בגן 2 פירות או פרי וירק למרק שהם מכינים בגן ובביה"ס בימים הארוכים הילדה מקבלת מנה מתוכנית ההזנה של משרד החינוך (פעמיים בשבוע) ארוחת צהריים בדר"כ אני מכינה לשבת כמות כפולה (לעיתים משולשת) ומקפיאה בצורה מסודרת (בדיפ...) כך שכל יום מפשירים ויש ארוחה חמה ומגוונת- בשר, דגים, תוספות ומרקים.
- ארוחת ערב קלילה יותר בדר"כ חלבית יכולה להיות דייסת סולת/ פנקייק/ חביתה/ שקשוקה/ רעיונות מקוריים שונים, משתדלת מאוד שלא יהיה לחם (הספיק להם הלחם מהבוקר...)
- לגבי מעדנים בשבת- בעלי קנה בשוק (בעונה) 10 קילו(!) תותים- בגלל הכמות והשעה המוכר עשה לו מחיר...
טחנו את הכל והקפאנו בכוסות חד"פ (דיפ כבר אמרתי?) ועד עכשיו מידיי שבת אנחנו מוציאים כוס תותים קפואה ומוסיפים לה 3 אשל/גיל שעולים קצת יותר משקל והילדים מתים על זה... טעים ובריא....
- מוצרים כמו טיטולים/ חומרי ניקוי /דברים באריזות סגורות וכדו' קונים במבצע ומאחסנים.
- מצאנו חנות באזור שמוכרת בסיטונאות למאפיות ובמחירי סיטונאות ליחידים.
כך קנינו קילו סוכריות לעוגה בשקלים בודדים וקצפת ריץ' במיכל ענק שחילקנו לכוסות לדיפ... ומפשירים להכנת מנות אחרונות לשבת...
כנ"ל לגבי צבעי מאכל לעוגות ימי ההולדת של הילדים- בסופר בקבוקון קטן ומדולל עולה כ7 ש"ח וכאן אבקה מאוד איכותית שטיפה ממנה צובעת הכל עלתה פחות... (קניתי רק 3 צבעי יסוד... ואפילו יכולתי "לפנק" אותנו בבצק סוכר)
לא עולים לי כרגע עוד רעיונות לראש...
מקווה שעזרתי....