מה דעתכן/ם על שרשור טיפים?-משה ר-
יאללהטוקבק
אני בעד
דינה ל.
האבוקדו לא ישחיר אם תשאירו אותו עם הגלעין שלו.
גם בסלט אבוקדו וגם בחצי אבוקדו שנשאר
בטח יעלו לי עוד בהמשך.
רוצים לשמוע קטע אדיר??שוברת גלים
שמעתם על אפקט האבוקדו?
אם תשימו את הגרעין של האבוקדו במים.
והאבוקדו במקרר. הוא לא ישחיר.
אני לא האמנתי עד שניסיתי
וחזיתי בפלא במו עיני..
כל רבע שעה הלכתי למקרר לפתוח ולראות שהוא לא השחיר 
וסתם, שמעתי על זה בהקשר, שכאשר יהודי עושה טוב זה משפיע בלי ידיעתו על יהודי אחר.
ממש בכח. יותר מדובר על בני זוג אבל ניחא..
את זה ^ אני חייבת לנסות....אדווח בע"האני ירושלמית
תנסי. לא האמנתי.. וזה ענקשוברת גלים
אני תמיד שמה טיפה מים בתוך הסלט אבוקדו ואף770מ
פעם לא משחיר (אני שונאת את הטעם של מיץ לימון עם האבוקדו אז ניסיתי במקום לימון מים וזה עזר פלאים!!).
עוד דבר אם רוצים חביתה אורירית לפני שמכניסים למחבת לערבב עם טיפה שמן.
ברגע שאין לו מגע עם אויר הוא לא משחיר.פלפלתי
אני שמה אותו בשקית של אוכל וקושרת - והיידה למקרר!
הוא נשאר באותו מצב בדיוק.
זה בגלל שבאופן טכנייהודיה מא"י
האבוקדו משחיר כי הוא מחליד!!!
כן, באמת, מה שגורם לאבוקדו (וגם לפירות וירקות אחרים) להשחיר זה הברזל שבא במגע עם האויר. כך לפחות אני הבנתי.
לכן גם לשים שמן על האבוקדו עוזר, וגם לעטוף באופן צמוד עם שקית או ניילון נצמד
לפני שבועיים הבן שלי החליט להכין ממרח אבוקדו לשבת (וממרח משחיר יותר בקלות בדר"כ). שמנו ניילון נצמד צמוד, והוא לא השחיר אפילו טיפה מיום שישי בצהריים ועד לסעודה שנייה כשאכלנו אותו.
לחביתה אורירית לשים קצת חלב בביצהדינה ל.
לי אין שום טיפים...
אני ירושלמית
אולי בעצם כן... אם אתם רוצים שהאוכל שלכם יצא פיקנטי, תזהיבו שום כתוש לפני שאתם מוסיפים את הרכיבים העיקריים. (מדובר בבישול כמובן לא בעוגות...
) והריח של זה בכלל מעלף...
קטניותheh
כשאנחנו קונים קטניות או אורז אני בודקת ושומרת בפריזר- הוצא ובשל...
כנ"ל לגבי ירקות ירוקים- שוטפים, חותכים ומקפיאים..יעל מהדרום
כנ"ל ניפוי קמח ולמקררzmil
יותר משוכלל -אילה שלוחה
בס"ד
לקטניות - לשים במקפיא אחרי השריה. ככה אף פעם לא שוכחים להשרות ותמיד יש כשפתאום מתחשק איזה תבשיל\מרק\פלאפל..
אחרי השריה ובדיקהיעל מהדרום
^^בכוסות או שקיות בכמויות מוכנות מראשט'
את העוף אני מכסה בנייר אפייה מתחילת האפייהודודי לי
וככה הוא יוצא גם עסיסי וגם קראנצ
אחלה טיפ לתפוחי אדמהתות
בהרבה מתכונים כתוב לבשל אותם לפני. ובשבילי זה כאב ראש... אז מצאתי רעיון אדיר איפשהו ואימצתי: אחרי שחותכים את התפו"א (לא משנה אם מקלפים או לא) שמים אותם בקערה ושופכים עליהם מים חמים (לא רותחים). משאירים ככה 10-30 דק' , מייבשים אותם ואז אופים, ממש עם טיפה שמן. עם איזה תיבול שרוצים - זה יוצא קריספי ונהדר.
שניצליםזמר הפלוגות
להכין את השניצלים כרגיל: ביצה ופירורי לחם ובמקום לטגן להקפיא אותם בקופסא עם שקיות אוכל מפרידות בין שכבה לשכבה וכשרוצים לאכול אותם להוציא כמה שצריך, לחכות חצי שעה ולטגן.
הרווח זה שכשרוצים שניצלים מהרגע להרגע זה אפשרי ולא צריך את כל ההתעסקות של להפשיר חזה עוף ולטגן מלא זמן וגם זה הכי כיף לאכול את זה טרי....
מאז ששמעתי על זה אני דלוקה על הרעיון הזה...
אהבתי ואימצתי לי. אני בת של מלך!!770מ
רק לשים לב שזה מחזה עוף טרי!הקולה טובה
אם זה מופשר- זה ממש לא בריא.
אפשר לטגן, להקפיא ולטגן שוב..
אם כי גם לטגן פעמיים זה לא מתכון לבריאות איתנה...אדם ישר
יש הבדל גדולמ.א.
הפשרה והקפאה לפני בישול יגרמו לעליה בכמות החיידקים בבשר (=עלול ח"ו לגרום לנזק גם אם עושים את זה רק פעם אחת.)
טיגון כפול גורם לנזק מצטבר. פעם אחת לא תגרום נזק עד כמה שידוע לי.
אפרופו שניצלים-טיפ קטן נוסף:מירי ט.
תערבבו עם הפירורי לחם קצת אבקת פלאפל, זה נותן לשניצלים טעם של שווארמה
גם קציצות עוף/ירק להקפיא ולהפשיר לסנדוויצ'zmil
כשמרתיחיםאקונהמטטה
זה שומר עליו שלא יימעך בחיתוך! !
אם מורחים חמאה על דפנות הסיר זה מונע התבשיל-משה ר-
ניתן למרוח גם שמן, זה עושה את אותה פעולה.בזיליקום
וואלה?? גדול!! מאמצת!!ז'וז'ואית
טוב להנביט קטניות לפני הבישול מכיוון שהתהליך מחזיר-משה ר-
כמה טיפיםנחשון מהרחברון
פירה- אם עושים חלבי (רביולי וכו) לשים במקום מרגרינה חמאה ורבע כוס בלב כשמועכים את התפו"א
פרווה וחלבי- לאחר שמסננים את המים לשים בסיר על האש על מנת לייבש את התפו"א
להתעסק כמה שפחות בכללי, פחות עיסוק- יותר טעים.
לבשל תפו"א שלמים
מוקפץ, להקפיץ קודם את החזה עוף (אם מכינים) על מנת ששאר הירקות יוקםפצו על הרוטב שהוא השאיר במחבת.
לסדר ולחתוך את כל המוצרים להקפצה לפני שמתחילים.
לא להשאיר לשניה ללא הקפצה במחבת (צורת העירבוב -למתקשים -תחפשו ביוטיוב איך מקפיצים)
לא לערבב - שובר את הירקות
לא להשאיר בלי הקפצה - זה בישול בשמן/טיגון. לא הקפצה - מרקם וטעם שונה.
אפיה. לסדר את כל החומרים לפני שמתחילים ולדייק בסדר לדוגמא אם כתוב מים חמימים אל תשימו רותחים ואז קרים או להיפך זה חולט/מצמית את השמרי ואז זה לא עובד. אם כתוב להוסיף קמח בהדרגה תעשו את זה. בצק יבש מידי אי אפשר לתקן אבל בצק דביק תמיד אפשר להוסיף לו קמח
תפוחי אדמה - תכל'ס לא צריך לדעת לבשל. יש כמה צורות (לבשל חצי בישול לפני,הכל אפוי הכל מבושל) שם המשחק זה התבלינים. תחפשו את התערובות שאתם רוהבים. כמעט בלתי אפשרי לטעות תמידזה יצא אכיל.
שמתבלים הרבה אז פחות מלח, תמיד אפשר להוסיף אבל אם מלוח מידי... איכס.
מרק. לגור בפומפיה ירקות קשים (גזר קולורבי שורש סלרי בטטה וכו) לאדות מספר דקות על שמן ואז להוסיף ירקות חתוכים ומים... (המרקם הרבה יותר טעים וגם מי שרוצה רק מים מקבל ירקות מזינים וטעימים בלי לשים לב ולא מים+אבקת מרק)
את האבקת מרק להוסיף רק אחרי שהירקות הקשים ביותר התרככו, להביא לרתיחה להוסיף לערבב ולכבות את האש
סטטייקים במחבת - למרו את הסטייק בשמן(לא את המחבת) לתבל בפלפל שחור+מלח (עדיף גס) ולא להפוך/להתעסק 2-5 דקות כל צד (תלוי בעובי) ולהכניס על המחבת(אם אפשר ואין בה פלסטיק שעלול לימס) לתנור שחומם מראש לעוד מספר דקות (אפשר גם בלי תנור רק יותר זמן במחבת
עוף - כמו התפוחי אדמה. (ברור שאפשר עוד מיליון שיטות מסובכות אבל גם אם תאלתרו תבלינים ותפו"א בפנים יצא מעולה)
אם עושים עוף בגריל להששאיר את הדלת של התנור מעט פתוחה.
מרינדה? תכינו יום קודם ותשאירו בתוכה את העוף כל הלילה במקרר. ואז תשטפו את זה והטעם יוצא מדהים
פרגיות- במקום לקנות בים ככסף יש המון סרטונים ביוטיוב שמלמדים להכין פרגיות מכרעיים. יוצא טעים והרבה יותר זול
בשרים- אל תקנו מעובד! זה גם פחות טעים. איכות של הבשר ממש חשובה.
בישול איטי על אש נמוכה. לא מבשלים בשר על אש גבוהה(שיש נוזלים מרתיחים ואז להנמיך)
תבדקו עם הקצב בסופר איזה חלק עדיף לאיזו צורת בישול
אפונה וגזר\אפונה\שעועית - ברוטב
מומלץ לבשל עוף +רוטב עגבניות (כמובן כשמכינים את העוף)א פפריקה כמון שום כתוש ומעט פלפל שחור (מטגנים בצל עליו מאדים בסיר רחב את העוף מוסיפים מיםפ רוטב עגבניות וטיבול שיכסו את העוף מרתיחים מוסיפים א מרק מנמיכים את האש לארבעים דקות)
עם הרוטב אפשר להכין אורז(יוצא סוף הדרך) או לשמור אותו ולהשתמש בו כרוטב לירקות שכתבתי למעלה.
דגים להשרות במיץ לימון ומלח לכחצי שעה ואז לשטוף 0מעביר את הריח והטעמי לוואי של הדג.
מי שרוצה טיפים נוספים בעניינים נוספים - רק תבקשו
מוסיף לגבי הסטייק- לאחר שהוא מוכן נותנים לו-משה ר-
אויל זה יותר קשור לארגון...מינימאוס
עוד פתרון לבעיה הזאת שאת כל היום בעבודה וכשאת חוזרת את עם הילדים ולא יכולה לזוז במטבח
אז בדרך כלל אני מבשלת בלילה. אבל נניח אם לא הספקתי לא היה כוח וכו'
אפשר להכין את הסירים בבוקר (ירקות קלופים למרק מים תבלינים, עוף וירקות מתובלים בסיר אחר)
וכשמגיעים הביתה כל שנותר הוא להעמיד אותם על האש
בתאבון
קילוף שום תפו"אנחשון מהרחברון
אם רוצים לקלף מהר שום מכניסים לסיר בינוני כמה ראשי שום שרוצים שמים מכסה תופסים את הסיר ומנערים בכל הכוח דקה...
כל השום יהיה מקולף לגמרי. מדהים איך שזה עובד
תפו"א שמבשלים. לבשל 5-10 דקות שלם עם הקליפה להוציא ופשוט להוריד את הקליפה בידים(ללחוץ עליו קצתולהזיז את היד. יורד בקלי קלות
אפשר טיפ על עוגות בחושות?גליה...
שיצאו גבוהות בלי מיקסר...?
להשתמש בתבנית קטנה יותריהודיה מא"י
או לעשות יותר מקומה אחת.
לשמן את התבנית ולפזר מעל סוכר רגיל או סוכר ונילפ
יוצא גבוה במידה שווה בכל התבנית והתחתית של העוגה אפויה היטב וטעימה יותר
להשתמש במקצף פשוט, ידני (10 ש"ח), בלי להפריד ביציםכלנית1
טיפ להכנה של אוכל לתינוקותיהודיה מא"י
לקחת מהאוכל שמכינים לכל המשפחה, ולמעוך בכותש שום
חחח... גדול!
ז'וז'ואית
^^^חילזון 123
אהבתי! בדיוק בשלב הזה...
ינוסה בעז״הפנסאי
טיפ למרנג יציב במיוחד-משה ר-
שדרותי.אני רואה שאתה מכין עוגות ומאפים מאודדרךחדשה_
מהממים[וטעמים?!]
אפשר טיפים??
תחליף לקמח תופח-900 גר׳ קמח 100 גר׳ קורנפלור-משה ר-
ו-20 גר׳ אבקת אפייה
לחתוך עוגות קרם עם סכין רטובה-משה ר-
טיפ לחלות של שבת (וכל מיני מאפים)ז'וז'ואית
לשים תבנית של מים בתחתית התנור, מתחת לתבנית עם החלות.
החלות נאפות עם האדים, והן יוצאות תפוחות ורכות מאד, ממש נמסות בפה! מומלץ!
ת'אמת שאני לחלות של שבת מעדיףמיסטר דום
להבריש מים לפני ואחרי זה ביצה זה גם יוצא צבע עשיר ועמוק וגם קראנצ'י ופריך
אתה מבריש מים לפני???אקונהמטטה
אפשר הסבר??
ועוד לבצק חלות/לחםכלנית1
כשאופים בדגנים שונים ומשונים, כמו קמח מלא (100%) וסוגי קמחים שונים, יש צורך ביותר שמרים, שמן וביצים.
כדי לחסוך בתוספות, ויחד עם זאת לקבל לחם עם מרקם וטעם טובים יותר, מוסיפים רק את
כמות הקמח המינימלית הנדרשת שלא ידבק ולא נותנים לבצק לקבוע שיא חדש במהירות התפיחה!
מי שמעוניין לצמצם את כמות השמרים עד לכמות אפסית (1 כפית שמרים במקום 2 כפות), מטעמי בריאות, יכול להכין מחמצת עם 1/2 כפית שמרים בלבד, מה שדורש כמובן סמן הכנה ממושך יותר (למחמצת לוקח 2-8 שעות להבשיל מחוץ למקרר, או 12 שעות במקרר.
חצי מכמות השמרים - ולהכפיל את זמן ההתפחהסבתא-אמא
אם אתם לא ממהרים, שימו חצי מכמות השמרים בחלות / עוגות / פיצות וכל מאפה שמרים אחר, ואז תתפיחו כפול זמן, 4 שעות במקום שעתיים. זה יוצא טעים מאד!
הידיים מריחות ממה שהכנתם?יהודיה מא"י
שום/דג/עוף וכו'?
כדי להפטר מהריח, לוקחים כף נירוסטה, מרטיבים אותה ואת הידיים ומשפשפים. בדוק שזה עובד.
מורחים לימון ביד למנוע ריח[zmil
אשמח לטיפ לתפו"א שלא יצאו "יבשים"אחרי החגים
טיפ לתפו"א אפויים רכים+קיצור זמן האפייהכוכב לכת
לאחר התיבול וכו' למזוג מעט מים ולכסות את התבנית. האדים מקצרים את זמן הבישול וגם מרככים את התפודים. לקראת סוף האפייה להוריד את הכיסוי וכך הם יוצאים קראנצ'י מבחוץ ורך לחלוטין מבפנים.
קילוף שום בקלותדינה ל.
קורה לכם שנופלות חתיכות קליפת ביצה לכוס?פנסאי
בהכנת פשטידות-קינמונית
לפזר מעט פרורי לחם לפני שיוצקים את הבלילה,
טעים, ומונע מהפשטידה להדבק לתחתית (אח"כ כשמגישים אפשר לפזר אותם מעל הפשטידה)
ניפוןי קמח בקלותהמוזרה
שמים את הנפה בתוך שקית נילון (פשוטה של סופר) ומנפים לתוכה באויר.
אני מנפה ככה שתי חבילות בשתי דקות.
לנפות בשתי שקיות כדי להימנע מחוריםzmil
עוד טיפ לניפוי מהירז'וז'ואית
הכפית נותנת קונטרה לקמח והוא מתנפה בערך פי 2 יותר מהר!!!
(הולכת לנסות היום)יהודיה מא"י
יש! תעדכני
ז'וז'ואית
קשה לומר, אבל נראה לי שזה באמת ניפה מהר יותריהודיה מא"י
או לנפות בתוך הנפה עם כוס - עושה את אותה הפעולהט'
טיפים למנוע ריח וטעם של פלפל חריף בידייםכוכב לכת
למרוח שכבת שמן על הידיים לפני הטיפול בפלפל חריף ואחרי שגומרים מקרצפים בסבון ואין זכר לריח ולחריפות!
למי שלא אוהב- שילבש כפפות חד פעמיות בזמן החיתוך-עוזר אפילו יותר מהשמן.
בצל בלי דמעותמירי ט.
לקלף, לחתוך לחצי או לרבעים ולשים בכוס מים כמה דקות.
או עם משקפי צלילה
-משה ר-
או עם עדשות
ט'
עדשות מונע דמע?נחשון מהרחברון
אצלי זה עבד פעםט'
אבל כבר כמה שנים שאני בלי עדשות אז לא יודעת
כן, זה מונע.נעמה301
רצינית? זה לא שורף יותר? כי עדשות עושות-משה ר-

אבל הן חוסמות את החומר שגורם לדמעות מלהגיע לעיניםתודה על הכל
טיפ אדיר - עוגות ב"שלוף"ז'וז'ואית
טוב, היה פה שרשור בעבר. מישהו שאל איזה עוגיות אפשר להכין את הבצק ולהקפיא, ואז לשלוף מהמקפיא ולהכניס לתנור ברגע.
אז ניסיתי עם....
קוראסונים!!!
ויצא מעולהההה!
הכנתי כמות ענקית (בטעות) של בצק, וידעתי שאין סיכוי להכין כזו כמות של קוראסונים.
וזה היה באמצע שבוע אז לא התחשק לי להכין מזה עוגת שמרים (משתדלים בלי עוגות באמצע שבוע, סתם התחשק לי קוראסון פתאום, בקטנה...).
אז... הכנתי את הקוראסונים מכל הבצק.
מילאת כל קוראסון במילוי שווה אחר (גביניות, קוביות שוקולד, ריבת חלב וחלווה).
גלגלתי ושמתי במקפיא!!!
עכשיו כל פעם שיש אורחים, אני מוציאה כמה קוראסונים, מורחת ביצה צ'יק צ'ק ואופה! (כמו בורקסים קפואים!)
5 - 10 דקות - ואני מארחת למופת!![]()
מומלץ!
גאון! צריך איזה יום עם אנרגיה ואני מסודרתאמת ואמונה
לכמה חודשי אירוח, כמובן אם לא מפלחים לעצמינו יותר מדי.
הטיפים שלי , לאט לאט אני נזכרתאמת ואמונה
לקלף אבוקדו עם קלפן , האבוקדו לא מתבזבז והוא מתקלף נהדר.
רוטב לחמין- אני מבשלת עוף על הגז ברוטב אדום(פפריקה בצל ומלח, אם רומים גם סילאן או דבש למתיקות) ועם הרוטב שנשאר מהעוף (מוציאה את חלק מהשומן) וזה הבסיס לרוטב של החמין,
קצרתי מלא מחמאות, מומלץ לשים בחמין כזה אורז מלא(לא בשקית!)
לקבל צבע שחום בחמין אפשר לשים תמר אחד לפני הבישולחיה וקיימת
בזמן הבישול הוא מוציא צבע לחמין.
יש למישהו טיפ איך לחתוך שניצלים לקוביות בליחיה וקיימת
שהידיים היקפאו??
לחתוך כשהם לא קפואיםיהודיה מא"י
אבל אז קשה לחתוך.חיה וקיימת
אז צריך סכין טובה, שמתאימה לעוףיהודיה מא"י
או לחתוך כשהם מופשרים אבל לא לגמרי, אז קל לחתוך אבל הידיים לא קופאות כ"כ מהר
אפשר לחתוך עם מספריים ואז זה לא קשה.חילזון 123
קיצוץ פטרוזיליה/כוסברה/ שמירכלנית1
עלי פטרוזיליה/כוסברה/שמיר של חסלט יקרים למדי., כשמשתמשים בהם טריים, לסלט של שבת, מה טוב.
אבל מה עושים עם מה שנשאר? ביום שישי הבא הם כבר הולכים לעולמם.
ביום חמישי או שישי, מפרישים כמות נדרשת של העלים לצורך הסלט הטרי וגם למרק. ואז, לוקחת את שאר העלים:
עד לפני חודשיים, מקפיאה. ובשבוע שאחרי, כשאני צריכה עלים למרק, אני מוציאה כמה ענפים ופשוט ממוללת ביד לתוך המרק.
העלים מתפוררים בקלות.
ולמתקדמים: אם משתמשים בעלים גם לפשטידות, קציצות ועוד ורוצים אותם קצוצים, אבל בלי הגבעולים שמציצים מכל צד ופוגעים בשלמות הקציצות משתמשים במספריים.
קניתי מספריים מיוחדים (לא לעוף! נראה כמו 3 זוגות מספריים מחוברים). מומלץ לקנות בחנויות כלים זולות יותר כי ברשתות היוקרתיות המספרים המיוחדים עולים כ-70 ש"ח ואילו בחנויות הפשוטות יותר, יש מספריים מחברה אחרת, לא פחות מוצלחים, שעולים כ-30 ש"ח.
טיפ לחלות רכות רכות מקמח מלא מלאתפצי
הטיפ הוא מאח שלי הי"ד ולכן כשתגידו "לכבוד שבת קדש", אתם יכולים להוסיף לע"נ ינון בן חוה.
והוא אומר כך: מכינים את הבצק, צרים צורות והעניין הגדול הוא לתת להן לנוח ולתפוח בצורתן. אח"כ להכניס לתנור מחומם מראש.
יש גם מתכון סוף הדרך!!!
עוד טיפ (מאח שחי...)- לנפות את הקמח אחרי ששמים את הנוזלים וכל השאר פרט למלח.
שבת שלום
למעוך פירה במקל בלנדרתפצי
לשקשוקה פיקנטית- להוסיף 1-2 כפות מטבוחהכוכב לכת
טיפים להקפאת אוכליהודיה מא"י
בצורה שיהיה נוח לשלוף אח"כ.
דברים שהם ב'גושים' גדולים, כמו עוף (מבושל או לא מבושל), שניצלים קציצות וכו'
להניח בתבנית בצורה שהחתיכות לא נוגעות אחת בשנייה, ולהכניס למקפיא. אחרי איזה שעה-שעתיים שזה כבר די קפוא אפשר להעביר לקופסא אטומה או שקית. החתיכות ישארו נפרדות אחת מהשנייה , ויהיה אפשר להוציא כל פעם את מספר החתיכות הרצוי.
דברים כמו אורז, מרק, רוטב וכו' להקפיא בתבנית שקעים, רצוי מסילקון. אחרי שקופא אפשר לשחרר מהתבנית ולהעביר את הכל לשקית או קופסא אטומה.
מוסיפה..0 אלישבע 0אחרונה
אני פשוט מקפיאה בקופסא ובין השכבות שמה שקית ניילון.
(ראינו שזה הכי עובד..)
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
תודהדיאט ספרייט
כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
תודהדיאט ספרייט
זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
ואיזה כיף שהצלחת!!
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אפשר גם מעמולים.
תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

