הודעה.ד.

כרגע ראיתי בשרשור שננעל, הודעה חמורה, מבחילה ונוראה כנגד "רבנים"..

אני מודיע פומבית, כדין, שאני מוחה על כך. לא אתייחס עוד לאף הודעה שלך הכותבת עד שלא תתנצל כאן פומבית. לא אתייחס גם אם תגיב להודעתי זאת שלא בהתנצלות ללא "תירוצים".

מי שמדבר נגד "אלימות" ומתבטא באלימות פראית וחסרת-אחריות כזו, זה יותר גרוע מרוב ה"אלימויות" כביכול שהוזכרו פה.

מצטרפת למחאה.איזו נחמה

למה אנשים שדוגלים ומנופפים בנס הפתיחות  והכבוד לזולת, מרשים לעצמם לפגוע ברגל גסה בכל מה שיקר וקדוש לשני??

אתה יודע מה ההבדל בין בני אדם להשם?יוקטנה

אתה יודע מה זו עבודת אלילים?

אמרתי,ד.

שלא אקרא תגובה עד שלא תהיה התנצלות פומבית - אז לא פתחתי את הודעתך.

בתורה של ה' כתוב "את ה' אלוקיך תירא" לרבות תלמידי חכמים.

"ויהיו מלעיבים במלאכי האלוקים" - גדולי עולם.

מי שכותב בזלזול ושחצנות כלפי הרמבם.. (מבזה את עצמו בלבד) כנגד ציווי ה' - אינו מוסמך לדבר על ההבדל בין בני אדם להשם.. "השם" זה לא משחק ילדים שמשתמשים בו כשיש חשק.

יוקטנה וד. יקרים, אשמח אם תקראו אתז'וז'ואית

מה שכתבתי לכם בשרשור של "הכאת ילדים - ניסיון אישי" כתגובה ליוקטנה.

אתם ממש "הנאהבים והנעימים, בפורומים לא נפרדו", אה?

תירגעו קצת אחד עם השני, ימשועממים....עצבני

ד. לוחם פה מלחמת ה', והתגובה שלך לא מתאימה.אנונימי (פותח)
אין לי בעיה לקבל ביקורתז'וז'ואית

מאנשים שלא מסתתרים תחת האנונימיות שלהם.

אני את שלי אמרתי בכינוי המוכר שלי. 

אני פשוט לא ממשתתפי הפורום הקבועים, רק לאחרונהאנונימי (פותח)

התחלתי לבקר פה.

והאמת, לא בטוחה שאשאר. די מזועזעת ממה שהולך פה.....

רק הרגשתי צורך למחות. לא מסוגלת להישאר שלווה נוכח ביזוי ת"ח, שזהו משחק באש אם אינך יודעת.

תירגעיד.

את, אני מציע..

חצופה (ימשועממים..).

אל תתלי בי מה שאת מדמיינת על אחרים,

אני כתבתי פה בצורה מכובדת - בוודאי לא בסגנון יהיר כשלך כרגע - וברגע שהגברת הגיעה לכתוב בביזיון על גדולי עולם, הודעתי שמכאן מבחינתי אין דיונים.

מציע שתראי על מה את מגיבה לפני שאת מגיבה (אגב, אינני יודע מאיפה המצאת את ה"התכתבויות" איתה. זה דווקא נעשה ע"י מישהו אחר לאחרונה).

מגעיל לחלוטין לראות מישהי שכותבת כך תוך נתינת "מוסר" לאחרים איך לכתוב..

מקבלת. עורכת. תהנו לכם בדיונים המכובדים שלכם...ז'וז'ואית

בעצם אין אפשרות לערוך אני רואה. טוב....

ניסיתי...

את ממשיכה,ד.

ובתוספת צביעות הפעם ("מקבלת".. ובאותה נשימה "בדיונים המכובדים שלכם". שלך מכובד..).

שקר וגסות ביחד.

שקר, שהרי אני כלל התערבתי בדיון ההוא מאוחר, תגובה אחת שמתייחסת בעקיפין לכתיבתה של מישהי לגבי דבריה, וגם שם הבחנה ברורה בין הלגיטימיות להביע דעה לבין זלזול בגדולי עולם. ואת כבר "המצאת" דיון הדדי מתמשך, משל היה זה "שרשור החיסונים". מה זה "השרשורים האלה"?.. איפה בכלל ראית אותי שם?..

הסתכלתי כעת בהודעה הארוכה שלך שם ("משועממים"... מענין ביותר), ומעבר לכך שטעית באופן יסודי (לא הכל זה "מחלוקות בין רבנים" - אין היום מי שיחלוק על הרמבם, אף רב. לכל היותר יסתמך על ראשונים אחרים מאותה תקופה. צריך להכיר קצת את הנושא לפני שמסבירים), הרי שמדהים הפער בין צורת כתיבתך למה שאת "מטיפה" לאחרים שלא "התקרבו" לצורה הזאת. 

מוטב תקראי שוב על מה הגבת. ואח"כ גם איך הגבת. ומי שרוצה להתנצל, שידאג לעשות זאת כבן אדם ובלי התייהרות משונה "תוך-כדי".

[אגב, ראיתת בכלל על איזו הודעה ב"שרשור שננעל" מחיתי כאן?... אולי תסתכלי קודם על מה מדובר..)

לא לא לא. אני מפסיקה ז'וז'ואית
ממש "מעלה חיוך"...ד.
יוקטנה, אני איתך.dan_land

ד. אני חושב שאתה טועה ומגזים.

רבנים אכן טועים לפעמים(לצערנו) וכשהם טועים-זה בדרך כלל בא על חשבון הציבור.

לדוגמא הרמבם כתב לא לאכול בצל. להתרחק מזיתים שחורים ושאר הנהגות בריאותיות שונות שהתגלו כטעות.
עוד דוגמא- הרב אליהו זצ"ל אמר שלא תהיה התנתקות ובכל זאת הייתה.
הרב מלמד ניסר את הבתים בבית אל תמורת אישורי בניה שלא ניתנו. ועוד ועוד.

אני מאוד מכבד רבנים וגדולים, אבל אני מציאותי. הם טועים. אפילו משה רבינו טעה.
ולבוא ולהגן על טעויותיהם בחירוף נפש כה מעורר הערצה- זה רק מוסיף טעות על טעות. (ומחזק את שאר העם לנהור אחרי טעויות)
אף אחד לא חף מטעות.

כמאמר הגשש החיוור:
'טעות טועים טעה'

נ.ב.
די ברור לי שאם היו הגזמות מצד יוקטנה זה היה רק כקוטנרה. כי באמת הגזמת...

אוי הלוואי והייתה בדרגה כזו שאתה מרשה לך לומר ככהחדשה דנדשה
דברים על רבנים בצורה הזו שדיברת. רבנים גדולי וצדיקי דור לא טועים , יש דברים נסתרים לא נבין ולא נדע.

אגב לגבי הרמב"ם עד היום יש כאלה שלא אוכלים בצל חי, יש חסידויות שנמנעות מכך מכיון שזה לא בריא ( רוחנית גשמית)

מחילה לא קשור..ד.

א. הדוגמאות מהרמבם שהבאת, הן לא מהלכות, אלא מהנהגות בריאות שמיישמות עיקרון של שמירה על הנפש. כאשר יש שכלולים רפאויים, ולפעמים "שינוי במציאות", אז אותו עיקרו מיושם אחרת.

ב.מה שהבאת מהרב אליהו - מלבד שזה שוב לא "הלכה" ורב אינו אמור להיות נביא.. - זו גם אי הבנה גמורה של דבריו ומגמתם. את זה "במקרה" אני יודע בוודאות; ולא ניכנס לדיון על זה כרגע, ברשותך.

ג. הדוגמה מהרב מלמד, אני מניח שאתה מבין בעצמך את האבסורד (מלבד מה שאינני יודע במציאות האם בסוף זה לא ייושם ולא התחיל להיות מיושם). מה זה קשור לנושא?.. הוא מנהיג ציבור, עשה הערכת מצב (ו"מאחורי הקלעים" ידועים לי שיקולים מסויימים שהיו מעורבים ולא כ"כ ידועים) מה הכי טוב במכלול, והכריע לפי זה. זה תפקידו. מה קשור ל"טעויות של רבנים"?.. 

ד. מעבר לכל זה - ה"אובססיה להגיד "רבנים טועים", מראה על בעייתיות גדולה לדעתי. ואפילו הראיה מ"הרב-הגשש" אינה מספיקה לכך..

ה. והדבר הכי פשוט - אתה, במחילה, עונה על מה שלא נטען על-ידִי...  אף אחד לא אמר ש"רבנים לא יכולים לטעות".. בוודאי לא בנוגע להערכות פוליטיות, תזונתיות, וכד'... וכבר ציטטתי את דברי הרמבן ש"מבחר המין האנושי לא נמלט מטעות".

דובר על סגנון וכבוד. ואין טעם לחזור - אפשר לראות במה שכבר נכתב.

והעיקר - אני מניח שכאדם שטוען ש"מכבד רבנים וגדולים" אתה פשוט לא ראית את ההודעה שבגללה פרסמתי את ה"הודעה" הזו, כי אחרת היית מזדעזע לגמרי מתוכנה, סגנונה ומניפולצייתה...  שאם לא - זו סתירה לדבריך על עצמך (ואני מכבד גם סתם בני אדם, ולכן נותן אמון בעדותך על עצמך, כל זמן שלא הוכח ההיפך...).

הקיצור: במחילה - אין כל קשר בין מה שכתבת למה שהגבת עליו.. כנראה בטעות.

דוגמאות שהבאת - בעייתיות עובדתית וגם אינן קשורות לנושא. 

וככלל - רבנים אמיתיים ובוודאי גדולי עולם, הם אנשי מעלה, קדושים, שקנו את מדרגתם בעמל רב ולא פעם גם בכשרונות מיוחדים.

אני מציע (שוב - למרות שזה בכלל לא היה הנושא) למי שמעונין לעסוק ב"טעויותיהם" שקודם ילמד את כל דברי התורה האמיתיים שאמרו; את כל ההדרכות שהצילו על ידם המוני אנשים מבקשי-עצתם; את כל צדקותם בחיים - 

גם יכתוב על זה ב"פרופורציה" הנכונה (לא "טעויות" בהודעה שלמה, וה"גדלות" כבדרך אגב. בוודאי כשמדבר על משה רבנו, ש"טעות" שלו יותר אמיתית מכל האמיתיות שלנו. מה זה "משה רבנו טעה"?.. זה הקב"ה יכול להגיד. סברה של משה רבנו ישרה יותר מכל היושר של כל בני האדם. הקב"ה יכול לומר שאעפ"כ לא היא אמורה להופיע באותו רגע.. זה פשט גמור לכל יודע ספר) - 

ואז, אם ירצה להעיר על "טעות" , שיעשה את זה...  אני מניח שהמוטיווציה לכך תרד מאד, וגם העוז לעשות זאת. הוא פשוט יתבייש. אז אולי עדיף לכולנו לעסוק בתיקון טעויותינו ובלימוד ממעלות הרבנים - מאשר להיפך.

מבחינת טובת-העם שבשמה דיברת - בוודאי עדיף לחזק את כבוד התורה ונושאיה המובהקים, מאשר לדאוג שמא ינהו אחרי "טעויותיהם". החשש מהטעויות הקריטיות שיכולות לקרות בגלל "התרגלות" לעסוק ב"טעויות רבנים", וממילא הזלזול בכבודם שיבוא חלילה מזה (ויבוא - ציבור זה לא דבר "סטרילי") וכו' - גדול בהרבה מהחשש שמא "ינהו" אחרי טעות.. מה גם שבדרך-כלל יהיו רבנים אחרים שיחלקו במקרה של טעות (זה עוד בלי להתייחס לכך שבכלל עסקו כאן באופן מקורי בגדולי עולם שמקובלים על כל ישראל, רמבם, שו"ע..).

ובכן - למרות שאינני "רב" - לא טעיתי.. כנראה ההגזמה והטעות היו אצלך... (כולל, אגב, מה שכתבת שההגזמות מצד יוקטנה היו רק כ"קונטרה" על "הגזמותי". זה פשוט שקר, לא יפה.. פשוט תקרא - ותראה שאני בכלל הגבתי אחרי דבריה, אותם אלו שהיו בלתי ראויים בעליל. ולא הגבתי כ"כ הרבה..)

יישר כוח, דןמשיח עכשיו!

גם לי צרם מאד צורות ההתבטאויות על רבנים.

אמנם לא כותבת פה הרבהסקיצה
אבל מצטרפת לדבריו של ד.

יוקטנה, אני בדר"כ מעריכה את היכולת שלך לא להיכנס לפינת ה"חילונית", אבל הפעם חרגת ממנהגך. נכון שיש משתמש שדיבר אלייך בזלזול מופגן, אבל זה לא מצדיק את ההתבטאויות הללו לענ"ד.

מי שהגיב לדבריו של ד.- ז'וז'ואית וdan
אני מציעה שתקראו את ההתבטאויות של יוקטנה
ואז עוד קצת על כבוד ת"ח
אגב, התגובה עם הדוגמאות לטעויות וכו' באמת לא שייכת, ד. כבר הסביר למה

ד. באמת נלחם כאן על הדבר הכי ראוי שיש
זה פורום דתי. זה אתר דתי. יש מינימום של כבוד נדרש.

ואגב- לפני שמוציאים מהפה (או מהמקלדת) משפטים כמו "דוד המלך טעה" או "משה רבנו טעה" צריך לחשוב טוב מאוד, אם אנחנו במדרגה להיות לשופטיו של משה רבנו. ולהבדיל, של כל רב גדול.

אני לא אומרת שאין מציאות של רב שטועה, אבל יש דרך להתנסח, וכמו שכבר נכתב- יש הבדל בין להיתלות בת"ח שחולק על ת"ח לבין להביא עמדה נחרצת ש"הרמב"ם טעה". במחילה, צריך לבוא ממקום עניו מאוד כשדנים בדברי גדולי ישראל.
יודעים משהו?dan_land

אומרים שהמנהיג הגדול הראשון בעם ישראל שלא יעשה טעויות-הוא יהיה המשיח.
המשיח עדיין לא הגיע. תעשו את החישוב לבד על מה זה אומר.

הדבר הגדול ביהדות-בניגוד לנצרות לדוגמה- שביהדות מודים שאפשר לטעות.
הנוצרים טוענים שכל מה שאומר האפיפיור זה אמת-גם אם יגיד שהשמש סובבת סביב הארץ וכדור הארץ בצורת משולש או מתומן.
היהודים, לעומת זאת, מודים(לפחות חלקם) שבני האדם הם לא מלאכים וטועים לפעמים, מה לעשות.
למה זה כל כך מפריע לכם? למה זה מוריד מגדולת הרמבם שהוא גם טעה? הוא היה אדם בסופו של דבר. מתוך כל מאות הפעמים שהוא צדק אין אפילו טעות אחת קטנה? זיפ קטן?

לא שפטתי אף אחד. ציינתי עובדות. אינני שופט ואפילו לא עורך דין.

הרמבם טעה גם בחלק מפסיקותיו ולא רק בחלק מהנהגותיו.. למשל האיסור לשחק שחמט, או בדעתו לגבי שיבת אנוסים מוסלמים ליהדות או התאסלמות בשביל פיקוח נפש(ידעתם למשל שהרמבם כנראה התאסלמם לתקופה קצרה מפאת תפקידו? את זה לא יספרו בתורת החיים.קורץ )

וכמו שאמרתי בסוף דברי- יוקטנה אולי הגזימה. אבל היא הייתה קונטרה.
אי אפשר לצפות ממישהו לשחק יפה כשהצד השני משחק מלוכלך.

אני מאחל לכולכם שתדעו לשאול שאלות. כן, גם את הרבנים שלכם.
הרי גם הם יכולים לטעות.

ועוד דבר-
למה פתאום יש לי תחושה שאני מותקף?
מה בסך הכל אמרתי? למה פתאום עטים עליי כמו נשרים על חיה פוצעה.
מה יש לכם אנשים? קצת עדינות. כולנו יהודים, מי יותר ומי פחות...
יש לי תחושה שמעורבים בסיפור הזה הרבה יותר(ניקים) ממה שנראה לעיין לא חמושה.
חדשים, אנונימים וכו'. הייתי ממליץ למנהלים לבדוק אייפים בייתר יעילות

ועכ"ד

אני חוזרת על דבריי-סקיצה
ברור שבני אדם טועים
השאלה היא האם מקומנו לומר בפשטות ובלי להתכווץ בכלל- שמשה רבנו טעה.

ויש תחומים שצריך לבדוק טוב אם מתאימה ה"קונטרה" הזו.

אגב, זה שאני לא כותבת בפורום הורות לא ממעיט מהאמינות שלי בתור ניק.
יוקטנה לא היתה קונטרה. היא התחילהאיזו נחמה

ד' וכל השאר היו קונטרה.

ןד' כותב מאד מאד עניינית. 

למה יש לך הרגשה שאתה מותף? תעשה חשבון נפש באמת למה. לא ראיתי שום התקפה נגדך, ובטח לא כנשרים על חיה פצועה!  ד' העמיד אמת על עומדה. אסור לנו לחשוב ובטח לא להתבטא ככה. מה לעשות? התורה היא לא דת חופש הביטוי. ממש ממש לא.

למה אי אפשר לכבד את זה וזהו? מה ההכרח של משתתפת חילונית להלחם בזה?

(אם הייתי רוצה להשתלח בחילוניות שלה, ואומרת כל מה שטעות שם, ושגדול המחטיאו יותר מן ההורגו, אז היית יכול לטעון להשתלחות. כולה ניסו המשתתפים למחות מחאה שהיא מחאת התורה. זה הכל)

אגב, לגבי הניקים, גם אתה לא ממש מוכר פה. הצצתח בכרטיס שלך וראיתי שאתה כותב הרבה בארץ מולדת , אבל כך גם רוב הניקים האחרים פה. כותבים הרבה בפורמים אחרים. 

ההתחלחלות מוגזמתשירק

אולי מזוייפת.

קראתי את ההודעה האחרונה של יוקטנה בשרשור ההוא - מה היא חידשה בזה?

כאילו שרצף האירועים בשנים האחרונות בכל הקשור לרבנים לא דגדג לאף אחד מאיתנו באמונת חכמים שלו ובאמונה בבני אדם בכלל... 

יש רבנים ויש רבנים, כמו שהיא אמרה, בואו לא ניתמם.

באיזו קטגוריה של 'יש רבנים' את שמה את הרמב"ם????איזו נחמה

אה, ואת משה רבנו??? ואת דוד המלך???

או שעל אלה את 'מרשה' לנו להחלחל בלי להעליב בזיוף?

את יודעת מה זיוף? אנשים כאילו נאורים וליברלים שמוכנים לשמוע הכל, לקבל כל תיאוריה מערבית על דימיון האדם לבהמה, ואבלוציה ועוד ועוד... אבל כשהם שומעים משהו שלא מסתבר להם באוזן שלא 'יושב' טוב עם מה שהם, אז פתאום אין קבלה ואין הכלה ואין כבוד. הלכה הנאורות.

זה זיוף בעיני. 

איך קשורים דוד, משה והרמב"םשירק

לדיון על הכאת ילדים בימינו אנו?

הרמב"ם היה זה שיוקטנה כתבה עליו. את לא קראתאיזו נחמה

את השירשור.

והיה פה אחד נוסף שהביא כדוג' גם את הנ"ל להוכחה.

תמהני,ד.

א. האמת, לא ראוי לתגובה - מישהי שכותבת על זה "אולי מזוייפת"... אולי זה גם מסביר את אי ה"התחלחלות" שלה. באיזו קלות כותבת "אולי מזוייפת"?... מכירה בכלל את מי שמגיבה לו?!... ממש רמה לא-ראויה שמישהי אינה מסוגל לתפוס שגם מה שלא נתפס אצלה, אצל האחר אמיתי לגמרי. אולי גם על זה ראוי להתנצל.

ב. מלבד ש"רצף אירועים" הוא לא פעם, פשוט רצף של דגשים בתקשורת - שבה בד"כ איננו שומעים דיווחים שוטפים, פרופורציונאליים, על כל שפע הטוב של גדולי תורה; ומלבד גם ה"הכתרה" המהירה של כל בעל תלבושת מסויימת ל"רב" על-ידם לצורך הענין, ומלבד ה"ידיעה" של אירועים שלא-פעם נסמכת על דיווחים שלא רבים יודעים את אמיתתם -

הרי שהנקודה היא פשוטה לחלוטין והבהרתי אותה כמה פעמים:

דיברו על גדולי עולם, ראשונים-כמלאכים ועל הצורך לכתוב כלפיהם בכבוד, זהו. כשמביאים בהקשר זה "רשימה" כזו, שהיא כמובן "מלקטת" כל מיני דברים, שהם שוליים לחלוטין גם בפרופורציות ל"רבנים" כיום, בלי להתייחס כרגע לאמינותם - הרי שזה מעשה נבלה. ממש מבחיל. אינני רואה ביטוי הולם יותר. ואולי לא פלא, כנ"ל, שמי שחושדת שבכלל מי ש"מתחלחל" מזה, זה "מזויף" - גם אינה מתחלחלת מזה בעצמה (וכנראה לכן גם "חושדת" באחרים).

ואגב, גם לגבי "רבנים" כיום, לכתוב דבר מזלזל כזה - זה גרוע בהרבה מאשר לציין, למשל, בהקשר לכתבה מכבדת על מייסדי "גוש אמונים" - "יש מתנחלים גנבים, רמאים וכו' " (אינני מתכוין לחזור על כל הרשימה המתועבת); כתבה על "כבוד האשה" - "אה, נשים - יש פרוצות.." (מחילה. מישהי מתחלחלת? אולי זה מזוייף בכלל..). שלא לדבר על "ערך של חינוך חרדי" - שזה ברור, "כמובן", ש"יש המון חרדים ש.."... 

בעיני זו תרבות ביבין. כעת, אתן יכולות בתגובה "לקלל" כמה שאתן רוצות.. כבר אמרתי שלפחות עוד לא הגעתי לדרגה שזה יהיה ביזוי תלמיד-חכם. אולי סתם קלקול האוירה כאן...

[ואני מדגיש שאישית טרחתי לכתוב בצורה הכי עניינית שאפשר, כל זמן שלא נדרשתי להגיב על סגנון בוטה בעצמו. ומוכרח לציין שכבר רציתי כמה פעמים למחות נגד התבטאויות מסויימות, לא-ענייניות, ב"שרשורי החיסונים". וכשראיתי שסגנון לא פחות טוב, מגיע גם להקשרי הנושא שכאן, ובלי שקדמה לכך כל "התגרות", נמנעתי מכך. אמרתי, אם מישהו/י בוחר בסיגנון הזה בעצמו, איך אמחה על מה שנכתב כלפיו..]

מצטער, כנראה מה שמחלחל אותך לא מחלחל אותיdan_land

אותי מחלחל נגיד רב שתוקף מינית,
אותי מחלחל רב שלוקח שוחד,
אותי מחלחל רב שנלחם בארץ ישראל ובציונות.

לא כל כך מחלחל אותי כשמישהו מדבר נגד 'גדולי עולם' כאלה.
כשרב מנהיג משהו שיסודו בטעות מצווה להילחם נגד הדבר הזה.
והראיה-
"במקום שיש חילול השם לא חולקים כבוד לרב"

ושוב-
אני דווקא רואה את הפתיחות ביהדות, את הרקנת הראש וההודעה בטעות, בתור דבר גדול.
אי אפשר להיכנס לכל כך הרבה דיונים קשים ברומו של עולם בלי לטעות.
והמשוואה פשוטה.  ניסית-טעית.  לא ניסית-לא הצלחת.

ד.-
צר לי שאתה לוקח כל כך אישי. הרי זה האינטרנט וכל אחד יכול לכתוב מה ש/הוא רוצה.
תנסה לזרום יותר. ואם לא מתאים לך-אולי אתה עדין מדי בשביל דיונים נוקבים באינטרנט ואתה צריך עוד כמה שנים בישיבהקורץ

מדהים איך שאתה חוזר על עצמך שוב ושוב ולא מוכן לקבלמשיח עכשיו!

אף אחד פה לא אמר שלרבנים אין טעויות. אף אחד גם לא עצם עיניים מהמעשים שהזכרת ואמר שרבנים לא עושים מעשים רעים (אגב, מיעוט שבמיעוט שבמיעוט).

מה שד. (נראה לי) התריע והזדעזע ממנו (וגם אני וגם סקיצה ואני בטוחה שעוד הרבה) היה  הזלזול הבוטה ברבנים, אמירות כוללניות שליליות ושקריות בנוגע לרובם המוחלט של הרבנים, דברים שקשה מאד לאוזניים , שלי לפחות, לסבול.

נסה לקרא שוב את ההודעה של ד.

אולי קראתם את זה אבל ממש לא כתבתי דברים כאלהיוקטנה
טוב. ב"ה. לא משנהד.

אם "כתבת" או לא - הרי לאף אחד אין ענין כאן להוכיח שהשני "רשע", חלילה.

העיקר שמבינים שאין לכך מקום.

ובא לציון גואלהפרש השחור

הנושא מוצא מעל ומעבר.
סתם רבים יותר מדי בלי להגיע לשום מקום.
אני מקווה שבזה הדיון תם.

:-0 (ברוך הבא!)יוקטנה
מהיכן הגיע בדהרהד.

הפָרש?....

ומכל מקום, מבחינתי לפחות, לא "רבתי" עם אף אחד וגם אין לי ענין בזה. ואישית אני מכבד פה את כולם. מבחינתי עסקתי בהסברה די-מנומקת, של נושא חשוב. 

וגם אני מצטרף לתפילה על הגואל הבא לציון... (פרש שחור? חמור לבן?..)

מה שמחלחל פהסקיצה
זה הרבה "נאורות" פרוטסטנטית.

ויש מרחק גדול מאוד בין רב שטעה, לבין האמירות היהירות כלפי גדולי ישראל.

מפסיקה להגיב לשרשור הזה בלנ"ד
בתקווה שהוא יינעל.
בחור נחמד,ד.

בוא נתחיל מהסוף..

אני כמובן לא לקחתי "אישי" (מלבד כשמישהי חשדה שמא "התחלחלותי" כלשונה, היא מזוייפת.. טוב, זה ניסיון לעלבון אפילו אם היא לא שמה לב). דיברתי על הענין.

דומני, מתוך תגובה שראיתי מקודם על דבריך, שדווקא אתה לקחת "אישי".. ולמה? דווקא כתבתי אליך לעיל בכבוד, בחיבה, בעדינות, עם קצת הומור..

לגבי העצה "לזרום יותר".. לא כ"כ שייך. אין ענין "לזרום" בכל דבר.. כשמדברים בצורה בלתי נאותה לחלוטין, אין ענין "לזרום" איתה. זה מה שנקרא "ליצנות"...

המחשבה שבאינטרנט כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה, היא נכונה "טכנית", אבל באותה מידה כל אחד "יכול" לעשות מעשים רעים מעין אלו שהזכרת בהתחלה. אם "יכול" - זה בכפיפות לדבר ה' ולמוסר, אז לא "יכול" ואסור לו, גם זה וגם זה.

ומכל מקום, בוודאי שלפחות לפי אותו היגיון, גם כל אחד יכול, ואולי צריך, למחות כשכותבים דברים כאלה.

איזה היגיון זה, מצד אחד לתת לגיטימציה לכתיבה רעה, כי "אינטרנט - כל אחד יכול"... ומצד שני לנסות "לסתום את הפה" למי שכותב כנגד, בטענה שכאן צריך "לזרום"... לא נראה לך אבסורד?..

אני מציע לערוך גם "דיונים נוקבים" בצורה ראויה ובהשתדלות עם מילים מתאימות. אני מאד הייתי ממליץ לך דווקא לאמץ יכולת של "עדינות" ביחד עם "דיונים נוקבים". אולי הצעתך על "עוד כמה שנים בישיבה", דווקא תהיה טובה לכך.. (אם כי אינני נוהג להמליץ לאחרים על לימודים אם לא נשאלתי.. אבל כיוון שאמרת..) אני מניח שתוכל להבין שקצת, איך נאמר, "מגוחך" שאתה ממליץ על "עוד כמה שנים ישיבה" לאדם שמִן הסתם יכל להיות אבא שלך... פה זה פורום "הורות". אני חושב שזה די תואם ל"דמיונות" על מי מדברים כשמדברים ביחס לרבנים..

לגבי מה ש"מתחלחלים" ממנו. צורת הכתיבה בהתחלת הודעתך, זו דוגמה לדבר מזעזע. הצורך לציין "רב ש.." - הוא מגעיל. כבר אמרתי מקודם, תכתוב (או תלמד) לפני כן על כל הגודל של גדולי התורה מכל הדורות, ואח"כ נראה אם יהיה לך העוז לכתוב על דברים קיצוניים, שוליים, שמן הסתם גם לא בדקתם עד-תומם, תחת הכותרת "רב ש.."

[ולכתוב שכאילו על "רב שסרח" אמרו כאן "גדולי עולם", זו סתם דמגוגיה, גם שקר. אבל להזכיר משהו כזה "בהקשר" לדיון על כבוד לגדולי עולם, זה המזעזע. וזה מה שגם אתה עשית כאן שוב כעת..]

גרוע בהרבה ממה שהיו כותבים הגויים, כשהיה מישהו מתקומם נגד אנטישמיות ומציין את מעלת עם ישראל, והם היו מגיבים "אותי יותר מזעזע שיהודי גונב". זה מבחיל. אם אינך מבין - צר לי. אי אפשר לחזור בלי-סוף..

מה שכתבת שכאשר "רב מנהיג דבר שיסודו בטעות - מצוה להילחם בו".. זה עקרונית נכון... נניח, אם "רב" היה אומר, חלילה, להמיר את הדת.. היה מצוה להילחם בו, וגם היה חדל להיות רב..

אבל הבעיה היא - נקרא לילד (תרתי משמע) בשמו - מי מחליט ש"רב מנהיג דבר שיסודו בטעות"... מי מחליט מה "חילול השם"...

והמציאות היום במקומות מסויימים לצערנו, היא שכל ילד חושב שהוא זה שמחליט - ומקדש מלחמת "מצוה" כנגד ה"רב" שאינו מתאים לטעמו.. מגייס לצורך זה איזו ידיעה בתקשורת על רב שעשה מעשה לא-מוסרי חלילה; ו"מבין" כביכול את משמעות הדיון בדברים שברומו של עולם שבין רבנים.

לפי ההודעות בכרטיסך, ותגובתך הקודמת, אני מעריך (וסליחה אם טעיתי) שאתה פשוט לקחת את הדיון הזה לכיוון של פורום "ארץ מולדת". צר לי, טעות בכתובת.  פה דיברו על עקרונות של כבוד לגדולי ישראל מכל הדורות, ולא על איזה נושאים פוליטיים עכשוויים.

וכבר הערתי לעיל על חוסר הרלוונטיות של הדוגמאות שהבאת, לנושא.

ואני באמת מציע - גם לצעירינו היקרים ב"ארץ מולדת" והסביבה, שאש יוקדת בקרבם על כבוד האומה והארץ, שיקיימו בעצמם "חכמים היזהרו בדבריכם". יש הרבה טוב במרץ ובהתקוממות הטבעית נגד עוולות וכד' - אבל צריך גם לדעת מה לא יודעים. להבין שיש אנשים גדולים וחכמים (רבנים..) שאיכפת להם לא פחות ויש להם שיקול דעת יותר. אי היכולת "להרכין ראש" כלשונך בפני גדולים (שאת הרכנת הראש הזו דרשת מ"רבנים"..) היא בעיה. לעיתים מתמתנת עם השנים.

אבל זה באמת לא הנושא פה. ציינתי, כי לדעתי לא במקרה זה גורם להקלת ראש ביחס ל"רבנים"; ומראה על הסכנה שעלולה לצמוח מגישות כאלה, עם הכוונות הטובות.

לא נעים לי ככה להגיד למי ש'יכול להיות אבא שלי'dan_land

אבל לקחת את הדיון הזה ממש קשה.

יודע מה?
אתה מכבד רבנים ואני לא.
זהו. למה צריך לקדוח ולשגע את עיני כל קוראי הפורום בפרטי חייך וחיי?

אני מסכים עם הפרש-
מיצינו מזמן.
צר לי ד. אבל יכולות הכתיבה שלך לא עד כדי כך טובות כדי שאני אמשך לקורא את המערבולת של המילים שלך.

תהנה מהערצה העיוורת שלך לרבנים.

דרך אגב-
הדמגוגיה הזאת של להפוך אותי לפאנט מ'ארץ מולדת' וכאילו כל מה שאני כותב זה מהזווית הזאת זה גועל נפש.
גם לי יש ילדים, וגם אני קורא(כמו שאולי לא שמת לב) בפורום הורות.
כאילו מה, בלשת אחרי כל מה שכתבתי בשנים האחרונות בשביל לפגוע באמון שלי לפני משתתפי הפורום?
לאיזה שפל הגעת?

יאללה די.אלעד

ד. מחה,

אתה הגבת.

הפורום לא אמור להיות זירת קרב,

ואין מצווה מיוחדת לומר את המילה האחרונה.

למה "לדבר בשמי"?..ד.

לא לקחתי קשה אישית, מה פתאום?.. חלילה.

וגם לא חושב עליך מה שכתבת..

ולמה לקרוא לתגובת השני "לקדוח ולשגע" - אבל לחזור ולהגיב מצידך?.....

ה"ציונים" על "יכולות הכתיבה", לא מראות על תוכן כתיבה מיוחד.. מה הצורך לעבור ל"פסים אישיים", וגם לא נכונים.. כשאין מה להתייחס עניינית, "מקללים"... ("יכולת כתיבה", "מערבולת מילים", "הערצה עיוורת".."פרטים אישיים", סה"כ הגבתי על הצעת הלימודים שהצעת לי..)

הסברתי עניינית לגמרי את הנושא, ובשביל מה לרדת לרמה הזאת?

[לגבי "ארץ מולדת" - אל דאגה. לא התכוונתי לזה. לא קראתי אף הודעה משם. זה דבר מקובל שכאשר מישהו חדש כותב, מסתכלים בכרטיס, וראיתי שעיקר תגובותיך הן שם. לא פתחתי אותן. אין כאן כל "שֵפל"..

הנחתי שהגישה ל"רבנים" - ביחוד כשהזכרת כדוגמאות את ההתנתקות והרב מלמד מבית א-ל - קשורה לעובדה הזאת. ואני אכן חושב שאכן יש בעיה כזו כיום, כפי שהסברתי. אבל ציינתי מפורש שאם לגביך אישית זה לא נכון, אז "סליחה אם טעיתי". כך כתוב שם]

ואני שמח לשמוע שיש לך ילדים, ומאחל לך גידול מוצלח שלהם.

אלעד, אני חושבת שאני כותבת בשם רוב תושבי הפורוםאנונימי (פותח)

אנא, נעל את השירשור או.
או אפילו יותר טוב-תמחק אותו.

הקשר בינו לבין פורום הורות מקרי בהחלט.
סתם פוגע ולא מועיל.

בשורות טובות

גם וגם מצטרפת נמאס לקרוא את המריבות האלה בין שני אעקרת בית

נשים בוגרים

מריבות?..מוזר. היכן היית בשירשור החיסונים, למשל..ד.

עוד לא הייתי כאןעקרת בית
אז, כמו שאומרים,ד.

קצת איפוק..

על רקע מה שכאן - ההודעה שלך, למרות רצונה הטוב, יצרה מצגת-שווא לא ראויה (ואגב, הדיון התגלגל אכן בעקבות נושא השייך ל"הורות", כשהוזכרו דברי חכמינו ז"ל בעניינים האלו).

בכללי - ליוקטנה ולי יש הערכה הדדית, דומני. מה נעשה - יש לי עוד יותר "הערכה" ומחוייבות לגדולי ישראל..

אבל בוודאי הדיונים פה יחזרו בעז"ה לפסים שגרתיים יותר, מעבר למה ששייך לחיסוני הגוף והנפש..

[בכללי, מה שהארכתי בנושא "כבוד חכמים", מעבר להודעה הבסיסית, היה באמת מתוך שאני חושב שאלו נושאים בהחלט חשובים וראויים לליבון והבהרה. וזה עיקר תוכן הודעותי]

אני מחכה לצ'ק נכבד מערוץ 7יוקטנה

על העלאת הרייטינג בשבועות האחרונים בפורום, שהביאה ללא ספק לעלית ההכנסות מהפרסום.

ד. אם אתה חכם אנחנו מתאגדים ונותנים אולטימטום: או שנותנים לנו אחוזים, או שאנחנו נוטשים ל"כיפה".

מוכנה להתחלק בשלל רק עם עוד משתמש אחד, אז נראה אם הוא יבחר להצטרף כד"ר ג'קיל או כמיסטר הייד...

(בצחוק... בצחוק...)

איתי לא כ"כ משתלם..ד.

אין הרבה "אקשן", עוצר בשלב די מוקדם, וגם עושה הרבה "חשבונות" לפני הכתיבה.

יש כאן כאלו שה"פינגפונג" איתם מניב תשואה רצינית בהרבה (400 תגובות זה היסטורי..)

לא נעים לי לגזול אותם. 

העלית את הרייטינג?אנונימי (פותח)

ממש לא רק נגעלתי 

את מחזיקה מעצמך אוובר

ברור שהלהט העלה את הרייטינג. זה גם מדיד בקלות.יוקטנה
זה לא שיקול כאן במערכת הפורומיםאלעד

במיוחד שהרייטינג לא באמת עלה, מכיוון שאותם 3 חבר'ה התכתשו בינם לבין עצמם ולא סחפו אחריהם גולשים חדשים

הגיעו צופים וחלקם השתתפו בדיונים אחרים.יוקטנה

אם תרצה להטריח את משה, ואם הוא יסכים להיות מוטרח, אני מעריכה שזה המצב. ככה זה בפורומים: בלגן מביא לעלית רייטינג לא שזה באמת חשוב. מסקרן, אבל לא חשוב

כתבתי מה שכתבתי אחרי שיחה איתואלעד

על כל פנים, אם תשלחי לי באישי את כתובתך המדוייקת- תשלח אליך תעודת הוקרה מיוחדת מטעם הנהלת הערוץ.

אוי תתחדש על החתימה המדליקה יוקטנה
תודה אלעדאחרונה
עם השנים נוצרה קהילה וטוב ומעניין ואפשרייוקטנה
לגלוש מדי פעם לדיון בנושא אחר, כדי להעמיק את ההכרות.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך