לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל נואשת לעצהאנונימי (פותח)

שלום רב,

אני בת למשפחה חרדית קלאסית, לפני כ 23 שנה בהיותי בחורה בת  16 היה לי קשר עם בחור במשך שנתיים (כן חרדית, גם זה קורה). זה היה קשר עמוק ורציני עם הרבה אהבה. לאחר כשנתיים הבנו שלא נמסד את הקשר בנינו בשל הבדלי מנטליות ועוד ונפרדנו. לאחר כשנתיים וחצי נשאתי לבעלי. באיזה שהיא הזדמנות ספרתי לו שהיה לי קשר עם בחור ואני לא גאה בזה ולא רוצה לפרט רק שידע ויכבד את בקשתי לא לדון בזה יותר.

לפני כשבוע קיבלתי טלפון מאותו בחור שהיום נשוי ויש לו 5 ילדים, עבודה טובה, הטלפון התחיל בזה שלשמוע מה שלומך ואיך עברו עליך השנים, התעדכנו כל אחד בחיים של השני ובזה הסתיימה השיחה. סיפרתי לבעלי על הטלפון, הוא נדרך שאל מספר שאלות ואחרי שהבין שאין לי היום שום רגשות כלפיו והשיחה היתה בין שני אנשים בוגרים עם חיים משלהם עבר לסדר היום. מה שקורה בפועל, זה שמידי פעם יש בנינו תקשורת של אסמסים , מיילים וגם ראיתי אותו ברחוב ושוחחנו מספר דקות. מסתבר שעם השנים חלם לפגוש אותי שוב, וחשב עלי הרבה (בניגוד אלי) החיים האישיים שלו גרועים אין לו קשר עם אשתו בכלל והוא מאוד מאוד בודד. מצד אחד אני אומרת לעצמי אני בן אדם בוגר ולא קרה כלום שאני מתכתבת איתו מידי פעם, מתרפקים על העבר, מעודדת אותו על העתיד. וןמצד שני אני לא מספרת על זה לבעלי מחשש לתגובתו ואני מרגישה עם זה נורא נורא נורא המצפון שלי הורג אותי ברמות מטורפות ומצד שני מושך אותי פה ושם לכתוב לו ולשמוע ממנו.

מה אני עושה??? אני הורסת לעצמי את החייים? מה דעתכם?

אויי, מתוקה.משיח עכשיו!

פשוט תברחי.

אני בטוחה שזה מאד מאד קשה, אבל אני במקומך , על אף כל הקושי, הייתי מפסיקה לענות לו. בכל אמצעי התקשורת. ואם הייתי פוגשת אותו ברחוב, אז הייתי אומרת שלום והולכת מהר כאילו שאני ממהרת.

אני ממש מבינה את בעלך, ממש לא הייתי רוצה שחברה של בעלי מהעבר תתקשר אליו ושהם ידברו זה עם זה, אפילו בצורה האפלטונית ביותר.

ובכל הכנות, זה גם לא נראה לי ראוי ומוסרי לדבר עם גבר אחר, בצורה ידידותית  וברמה של "להתרפק על העבר ולעודד אותו על העתיד", בטח ובטח כשאת מסץירה את זה מבעלך. זה פשוט לא נשמע לי.

בהצלחה וסליחה אם פגעתי בך. רק רציתי להדגיש את חומרת העיניים.

אשמח אם תחזרי אליי במסר אישי...

מצטרפת למשיח עכשיומינימאוס

זה מסוכן. את רוצה להרוס לעצמך את החיים?

הרי מה שהוא רוצה מן הסתם זה לחזור לקשר שהיה ביניכם

עם כל הקושי והצער, את חייבת להפסיק עם זה,מה אני ומה חיי

אחרת באמת את הורסת לעצמך ולו ולאשתו את החיים... הרי לא איתו התחתנת...והיו לך סיבות לכך...ה' יתן לך כוחות ותעצומות להתגבר ולהבין שמקומך אך ורק עם בעלך, איש בריתך.

באמת לא נעיםחילזון 123

מבינה את הקושי שלך. אבל אין לזה מקום בכלל לדעתי.

להתכתב באסמסים עם בחור שהיה לך איתו קשר רומנטי? לא שייך היום, את כבר לא בחורה רווקה.

תחסמי את המספר שלו וזהו.

אחרת זה לא יגמר. אם יש לו בעיות עם אשתו שילך ליעוץ ולא יהרוס חיים של אחרים.

להתרחק כמו מאש!!!!! תרחמי על עצמיך..אין כמו אמא
להתרחק כמו מאש!הביצה שהתחפשה
מה שכולם עברוl666

לנתק קשר עד שזה לא יגיע למקומות לא טובים

גברים לא מחדשים קשרים כאלה סתם

באמת לא נעיםהריוןראשון
בס"ד
אני חושבת שברור לך שזה מזיק..
גם לך ולמשפחה שלך וגם לו ולמשפחה שלו וברור שמה שהוא צריך זה טיפול, אז אולי הייתי שולחת מישהו אחר (אולי אפילו את בעלך עד כמה שזה הזוי) שידבר איתו ויסביר לו שאת לא מעוניינת בשום קשר איתו, אבל את חושבת שטיפול יוכל ממש לעזור לו..
את מבינה שהוא מחדש את הקשר רק בשבילו ולא עבורך?אלעד

נשמע שהוא מנצל אותך ונתלה בך,

כדי לפצות על הזוגיות הרעועה שלו עם אשתו.

מצטרף לכולם

תגובה מעיניים של גבראנונימי (פותח)

תגובה חשובה

^^גם אני רציתי לכתוב משהו בסגנוןאם היית
שלא תגיעי למצב שתיצטערי עליוyifat_s

וזה בקלות יכול להגיע לשם. במקרה כזה, ח"ו, תיאלצי התגרש מבעלך וגם לא תוכלי להנישא לאיש הזה. האם היית מוכנה לכך?

אני יודעת שזה מאד קיצוני אבל קרו מיקרים וצריך להיזהר....

מחזקת את כל התגובות! ומוסיפה-אנונימי (פותח)

תיזהרי מזה כמו מאש!

זה ממש ממש אסור, והיו הרבה מאד מקרים שדברים כאלה הגיעו למצבים נוראיים של פירוק שתי משפחות.

את לא רוצה שזה יקרה, נכון? נשמע שאת שמחה במשפחה שלך ולא רוצה לפרק אותה (שלא לדבר על הצער העצום שזה עושה, ועל כל הבעיות שזה גורם לזוג ולילדים בכל התחומים)

אנשים גדולים וצדיקים נפלו בתחום הזה, אין אפוטרופוס לעריות!

זה שאת אדם בוגר לא אומר שאין לך אפשרות ליפול. לכל אחד יש, ואפילו בגיל 70.

והנפילות האלה הרבה פעמים התחילו במיילים והתכתבויות שנראו לא מזיקות.

אז לטובתך (וגם לטובתו) כדאי שתפסיקי עם זה מיד, ותדאגי שהוא לא יוכל לתקשר איתך.

אם זה לא עוזר, תערבי את בעלך, שיבהיר לבחור שלא יצור איתך קשר (זה הרבה פעמים מרתיע- גם אותו וגם אותך).

ואגב, בציבור החרדי זה הרבה יותר גרוע מאשר בכל ציבור אחר. שמועה על דבר כזה שעוברת (ואם זה ח"ו ימשיך השמועה בהחלט תתגלגל, שלא לדבר על זה שהבחור ההוא יכול לנצל אותך כדי שתסכימי לכל מיני דברים בעייתיים, בתואנה שהוא יפיץ את זה בציבור אם לא תסכימי. והיו מקרים כאלה) יכולה לפגוע בקבלה של ילדיך לבתי ספר, ישיבות, סמינרים ושידוכים. את לא רוצה לגרום לזה, נכון?

אז שוב, תעזבי את זה עכשיו, שלא תתחרטי כשיהיה מאוחר מדי בשביל לעזוב.

כנל ומוסיפה...חיהלב
עדיף שאת תפני ותאמרי לו שאת לא מעוניינת (אם יש לך כחות לזה...) שלא יחשוב ששיתפ. וכופים עלייך ואז ינסה ליצור קשר בדרכים עקיפית...
חד וחלק לחתוך. ואם הוא מנסה אחכ להתקשר או לסמס אפילו פעם אחת תאמרי לו שתתלונני על הטרדה! (מעל 10 שיחות/ אסאמאסים ביום נחשב במשטרה להטרדה...(אבל אתזה אל תאמרי לו )
אנחנו כאן אם תרצי עוד חיבוק ותמיכה
שיהיה בהצלחה רבה רבה למרות הקושי שבדבר,
ה' יהיה בעזרך!
אף אחד לא התייחס לנקודה הזאתאנונימי (פותח)

כולם כתבו שזה מוביל לדבר לא טוב ולכן צריך לברוח כמו מאש!! ובזה כולם צודקים 

רק רציתי להוסיף שכבר היום המצב גרוע ואת חייבת לשים לב שאת חיה בשני עולמות אחד 

הראשון עם בעלך , אני מקווה שבאושר 

השני מוסתר מבעלך, ולא רק ממנו אלא מכל הסביבה. 

את מודעת לאיסור שבדבר ומצד שני למרות שהקשר סתמי ושטוח זה מחזיר אותך לחוויות טובות מהנעורים וזה נעים ומפרגן... 

ופוגע בבית ! 

עצתי תחתכי ותבהירי לבחור באופן מוחלט שהיה נחמד להזכר אבל אי אפשר לחיות בעבר 

שתפי את בעלך . היכוני לשיחה טעונה אבל כדאי שתהיי גלויה והכל יהיה על השולחן מבלי להסתיר דבר. אתם תיבנו מהניסיון הזה. 

אולי בכלל זה ניסיון משמיים שנשלח לך לבדוק אם חזרת בתשובה על הקשר הזה. לפי הרמבם המדד הוא שאדם נבדק כשהסיטואציה חוזרת על עצמה אם הוא מתנהג כבעבר או שיש נוכחות לתשובה

דעי שאם את לא משתפת את בעלך אז זה לא יחתך לגמרי אצלך בפנים וממילא תיתכן המשכיות ברמה זו או אחרת, אבל נראה שזה בכלל לא הכיוון שלך אז בהצלחה עם האמת

זוגיות בריאההורות משמעותית

יפה שאת מזדהה עם קשייו ורוצה לעזור לו, זה באמת מרשים ומעיד על אישיות רגישה.

בודדים הגברים או הנשים הנשואים שיש להם את היכולת להקשיב ולהכיל קשיים של אחרים (על בסיס וולונטארי) ללא פגיעה בחיי המשפחה שלהם.

ניתן לעזור ללא פגיעה בחיי המשפחה רק אם קיימת זוגיות בריאה מאד ושיתוף מלא וגלוי בין שני בני הזוג כך שלמעשה העזרה היא ממקום של שני בני הזוג כאשר האחד עוזר בפועל והשני שותף סמוי, כמו במקרים בהם יש צורך בתמיכה של אחד מבני הזוג בהוריו שאז זה הכי לגיטימי שהוא יעשה זאת וגם אז בני הזוג צריכים להשכיל ולעשות זאת בשותפות.

התיאור של הזוגיות שלכם, כפי שאת תיארת, אינו יכול לסבול ולקבל מציאות של קשר הכלתי של אדם הנמצא בקשיים ובפרט כאשר הוא בן המין השני ועוד יותר שהיה לכם קשר בעבר, לא שבהכרח זה יגרום לך רגש וכד' כלפיו למרות שזה עלול לקרות, אבל עצם קשר מוסתר הוא בעייתי מאד.

אני מדגיש שרבים מהזוגות לא הגיעו למצב כזה של שיתוף פעולה כך שאין בדברי ביקורת כל-שהיא על הזוגיות שלכם, פשוט זה המצב והוא נורמאלי.

אני מציע לך להפנות אותו לגוף מטפל ובכל מקרה להפסיק מיידית וחד- משמעית את התקשורת ביניכם.

מסכימה מאוד עם הדברים.אור היום

שיהיה בהצלחה.

לא מסכימה עם חלק ראשוןl666

מי אמר שבאמת יש לו קשיים? ובמה אשה ממגזר אחר שלא ראתה אותו  כמעט חצי יובל יכולה לעזור לו? ולא חושבת שזה מראה אכפתיות מצדה - קשר הזה מזיק לו לא פחות ממה שהוא מזיק לה

ובכלל- על מה אפשר לדבר עם בן אדם שחי בעולם אחר לגמרי ולא היה שום קשר במשך כל כך הרבה שנים?

O Kהורות משמעותית

בסדר, העיקר שאת מסכימה עם החלק השני,  זה יותר משמעותי.

תודה רבה רבה לכל המגיבים.אנונימי (פותח)

תודה על התגובות זה מאוד מחזק. ברור לי שאם הייתי בטוחה שאין בעיה עם מה שאני עושה הייתי משתפת את בעלי, ועצם העובדה שאני לא מעיד על כך שלא נוח לי עם זה.

תודה על העצות והחיזוק. ושאף אחד לא יעמוד בניסיון הזה כי זה נסיון קשה מאוד.

בהצלחה רבה!אלעד
וואו הקפצת לי את הלבמופים

שה' ישמור איזה נסיונות יש בעולם.

את יודעת בעצמך שאת חייבת לחתוך. תהיי גיבורה ותחתכי עכשיו! הרגע!

בלי ספק! כל מילה!יוקטנה
אני מניח שכולם כתבו כך, תחתכי, מיד! לא בריא לך ולוender13
חמור מאד!ד.

אם את לא מנתקת על המקום את בוגדת בבעלך.

"מושך אותך" - תתגברי! וכעת - לפני שחלילה זה באמת ימשוך.

כן. אם תמשיכי - את הורסת לעצמך את החיים, לו, לילדים שלך, לבעלך. את העולם הזה ואת העולם הבא.

זה ש"סיפרת לבעלך" בעבר, גם לא חוכמה גדולה. זה שהוא היה סבלן וכיבד את בקשתך - כל הכבוד לו. תיזהרי שלא תאבדי בעל כזה. סבלן.

אדם מסכן, שאין לו חיי משפחה טובים, אז מוציא עלייך בלי להתחשב בכך שבזה הורס גם את חיי משפחתך.

זה שאתם "מתרפקים על העבר" כשאת נשואה - פשוט מזעזע. 

ואני מציע לך לא "לפתח אשליות" על "הקשר הרציני עם המון אהבה", שהסתיים בלא-כלום ולא במקרה. החלומות הללו של בני נעורים לעיתים, הם לא אמיתיים - וגם לכן צריך להיזהר מאד שלא יקרו - אבל קל מאד "לדמיין" על דבר שלא מחייב לכלום. לפעמים זה עצמו מה שמפריע אח"כ לבניית קשר עמוק ואמיתי, שרק בו יש אהבת אמת והוא הנישואין. שטויות של ילדים שמאבדות טובה הרבה.

תחזרי בתשובה מיידית. תבקשי סליחה מהקב"ה, תתחרטי מעומק הלב על הדבר הרע הזה, על כפיות הטובה לבעלך היקר ששמע שמישהו התקשר אלייך ואינו חושד בכלום, ותקבלי על להבא ש"אף מילה".

לצורך המשך קיום ביתכם - אם תתחרטי באמת - אל תספרי על כך לעולם מילה לבעלך. תשלחי לההוא הודעה קצרה לגמרי ותקיפה, שאינך רוצה עוד שום קשר, את נשואה, אוהבת את בעלך - וזו בגידה באמונו ומעשה אסור.

אם יכתוב עוד - אל תקראי ואל תעני.

אם חלילה יתעקש - תזהירי שתתלונני על הטרדה, ואם יימשך תעשי כך.

תעצרי לפני התהום - וזה עכשיו.

סליחה מראש על החריפות! אבל-אנונימי (פותח)

זה פשוט לא מוסרי לעשות את מה שאת עושה!

אני אישה נשואה ב"ה, ואני אומרת לך שבמקום בעלך הייתי נפגעת עד מאוד!

זה לא בסדר בשום קנה מידה! מה את ילדה קטנה?

אולי עם כל אחד שבא לך תתחילי לפתח שיחות?

מה הרעיון בבניית התא המשפחתי היהודי? אם לא שמירה על טהרת המשפחה, והתא המשפחתי?!

ומה זה? ש"מושך אותך" לדבר איתו? מה זה הקשקוש הזה?

אם את רוצה לשמור על משפחתך, ואם ילדייך חשובים לך תפסיקי עם זה מיד!

ויותר מכך- תבהירי לאדון שבוגד כרגע באשתו שאת לא מעוניינת לדבר איתו אפילו מילה אחת!!!!

ואל תחכי שבעלך ייפגע מכך או שהוא יתפכח ויבין כמה שאת לא בסדר שאת עושה את זה!

מצטערת שזה ככה חריף, זה דיני נפשות!!!!!!!

בהצלחה!!!

הלו, הלומופים

להירגע!

זה לא יעזור לצעוק!

היא באה ממקום מקבל, היא שואלת את עצתכם, תאמרו אותה בעדינות.

אני מבין שזה חמור מה שקורה כאן, ברור שזה אסור לגמרי, אבל בהלכות תוכחה לא צועקים, מדברים בנועם, בעדינות, מנסים לשכנע, ומכניסים דרך אגב שזה חמור.

לא יעיל להוכיח בצעקות. זה רק עושה אנטי ומרחיק את השומע. עושים את זה רק במקרים שאתה רואה שהוא סתום ולא מקשיב ומתחפר בעמדתו, וגם אז במינון נמוך

לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת

יש לכבודו טעות,לדעתי..ד.

זה בדיוק מה שיעזור לה כעת.

היא לא באה "לקבל תוכחה". היא תופסת כמובן שיש כאן בעיה..

היא שאלה אם זה יהרוס לה. כמה שהדברים ייאמרו יותר חד - כך זה יעזור לה. הרי הם לא נאמרים ב"קללות" כלפיה. 

במה שנוגע ליצר, לא תמיד מה שהבאת מ"הלכות תוכחה" הוא נכון. זה לא רק "בשכל". לפעמים ה"צעקה החדה" היא זו

שמנערת את האדם. אח"כ יאמר תודה רבה.

מה שאתה אומר, טוב בשביל "לאחר מעשה" חלילה..

כאן דנים לזכות עפ"י דבריה שזה עוד די "לפניֵ"...

אז צועקים לנהגת שנוהגת ישירות אל התהום: תעצרי מיד. לא שרים בנחת..

ואני בטוח שגם מבחינתה זה הכי טוב.

ושלא יהיו ספקות: אכן, חמור מאד. ולעצור מיד.

לא נראה לימופים

אני אישית הייתי מתכנס לתוך עצמי מכזאת תגוב, נאטם, ולא מתייחס.

ואני אומר את זה גם לנהגת שנוהגת ישירות אל התהום, כל עוד יש זמן לתקן אותה, אני לא אצעק!

אתה הרי לא מכיר גברת אנונימית שמעלה נושא בפורום, ולא תדע לעולם מה זה עשה לה.

זו לפחות דעתי, ולא אתעק עליך אם תחשוב אחרת...

א. תודהד.

שלא תצעק עלי...

ב. איך שאני "זיהיתי" בחושי - זה בדיוק מה שהיא צריכה.

נתקי מיד!!!shindov

ובבת אחת. הקשר הזה יהרוס את המשפחה שלו וגם את שלך. מוח שליט על הלב. ההתנהלות הזו לא נכונה בעליל.

קשה לדעת מה נכון במצב הזהאנונימי (פותח)

גם זו דרך וגם זו . אבל יש להודות שהתגובה החריפה יותר גרמה לי להבין את מצבי. אני כבר שלחתי את ההודעה החד משמעית על כך שהסיפור נפסק מבחינתי. אני מתפללת שה' יעזור לי שהסיפור אכן יהיה מאחורי סופית. אין ספק שזה רגע אחד לפני נפילה לתהום מבחינתי, אני לא מאמינה שבכלל הייתי בסיפור הזה אבל זה היה חזק ממני. תודה רבה על המילים הטובות והחמות וכן על המילים הקשות.

אם המילים החריפות גם השפיעו עלייךמופים

אני שמח שהם נאמרו!

תהיי חזקה, אנחנו ערבים עלייך, עבירה שלך מטביעה את כל הספינה של כולנו.

כל הכבוד לך!תודה על הכל

תהיי חזקה!

גם אם הוא נראה לך מסכן ומתנהג בחביבות את לא קשורה אליו!

ואנחנו כאן בשבילך בשביל לתת לך גב אוהבנשיקה בהצלחה!!

יופי.ד.

כעת, תשימי לב למה שכתבתי בהמשך שם - ותשתדלי לנהוג לפיו, נקוה שלא יהיה צורך.

עוד "ברקס" קטן  ואת מחוץ לעסק הזה לגמרי.

ותרבי אהבה לבעלך, "פיצוי" לשניכם - ובלי להסביר למה..

אשרייך צדיקה!אנונימי (פותח)

תגידי לעצמך שאת חזקה, ומסוגלת, ואם יש עוד בדל של נסיון כזה- תקראי שוב את התגובות שנכתבו כאן.

סביר שזה יעזור לך להתגבר לגמרי.

ואם את רואה שוב קושי כלשהו, מוזמנת לכתוב שוב. אנחנו כאן בשבילך

וגם התגובות החריפות נכתבו מהסיבה הזו..

בהצלחה.לשם שבו ואחלמה
בבקשה תעמדי בנסיון הקשה הזה! את יכולה!
אם ה' מצפה לזה ממך כנראה שאת יכולה.
בהצלחה.
אגב, אולי אם תמשיכי לשתף אותנו כשקשה לך תקבלי עידוד ותמיכה.
הייתי מוסיפה עוד משהונהורא

ויותר ממליצה לעבור דירה בקיץ הקרוב.

לעיר אחרת או לפחות לשכונה מרוחקת.

כי כל עוד את פוגשת אותו ברחוב במקרה- השטן ירקד מולך. או מולו.

וזה די בלתי נמנע.

אוסיף ואומר- שאני די מפקפקת אם תצליחי להעיף אותו לצמיתות באם תמשיכו להיתקל אחד בשני ברחוב אחת לתקופה.

לפעמים לעמוד בנסיון זה- לברוח ממנו!!!

יישר כח עצום!חיהלב
שימחת מאד!
שתזכי להרגיש את הכוחות שה' שלח לך במיוחד בשביל ההתמודדות הזו!!!
איזה בעל צדיק יש לך.. אשרייך!אורין

בטוחה שכאב לו והלחיץ אותו מה שכבר סיפרת..

אל תצערי אותו עם המשך הסיפור ותדאגי שלא יהיה מה לספר.

אמנם יצר הרע מציק ומסית אבל האמת היא שאת  ב ס י כ ו ן  גדול תמורת בעצם  כ ל ו ם !

אה.. ותעשי חסימה מוחלטת לכל שיחה או מסרון מההוא..אורין
אחותי!!2 גדות לירדן

קשר אפילו ללא רגשות שמובע רק בסמסים ומיילים-לא מסתיים שם! כרגע את לא רואה את זה..

אבל זה מתחיל מזה ולאט לאט הקשר נבנה ומתהדק-ב"ה יש לך בן זוג ומשפחה וילדים!! את לא זקוקה לקשר הזה! הוא לא יקדם אותך לשום מקום לא נפשי ולא רוחני!

ורחמים עליו לא שווים את כל מה שיגרר מזה..

בהחלט וחד משמעית את הורסת לעצמך את החיים! וטוב כמה שיותר מוקדם להפסיק עם זה!!

(אין ספק שזה קשה!! אני אומרת את הדברים עם המון כאב בשבילך!! ובשבילו.. אבל זאת ההחלטה הנכונה!!)

עלי והצליחי!!!

דבר נוסף-העני ממעש

תעשי את הבירור, והחזרה בתשובה,

עם רב שיש לו יכולת הכלה לעניין (למשל, רב ליטאי משורה ראשונה?)

כך שיהיה גיבוי, בציבור אם יופץ, וגם רושם לך- ולבעלך- שסגרתם את העניין, באופן לכתחילאי,

נב, נראה תמוה קצת שיש לך פלאפון עם סמס? ושהבחור דיבר אתך ברחוב?

בכל מקרה תצליחי והבא להטהר מסייעין אותו

לא נראה.ד.

ח"ו "אם יופץ". וחלילה לצער את הבעל עם דבר כזה.

לסגור - טוטאלית - תשובה גמורה. וזהו.

פוגשים ברחוב - מדרכה שניה.

מנסה שוב - אזהרה אחרונה לפני תלונה.

אם יש צורך - אפשר להחליף כתובת דוא"ל,

להחליף מס' נייד.

שום קשר!

דן צודקzmil
אני כתבתי אתה מילים החריפות....אנונימי (פותח)

ואני רוצה להדגיש לך עוד משהו חשוב,

קודם כל, כל הכבוד לך על הצעד! שניתקת איתו את הקשר!

וחשוב שתזכרי, שהבנ"א הזה שדיבר איתך, לא רואה את טובתך בכלל!

הוא כרגע מחפש חלופה לאשתו.

ויום אחד הוא ימצא משהי נוספת לדבר איתה, ויתחיל לדבר איתה,

אני חושבת, שאופי של בוגד זה אופי!

וזהו, היום את מחר זה מישהיא אחרת...

לכן, אל תתפתי לדבר איתו בכלל! מכיוון שהוא כרגע מנצל את טוב ליבך!

יישר כוח על הצעד!

^^^^^^אנונימי (פותח)אחרונה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך