שאלה... למה אנחנו לחוצים ככ כשזה מגיע לדייטים...למה אנשים ככ ממהרים וככ מפחדים מאי וודעות... למה דברים צריכים להיות ככ חדים וברורים? אני שומעת מלא אנשים אומרים דברים כמו "אני לא יוצא כרגע" או שיש את הצד השני של אנשים שאומרים שהם מוכנים כבר להתחתן (אבל באצם הם מתקונים להגיד שחתונה זה הדבר היחיד שעובר להם בראש.)
למה הקיצוניות הזאת.. למה אנחנו חייבים להיות בשליטה?
אתם לא חושבים שערסנו משהו אם החדות הזאת?
הרי דייטים זה אמור להיות משהו נחמד, להכיר מישהו חדש, לגלות עולם שונה משלנו.
למה אנחנו רואים חתונה באופק של כל דייט מסקן...
ברור שאם זה נכון ומתאים אז זה יזרום לכיוון הזה, אבל למה לדחוף?
ברור לי שאם אני אדמיין את הבחור שמולי בטור בעלי כל פעם מחדש אני יצא אם הפרעות נפשיות..
ההרגשה שלי אומרת שאם היינו מורידים את הלחץ והציפיות האלה היינו הרבה יותר פותחים את עצמינו להכיר באמת את האדם שמולי ולא לנסות להתאים אותו לשבלונה המוקרת שלי...
זה היה הרבה פחות מתיש לא..
אפילו מעניין ונחמד.
האמת שאפשר ךראות את זה בכיוון ההפוך...נגיד ואני לא מוחנה לצאת...מה זה אומר? שעוד לא גיבשתי את האישיות שלי מספיק כדי להכניס אישיות חדשה לחיי? אבל מתי אני יכולה להגיד שגיבשתי את האישיות שלי? יש דבר כזה בכלל?
אם אני משליחה את זה על קטע אחר..
נגיד ואני רוצה לגבש את האישיות שלי ואת הדעות שלי לפני שאני מחליתה על מסלול לימודים.
מתי אני אהיה מוחנה? בעצם אנחנו כל הזמן משתנים? ברור שיש בגרות בסיסית שצריך..אבל מעבר לבגרות הבסיסית הזאת איך אתה יכול אי פעם לדעת אם אתה מוכן לזה עד שתתחיל להכיר את עולם הלימודים...ברור לי שלפני הלימודים לא היה לי שמץ של מוסג למה נכנסתי...ושאם הייתי מחכה לבשלות נפשית גם בעוד 20 שנה לא הייתי מתחילה ללמוד.
אז למה פה זה אחרת?
הרי אותם אנשים שיגידו שהם לא מוכנים לצאת, ברוב המקרים, אם היו מגלים אדם בסביבה הטבעית שלהם שמתאים להם היו יוצאים איתו...וזה היה יכול להתגלגל לחתונה.. אבל לא... "אני חייב להיות בשליטה תמידית-רק אני יודע"...איפה המקום של הקב"ה בעניין הזה? כמה פעמים יצא שגילינו שמשהוא ממש טוב לנו למראת ההתנגדות שלנו בהתחלה?
תחלס אנחנו לא באמת יודעים...
וזה מביא לאותו מקום-
מה העניין של הנוקשות הזאת בעולם הדייטים,
מה רע בקצת זרימה?
שאנחנו מפחדים מחסר שליטה?
תמיד אפשר לכחת צעד אחורה..אבל למה זה מונע מאיתנו מלנסות דברים חדשים? ולמה זה גורם לנו לנסות לדחוף כל אדם חדש לתוך המסלול של לברר עליה-להגיד לו-לברר עליו -להגיד לה- להחליף טלפונים-להפגש- קוראת חיים-לדבר על הפגישה- להחלית אם להמשיך- להפגש שוב- איך אתה רואה את השולחן שבת שלך- להתקשר שוב- להחליט אם ממשיכים- אני לא חושב שזה מתאים -הבאה...