תרג"ד של חי"רניקים – 31 הכללים-משה ר-

** תמיד השתתפתי בתרג"דים בתור מפקד, כך שלא היה לי זמן לחשוב יותר מדי במהלכם. הבוקר, לראשונה, עשיתי תרג"ד בתור חפ"ק מ"פ, כך שהיה לי מספיק פנאי כדי לגבש את הכללים הבאים:

1. דקות ספורות לפני תחילת התרגיל, חייל כלשהו יאמר שהוא שמע שהתרגיל התבטל ברגע האחרון ושחוזרים לבסיס.

2. למרות שהשתתפת במספר תלת-ספרתי של תרגילים ואף אחד מהם לא התבטל, אתה בכל זאת תחשוב בלבך שאולי הפעם זה נכון.

3. דתי? לא משנה מתי תבחר להתפלל ולא משנה באישור של מי, ברגע שתתחיל יעשו חי"ת הוראות בטיחות וישאלו איפה אתה.

4. "כולם סגורים על גבולות הגזרה? כן המפקד!", אבל אם היית מבקש מהם לגשת לאותם גבולות גזרה, לא היו לך אפילו שניים שהיו מגיעים לאותו המקום.

5. ככל הנראה גם הפעם האויב לא יבחר להפתיע ולהיערך דווקא בתחתית ההר במקום בשיא הגובה שלו.

6. התשובות לשאלות הבאות יכולות להיות אך ורק 'כן' ו'לא', או 'לא' ו'כן': האם בחרת להישאר עם גופייה חמה והאם יהיה קר במהלך התרגיל? / האם לקחת אוכל על הגב והאם באמת יהיה זמן לאכול במהלך התרגיל?

7. הטמפרטורה הממוצעת בתרג"ד היא כחצי מעלה מתחת לטמפרטורה שמוגדרת כעומס חום קיצוני או כחצי מעלה מעל לטמפרטורה שמוגדרת כעומס קור קיצוני.

8. כשאתה קונה משהו יקר אתה מעדיף לשלם סכום גדול אך חד-פעמי? מקומך ברתק. מעדיף לשלם בתשלומים, גם אם יש ריבית והצמדה? ברוך הבא לכוח המסתער.

9. מה שקובע את עוצמת האש מכלים שונים ברתק אינו הצורך הטקטי אלא משקל התחמושת.

10. דגלן ימני ושומע יריות רק מימינך? טוב לך וטוב לכוח המסתער. דגלן ימני ושומע יריות רק משמאלך? טוב לך, רע לכוח המסתער. דגלן ימני ושומע יריות מימינך ושמאלך? זה הזמן לומר 'שמע ישראל'.

11. חיילי הרתק סיימו לירות? גם אם בדואי יעבור לידם עם הטרקטורון שלו ויציע להם להעמיס את הכלים שלהם עליו, הם יחשבו שזה סביר למדי שזה מה שהם אמורים לעשות.

12. ההבדל האמיתי בין חייל, מ"כ וקצין: חייל אומר בפירוש שכל מה שהוא רוצה זה שזה ייגמר כבר, מ"כ גם כן חושב ככה אבל לא מודה בזה כלפי חוץ, וקצין גם כן חושב ככה אבל לא מודה בזה אפילו בינו לבין עצמו.

13. גם אם באנו מחטיבות חי"ר שונות, בשעת אמת עלינו להתלכד מול האויב המשותף: השריונרים.

14. טרם נראה כלי טיס כלשהו שמעורבותו בתרגיל תפעל לטובת החי"רניק. או שיריצו אותך קילומטרים רבים רק כדי להספיק לראות את המסוק שאמור היה לקחת אותך ממריא בלעדיך, או שהוא ייקח אותך, יוריד אותך בוואדי שהטייס הגדיר כ"סמוּך" לוואדי שאליו אתה אמור להגיע, ולך יהיו שעות רבות של הליכה כדי לחשוב בהן על היחסיות של המונח 'סמוּך'.

15. צעקו למישהו שקוראים לו איתן? עליך להשלים מיד: "...לא היסס לרגע." (המתקדמים אף יוסיפו ש"הוא עלה למעלה והתחיל להפעיל את המקלעון...")

16. זבובים אינם ניתנים להרתעה (=גם אחרי שהרגת מאה מהם, הבא יבוא להציק לך תוך שניות).

17. סא"ל שמשמש כבקר וסובל מעודף מוטיבציה כועס על כך שחדלתם מוקדם מדי את החיפוי באש? התחל לספור, עוד לפני שתגיע לעשר יצוץ מישהו בדיוק מהמקום שאליו הבקר רצה שתירה.

18. על פי רוב גם הוא יהיה בקר.

19. גם כשתעמוד מול אויב אמיתי, לדקור אותו בלדרמן מטווח אפס יכאיב לו כמו לירות בו מרחוק, כך שזו פעולה לגיטימית לחלוטין כשאתה מזהה מולך מטרה שטרם נורתה.

20. הפילו אותך פצוע וחבריך מפנים אותך באלונקה? נסה ככול יכולתך להיראות כאילו אתה מצטער, אלא אם כן, כמובן, אתה אוהב סימנים של סתרשף בגב התחתון שלך.

21. אותו כנ"ל ואתה בעל עודף משקל? אין טעם לעשות את עצמך מצטער, כי בכל מקרה תסיים עם הכמות המקסימלית של סימני סתרשף בגב התחתון שלך.

22. לא משנה כמה חזק הם יצרחו "איטבח אל יהוד" תוך כדי ירי ח"קים לכיוונך, חיילי בימוי אויב לעולם לא יצליחו להסתיר את שמחתם על כך שהם נשארים באותו המקום במשך כל התרגיל.

23. זה לא באמת תרג"ד אם אתה לא משוכנע ששני הדברים הטובים ביותר שיכולים לקרות לאדם בימי חייו הם לקבל בריזה נעימה לכמה שניות וללגום מעט מים צוננים ששהו במימייה במשך שלושה ימים.

24. ב"סוף" התרגיל יש בלת"ם וממשיכים לכיבוש יעדים נוספים או לפשיטה על הלש"ביה הסמוכה? זה לא בלת"ם, כי אין דבר יותר צפוי ומתוכנן מזה. הבלת"ם היחיד שיכול להיות בסוף תרגיל הוא שאוטובוסים ממוזגים ימתינו לחיילים וייקחו אותם לבסיס. 25. ב"סוף" התרגיל זרקו עליכם רימוני גז מדמיע ואין לך מסיכת אב"כ? רוץ כמה שיותר מהר בניגוד לכיוון הרוח.

26. אתה רץ בניגוד לכיוון הרוח ובכל זאת לא מפסיק לדמוע? נער את האפוד שלך עד שרימון הגז ייפול ממנו.

27. המדד האובייקטיבי היחיד לדרגת הקושי של התרגיל הוא מידת העוצמה שבה החי"רניק מטיח את הקסדה שלו על הקרקע לאחר הישמע המילים הגואלות: "סוף תרנגול".

28. הוכחות לקיומו של האל בסדר עולה: 1. פלאי הבריאה 2. מעמד הר סיני 3. התרג"ד הסתיים ללא הרוגים.

29. בני, אם ראית קציני מטה בתפקידים לא ברורים מסתובבים בנקודת סיום התרגיל, דע ש'על האש' לפניך.

30. ייקח לרפואה המודרנית עוד שנים רבות כדי לגלות את קיומם של עשרות חלקים בגוף האדם שכל חי"רניק אחרי תרג"ד מכיר היטב.

31. לא חי"רניק? אל תעז לחשוב שאתה באמת מבין את הכללים! ** נכתב באהבה ובהצדעה לכל אחיי החי"רניקים! מי שלא חווה זאת על בשרו, לעולם לא יבין מה אנחנו עושים למען המדינה, אשרינו שזכינו. נתנאל אלישיב, עלי

8 ו 13 מעולים!שאלת ברור

חח אייי לספר לכם על הצידנית שהייתה לנו בטנק בתרגד?Itamar48
מה הבדואי מ11 הוא לא מהמפקדה?!שלומי20104אחרונה
9 כבוד!!!

"הפלחוד הולכים ברגל הופה היי הופה היי"

אין כמו שינה מחלקתית על הכלים בזמן שהגדוד כובש את כל ההרים מסביב..
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך