מאז שנכנס לגן כל לילה הוא צורח צרחות מתוך שינה.
אני בטוחה שבגן הוא נלחם על חפצים שהוא רוצה שכנראה לוקחים לו והוא חולם על זה בלילה.
אני לא יודעת אם מטפלים במצב כזה או שכן מטפלים ולא יודעת מאיפה להתחיל....
ניתן לקבל עצות?
לבדוק מיידית מה קורה בגן.
ילד בן שנתיים לא אמור להיות מהגן עם "חוויות" שגורמות לו לצרוח בשינה.
לא "לגיטימי" בגלל הסיבה..
אם ילד סתם היה מגיע לגיל שהוא צועק בשינה, אז היינו מנסים קודם לבוא ולהרגיע, לאפשר המשך שינה טובה ולראות אם עובר.
אבל "תיזמון" צמוד להתחלת הגן, מצריך בדיקה.
כך נראה לענ"ד.
מסכים לדברי דן, פשוט לשוחח עם הגננת, יחד עם זאת כדאי לדובב את הילד ולנסות להבין מה מפריע לו אולי משהו מפחיד אותו, בנוסף, לדאוג לכך שהוא יירדם עם חפץ שהוא אוהב, לא ציינת אם הוא נרדם מהר או שקשה לו להירדם, האם הוא מפחד להגיע למיטה בלילה, איך הוא נפרד מכם בכניסה לגן (יש ילדים שחווים חרדת נטישה), האם הוא שמח להגיע לגן, כדאי לבחון את הנקודות הללו.
יצירת תהליך השכבה רגוע (לא תלותי בהורים) משחררת חרדות, תהליך כזה כולל שיחה קלה לפני השינה, חיבוקים נשיקות והרבה אהבה המקנים לילד ביטחון בהוריו ואח"כ הילד נרדם לבד (לא להגיע למצב של משחקים וכד' זה יעורר אותו).
השכבה רגועה אמורה להסיר את התחושות והחוויות המעוררות חרדה שחווינו במשך היום.
בהצלחה
בס"ד
בצרחות באמצע הלילה.
לענ"ד:
-לבדוק עם הגננת אם אין משהו חריג בגן שמפריע לו
-חלומות- בגיל הזה הם מתחילים לחלום. כאשר הוא מתעורר, ללכת לידו, לדבר איתו בשקט שאמא פה ואתה יכול לחזור לישון.
-טקס לילה רגוע. מקלחת, מוזיקה רגועה וכו'.
-אנחנו גילינו שהרבה פעמים חוסר המנוחה של הילדה התחיל כשהיא ראתה את אבא שלה במדים. מאז שעלינו על זה, אנחנו מדברים איתה המון שאבא שלנו הולך לעבודה, הוא יחזור בעז"ה, נצייר לו ציור וכו'. הרגיע אותה מאוד. לבדוק אם חוץ מהמעון הוא התחיל משהו חדש- שמפריע לו.
-טיפות לשינה: יש טיפות הומאופטיות לשינה רגועה. מטפטפים כמה טיפות לפני שהולכים לישון וזה עוזר לשינה רגועה. [לא בבית מרקחת רגיל, בהומאופטיה. אם את ירושלמית אשמח להגיד לך איפה אנחנו קנינו]
לילה טוב ורגוע!
איננה חייבת להבין ב"התפתחות הילד". לא בידוק הבנתי למה בן שנתיים שבוכה בלילה, זה אומר שצריך לקחתו לשם.
אח קטן מלפני חודשיים - בהחלט מצדיק הקדשת זמן מיוחדת ביום רק לגדול יותר, וגם "לקבל ביחד" את הקטן.
לגבי הגן - צריך תשובה מופרטת שלה: לא מרביצים? לא "חוטפים"?
ככלל, כדאי להזדמן מידי פעם לגן באמצע היום, בלי הודעה מוקדמת, להקשיב קצת את האוירה מבחוץ, וגם לראות מה קורה.
כמובן, ההנחה היא שבעז"ה הכל בסדר, אבל בכל זאת כדאי לראות.
[ואגב, כתבת שזה "מאז שנכנס לגן" - האם זה גם "מאז אחרי הלידה" בדיוק?... אז באמת משמעותי לשים לב, מה השינוי שמשפיע. ואולי שניהם.. "הלוך להרגיעו"..]
בתהליך השינה האדם חווה מחדש את היום שלו ומתמודד מחדש עם כל הקשיים שלו.
כל הדברים שהוא הדחיק במהלך היום לתת המודע, צפים ועולים מחדש במהלך השינה.
באופן עקרוני, שינה היא תהליך בריא שבסופו הנפש בריאה יותר.
מחד אפשר להניח שזו ההתמודדות של בנך עם הקשיים שחווה, מאידך, בגיל שנתיים לא הייתי מצפה לקשיים שיצריכו צרחות.
עם זאת, יש לשים לב לסוג הצרחות- יש צרחות של עצבים- הוא לקח לי ואני לא יודע לדבר אז אני צורח בחוסר אונים, לעומת זאת יש צרחות וזעקות של כאב- לצרחות מסוג כזה הייתי מתייחסת.
דבר אחר, אצלנו בגיל שנתיים ילד עדיין בפעוטון, בגיל כזה בדר"כ לא שולחים להתפתחות הילד אלא אם יש קשיים מוטריים ושפתיים מאוד חמורים- מסורבלות, חוסר תקשורת, התפתחות בעייתית באופן קיצוני לבני גילו וכדו'.
תמוהה בעיניי שהגננת רוצה לשלוח אותו לאיבחון בגיל צעיר כ"כ, עד כמה שאני יודעת, בדר"כ מתחילים בגיל 3 ומעלה באיבחונים והפסיכולוג של הגן צופה בילד ומפנה במידת הצורך לגורמים המתאימים.
שוב, אלא אם את מבחינה גם בעין שאינה מקצועית בקשיים שהזכרתי.
גם הילד חווה תהליך של לידה כשנוסף לו אח/אחות.
אלו שתי נקודות שדורשות התייחסות כי אם הוא לא מפחד ללכת לישון ותהליך ההירדמות רגוע יתכן שבזה טמון הקושי.
לסיכום:
אני חוזרת לעניין הצרחות, אם אלו צרחות של זעקה יש מקום לבחון את הנקודות שהזכרת- הגן והלידה, אם אלו צרחות "רגילות" שילד בן שנתיים חווה במהלך היום כתצאה מהמפגש עם חבריו בגן, יש מקום להניח שאין בעיה אך רצוי לברר עם לעומק איך הוא מרגיש בגן אולי לא באופן ישיר אלא דרך הסייעת....
לצרחות שלו האם הוא מדבר על דברים קשורים לגן וכו ,מריבות,הוא מזכיר שמות של ילדים? לא ברור לי למה ילד בן שנתים נמצא בגן ילדים בגיל הזה בד"כ הם במעון.ולמה הגננת טוענת שהוא צריך ללכת להתפתחות לילד.תנסי להיזכר האם הוא התנהג ככה לפני הלידה או הכניסה לגן.בתור אמא ל5 ילדים לא כל מה שהגננת אומרת צריך לעשות את מכירה את בנך מצוין יותר טוב מהגננת. דרך אגב עולה לי עוד רעיון הבת שלי היתה צורחת באמצע הלילה והיא היתה מאוד עצבנית ולא הבנתי למה עד שעליתי על זה שיש לה תולעים ובלילה התולעים מתפרצים החוצה וזה שיא הכאב ואז הילד צורח.תנסי לבדוק האם אולי זה הבעיה.
ב"ה עבר אחרי תקופת מה...
זה מאוד מאוד מפחיד כשזה קורה,
אבל לפי מה שבררנו זה תהליך טבעי שקורה מדי פעם ולא צריך להילחץ.
כן חשוב לנסות לברר מה התהליכים שעוברים עליו בגן.
א. מה פירוש "הוא בגן"? של ילדים גדולים יותר? או של בני שנתיים.
ב. המקצוע של גננת אינו מאבחנת, בוודאי לא של גננת לבני שנתיים. לפעמים, מהניסיון, היא יכולה להבחין בדברים ולפעמים לא בדיוק. לשמוע ולשקול.
ג. יש לך ילד חדש, תהיי נינוחה, אל שניהם; תשימי לב היטב מה קורה בגן - כולל להגיע ולראות האם למישהו יש מגע עם הילדים חוץ מהגננת, ומה עם הילדים שסביבו. והכל יסתדר. את לא תאבדי אותו בחינוך ולא כלום. סה"כ בן שנתיים שצורח בשינה. לא סוף העולם - צריך לבדוק בנחת.
ד. אם בדקת את האופציות הסבירות שהוזכרו, כולל מה קורה בגן, ואת שמה לב להקדיש לו תשומת לב מעבר לתינוק החדש, אז בסדר. אם צורח בלילה או נבהל - ניגשים, מרגיעים - וזהו.
זה שאת לא תילחצי מידי, טוב גם בשבילו.
נכון זה מאד מלחיץ, רק כדי לסבר את האוזן ישנם מקרים ש"נראים" קשים יותר, הילד ממש נראה כאילו התעורר ומתנהג באגרסיביות ולעיתים אף קם ומטייל בבית תוך כדי צרחות.
אני מדגיש שזה "נראה" קשה יותר אולם זו אותה תופעה של ביעותי לילה.
מס'י סמפטומים מאפינים את התופעה ומבדילים אותה מתופעה דומה שהיא סיוטי לילה:
א. החשוב משניהם הוא שהילד לא זוכר כלל שהוא התעורר אפילו במקרים שהוא ממש קם, אגב, לכן ההמלצה היא לא להגיב בזמן האירוע זה רק יחמיר את המצב.
ב. בדר"כ זה קורה בתחילת הלילה.
ג. בדר"כ זה לא קורה כל לילה (למרות שציינת שזה כל לילה, האם זה עדיין כך?)
שללת את הסיבות הסבירות שניתן למגר ( הבדל נוסף בין סיוטי לילה לביעותי לילה נמצא בשאלות שנתבקשת לשלול) כך שמה שנשאר זה להמתין לכך שהביעותים ייעלמו כלא היו וזה קורה בדר"כ תוך מס' שבועות.
אם את עדיין לחוצה ניתן לפנות ליועצי שינה/ מעבדת שינה במתמחה בילדים.
לילה טוב ![]()
הוא בן 8 והיתה תקופה שפעם בשבוע הוא היה מתעורר וצורח. נסיתי להרגיע אותו אבל הוא לא נתן לי לגעת בו.
הוא לא ידע למה הוא התעורר (פעם שאלתי אותו בסוף ההתקפה אם כואב לו משהו והוא ענה שלא).
בהמשך זה קרה פעם בחודשיים-שלושה. ועכשיו הפסקה ב"ה של חצי שנה.
לקחתי אותו לשירותים והוא סירב לעשות שם.
הדבר היחיד שהרגיע אותו היה חיבוק חזק דוקא והתנהגות תקיפה. אם לא תפסיק לצרוח
ולהעיר את כל הבית אתן לך מכה (דוקא זה עזר למרות שלא הגעתי לזה).
בבוקר הוא לא זכר בכלל שזה קרה.
רק להדגיש
אין לשאול מדוע הוא קם זה רק יזיק הוא אפילו לא זוכר, אין להגיב פשוט להשגיח ואם הוא זז באגרסיביות רק לחבק.
אין להעיר למרות שחושבים שהם ערים הם באמת רדומים (רק לעיתים הם באמת ערים ולא תמיד ניתן אפילו לדעת).
זה יעבור סבלנות....
ולא ראיתי תולעים, והיא איתי בבית ולא בגן..
אחרי תקופה לקחתי אותה לרופא והוא אמר שזה כן תולעים ונתן משחה.
יומיים ועברו הצרחות...
אם זה תולעים,בזמן שהוא צורח תפתחי את הטיטול ותסתכלי בפי הטבעת אם את רואה כמו מין חוטים לבנים ,אם כן זה תולעים.והתרופה המיידית זה קודם לנקות אותם עם מגבון ולזרוק לפח ,לחתוך חתיכה פיצית של שום להכניס לבפנים ותוך דקה יהיה דממה.זהירות זה מאוד מדבק לשטוף ידים טוב בסבון.התיאור שתיארת ממש הזכיר את מה שהיה לבתי צרחות אייי וכו,ודרך אגב לא צריך את התרופה שנותנים לזה הוא מר ומגעיל...בהצלחה והכי חשוב תהיי את רגועה ופחות לחוצה,הלחץ שלך מוקרן אל הילד אוטומטית והוא מרגיש אותך יותר מידי טוב....
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות