אתה רחוק? אדרבה זכית!פונפון

צדיקי אמת הם מגלים אלקותו ומלכותו לכל באי עולם, אפילו להרחוקים מאוד מאוד שהם הרשעים והעכו"ם. שזה עיקר עבוד השם יתברך - כשהרחוקים ביותר מקרבין את עצמם לעבודת השם יתברך כי אז נתגדל כבוד שמו יתברך, ונתעלה, על כן צריך כל אדם להשתדל מאוד לקרב הרחוקים להשם יתברך.

וגם אין לשום אדם ליאש את עצמו מלהתקרב לעבודת השם יתברך מחמת שנתרחק מאוד מהשם יתברך על ידי חטאיו המרובים, אף שהרבה לעשות הרע חס ושלום, כי אדרבה - כל מה שהוא רחוק ביותר - על ידו יתגדל כבוד השם יתברך ביותר כשישתדל לשוב ולהתקרב אליו יתרך, כי זה עיקר כבודו יתברך.

אבל זה אי אפשר שיתקרב הרחוק להשם יתברך כראוי כי אם על ידי הצדיק האמת!

(אבי הנחל ד)

יש לי שאלה!!מוריה!!
למה צריך להתבודד שעה? כאילו לא שיש לי בעיה ח"ו פשוט אין לי מה להגיד לאבא!
אין מצב שאין לך מה להגיד לאבא!!sara139

את לא חושבת ביום? למה קרה לך ככה או ככה. איזה מוזר שזה קרה , איזה כיף שקרה משהו.. וכד'

את כל הדברים האלה את אמורה צורך להגיד לאבא שלך

תחשבי שאבא שלך(לא ה') קנה לך מתנה,הסיע אותך לאולפנא,הכין לך ארוחת בוקר שווה, או שלהפך- עצבן אותך. אין מצב שתגידי שאין לך מה להגיד לו! את בטוח תרצי להגיד לו תודה או להתעצבן עליו.

ככה זה עם ה'- הוא זה שעושה את כ--------ל הדברים שקורים לך. אין מצב שלא תרצי להגיד לו תודה או לשאול אותו למה עשיתה לי כך וכך.. או סתם לספר איך עבר עליך היום ומה עשית וכו'.

גם על זה רבינו נתן לנו פיתרון!ד.לוי

גם על מצב כזה שאין לך מה להגיד, רבינו הקדוש נתן לנו עצה: להגיד לה' "רבונו של עולם, אין לי מה להגיד, תעזור לי לדבר איתך...."

זה עצה ענקית שממש עוזרת, תנסי ותראי כמה שזה עובד....

ועוד עצה קטנה של רבינו, לא להתעקש שיהיה שעה או שיהיה בבכיה וכו' אלא ללכת בתמימות ופשיטות, לדבר עם הלב ככל שאפשר...

אולי אני מבין את "הבעיה" הנפלאה והמיוחדת של מוריהפונפון

גם אם זה לא מה שאת מתכוונת, אז אולי יש כמה מהחברים כאן שיש להם את הבחינה הבאה:

לפעמים האדם כל כך מאמין בהשם יתברך ויודע שכל מה שקורה איתו זה לטובתו וכו' עד שאינו מרגיש צורך להתפלל ולבקש משהו, כי הוא כל כך סמוך ובטוח שהכל לטובתו בלאו הכי ומה כבר הוא יכול לבקש מהשם וכו'

יש קושיה שאין עליה תירוץ (בעולם הזה) והיא "הבחירה" ו"הידיעה". דהיינו מצד אחד יש לאדם בחירה ומצד שני הכל נכתב למעלה. ואין על זה תרוץ ואנא לא לנסות להתיחס לשאלה זו...

כאשר אדם נמצא ב"בחירה" אז הוא במצב שיכול לבקש מהשם, כי עכשיו הוא בוחר לבקש כך וכך.

אבל כאשר הוא במצב של ידיעה, דהיינו שיודע שהכל מהשם והכל לטובה וכו' אז הוא לא יכול לבקש.

מי שנמצא תמיד במצב של ידיעה, הוא במצב מעולה!!! אבל אף על פי כן, עליו להגיד לעצמו "זה מעשה שלו וזה מעשה שלי" כלומר עף על פי שהכל מאיתו וכו' זה מעשה שלו, ויש מעשה שלי שאני צריך לצמצם את המוח הזה וכאילו שהכל תלוי בי במה שאני מבקש, ולהתחיל לבקש. (כי אף שהכל מאיתו הוא חפץ שנבקש ממנו. וחוץ מזה הרי כבר אמרנו שלא משנה לי שהכל מאיתו הרי אני לא נכנס לקונפליט הזה של השאלה הנ"ל, ומתייחס עכשיו כאילו אין הכל מאיתו וכאילו הכל תלוי בבקשה שלי)

להיות יהודי זה מקצוע הכי קשה...

עוד אמר רבנו...פונפוןאחרונה

סיפרת שהייתה לך שבת עם התבודדות שעה וחצי.

אז רבנו מגלה לך דבר חשוב מאוד. שתמיד תשמחי את עצמך על אותו זמן, ואולי להשקיע כמה שניות של געגועים - מתי אזכה שוב להשיח איתך (השם) זמן רב לספר לך מה עובר עליי וכו'.

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך