שאלה...בן של מלך
מצטער נילחץ לי פעמיים...השאלה האמיתית פהבן של מלך

ב"ה

תרמתי דם!!!!!

ואמרו לי שאפשר לתרום שוב רק בעוד 3 חודש...

אז רציתי לדעת למה????? למה אפשר לתרום שוב רק אחרי 3 חודש????

וחוצמיזה ..כמה זמן לוקח עד שהגוף מיצד את הדם הזה בחזרה????

תודה ויום טוב(=

תרומת דםחובשת

קודם כל יישר כח ענק לך.

מותר לתרום דם כל 3 חודשים חודשים כי זה הזמן שלוקח לגוף "להתאושש" מהוצאת הדם האחרונה. (סוג של טראומה לגוף).

אני מעתיקה לך לפה מאמר מאתר "תפוז" שיכול להעשיר את הידע שלנו בנושא התרמות דם.

בהצלחה.

מידע כללי על תרומת דם
   אמנון מרגלית    ו    ו תאריך הוספה: 08/03/2004   ו עדכון: 23/05/2005  
דם פירושו חיים - ומחסור בדם כמוהו כגזר דין מוות לאלפי הנזקקים. ככל שהרפואה מתקדמת, ומסוגלת להציל חייהם של אנשים שנחשבו פעם אבודים, כך עולים צרכי הדם של המערכת הרפואית.
במדינה המבקשת להעניק רפואה טובה לתושביה, זקוקים על כל מיליון תושבים ל-50,000 מנות דם כל שנה, כלומר 5% מכלל התושבים חייבים לתרום דם, כדי לאפשר לצוותי בתי החולים להעניק טיפול רפואי נאות.
המידע המובא כאן נלקח מאתרים שונים באינטרנט , נערך והועתק ואין בפרסומו משום פגיעה בזכויות יוצרים.
המידע המובא כאן הוא כללי ואינו מחייב. מידע מדויק ורפואי ניתן לקבל אך ורק בבנק הדם של מד"א ע"י גורמים מקצועיים.

למה לתרום דם ?

* בישראל, כל 70 שניות, אדם זקוק לעירוי דם או מרכיביו.
* מנת דם אחת יכולה להציל חיי ארבעה חולים שונים.
* כל אדם בריא מגיל 17 עד גיל 65 יכול לתרום מנת דם כל 3 חודשים (מגיל 17-18 מותנה אישור הורים).
* מרכיבי דם מיוחדים (פלסמה, טסיות) ניתן לתרום כל חודש.
* תרומת דם מבוצעת בערכה סטרילית חד-פעמית. אין סיכון להידבק באידס או במחלות אחרות במהלך תרומת דם.
* לכ- %70 מהאנשים מעל גיל 30 יש לפחות מכר קרוב שנזקק לדם בעבר.
* מחקרים מראים שתרומת דם היא לא רק מעשה אלטרואיסטי, אלא היא גם בריאה לתורם דם. הסיכון ללקות בהתקפי לב נמוך במידה ניכרת בקרב תורמי הדם.
• תרומת דם, פעם בשנה, מבטיחה לתורם ולמשפחתו הקרובה בטוח דם למשך שנה.
• תורם הדם זכאי לקבל משירותי הדם של מד"א כל כמות דם לה יזדקקו חו"ח הוא ובני ביתו במשך שנה. הבטוח כולל את תורם הדם, בן/בת זוג, ילדים עד גיל 18 והורים משני הצדדים.
• רווק מבטח בנוסף להוריו גם אחים ואחיות עד גיל 18.
* במידה ותרומת הדם מתבצעת ביוזמת מד"א במקום העבודה, בישובים השונים וכד´, תוקף הבטוח מיידי!
* אם אדם תורם דם מיוזמתו בתחנות מד"א השונות, תוקף הבטוח יחל חודשיים לאחר תרומת הדם.

מי יכול / לא יכול לתרום דם

כל אדם בריא בגילאי 18-65 העונה על הקריטריונים שנקבעו בנוהלי משרד הבריאות, רשאי לתרום דם. יחד עם זאת קיימות מספר הגבלות:
1. יש לוודא שעברו 3 חודשים מתרומת הדם האחרונה.
2. משקל מעל 50 ק"ג.
3. באם הייתה תגובה קשה מאד בתרומות קודמות כמו איבוד הכרה או התכווצויות, עדיף לא לתרום.
4. במידה וקיבל עירוי דם מסיבה כל שהיא, יש להמתין 12 חודשים לאחר קבלת העירוי.
5. בבדיקת לחץ הדם יש לוודא שהערכים לא יעלו על 180/100 ולא יהיו מתחת 100/50. מי שמטופל ליל"ד בחוסמי B (ביתא) יוכל לתרום רק אם הדופק שווה או מעל 80 לדקה.
6. כל אדם הסובל מבעיות לב כל שהן (להוציא מומים מלידה שטופלו על ידי ניתוח) אינו יכול לתרום.
7. אנשים הסובלים מאפילפסיה מתבקשים שלא לתרום.
8. צהבת (דלקת כבד) - התרומה אסורה במידה ולא עברו 5 שנים מאז המחלה.
9. חשיפה עקב מגע עם חולה בדלקת כבד - נא ליצור קשר עם מרכז שירותי הדם.
10.לאחר חיסון לאבעבועות שחורות יש להמתין שבועיים עד ההתרמה.
13.במקרה של מתן חיסון מונע כנגד: דלקת כבד מסוג B (שלא בעקבות חשיפה לחולה), יש לחכות 24 שעות. בחיסונים נגד שפעת, טטנוס, מנינגיטיס - אפשר לתרום מיד לאחר החיסון (בתנאי שאין סימפטומים). במקרה של חיסון לאדמת יש לחכות 4 שבועות.
14.טיפול באנטיביוטיקה - אפשר לתרום 3 ימים לאחר סיום הטיפול באנטיביוטיקה והחלמה מלאה.
15. אסטמה - אפשר לתרום במידה והאדם מרגיש טוב, אינו בהתקף חריף, ואינו נוטל סטרואידים.
16. שחפת וברוצלוזיס - אפשר לתרום רק 10 שנים לאחר החלמה מלאה.
17. סכרת - אפשר לתרום אם הסכרת מאוזנת ע"י דיאטה או תרופות הניתנות בכדורים.
18. גידולים - אין לתרום במקרה של מחלה ממאירה גם אם קיימת החלמה מלאה.
19. כיב במע´ העיכול - אפשר לתרום במידה והכיב אינו מדמם, ורמת ההמוגלובין תקינה.
20. אין מניעה לתרום בעת מחזור חודשי.
21. במצב של אנמיה או היסטוריה של דימומים יש להימנע מלתרום דם.
22. לא ניתן להשתמש במנת הדם אם התורם מקיים אורח חיים העלול להגביר את הסיכון למקבלי הדם, כמו במקרה של קיום יחסי מין הומוסקסואלים, שימוש תוך ורידי בסמים, קיום יחסי מין תמורת תשלום וכו´.
23. הריון - אסור להתרים.
24. לידה - ניתן לתרום 6 חודשים לאחר הלידה.
25. בקורים בארצות אנדמיות למלריה או לאידס - אפשר לתרום שנה לאחר החזרה לארץ.
26. לאחר ביצוע כתובת קעקע או טיפולים קוסמטיים במחטים חשמליות - אין לתרום במשך 12 חודשים.
27. מי ששהה באנגליה מעל חצי שנה רצוף בין השנים 1980-1996, אינו יכול לתרום דם.
28. בעת מחלה חריפה - אין לתרום דם.
29. הסובלים ממחלה כרונית - יש לבדוק עם הסמכות הרפואית בשירותי הדם.
30. תרופות - עפ"י נוהלי שירותי הדם.
31. נולדת או גרת מעל שנה בארץ שבה שכיחות האידס גבוהה, מאז 1977, אפריקה (למעט צפון ודרום אפריקה), דרום מזרח אסיה והאיים הקריביים.
32. לא ניתן להשתמש במנה אם התורם קיבל טיפול בהורמון גדילה ממקור אנושי, או עבר השתלת קרומי מח או קרנית, ממקור אנושי.
33. לא ניתן להשתמש במנה אם במשפחה הקרובה לתורם יש מחלת עצבים בשם: "קרויצפלד - יעקב", או נאמר לך שבמשפחתך קיים סיכון למחלה זו.
34. מגורים בארץ שבה שכיחות מלריה גבוהה או מחלה במלריה - דוחים התרומה ל- 3 שנים.
35. אין לתרום 24 שעות לפני טיסה/צלילה.
36. מי ששהה בצרפת, אירלנד או פורטוגל פרק זמן מצטבר של 10 שנים לפחות, מאז 1980 אינו יכול לתרום דם.

חשוב לדעת

תרומת הדם מתבצעת בציוד סטרילי וחד פעמי, על-ידי צוות מיומן ומקצועי. לא נשקפת כל סכנה לבריאותו של התורם - לא מעצם תרומת הדם ולא מהציוד.

מה עושים בדם

עם סיום ההתרמה מתחילה עבודה קפדנית ומדויקת של עובדי מעבדה, מכשירים ומחשבים, הנרתמים למשימה האחראית של אספקת ומוצרי דם בדוקים ובאיכות נאותה לכל בתי החולים במדינה. כל מנת דם נבדקת לקביעת סוג הדם, ולאיתור גורמי מחלות העלולות לעבור בדם (לא רק איידס! גם דלקת כבד נגיפית ועוד מחלות - העלולות לפגוע במקבל הדם). חלק קטן מהמנות מועבר ישירות לבתי חולים כמות שהן, לצורך עירוי דם מלא. את רוב המנות מפרידים למרכיבים שונים, המועברים לחולים עפ"י צרכיהם: נפגעי כוויות יקבלו את הפלסמה, חולי המופיליה הזקוקים לגורמי קרישה יקבלו את מרכיב הדם הדרוש להם ושימנע מהם דימום עד מוות, חולים אנמיים וחולי לויקימיה יקבלו כדוריות דם אדומות וטסיות, כל אחד - את אותו מרכיב העשוי להציל את חייו.

מה אומרת ההלכה

ישנן כמה מצוות בהצלת נפשות. מהבולטות שבהן הינן מצות השבת אבידה - אבידת גופו, ומצות "לא תעמוד על דם רעך" - לחפש כל האפשרויות להציל את נפש חברנו. כל החיוב להצלת נפשות הינו בטירחה ובהוצאת ממון, אך אין חיוב להסתכן ולמסור איברים מגופו להצלה, כפי שמבואר בתשובת הרדב"ז, והאריכו בזה רבות. נלמד מתשובת הרדב"ז שהחיוב להצלת נפשות לא כולל למסור את גופו עצמו, ורק להוציא את ממונו ולטרוח ככל האפשר.
בניגוד לתרומת איברים מהחי, בתרומת דם ומרכיביו אין חשש סכנה והתורם גם לא מפסיד איבר מגופו. לכן ישנה סיבה לומר שהאדם מחוייב לתרום במצב של פיקוח נפש. מאידך, עדיין זו תרומה מגופו, ויש מקום לומר שאין חיוב לתרום מגופו עצמו להצלה. תרומת דם היא כמתן בסתר, הרחק מאור הזרקורים. מתן מתוך נדיבות לב, שלא על מנת לקבל פרס או תמורה. אין מחיר לדם, ודם לא נמכר בארץ. תרומת דם היא מעשה של עזרה לזולת, לחלש ולחולה, לקשישים ולילדים הזכאים לקבל טיפול ודם בשעת הצורך. מנות הדם כאלה נשמרות בבנק הדם, ומאפשרות הענות מיידית בכל מצב. תרומת הדם היא אכן מעשה נאצל, לטובת האדם והחברה.

מה סוג הדם שלך?

אם תרמת דם ב 10 השנים האחרונות , ניתן לברר את סוג הדם בטלפון 03-5300400 בין השעות 14:00 – 15:00 בלבד.

מענה קולי המפרט מתי ואיפה ניתן לתרום דם : 1-800-400-101

בברכה,

אמנון מרגלית

עדיף אבל לתרום כל 3 וחצי 4 חודשים!בנדא מצוי!!
כדי שזה לא יתיש אותך לגמרי!.......ככה כמה חובשים אמרו לי!
נכון...רחלקה

מניסיון.

ובכלל- לבנות מומלץ פעם בחצי שנה- לא יותר צפוף!

תודה רבה(=   למרות שהיתי מעדיף אם זה היה כל חודשיםבן של מלך
אחי זה לא בריא!!! בן רווח של יותר ממה שכולם אומריםבנדא מצוי!!
3 וחצי 4 חודשים!!
בהצלחה ותזכה למצוות!
צודקים לגמרי.חובשת

גם ענת וגם בנדא.

אגב בנדא מה קרה? סיימתם את ההשתלמות אצלינו? כבר לא רואים אותך. 

זהו אנחנו בעז"ה מחילים להתנדב בלוד!בנדא מצוי!!

ובעז"ה אחרי ה-100 שעות אני עובר לירושלים!!
אולי נקפוץ מידי פעם לביקורים!!
בכל מקרה נשמח לראות אותך בי-ם!

וואיחובשת
עבר עריכה על ידי חובשת בתאריך כ"ח חשון תשס"ט 09:10

בלוד מסור ד"ש לישראל הנהג הכי סטלן.

ומתי אני באה לירושלים- אתה צריך לשאול את נהג כונן....

נראה אני מקווה עוד מעט...אנונימי (פותח)
מה זה עוד מעט מחר לסיבו"ש הכי טוב!!בנדא מצוי!!
למה כל 3 חדשיםתמר_דראחרונה

בס"ד

העניין הוא כזה- כל כדוריות הדם האדומות בגוף שלנו מתחלפות כל 120 יום. לכן כדי להבטיח קיום של מספיק כדוריות דם אדומות, אומרים לתרום רק כל 3 חודשים.

מקווה שעניתי.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך