היי לכולם שתי שאלות אם מותר....חיחי...

שבוע טוב

איזה כיף שיש פורום כזה!!!

אז ככה- יש לי שאלה-

גם אצליכם ברסלב בא בנוסף לעוד משהו- למשל אצלי- חב"ד וציונות דתית?

או שנכנסתם לזה ורק לזה?!

ועוד שאלה- עד כמה ברסלב וחב"ד סותרים אחד את השני? (לא עד כמה הם שונים, עד כמה הם סותרים!)

תודה רבה שיהיה שבוע נננפפפללאא!!!

הממ... מנסה לענותבת 30

א. האם זה בא בנוסף לעוד משהו? אני חושבת שכולנו אנשים מורכבים שחיים בסביבה חברתית אידאולוגית זו או אחרת.

כך שנראה לי לא כ"כ ריאלי להיות "רק" ברסלב. מה זה אומר, "רק"? האם תתגיס לצבא או לא? ואם כן- למה? ואם לא- למה?

האם מישהו שגר ביו"ש גר שם כי הוא "רק ברסלב" ואהבת הארץ יוקדת בליבו, או כי הוא חלק מעוד משהו? האם מישהו לומד תורה כי הוא "רק" ברסלב? האם אקים משפחה גדולה כי אני "רק ברסלברית"?

ברור שאם אני קשורה לר' נחמן ולברסלב, אז העולם שלי יצבע ב"צבעי ברסלב": אהבת הארץ שלי תגובה בתורות ר' נחמן, תפיסת המציאות שלי תנבע מתורת ברסלב. אבל ברור שגם החברה שבה גדלתי והדברים שאותם למדתי משפיעים. ולכן לא כל ברסלבר יראה עין בעין את המציאות כמו ברסלבר אחר.

ולכן יש בתוך ברסלב גישות שונות וזרמים שונים.

ב. בטח סותרים! ברסלב מחכים שכל העולם יהיו ברסלברים, וחב"ד מחכים שכל העולם יהיו חב"דניקים...צוחק

נראה לי שברסלב וחב"ד מתאימים לאנשים שונים. חב"ד זה הרבה שכל, ברסלב- הרבה לב.

אוי... זה קצת עצבצב חיחי...

בקשר לב'-

את באמת חושבת ככה??

לא נראלי שכל אחד מהם בשאיפה שכולם יהיו כמוהו...

אם זה נכון אז זה ממש שובר לי את אחד היסודות שאני הכי הכי אהבת בחסידות...

^^ מסכימה עם סעיף א. לגבי ב, ברסלברים וחבדניקים >חדשה דנדשה
מאוד מסתדרים ביחד בדרך כלל ממה שאני ניתקלתי וראיתי, כי נראלי שזה בגלל שלשניהם יש אהבת ישראל מאוד גדולה
יכולים להסתדר ביחד אבל יש הבדלים מהותיים מאדשפת הנחל

משמעותיים

מחלוקת לשם שמיים לא חייבת לסתור קשר ואהבה

יכולים להסתדר אחד עם שני בטח שאפשרדי"מ

לא רק שיש לי חברים חבדניקים יש לי כמה חברים שהם מתנגדים בכלל לחסידות.

אבל הדרך של ברסלה והדרך של חב"ד וודאי שהם סותרים.

שבוע מבורךמעריצה של אבא
עבר עריכה על ידי מעריצה של אבא בתאריך כ' בכסלו תשע"ד 21:45

אני מחוברת לחסידות בכללי לא רק לברסלב,מה שנקרא-חבקו"ק(חב"ד,ברסלב,קוק)

כל חסידות מביאה איתה משהו אחר אבל בסוף הכל מכוון לאותה מטרה,לעבודת ה'!

אני אישית מחוברת קצת יותר לברסלב,וקוראת יותר בספרים של רבנו..

וואוו!!! חיחי...

יואוו! זה בדיווווק אני! אפ'עם לא שמעתי על עוד מישהו כמוני עם השילוב הזה וגם לא ידעתי שככה קוראים לזה!!!
חחחח....  אהבתי!!! תודה!

אז טוב ששאלתמעריצה של אבא

ולא הרבה מכירים את המושג הזה 

נכון חיחי...
שאלה אחת מסובכת והשנייה פשוטה.די"מ

כמו שבת 30 אמרה,זה מורכב אבל בגדול פעם ניסיתי לעבוד על עצמי שאני קצת ברסלב וקצת גינזבורגר(הרב יצחק גינזבורג חבדני"ק...)היום אני יודע שזה שטויות וזה הסיבה העיקרית שלא הלכתי להתוועדות של הרב יצחק בי"ט  כסלו בבנייני האומה בשביל להגיד (אפילו לעצצמי) אני  לא חבדניק.....

ברור שהם סותרים בשיטה,

הסיבה שאנשים מקשרים זה שברסלב וחב"ד הם החסידויות היחידות שהם באמת חסידים היום,

כל השאר אין באמת הבדל בינם לבין סתם חרדים "ליטאים, חוץ מבמנהגים וכד'

ולהבדל והסתירה בין ברסלב וחב"ד-

חב"ד זה חסידות של שכל וברסלב של לב תמימות ופשיטות,יש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שזה מתאים להם.

מוסיפהבת 30

א. במחשבה שניה, השורש של מה שניסיתי להגיד הוא כזה: למה אנחנו מתייגים ומקטלגים את עצמנו ואת האחרים ללא הרף?

כלומר- מה זה בעצם משנה? הרבה פעמים שואלים אותנו אם אנחנו ברסלברים. אנחנו קצת מתפתלים מהשאלה הזו...

תלוי במי ששואל- לפעמים יותר נוח להגיד "כן" ולסגור את הסיפור. אבל התשובה האמיתית היא שאנחנו מי שאנחנו. הפן המרכזי שלנו הוא ללא ספק ברסלב, אבל בעלי ואני גדלנו במקומות כ"כ שונים, ושני המקומות באים לידי ביטוי ב"מי אנחנו".

אני ממש לא חושבת שזה טוב להגדיר.

"אני חבקוק, אני ברסלב- גינזבורג, אני ברסלב עם קורטוב קרליבך ושתי כפיות סלונים, אני חרד"ל עם נגיעה של ברסלב וכוס וחצי חב"ד". כל אחד נהיה מתכון...

וואלה, כל אחד הוא נשמה יהודית. כל אחד הוא כ,כ הוא בפני עצמו שההגדרות האלו רק מצמצמות אותו. אני גם ברסלב וגם רואה ערך בהשכלה כללית. אז מה אני? רגע, אני גם מתנחלת. אה, זה סיפור אחר לגמרי...

בקיצור, אני זה אני ואתה זה אתה וכולם טובים וכולם מכוונים לטוב. במידה והם אכן עושים זאת...

אדם צריך להיות ישר עם עצמו ועם א-לוקיו, להשתדל להיות מדויק עם עצמו ועם חברתו, וזה הכל. לדעתי, כמובן....

כל השאר לא חשוב בכלל.

ב. נראה לי שהקשר בין חב"ד לברסלב הוא עתיק יומין- את שתי החסידויות הללו רדפו. וגם היום שתיהן בשולי החברה החסידית. האדמורים, אגב, תמכו זה בזה. האדמו"ר הזקן היה מאלה שתמכו בר' נחמן ולא האמינו לשקרים שסיפרו עליו.

^^^^^^^די"מ

גם אני עונה תלוי בסיטואציה ולכוונת השואל.

כשזה איזה קרוב מאמריקה ששואל על שולחן שבת,אז התשובה תיהיה שאני "על הגדרתי"

כשזה על טרמפ  על הכביש מתחת לגבעה והוא אומר שהוא רואה בי סממנים חסידים והאם אני ברסלבר התשובה תיהי חד ממשמעית "כן".

כשאנשים שואלים למה אני נמצא ברמת מגרון התשובה תיהיה כי שם הלב שלי נמצא,אם אני יצטרך לצטט מקורות זה יהיה בעיקר מברסלב.

חחחח.... חיחי...
ממממ.... זה יפה!חיחי...

את ממש צודקת!! בגלל זה אני לא אוהבת ששואלים אותי את זה.... אהבתי את הגישה תודה!

תסביר את כוונתךשפת הנחל

"הסיבה שאנשים מקשרים זה שברסלב וחב"ד הם החסידויות היחידות שהם באמת חסידים היום"

מה חסיד חב"ד יותר חסיד מחסיד קרלין?

מה חסיד ללוב פחות חסיד מברסלבר?

לדעתי 

הסיבה המרכזית שאנשים קושרים בין ברסלב לחב"ד היא ששתי החסידויות האלה בניגוד לאחרות, מעוניינות להפוך את העולם...

רוב החצרות החסידיות לא עוסקות בקרוב רחוקים, וגם אלה שכן - מטרתן המוצהרת היא קרוב לחיי תורה ומצוות, יראת שמיים וכו' ואפילו לדרך החסידות, אבל לאו דוקא להפוך את האנשים לחסידי אותה חצר, אלא שכל אחד ימצא מה שמתאים לו (למשל חסידות בעלז היא בעלת ארגוני חזרה בתשובה רציניים ביותר, אך רוב החוזרים דרכם לא נהפכים לחסידי בעלז) 

ברסלב וחב"ד שניהם טוענים לכתר, וזה המשותף ביניהן אך גם זו בדיוק הסתירה - אין שני מלכים משתמשים בכתר אחד.

ישנם עוד דברים משותפים כמו מה שכבר כתבו פה - שניהם היו החסידויות שהכי נרדפו.

אבל יש הבדלים מהותיים מאד:

* למשל כפי שכבר כתבו - היחס בין המוח והלב/ השכל והרגש וכו'

* המחוייבות להלכה - שאצל רבנו היא מחוייבות מוחלטת , "בלי חכמות" כמו שאמר רבנווחב"ד מתגמשים עם זה מאד, למשל סעודה שלישית, שינה בסוכה, זמני תפילה וכו' 

נכוןבת 30

אני גם רציתי להוסיף לגבי הענין ההלכתי. ר' נחמן אמר לא להחמיר - רק לדבוק בשו"ע.

בחב"ד הפסיקה היא לא ע"פ השו"ע אלא ע"פ שולחן ערוך הרב- ספר הלכות של האדמו"ר הזקן.

ולכן יש בחב"ד דברים הפוכים לפעמים- אין סעודה שלישית, לא ישנים בסוכה וכד'.

עוד הבדל- מי שנהיה חב"דניק משנה את נוסח התפילה שלו לנוסח האר"- חב"ד. גם מי שספרדי וגם מי שתימני.

מי שנהיה ברסלב- נשאר עם אותו נוסח. ר' נחמן בעצמו אאל"ט אמר שהנוסח לא משנה, אבל דבר אחד כן משנה- שבברכת "בורא נפשות" חשוב להגיד ברוך חי העולמים - חי בפתח ולא בצירה כמו שהספרדים אומרים.

מתוודה שאנחנו אומרים בצירה..כי הבן איש חי כותב שזה דבר עקרוני וחשוב מאוד להגיד בצירה...

אז אנחנו בין שני כסאות גדולים- הבן איש חי ור' נחמן......

כמה תיקוניםשפת הנחל

א. רבי נחמן אמר לדבוק בשו"ע - הכוונה לדבוק בהלכה ולאו דוקא בפסקי ר' יוסף קארו. שו"ע זה שם כללי להלכה. ולכן יכולים גם חסידי ברסלב לפסוק לפי שו"ע הרב.

ב. בחב"ד הפסיקה היא לאו דוקא ע"פ שו"ע הרב אלא ע"פ הנהגות הרבי, בשו"ע הרב כתוב שלכתחילה יש להתפלל בהנץ החמה וכל התפילות שאחרי זה הן בדיעבד (זה אפילו מחמיר יותר משו"ע הרגיל, שם מבואר שלהתפלל כותיקין זה מצוה מן המובחר אך אפשר לכתחילה להתפלל עד סוף זמן תפילה), לא כתוב שם היתר לא לישון בסוכה, ולא כתוב שם היתר לא לאכול סעודה שלישית. 

ג. רבי נחמן אמר שכל אחד יתפלל עם הנוסח שקיבל מבית אבותיו אך בסוף ישתבח  יש לסיים "מלך יחיד חי העולמים" ללא המילה "אל" (שיח שרפי קודש ב' קיט). הוא לא התייחס כלל לנוסח ברכת בורא נפשות

ד. לגבי ניקוד המילה חֵי - אין בזה מסורת ברורה בברסלב. יש שאומרים בפתח ויש בצירי. המוהרא"ש מביא כמדומני בשם ר' זושא מאניפולי לומר בפתח.

ה. המילה חי בברכת בורא נפשות וכן בישתבח, דוקא חלק מהאשכנזים אומרים בצירי ולא בפתח למשל התוספות יום טוב, המגן אברהם, וערוך השולחן כתבו לומר בצירי והיו כולם אשכנזים (וחלק מהאשכנזים כתבו לומר בפתח כמו היעבץ למשל)

למיטב ידיעתי, הספרדים כולם אומרים בפתח ולא בצירי, כך מופיע בקצש"ע של הגר"מ אליהו, בקצש"ע של הגר"ע יוסף, בברכי יוסף (החיד"א) שכתב שכן המנהג בא"י, ובכף החיים. לגבי הבן איש חי לא זכור לי שהתייחס לנושא, אך אשמח שתאירו את עיניי.

פשש... את זה לא ידעתי...חיחי...

מעניין למה כ"כ חשוב הדיוק הזה....

הערהדי"מ

מה שרבנו אומר להקפיד עליו (והסידור היחיד שמופיע ככה זה "תהלת ה''" של חב"ד.)

זה לא להגיד בסוף פסוקי דזמרה "מלך יחיד חי העולמים" ולא "מלך יחיד אל חי העולמים"

מופיע איפה שהוא ב"שיח שרפי קודש".

כוונת די"מ, אם יורשה לי להסביר:אלעד

אם ניקח ונמנה את יסודות החסידות המקורית, נגלה שאלה שנטלו אותה לפולין ולשאר ארצות מזרח אירופה איבדו או תרגמו אותה בדרך לחסידות מעט שונה.

דוגמאות: תפילה, יחס ליהודי הפשוט, התבודדות, קירוב רחוקים, ועוד ערכים שונים שבשאר החסידויות איבדו וזוהרם וחלקם ננטשו לחלוטין, עד כדי כך שהחסידים של היום קרובים לליטאים בצורה מבהילה ממש, וכן להפך. הכל התערבב.

מעניין לציין שדווקא בחסידויות שכיום אין להן אדמו"ר- אותם יסודות חסידיים נשמרו בדבקות.

זה הגיע לידי כך שבעצם הדיון עם שני חסידים, אחד של סלונים ואחד מסאטמר, הם הודו לי ואמרו שבאמת ר' יואליש אמר פעם ש"נשכחה תורת הבעל שם טוב".

עניתי להם שהיא חיה וקיימת- רק לא אצלם..

^^^^והוספה>>>>די"מ

גם החסידים התרחקו מהחסידות והליטאים התקרבו ואין באמת התנגדות.

הסבר----די"מ

אין הבדל מהותי בהשקפה בין בחור ישיבה "ליטאי" לבין חסיד גור/קרלין/בעלז וכ"ו.

חב"ד וברסלב זה השפקה שונה על החיים ועל עבודת ה' זה דרך מסוימת איך לעבוד את ה' זה לא סתם חצר(ולכן בשתי החסידויות האלה אין ממש חצר,בברסלב וודאי וגם בחב"ד לא כמו בחסידויות אחרות).

זה ששתי החסידויות האלה עניינם להפוך את העולם זה בדיוק מה שהופך אותם לחסידים בשונה מגור/בעלז/קרלין וכ"ו.

די"מ---ננח=)

מזה קשור ה'אני לא חבדניק' לללכת להתוועדות הזאת של חב"ד בבנייני האומה??? ובמיוחד כשאמרת שזה אחת הסיבות העיקריות שלך...

אתה באמת חושב שרק חבדניקים באו לשם?? אז אני אומרת לך שלא. אולי עשירית מהאנשים שם היו באמת חבדניקים...

[זה לא קשור כ"כ לנושא של השרשור אבל סתם לא הבנתי ת'ראש שלך.]

אני אסביר לך את שיטתו לפי הבנתישפת הנחל

הוא מאד היה רוצה ללכת אבל בגלל שהיה לו עירבובים האם הוא ברסבלר או חבדניק, הוא פחד ללכת כדי שלא יחזרו לו הבלבולים האלה.

מי שסגור על עצמו שהוא חבדניק, בוודאי שייך שילך לשם

מי שסגור על עצמו שהוא ברסלבר, ויודע שהוא יוכל ליהנות שם והשיטה של חבד לא תזיק לו לנפש, גם אין בעיה שילך לשם

מי שלא סגור על עצמו ולא משנה לו האם הוא נוטה לברסלב או לחב"ד, גם יכול ללכת לשם

אבל מישהו שהגדיר את עצמו עד עכשיו כמתנדנד בין השיטות ונטה להכריע לצד ברסלב, הגיוני שיחשוש ללכת לשם

(וכעין מה שמופיע בספר המידות שלימוד אצל 2 רבנים בשיטות שונות יכול לפגום באמונת הייחוד)

הסברת יפהדי"מ

אני רואה אנשים פה מנתחים אותי יפה,לא ידעתי שזה חדר ניתוח פה,

ועוד בהרדמה......

לכל המגיבים... חיחי...

וואיייי!! רק קציתי לומר שיש לכם ידע ממש נרחב!!!

מאיפה?????? הלוואי עליי!!!!!

לומדים...שפת הנחל
מאיפה? ספרים?חיחי...
ספרים, שיעורים, שיחות חברים...שפת הנחל
האאא.... אז יום יבוא.... בעז"ה...חיחי...

בשביל זה יש בעל...בת 30

ולגבי ה"חי"- מכיון שבעלי ספרדי, הוא המקור שלי לענין. אני יודעת שהוא אמר ואומר חי בפתח. לא יודעת מה שאר הספרדים.

חח.... תודה! ומה עם תימנים?חיחי...
קודם אמרת שאתם אומרים בצירה, ועכשיו בפתחשפת הנחל
צודק. עכשיו הסתכלתי וראיתיבת 30

שהתבלבלתי. הייתי עייפה אתמול...

ספרדים אומרים בפתח. כך בסידור של הרב אליהו וגם בעוד סידורים.

בברסלב- ר' נחמן אמר לומר בצירה.ובאופן כללי- בסידורים אשכנזיים כתוב בצירה.

סליחה על הבלבול.

אנחנו עוד מחפשים את המקור בבן איש חי...זוכרת שקראנו את זה לפני כמה זמן.

רבי נחמן לא אמר להגיד בצירה!!!!שפת הנחל

הדבר היחיד שרבנו הקפיד עליו בנוסח התפילה היה בסוף ברכת ישתבח, לומר "מלך יחיד חי העולמים" ולא לומר "מלך יחיד אל חי העולמים"

ההדגשה של רבנו היא לא לומר אל, כדי שהחתימה (ישתבח) תהיה כעין הפתיחה (ברוך שאמר)

לגבי ניקוד המילה חי אין מסורת ברורה בברסלב.

יש שאומרים בצירי ויש בפתח. המוהרא"ש אומר בפתח.

אתה בטוח?בת 30

לי זכור משהו אחר.

אבדוק.

בשיח שרפי קודש רשום כך:שפת הנחל

אָמַר: "אֵינִי מִתְעָרֵב בְּעִנְיַן נוּסְחָאוֹת הַתְּפִלָּה" "אִיךְ מִישׁ זַאךְ נִישְׁט אִין נוּסְחָאוֹת", רַק זֹאת שֶׁבְּסִיּוּם בִּרְכַּת יִשְׁתַּבַּח צָרִיךְ לוֹמַר רַק "הַבּוֹחֵר בְּשִׁירֵי זִמְרָה מֶלֶךְ יָחִיד - חֵי הָעוֹלָמִים" לְלֹא תֵּיבַת "אֵ-ל", כְּמוֹ שֶׁבְּבִרְכַּת "בָּרוּךְ שֶׁאָמַר" שֶׁבְּהַתְחָלַת פְּסוּקֵי דְּזִמְרָה אוֹמְרִים "יָחִיד חֵי הָעוֹלָמִים" לְלֹא תֵּיבַת אֵ-ל

אמנם מנוקד שם חי בצירי, אך אין מכך שום ראייה, כי מי שניקד/ה את הספר לא בהכרח חסיד ברסלב, ובכלל יש שם עשרות או מאות טעויות ניקוד. ואם מחבר הספר (הרב וייצהנלדר) או בעל השמועה (רלוי"צ בנדר) היו רוצים להדגיש את ניקוד המילה, הם היו אומרים זאת במפורש חי בצירי.

לפני כמה שנים חסיד ברסלבר 3 דורות אמר לינתל'ה

שצריך לומר בצירי כמו בברכת ברוך שאמר.

לכן גם רבינו אמר לא להגיד תיבת "אל", מפני שברכת ישתבח היא הסיום של ברכת ברוך שאמר,

וצריך שיהיו דומים בנוסח ללא שינוי.

מכל שרשורי השכלתיבת 30
חחח... חיחי...

מה שאמר רבנו זה שצריך להגיד כמו בברוך שאמר, ללאשפת הנחל

תיבת אל

ייתכן לומר (לא בהכרח) שכוונת רבנו גם לגבי הניקוד, ולכן: מי שבברוך שאמר אומר בצירי, לפי רבנו כנראה צריך גם לומר בצירי, ומי שבברוך שאמר אומר בפתח, צריך גם לומר בפתח בישתבח.

בכל אופן רבנו כלל לא התייחס לניקוד אלא למילה אל, כפי שציטטתי משיח שרפי קודש, וכן מופיע בסידור מקור חכמה.

המוהרא"ש כותב לומר בפתח. אם רבנו היה רואה הכרח לומר בצירי המוהרא"ש לא היה אומר אחרת.

מוהרא"ש עונה אם יש חילוק בין חב"ד לברסלב:נתל'ה
מדוע נוהגים חסידי חב"ד להציב בכל עיר חנוכייה ענקית ולהדליק אותה ברוב עם?

שאלה:

מאת ניסים:
שלום לכבוד הגאון הצדיק שליט"א.
אני חסיד ברסלב מזה שבע שנים, ולפני שהתקרבתי לרבינו והתחלתי ללמוד בספריו הייתי מקורב לחסידות חב"ד. ידוע המנהג של חסידי חב"ד להציב חנוכייה ענקית בכל עיר ולהדליק אותה ברוב עם. מה המקור למנהג הזה? ומה דעתכם בעניין?

השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.

תשובה:

בעזה"י יום ד' לסדר מקץ כ"ד כסליו ה'תשע"ד

שלום וברכה אל ניסים נ"י

לנכון קבלתי את מכתבך.

דבר ראשון אני רוצה לשאול אותך אם אתה יכול להסביר לי מה זה חסיד ברסלב? הרי אתה כותב שאתה כבר שבע שנים חסיד ברסלב.

רביז"ל אמר (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן רפ"ב) שצריך לדון את כל אחד ואחד לכף זכות, אפילו רשע גמור, כי איך שהוא, בוודאי עשה טוב בחיים, כי בפירוש גילו לנו חכמינו הקדושים (ברכות נ"ז.) על הפסוק (שיר השירים ד') "כפלח הרמון רקתך" - מאי רקתך? אפילו ריקנין שבך מלאים מצות כרמון, ויש בכל יהודי ניצוץ אלוקי שזו הנשמה שלו, אך לצערינו הרב בגלות הארוכה והמרה שאנחנו עברנו, נעלם הניצוץ האלוקי הזה ממליוני יהודים, עד שיש ששכחו לגמרי שהם יהודים. ותהלה לאל הרבי מחב"ד זי"ע לקח על עצמו משימה קדושה שקיבל מחמיו הקדוש הריי"צ זי"ע שהוא קיבל מאביו הרש"ב זי"ע להקים תלמידים שיהיו "נרות להאיר", היינו להדליק את הניצוץ האלוקי שיש בכל בר ישראל בכל העולם כולו, ובחסדי השם יתברך הוא הצליח בגדול שאין פינה בעולם שחסידי חב"ד לא מזכירים ליהודי המקום מה זה יהדות וכו', ולפני כל חג וחג הם הולכים לפרסם את החג, והעולה על הכל בימי חנוכה הקדושים, שהם זמני חינוך לחנך את נשמות ישראל לאמונה פשוטה בו יתברך, ולזכור איך קומץ קטן של יהודים ניצחו את היוונים שהיו אימפריה שלימה שרצו להשכיח את שמו יתברך מהעולם, וגזרו גזירות רעות על עם ישראל, וחשבו שהנה כבר בא הסוף וכו', חס ושלום, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (ראש השנה י"ח: ) שגזרה מלכות יון גזירה שלא להזכיר שם שמים על פיהם, וכשגברה מלכות חשמונאי ונצחום, התקינו שיהו מזכירין שם שמים אפילו בשטרות.

וכן אמרו (בראשית רבה פרשה ב' סימן ד') "וחושך" - זה גלות יון שהחשיכה עיניהם של ישראל בגזירותיהן, שהיתה אומרת להם כתבו על קרן השור שאין לכם חלק באלקי ישראל; ואף על פי כן קומץ קטן של יהודים ניצחה אותם, כי עם מסירות נפש אמיתית יכולים לנצח את החושך, ולהאיר את אורו יתברך בעולם, ותהלה לאל הם עושים את זה במסירות נפש הכי גדולה ומצליחים, וזה דבר גדול מאד מאד, כי יש כל כך הרבה יהודים מתבוללים לצערינו הרב ששכחו את יהדותם, וכשרואים את החנוכיה וכו', ומתחילים לשאול מה זה ועל מה זה וכו', ובין כך מספרים להם איך שהיוונים רצו להשכיח מעם ישראל את מוצאם וכו', ולהשכיח כביכול את שמו יתברך מהעולם, והנה עם ישראל חי וקיים, ולכן זה דבר פלא גדול מאוד ופירסומי ניסא מה שהם עושים עם החנוכיות בכל עיר ועיר וכו', אשריהם ואשרי חלקם.

דבר השני, אני רוצה לשאול אותך מאיפה אתה לוקח שיש חילוקי דעות בין חסידי ברסלב לחסידי חב"ד? הרי רביז"ל, כשהיה בארץ ישראל, הבטיח לתלמידי המגיד הרב הקדוש רבי אברהם מקאליסק זי"ע, הרב הקדוש רבי יעקב שמשון משפיטובקא זי"ע, והרב הקדוש רבי זאב מטשערני אוסטרא זי"ע ועוד, שכשיחזור מארץ ישראל יסע ישר אל הרב הקדוש הבעל התניא זי"ע ויראה לסדר את החילוקי דברים שהיו אז בעניני צדקת ארץ ישראל, וכן קיים רביז"ל, שנסע במסירות נפש אל הרב הקדוש הבעל התניא זי"ע, ולא נסע לביתו, וסידר את הכל על הצד הכי טוב. וכן להיפך ידוע לנו שהרב הקדוש הבעל התניא זי"ע שבת אצל רביז"ל בעיר ברסלב בשבת פרשת יתרו שנת תק"ע, ואמר אז רביז"ל את המאמר בלקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן ע"ב, ורביז"ל הפליג מאד מאד במעלת הרב הקדוש הבעל התניא זי"ע וקראו 'שר האלף', ועוד אמר עליו שבחים רבים בהפלגה יתירה מאוד.

וכן מובא בספר "בית רבי" שבשעה שהיתה המחלוקת על רביז"ל הזהיר הרב הקדוש הבעל התניא זי"ע שאף אחד לא יהין לדבר על רביז"ל, כי מי שמדבר עליו הוא כמו מי שמדבר עליי, ולכן אני לא יודע בכלל מה אתה שואל, ומה אתה עושה הפרש בין אחד לשני?

ידוע שעם ישראל הם קומה שלימה, וכמו שבגוף גשמי צריכים רגליים וצריכים גוף וצריכים ידיים וצריכים ראש וצריכים מח וכו', כך הוא אצל כלל נשמות ישראל, יש נשמות ששייכות אל נהי"ם ויש נשמות שייכות אל חג"ת, ויש נשמות שייכות אל חב"ד, ויש נשמות שייכות אל הכתר וכו' וכו', וממילא מה שייך להפריד בין נשמות ישראל? כל עם ישראל הם עם אחד, קומה שלימה, וצריכים לעזור אחד לשני, ובזה תלויה כל הגאולה.

[אגב, הייתי מדפיס לפני ארבעים שנה את ספרי רביז"ל אצל שני חסידי חב"ד שעוד היו חסידים של הרבי הריי"צ זי"ע, וכשהדפסתי את הספר "שמירת הזמן" הבטחתי להם שהספר הראשון ילך לרבי מחב"ד זי"ע. ושאלו איך תגיעו אליו? ואמרתי להם גם לי יש אנשים, וגם אנחנו יכולים להפיץ וכו'. ובאמת, כשבאו הספרים מהכריכיה, שלחתי שליח מיוחד עם הספר לרבי מחב"ד זי"ע וחיכה עליו עד שנכנס לתפלת מנחה, וניגש אל הרבי זי"ע ונתן לו את הספר, והוא אמר בזה הלשון "פאר א ספר דארף מען באצלהן" [עבור ספר צריכים לשלם], והשליח אמר: לא, רבי, זה מתנה בשבילכם. והרבי הטריח את עצמו והוציא שטר של עשרים דולר ונתן לו. וכשהרבי הבין שהחסידים רוצים לטרוף את השליח איך הוא ניגש אל הרבי בלי שום רשות וכו', אז הרבי זי"ע הגביה את האצבע ואמר להם בקול גדול "פון זיי דארפט איר זיך לערנען וואס הייסט יפוצו מעיינותך חוצה", מהם אתם צריכים ללמוד מה זה נקרא יפוצו מעיינותיך חוצה. ואת כל זה יש בהקלטה של וידאו].

על כל פנים, איך שהוא, אני לא מבין מה אתה עושה הפרשים בין אחד לשני, אדרבה, ידוע  מה שאמר האדמו"ר ממחנובקה זי"ע שברוסיה תחת שלטון הקומוניסטים ימח שמם רק שתי חסידויות החזיקו מעמד על ידי גודל מסירות נפש שהיתה להם בשביל היהדות, והן חסידות חב"ד וחסידות ברסלב, ולכן אני לא יודע מה אתה עושה הפרש ביניהם.

הקדוש ברוך הוא יעזור שיתגלה לנו האור הגנוז של חנוכה, ונשמע בשורות טובות תמיד.

המאחל לך חנוכה שמח
פעם ראשונה שקראתי הכל, ואפילו נהניתי! אלעד

תודה לך!

אין כמו אחדות בין רבנים ושיטות שונות בכדי להביא שלום לעולם..

אהבתי את החתימה שלך =)אהבת חינם

אני יותר לכיוון ברסלבקוקית רותם333
ומי את? הצטרפת פתאום.בת 30

מוזמנת בשמחה, כמובן.

רק שנבין מה ההקשר של מה שכתבת.

אם כתבת לי,רותם333

אז התכוונתי שבעצם גם רבי נחמן וגם הרב קוק זצ"ל,מתעסקים בפנימיות וגם מסבירים איך אפשר להגיע לעצמיות,איך לממש את עצמך,בקיצור שתיהם מראים לך איך להתקרב אל עצמך ולמצוא ניצוצות,הפנימיות!(בהקשר לה')  ביינתים אני מין שילוב של שניהם..מקווה שהובנתי אי"ה!

הרב קוק ממש לא ברסלב.די"מ

הרצי"ה בציערותו התקרב לברסלב והראי,ה שלח לו מכתב שיתרחק מברסלב בגיל כזה.

אני שמעתי שהרב קוק העיד על עצמו שהוא ברסלברדתי לאומי

אבל אני אסייג ואומר ששמעתי את זה מ ננח ברכב של ננחים

הרב לא התנגד לברסלב ככלל,די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך ד' בטבת תשע"ד 21:47

אבל הוא לא חשב שזו האמת וראה עד כמה זה מושך בגיל צעיר,מצריך לעיין במכתב עצמו אני לא יודע בדיוק איפה זה נמצא.

אבל רבנו היה הרבה יותר גדול מהרב קוק.

א. בוא לא נדון מי היה "גדול יותר"אלעד

שניהם כאחד, וודאי שרבש"ע בעצמו- לא היו רואים דיון כזה בעין יפה

ב. הרב לא רק שלא שלל את הספר ליקוטי מוהר"ן אלא אף שיבח והילל אותו, ורק העיר שהוא מדגיש את תיקון הנפש הפרטי של היהודי ולא מביא לידי ביטוי שלם את תקופת הגאולה הכללית לפתחה אנו נמצאים. וכן שדבריו לעיתים גבוהים ולא פשוטים ומבוארים כספרים אחרים, ולאו כל מוחא סביל דא ודאי לא בכל גיל ושלב בחיים. זה הכל.

ג. אילו היתה לרב קוק זצ"ל התנגדות עקרונית לכתביו או לאישיותו של רבי נחמן זצ"ל- תלמידיו ושומעי לקחו לא היו ממרים את פיו בעניין, ועצם העובדה שבכל ישיבה דת"לית, בין אם היא מכינה, הסדר או גבוהה- לומדים את תורת רבינו, אין לך ראיה גדולה מזו לדבריי.

ולהרחבה:

http://www.shoresh.org.il/spages/articles/article1857.htm

http://www.kipa.co.il/ask/show/156053-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%A7%D7%95%D7%A7-%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%99-%D7%A0%D7%97%D7%9E%D7%9F

לא הייתה לו התנגדות עקרונית.די"מ

אבל כשבנו היה צעיר הוא פחד שיסחף.

אני חושב שהתגובה שלך די שטחיתאלעד

כלפי מה שהרב זצ"ל התכוון.

זה בגדול מה שהוא כותב שם.די"מ
הרב קוק אמר על עצמו שהוא נשמת רבי נחמןשפת הנחל

כך מעיד אחד מתלמידיו, מופיע בספר שבחי הראי"ה כמדומני, או באחד מספריו האחרים של הרב נריה

באופן כללי הרב נריה מאד היה מחובר לברסלב ומצד שני מאוד לרב קוק והוא ניסה להתחבר לרב קוק בדרך שרבי נתן התחבר לרבנו. רואים זאת בספרים שכתב שקרא להם בשמות דומים לספרי ברסלב - ליקוטי הראי"ה, חיי הראי"ה, שבחי הראי"ה, שיחות הראי"ה. בתוך הספרים הוא שילב תפילות רבות מליקוטי תפילות וקטעים מליקוטי מוהר"ן. כמו כן מי שיש בידו גרסאות ישנות של ספרי ברסלב (מלפני כ-50-60 שנה) יוכל בכמה מהם לראות ששמו של הרב נריה מוזכר ברשימת התורמים לספר

ישנם סיפורים רבים על הקשר בין הרב קוק לבין חסידי ברסלב ורבי נחמן. רוב הסיפורים מובאים בספר שני המאורות, ובספר זה ינחמנו. אבל מה שדי"מ כתב לגבי המכתב זה גם נכון.

מצד שני הרב קוק גזר נידוי על חסיד בויאן שדיבר נגד רבי נחמן, והיה מיודד מאד עם ר' אברהם ב"ר נחמן (שאמר עליו שהוא היה גדול אך באהבת ישראל הפריז יתר על המידה). יש מסורת שהרב קוק כתב הסכמה לספר ביאור הליקוטים והיא נמצאת בידי גורמים שונים בעדה החרדית שלא מעוניינים שתתפרסם.

שמעתי את השמועה הזאת אשמח לראות את המקורדי"מ

המקור:שפת הנחל

עדות של ר' יחיאל גרינוולד, מובא בספר ליקוטי הראי"ה ב' עמוד 262

וראה גם חיי הראי"ה עמ' קעא

אשריך\די"מאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך