האם לדעתכם צריך להשקיע בחוגאנונימי (פותח)

לילד, אף שברור לכם שהוא לעולם לא יהיה טוב בתחום, רק בגלל שהוא מאוד רוצה להתנסות בזה?

(כשיש לכם סכום כסף מוגבל מאוד לחוגים .)

אפרט קצת: יש לי ילדה בת 9 שאומרת הרבה פעמים שהיא רוצה ללמוד לנגן על כלי נגינה. אני מבינה שזה ממש נראה לה

משהו מלהיב. ובמיוחד קשה לה שהיא רואה שאחיה לומד לנגן- הוא מאוד מוזיקלי ולומד ממש מהר, היא ממש מקנאה,

כשהוא עושה את זה זה נראה לה קל ונחמד. היא לא מבינה שלה זה יהיה ממש קשה. היא מאוד זייפנית, וחסר לה את הקורדינציה הדרושה לעניין. יכול להיות שאם היא תתאמץ מאוד בסוף היא תצליח ללמוד משהו. אך האם לא חבל?

האם לא יותר טוב לשלוח אותה לחוג במקצוע שהיא טובה בו, כמו שאנחנו עושים? אני ממש בדילמה כי היא מעלה את הנושא

מידי פעם, וקצת קשה להסביר לה את העניין.

פעם אחת ניסיתי להסביר לה בעדינות שלכל אחד יש את הדברים שהוא טוב בהם וכך אנחנו בוחרים את החוג לפי הכישרונות

שיש לנו. אז היא אמרה -איך את יודעת שאני לא טובה בזה אם לא ניסיתי? אמרתי לה שאני יודעת שהיא טובה בדבר זה וזה

לכן היא הולכת לחוג כזה. אבל זה לא סיפק אותה.

מה דעתכם?

אם יש לכם אפשרות,ד.

אז כדאי להתחיל.

אחרת, זה יכול להישאר כאילו "פספוס". מוטב שתתנסה.

תגידו לה בפשטות, את צודקת - באמת אי אפשר לדעת. יכול להיות שזה יהיה לך טוב ותצליחי בזה. בואי ננסה ואם תרגישי עם זה טוב תמשיכי; ואם לא - גם לא נורא, אז נחפש מה שטוב לך.

כך ירדו הדמיונות והקנאה, ומי יודע? ילד יכול הרבה אם הוא רוצה (ולא רק ילד).

ואם היא תהיה מרוצה - אז לא "חבל". הרי המטרה אינה שהיא תהיה גדולת המוזיקאים, אלא שתשמח בכך.

אם היא תרגיש שזה לא בשבילה - ושאתם אינכם משדרים חוסר אמון לה ביחס לאחיה - אז היא תפסיק מעצמה. ואם תמשיך - מה טוב.

מסכים עם כל מילה (נדיר )אלעד

ורק מוסיף הערה קטנה- ניתן לסכם עם המורה לנגינה על סכום נמוך יותר, בבחינת "חודש נסיון"

ולראות אם הילדה בכיוון הנכון או שתתייאש מעצמה.

[לא ידעתי שנדיר... טוב - יש חידושים..]ד.
אני תוהה אם ילדה כזו תתייאש מעצמהיוקטנה

או בגלל ההורים

ילדים בדרך כלל לא יפספסו מסרים בלתי מילוליים של ההורים שלהם. 

כמה עצוב זה לילד שלא מתפעלים ממנו כשהוא עושה דבר טוב

לא...ד.

האמא הרי שאלה,

וכוונתה לטובת ביתה,

אז אם היא תחשוב גם-כן שמה שמוצע פה נכון - 

היא גם תהיה נכונה לשנות גישה,

והילדה תקלוט את זה. הרי אמרנו שהיא תגיד בכנות.

ובאמת קשה לדעת אם זה כי הילדה "רוצה משהו טוב"  -או מקנאת באחיה.

אלא שבאמת זה לא כ"כ משנה. גם קנאת סופרים יכולה לעיתים להרבות חוכמה,

וגם, זה מסוג הדברים שטוב לתת לילד ללמוד מעצמו; ובכל מקרה גם מרוויחים את זה שהוא רואה שיש אמון בכחותיו,

וגם רואה שלא צריך לפחד לנסות דברים שאינם "רעים" בעליל. וגם הולך ועומד על נטיותיו העצמיות.

ולעיתים - גם מתגלים כשרונות "חדשים"...

אני מתקשה לבחור מילים אדיבות בשביל התשובהיוקטנה

בעיני הילדה חיה במציאות ממש עצובה:

מונעים ממנה לממש את שאיפותיה

מעבירים לה מסרים של כישלון (האנשים שהכי אוהבים אותה בעולם!!!)

יש אח שמקבל משהו שהיא רוצה, אבל ממנה מונעים זאת (לא מדובר בממתק או רכוש - מדובר במימוש עצמי!)

למה שהורה ינהג כך כלפי ילד שהוא אוהב? אני מתקשה להבין.

האם הנאה של ילד מתחביב היא "בזבוז" של כסף? לא ממתק! תחביב! אומנות!

האם ילד חייב להצליח, ואם לא, עדיף לו שלא יעשה? האם יש ילדים שעדיף להם שלא ינסו לבטא עעצמם באומנות (ציור, ריקוד, מוסיקה)? האם יש ילד שהוגן למנוע ממנו ביטוי עצמי בדרך של אומנות, ואפילו כל דרך אחרת (ספורט, למשל)?

האם מוסרי לחייב ילד לעסוק בתחום רק מפני שאנחנו מניחים שהוא מוכשר בו (ואפילו בדרך "עדינה", של ברירה יחידה)?

החוג הוא של הילד, ולא שלי. למנוע מילד התנסות (חיובית ולא מסוכנת, חלילה) היא מעילה בתפקידי כהורה.

יוקטנה, מסכימה איתךשוקולית

אני חושבת על האמא ששואלת כאן ומקבלת כזאת תשובה ממך, אני הייתי נעלבת.

אפשר להעביר מסרים בקצת יותר עדינות, ואם את לא מצליחה לברור מילים אדיבות אז אל תגיבי. אנשים אחרים יגיבו במקומך, ומן הסתם חלקם יביעו דעה דומה לשלך באדיבות.

מסכימה עם דן ועם יוקטנה...אור היום

ומוסיפה מניסיוני- אמא שלי סיפרה לי כמה פעמים שכשהייתי בת שלוש, רציתי מאוד ללכת לחוג בלט. אז הם שלחו אותי. לא יצא מזה רווח מעשי. ועם זאת, ההורים שלי היו קשובים אליי ונתנו לי הזדמנות.

בגיל חמש-שש החלטתי שאני רוצה ללמוד כלי נגינה. והוריי שוב הסכימו ושלחו אותי לחוג. באמת המשכתי ללמוד אותו כלי נגינה חמש שנים נוספות אח"כ.

מאוד חשוב לתת לילד את האמון שהוא יכול ומסוגל. לתת לו את המקום ללמוד ולרכוש מיומנות, ולא להניח מראש שאינו יכול.

ומי יודע, אולי בתך תגלה כלי נגינה אחר שהיא יותר טובה בו...

בהצלחה.

גם אני זייפנית ומנגנתשוקולית

כישרון אחר לשיר וכישרון אחד לנגן והם לא תלויים אחד בשני. אפשר לנגן לפי תווים, ולאט לאט מפתחים את החוש ואח"כ אפשר כבר לנגן לפי שמיעה. זה שמיתרי הקול בוגדים בה זה לא פוסל את חוש השמיעה והניגון.

וקורדינציה זה דבר נרכש, להפך, אם חסר לה אז הנגינה יכולה לשפר לה את זה  מאוד מאוד. כדאי להשקיע בזה!! לדעתי.

נכון וגם אפשר להנות ולהפיק תועלת גם אם לא אלופיםיוקטנה
אני הפותחתאנונימי (פותח)

רציתי לחדד את העניין שיש לי אפשרות רק לתת לכל ילד חוג אחד.

הילדה שלי שאני חושבת שהיא מקסימה ואני מאמינה בה, אך נראה לי שכל הורה מכיר את ילדו

פחות או יותר, ולילדה יש הרבה כשרונות אחרים. היא גם בד"כ לא ילדה שנורא מתאמצת להשיג משהו, היא מתלהבת בהתחלה ואם היא רואה שזה קשה היא מרימה ידיים.

אז ככה שיש לי 2 פחדים בעניין,

א- שהיא תנסה ובמקרה שזה יהיה באמת מעבר ליכולותיה היא תתייאש מעצמה. ויהיה לה עוד יותר באסה

איך לאחיה זה כלכך קל והיא לא מצליחה.

ב- שבינתיים היא מפספסת חוג שהיא כן יכולה להצליח בו ולהרגיש טוב עם עצמה ולהתקדם.

חוץ מזה גם אני בתור ילדה נורא רציתי ללמוד לנגן ולהורים שלי לא היה כסף לחוגים בכלל. אבל כשגדלתי וראיתי סביבי

אנשים שלמדו והשקיעו בזה שעות והבנתי שבמילא לא הייתי מצליחה להגיע לשום רמה כזאת כי לא הייתי מסוגלת לשבת להתאמן וגם אין לי את הכשרון לזה, לא הרגשתי פספוס גדול.

אבל, אני לא מנסה למצוא צידוקים, רק רוצה לשמוע מה הורים אחרים עושים/ חושבים.

סתם הערה לגבי מוסיקה מניסיון קרובמינימאוס

- אין שום משמעות לחודש ניסיון 

אבל לא נראה לי נורא אם היא תלך כמה חודשים או אפילו שנה לקורס מוסיקה

ורק שנה אחר כך תחזור למה שהיא טובה בו.

- לגבי זייפנות- דבר ראשון אין קשר בין זייפנות בשירה לבין זייפנוות בנגינה.

וחוץ מזה להפך- לימודי מוסיקה משפרים מאוד את הזייפנים גם בשירה

לא חייבים להיות מוצלחים בשביל להנותיוקטנה

ובשביל לבטא את עצמך. לא חיייבם "להגיע לרמה". מותר גם להנות סתם מנגינה בד' אמותייך.

אם את נורא חוששת ממצב של קנאה, תציעי לה כלים אחרים, אולי...

והייתי עובדת קשה כדי להשתחרר מהרעיונות של כישלון וייאוש לגביה. את עלולה להעביר לה את זה בצורה לא מודעת וכנגד רצונך.

מצטרפתא.........לף

גם זייפנים יכולים ללמוד לנגן,

והזייפנות לפעמים נעלמת... מנסיון..

וגם מי שלא מוכשר מלידה, אך יתמיד להתאמן- יכול להיות נגן מעולה

אם יש לה כ"כ הרבה רצון, למה לא לנסות?

רק צריך לתמוך בדרך- שצריך סבלנות, ומאמץ, וגם היא תצליח,

לכל אחד ה' נותן מתנות אחרות, אך זה לא אומר שהיא לא יכולה לנגן גם היא,

זה נכס לכל החייםחיוך

מסכימה עם יוקטנה, אבל...ע.מ
עבר עריכה על ידי ע.מ בתאריך כ"ב בכסלו תשע"ד 10:34

גם אני הייתי בוחרת במילים עדינות יותר.

לדעתי צריך לתת לילדה לבחור חוג בתחום שבו היא מתעניינת, ולא משנה מה הוא (כמובן אם הוא חינוכי).

כמו שאמרו כאן לפני, ואני מוסיפה כך גם מניסיוני האישי במוזיקה, אין קשר בין נגינה לשירה, ויש המון נגנים מוכשרים שהם זמרים נוראיים. מה שכן - הנגינה מפתחת את השמיעה ומגדילה את הסיכוי שהיא תזייף פחות בהמשך.

מוזיקה היא עניין של אימון ואימון ואימון. זה נכון שחודש ניסיון לא יראה לה את הכישרון שהיא מעוניינת לרכוש, אבל היא לפחות תתנסה ואז תחליט אם היא מעוניינת להמשיך. ואם היא תהיה עצובה מהעובדה שהיא לא מצליחה ואחיה כן - צריך יהיה להסביר לה שהכל תלוי באימון ותרגול, ושאם היא רוצה להמשיך היא חייבת להתמיד ולהתאמץ עוד ועוד, ושהנגנים הכי מוכשרים היו מתאמנים שעות רבות בכל יום (לדוג' - צ'ארלי פרקר (חצוצרן ג'אז מהגדולים בעולם) היה מתאמן 13 שעות בכל יום).

אם ילד מעוניין להתנסות בתחום מסויים, גם אם הוא "לא מוכשר" (מה שאין לך כל אפשרות להחליט לגביו לפני שהיא ניסתה), שווה להשקיע את הכסף בעניין. אולי תסבירו לה שיש לה אפשרות לבחור רק חוג אחד, ושהיא צריכה לחשוב טוב לפני כן אם היא רוצה להשקיע את הבחירה שלה דווקא בחוג הזה. יכול להיות שזה מה שיגרום לה לחשוב שוב ולשנות את דעתה.

בכל מקרה - אי אפשר לדעת באמת מה הכישרון של הילד לפני שהוא מנסה. יכול להיות שהיא תצליח ותתפתח מזה מאוד, ואם תמנעי את זה ממנה באמת לא יהיה לה סיכוי להשתפר.

אם כל הכבוד לאמא.אין כמו אמא

לתת לילדה הרגשה שהיא לא טובה במשהוא?  יש לך פקדון ביד שזה ילד, נכון שגם אני בעצמי עושה הרבה טעויות , אבל לרוב זה ברגע של כעס או חוסר שליטה, אבל לא בצורה מודעת.

נראה לי לקחת ילדה קטנה ולהסביר לה שהיא לא מוכשרת במשהוא? זה אחריות מידי גדולה !

מזכיר לי סיפור....

פעם התנדבתי במושב זקנים, והיתה שם זקנה מבוגרת מאוד..(בטח היום צריכה להיות יותר ממאה) וכל שבוע מחדש היתה בוכה.

היא גדלה בירושלים וכשהיתה בתיכון, היא מאוד רצתה ללמוד במגמת תפירה ולא נתנו לה ההורים ללמוד כי אמרו לה שהיא לא מוכשרת לתחום....וחבל על הכסף.

ותראי כמה זה מציק לה עד היום, זה היה כל שבוע לשמוע ולבכות איתה.

עדיף שתחסכי כסף מקנית בגדים לילדה ! ותתני לה לנסות לבטא את עצמה ורק בשביל הבריאות הנפשית!

מנסיון..באה לעזוראחרונה

כשהייתי קטנה 12, רציתי לנגן בכלי מסויים בקונסרבטיון . למרות שהיה לי כישרון לנגינה מוכח כבר הורי התנגדו ( ובצדק) כי זה היה כרוך בלקנות את הכלי שהיה יקר, ובשיעורי נגינה יקרים.

אני התעקשתי מאוד בסוף הם הסכימו. מה קרה בסוף?

כבר אחרי כמה שיעורים הכניסו אותי לתזמורת של אותה עיר, הופענו בכל מני מקומות עד שזה נמאס לי כעבור כמה חודשים.

אז מה המסקנה? שהם ביזבזו הרבה כסף על אותו כלי נגינה שנשאר יתום?

או על השיעורים שהלכו קפוט למרות שיכולתי להתקדם?

לא נראה לי. המסקנה שלי היא שיש לי זיכרון שההורים שלי האמינו ברצון שלי למרות שהם לא הסכימו איתו, והלכו איתי והסכימו לבזבז כסף וזמן על כך. 

והיום אני יודעת שזה חשוב לי כאמא לתת את הביטחון והאהבה זו לילד למרות שאנחנו כהורים רואים את הנולד ויודעים שאין לה כישרון. אבל אנחנו לא יודעים מה זה עושה בסוף לנפש של הילדה.

אני מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי...

ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.

בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.

יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.

כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.

אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.

לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.

אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך