שיחות מוהרא"ש • ימי הלל והודאה |
||
|
||
מוהרא"ש נ"י אמר, אשר רביז"ל גילה לנו שימי חנוכה הם ימים מיוחדים ומסוגלים ביותר ל"הלל והודאה", וכמו שרביז"ל מתחיל התורה של "ימי חנוכה" (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סי' ב') עם המילים: "ימי חנוכה הם ימי הודאה", וכמו שאומרים בנוסח "על הנסים", "וקבעו שמונת ימי חנוכה להודות ולהלל לשמו הגדול", ואף על פי שיש ענין להודות ולהלל להשם יתברך כל השנה כולה, ותמיד יש מצוה לתת שבח והודיה להשם יתברך על כל החסדים והרחמים שעושה עמנו בכל עת, אף על פי כן, בימי חנוכה, הזמן מסוגל ביותר ליתן שבח והודאה להשם יתברך בפה מלא, על כל הנסים ונפלאות שעושה עמנו תמיד, ולפרש כל שיחתו לפני השם יתברך בתמימות ופשיטות גמורה, ולומר לפניו יתברך, שמכיר לו טובה על כל פרט ופרט של החיים, ועל ידי שמתחילה עבודה זו בימי חנוכה, על ידי זה מקבל כח לעסוק בה כל השנה כולה, כי ימי חנוכה הם ימים של חינוך והתחלה, ועל ידי שמתחילים בחנוכה להודות ולהלל לה' על כל פרט ופרט של החיים, על ידי זה נקבעת עבודה זאת בלבו על כל השנה כולה.
ואמר מוהרא"ש נ"י, שעיקר המניעה לדבר זה הוא מצד היצר הרע, המעוור עיני אדם מלהסתכל על החסדים והטובות שעושה עמו השם יתברך, ומסית אותו להסתכל על מה שחסר לו, ולכן קשה לו מאד להודות ולהלל לה', ולהשתעשע בשעשוע עולם הבא, אבל כשיש לו קצת יישוב הדעת, ומתבונן על החסדים וטובות שיש לו, הן בגשמיות והן ברוחניות, שתהלה לאל הוא בריא, ואשתו וילדיו הם בריאים, ויש לו עינים לראות, ושינים לאכול, וידים למשמש, ורגלים ללכת, ויש לו לחם לאכול ובגד ללבוש, וגם זכה להתקרב לצדיקים אמיתיים המלמדים אותו דרכי ה', וזכה ללמוד חומש ורש"י ומשניות וגמרא ומדרשים, ולהתפלל אל ה' יתברך, ולהתבודד עמו יתברך, כשאדם עושה חשבון זה, אזי תמיד יהלל ויברך לשמו יתברך בפה מלא, ויריגיש תענוגי גן עדן בזה העולם ממש. ואמר מוהרא"ש נ"י, שאפילו בין הצדיקים יש כמה מדריגות בענין זה, כי יש צדיק שתמיד מלא שבח והודאה אל השם יתברך על כל מה שיש לו, ואפילו כשחסר לו הרבה, תמיד שומעים מפיו רק דברי הלל והודאה להשם יתברך, שיש לו הכל, ולא חסר לו כלום, ואצל צדיק כזה מרגישים שהוא חי כמו בעולם הבא ממש, אבל יש צדיק אחר, שאף על פי שהוא צדיק, תמיד שומעים ממנו שחסר לו כך וכך, ואם היו עוזרים לו ועושים לו מגבית ומביאים לו תרומות וכו', היו עושים לו טובה גדולה, ואמר מוהרא"ש נ"י בשם הקדושת לוי זי"ע, שזהו פירוש דברי הגמרא (ברכות ז.), צדיק וטוב לו, צדיק גמור, צדיק ורע לו, צדיק שאינו גמור, צדיק גמור תמיד אומר ש"טוב לו", ואין שומעים שום חסרון מפיו, מה שאין כן צדיק שאינו גמור, שומעים ממנו תמיד ש"רע לו", וחסר לו הרבה, ונקרא צדיק שאינו גמור, כי עדיין לא זכה להגיע אל שעשוע עולם הבא, ולהלל להודות לשמו יתברך תמיד. ואמר מוהרא"ש נ"י, שכל זה שייך אל ימי חנוכה הקדושים דייקא, כי בחנוכה נצחנו את קליפת יון הטמאה, שתלו את הכל בטבע, מקרה ומזל, ומיד כשיש טבע מקרה ומזל, אין שייך ענין של הלל והודאה חס ושלום, כי מה שייך להודות ולהלל אם הכל מתנהג כפי הטבע והמזל, חס ושלום, ואדם מרגיש כאילו נתון בתוך רפש וטיט עבה, ואי אפשר לו לזוז משם, שעל שם זה נקרא "יון", על שם (תהלים ס"ט) טבעתי ב"יון" מצולה, שהוא ענין של רפש וטיט שאי אפשר לצאת משם חס ושלום, אבל בקדושת הצדיקים שגילו ופירסמו השגחת השם יתברך בעולם, והכריזו וצעקו "מי כמוכה באלים ה'", על ידי זה זכינו לנס הגדול של חנוכה, שגיבורים נפלו ביד חלשים, ורבים ביד מעטים, וטמאים ביד טהורים, ורשעים ביד צדיקים, וזדים ביד עוסקי תורתיך, וכולם פתחו את פיהם בהלל והודאה להשם יתברך, ליתן שבח והודיה על כל פרט של החיים, ולכן הימים הקדושים של חנוכה מסוגלים ביותר לעשות התחלה חדשה ב"הלל והודאה" אל השם יתברך, ולהשתעשע בשעשוע עולם הבא, ואז תהיה נקבעת בו עבודה זאת לכל השנה כולה, ויחיה חיי עולם הבא בעולם הזה, אשרי הזוכה לחנוכה כזאת. (שיחות מוהרא"ש, חדש) |
שיחות מוהרא"ש לחנוכה- ימי הלל והודאהנתל'ה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!