בעז"ה.
דניאל לא מזלזל בדעות של אחרים. הוא פשוט יודע שהוא צודק.
"חוץ מזה, אפשר לעשות כמה דברים במקביל.
ולנו נגיד, בתור בנות, אין ממש איך לעזור לכם, נכון?
ואתם יותר מידי זורקים את האחריות.
כמה כבר ההנהלה יכולה לעזור לכם?
למצוא מדריכים- לענ"ד זה התפקיד של הסניף.
מה אתם רוצים שההנהלה תעשה? תדריך במקומכם?
אתם מכירים את האיזור אתם תחפשו מדריכים משם."
(שירה חדשה, ג' כסלו ה'תשס"ט)
אז ככה. ההנא"ר יכולה לעזור בהרבה (והיא מתחילה, ב"ה). הסניף שלנו מורכב מ6 אנשי צוות, והקומונר הוא גם מדריך.
לסניף קשה מאוד לתפקד ככה, למרות שיש ב"ה כסף מהעיריה (ועוד מעט יכנס עוד) - הסניף שלנו עדיין קטן משמעותית מהסניף של הבנות.
למה? זה לא כי בנות משקיעות יותר. לא כספית ולא בזמן. קודם כל כי יש להן יותר אופי כזה (מה לעשות, לא נולדנו ככה), לפחות לא בסניף שלנו (טוב, אולי הן קשקשניות יותר וזה מושך חניכות) - אלא כי בנים פחות באופי, ולומדים יותר שעות. ואת השעות שלא לומדים, אנחנו גם אמורים ללמוד.
אתן הבנות יכולות לעזור, וחלקכן באמת עושות את זה. יש לכן אחים, נכון? בני דודים? יופי. שלחו אותם להדריך!
ולגבי מה שההנא"ר עושה -ידוע לי שגוטסמן מסתובב בין ישיבות לרשום מדריכים ולגייס מדריכים חדשים לסניפים חדשים וישנים (אני מקווה שגם אצלנו בקרוב יכנס אחד).
שירה, אולי תנסי את למצוא מדריך בראשון. בא נאמר, שאני לא גר בראשון, אבל חברים שלי לומדים בראשון ובישיבות בראשון והאזור, ואין. מי שיש - ניסנו כבר. תקלטו שסניפים בעיר שונים מסניפים בישובים, במיוחד באריאל. לא חושב שאת מתמודד עם חניכים שיש להם תשקורת בבית (טלויזיה, ידיעות אחרונות) - או חניכים מתיכון 'דתי'. הכרת האזור לא עוזרת למצוא מדריכים - בוודאי שלא מתאימים.
"זה ממש נושא מעניין למה סניפי הבנות מתפקדים הרבה יותר טוב מסניפי הבנים.
אולי כי בנות יודעות להרים דברים והם משקיעות במה שהן עושות. [ואני לא באה להכליל חס ושלום]
כי להגיד שההנהלה משקיע יותר בסניפי הבנות זה קצת טיפשי להגיד.
ונגיד שזה נכון, וכל מה שאתה אומר זה נכון.
תתפסו אחריות!
בשביל זה א ת ם מדריכים/קומונרים!
אתם מסוגלים לזה!
תרימו את הסניפים שלכם, תרימו את החב"ב שלכם.
תעשו משהו!
אתם יכולים!"
(שירה חדשה, ג' כסלו ה'תשס"ט)
תודה על העידוד. די הסברתי את המצב כמדריך חוץ בראשון לציון (מקווה). אין כזה דבר לגייס מדריכים מהאזור, צאי מהאשליות. נכון שאנחנו צריכים להשקיע יותר - מסכים. אבל בכל התנועות, בנים הם פחות מבנות למעט מקרים בודדים. זה עניין של אופי.
ואולי זה גם קשור לכך שבנים מתבגרים מאוחר יותר.
[פשוט ההודעה הזו^ קצת העלתה לי את הפיוזים. היתי חייב]