בני עקיבא.VS.אריאלאיש_בנימין

תמיד רציתי לדעת,בתור פעיל של בני עקיבא ב"ה,מה האידאולוגיה,מטרות,מי הרבנים המנחים (בפועל!) וכו' של אריאל..

קצת כללים כי אני יודע שזה נושא שב"ה בוער להרבה פה.

א.תרבות דיון(בלי השמצות אישיות ניצלו"שים וכו')

ב.מי שבאמת יודע שיגיב.

בגלל שזמני קצר כאן,*חזרזיר*

אני לא ארחיב על האדיאולוגיה.
לגבי הרבנים שמובילים את התנועה.
הרב דב ליאור הרב של התנועה, הרב בצלאל (בי"ס נעם) מוביל חינוכי את התנועה

לגבי הכותרת - צרמה לי.
אין כאן מישהו נגד מישהו!
שתי התנועות מדהימות, שתי התנועות חשובות, שתי התנועות טובות!
כל אחד נמצא ומוביל את התנועה שטוב לו בה והוא מאמין בה!
למה צריך להשוות כל הזמן? כל אחד טוב בפני עצמו!
כל אחד מוסיף טוב בעם ישראל!

ושכוייח על הדיון!

למה אחד נגד השני???חולמת...

יש לי הרבה מה לענות אבל עכשיו יש קצת עומס...
בהזדמנות אני ירחיב לבנ תיים אולי זה יוסיף לך..מוציא לשון

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t591955#6629126

לא הוסיף לי כלום...איש_בנימין
אשמח לשמוע מה המטרה והדרך של אריאל ולמה לא מסכימים עם הדרך של בנ'ע

בב'ח לתו'ע
דנו על זה לא מזמן..הודיה3

אולי פשוט כדאי לנעוץ אחד כזה וזהו

אין לי כוח לכתוב מחדש אז פשוט מעתיקה משם את העיקר:

במה? בנ"ע תנועה של עם. יש אצלם חינוך לתורה, 

אבל ברגע שהם מגדירים את עצמם תנועה של עם, בניסיון להביא את התורה לעם ה'פחות קרוב לקב"ה',
הם לפעמים מורידים מהשמירה על התורה בכל הדברים. כאילו כדי 'להנגיש את התורה לרחוקים שקשה להם'..

(וזה לא בא לומר שבנ"ע רק הורסת. בנ"ע החזירה בתשובה הרבה אנשים! אבל בדרך...גם עשתה הפוך....

ותנועת אריאל 'שומרת' שלא יהיו מצבים כאלו! למי שלא מוכן לוותר על שום חלק בתורה!
וצריך את שניהם כמו שיש צורך גם באולפנות/ישיבות של 'דוסים' וגם של פחות..)

(ולכן זה לא צריך להיות מוצג כתנועה מול תנועה, אלא כשתי תנועות שנצרכות בעם!)

לא יודעת איך להגדיר את תנועת אריאל, אבל בסגנון כמו ההגדרה שלהם, אז אריאל דוגלים ב"חינוך לחיי תורה!"

לא רק ל'דבר' את התורה.. אלא לחיות אותה בכל דבר בחיים ולא משנה מה, לא מתפשרים עליה!

לא מספיק ללמוד את התורה, צריך גם ליישם אותה! ולדעת לא לוותר על חלק ממנה לטובת דברים אחרים!

(וזה מתבטא בעיקר בנפרד, אבל לא רק. בעיניין ההפרדה רואים את זה הכי הרבה,

ומעורב זה פתח להתפשרות בדברים אחרים)

וה'חינוך לעשייה', אין בו קשר לתנועת בנ"ע דווקא. זה המטרה הכללית של תנועת נוער. לחנך נוער לפעול ולהשפיע.

ולא משנה אם היא דתית או לא.. ככה שזה בכלל לא העיניין פה בהבדלים.

המסקנות שלי מהתגובה שהבאת..איש_בנימין
א.אריאל זה כמו בנ'ע רק מתנשאים
ב.שאת כנראה ולצערי או לא מכירה את בנ'ע והכוחות הפועלים בה או פשוט מונעת מסטריאוטיפים

ממש הוצאת את בנע כופרים וחפיפניקים כולנו לוקחים את התורה במלואה בלי פשרות ( לפחות באידיאולגיה,לצערי הרב) חזרה בשאלה שרמזת עליה לא פוסחת גם על ה'דוסים' מאריאל לצערנו...
א.חתימה יפה! גאהלהיותיהודיה

בס"ד

ב.זו,מן הסתם,לא הייתה כוונתה,

בנ"ע הם לא כופרים,לא חפיפניקים ולא כלום.

ברור שבתוך התנועה יש גם, אבל זה טיפה לחייב"ס לחשוב שבאריאל אין חפיפניקים..

בגדול ההבדל הוא אידיאולוגי והשימת דגש במקומות שונים.

אחד מההבדלים הבולטים ביותר זה הענין של ההפרדה, וזה בהחלט הבדל מהותי.

התנועה הוקמה במטרה לתת מענה למה שבנ"ע כתנועה לא נתנה מענה עליהם, ולאו דווקא כדי לשלול את בנ"ע.

[ומי שמנסה לשלול את בנ"ע כנראה לא מכיר מספיק במה שהתנועה עשתה בשביל עמ"י וכדאי שיכיר.]

ביקשת שיענה רק מי ש'באמת יודע', עניתי את מה שאני חושבת,

אם תרצה שאפרט עוד אשמח.

אשריך על הפעילות למען עמ"י!חיוך

חנוכה שמייייח!!חיוך גדול

א. תודה רבה!איש_בנימין
ב. ההנחת יסוד הייתה שזה לא מה שהיא התכוונה,ח'ו שנקטרג על עמ'י...

אמרת שההבדל הוא אידיאולוגי ולא ציינת מהי האידיאולוגיה אז אם אפשר לפרט אשמח...
כיום בנ'ע מפעילה סניפים נפרדים לא רבים אבל יש למרות שבוועידה ארצית האחרונה שאלו את הרב דרוקמן שליט'א על זה והוא אמר שזה לא האידיאל התנועתי...כך שהפרדה זו דרך בכל מקרה ולא מטרה
המטרה היא אותה מטרה.. לחיות חיי תורה.הודיה3

ובכללי של תנועות הנוער-לפעול ולהוסיף טוב וקדושה בעם.

בכלל כל החלוקה בין התנועות היא הדרך. ואין בזה בעיה.

גם החלוקה בין דתיים וחרדים היא על הדרך ולא על המטרה, הרי כולנו רוצים לקיים את התורה,

אבל השאלה היא איך ועל מה לשים את הדגש, מהו העיקר.

פה נכנס ההבדל בין התנועות.

וכמו שהרב דרוקמן אמר- בבנ"ע הדרך היא המעורב, ובאריאל היא הנפרד. משם זה מתפצל בעוד דברים.

איך הבנת שאריאל מתנשאת על בנ"ע?הודיה3

לא באתי להציג את בנ"ע ככופרים ח"ו.

וחפיפניקים אפשר למצוא באריאל כמו בכל מקום. העיניין הוא שאין מה לעשות, וצר לי אולי לאכזב,
אבל בבנ"ע לפעמים החפיניקיות הזו היא חלק מהאידיאולוגיה! שבה אפשר להתפשר בדבר אחד כדי להשיג משהו אחר.
וזה בצורה הפוכה לאידיאולוגיה של אריאל.

דוגמא למה אני מתכוונת ב"חפיניקיות" הזו? אצל בנ"ע בצורה אידיאולוגית!! רוצים את המעורב. בחלק גדול של הסניפים לפחות. אם תהיה פעילות של כלל הנוער, גם הלא דתי, לבנ"ע לא תמיד תהיה בעיה להצטרף, כי בשבילם זו הדרך לקרב את התורה לעם.  להתפשר קצת על דבר אחד, כדי להשיג דבר אחר.

אבל באריאל, לא יתפשרו על ההפרדה גם במטרה לקרב אחרים, כי אנחנו מאמינים שלא זו הדרך.

אני לא מזלזלת באידיאל הגדול של בנ"ע, כמו שכתבתי שם. מאמינה שיש בו צורך.
אבל בחלק מהמקומות יש צורך ליותר ממנו.. לכן באה תנועת אריאל.

אם כבר... אולי תסביר לי אתה:

למרות שממכבדת מאוד את האידיאל הגדול שלכם, .לא מצליחה להבין את ההסחפות לאידיאל של החוסר בהפרדה-

למה אצלי בשכונה כשמארגנים דברים משותפים לבנ"ע ואריאל באים חלק מבנ"ע ואומרים שהם לא מוכנים לבוא לשיחה לדוג' אם היא נפרדת. רוצים רק ישיבה מעורבת. מה הרעיון בזה? איפה רואים פה את השמירה על מצוות התורה?

זה שאת רואה את העירוב כחפיפניקיות זו דעתך..איש_בנימין
אמרת שבנ'ע לוקחת את כולם ואריאל היא של הדוסים הנאורים והמתבדלים...זו התנשאות לדעתי... זה שחלק מהאנשים בשכונה שלך(שאין לי מושג מה גילם וכו') חושבים כך זה לא אומר שזו דעת התנועה
אולי כאן המחלוקת שלנו?יורבית

אם מעורב זו בעיה או לא

אם זאת השאלה שלך- זה כבר דיון אחר.

ובכל זאת מגיבה לדבריך-

היא לא אמרה ש"אריאל היא של הדוסים הנאורים והמתבדלים". אריאל מקבלת לשורותיה את כל מי שירצה- אין סינון חניכים בפתח הסניף. היא פשוט נותנת מענה לאוכלוסיה מסוימת שדורשת- קצת יותר..

(ושוב, לגבי ה'קצת יותר' הזה כנראה דעותינו חלוקות..)

מעבר להבדלי האידיאולוגיה, יש בעיה נוספת שציינת בעצמך- הפער הגדול שקיים במקומות מסוימים בין דעת התנועה לבין מה שקורה בפועל. זה מה שמביא רבים לתנועת אריאל, ששמה דגש חזק מאוד על ההובלה של הנוער ולא הנחתת דברים מלמעלה (וחבר'ה, אל תקפצו עליי ) זה באמת דבר שחשוב לתנועה עם כל המורכבות שבו.

מסכימה!הודיה3

זו דעתי שעירוב זה חפיפניקיות?? אם עירוב זה לא ממש לרוח ההלכה בחלק מהדברים, אז זו דעת ההלכה לקרוא לזה

חפיפניקיות, לא דעתי האישית..

האידיאל הוא חברה מעורבת קדושה ועניינית..איש_בנימין
ואת זה הוכחתי כבר במקום אחר...גם בנ'ע לא דוגלת בהנחתת משימות..לפני חצי שנה הייתי כציר בוועידה ארצית של בנ'ע ושם קבענו הרבה החלטות כלל תנועתיות וחוץ מזה שמה לעשות כשהתנועה גדולה אין זמן לשאול כל אחד ודבר אחרון סדר הגודל וההצלחה של התנועה תעיד מה יותר הגיוני ומסודר...מבחינת אידיאולוגיה אנשי אריאל לא מאמינים בחיי תורה ועבודה? אלא בחיי אברכות?
אז אנחנו באמת במחלוקת.יורבית

וכאמור זה נושא אחר לגמרי, מוזמן לפתוח שרשור נפרד / לקרוא את מאות השרשורים נכתבו כבר על זה..

לא טענתי שבנ"ע דוגלת בהנחתת משימות. בבנ"ע יש 'מליאה', שהיא קובעת הדרך ומגדירת האידיאל. זה לא דבר שלילי, ויכול להיות שזה נובע מהגודל של התנועה- אבל בסופו של דבר באריאל יש לנוער יותר השפעה על הרוח, בהובלת מהלכים, ולא רק בפעילות בשטח.

לגבי סדר הגודל וההצלחה- בוא נתעלם רגע מהעובדה שבנ"ע נוסדה 50 שנה לפני אריאל- מהיכן שהגודל מעיד? להיפך, דרישת האמת היא דבר לא קל, ולכן ברור מראש שלא כולם ייסחפו אחריה. יש כאן מהלך של עומק ולא של כמות. בע"ה המהלך הזה גם יתרחב ויתפשט- אבל לא בזה מתמקדים.

מבחינת אידיאולוגיה - אנשי אריאל מאמינים בתורת חיים בעז. חיים מלאים, שנובעים מתוך תורה. זו בדיוק הנקודה- שהמשמעות של "תורה" היא לא רק לימוד, אלא דרך חיים שלמה.

..איש_בנימין
לגבי האידיאל,בעז'ה מחר אעלה לפה הוכחןת שכתבתי בדיון אחר... ולגבי התורת חײַם בעוז גם בנ'ע מאמינים שהנקודת יציאה היא תורה אבל וזה אבל חשוב גדולה תורה שמביאה לידי מעשה! גם עובדים וגם לומדים כשהתורה היא משמעותית.
לא מסכימים עם בנ"ע בעיקר כי זה מעורב.איש מאויש*

החלק הפחות עיקרי הוא המבט על הציונות והתורה (איך שהם מחוברים).

אם ככה אז למה לא עזרא??איש_בנימין
חס וחלילה לא מזלזול (לגבי עזרא)סגולה להצלחה!!

כל אחד עובד את ה' בצורה הנכונה לו ביותר...
עזרא באמת דאגו להפרדה בין הקבוצות של הבנים לבנות וכל הכבוד כל זה!
אבל.. הרי ידוע שהגיל בו מתחילים לחשוב זה על זו הוא מכיתה ט' בערך.. ובדיוק בגיל הקריטי הזה דווקא הצוות מעורב (לגבי חג"ס אני לא סגורה.) ו..לא חבל? הרי אפשר ליפול בכ'כ הרבה גדרים הלכתיים (מספיק שבישב"צ אחד מתחרפנים מעט יותר ו..הי! בעיית צניעות) אז זה לא שתנועת אריאל בוחרת לברוח מהידיעה שצריך קשר כי הרי "איך נכיר ככה כשנצטרך להתחתן??" (סורי, זה הדעה הרווחת! מת) אלא שהיא יודעת שנכון יותר יהיה להימנע מאפשרות להיכשל בזה, וכן, אנחנו נדע איך להתנהג בדייטים גם בלי לבלות ישב"צים משותפים לפני... לא ככה?

לפי מה שאת אומרת..איש_בנימין
אין הבדל אידאולוגי-רעיוני בין 3 תנועות הנוער אלא העניין של ההפרדה (למרות שעזרא קוראת לעצמה תנועת הנוער החרדי לאומי) הבנתי נכון?
אין לי מושגאיש מאויש*

אני בקושי יודע משהו על התנועה הזו. חוץ מזה, שאלת על בנ"ע ואריאל, זה לא תחקיר.

אני, חניך לשעבר ומדריך באריאלLightStar
עבר עריכה על ידי Yosef_ בתאריך ח' בטבת תשע"ד 16:01

בס"ד

ואני יכול לומר לך שהמהות מתחילה בעיקר כשמגיעים לגיל צבא\ישיבה.

ולאחר מכן, מה עושים בצבא אם כבר מתחתנים עד אז.

קודם, חוץ מהמעורב - שזה הרבה, ומשפיע המון על דרך המחשבה הכללית - אנחנו פועלים בערך אותו דבר.

ואכן, אריאל זאת תנועה שנועדה להיות הבדלנים והמתנשאים, הסוג ה... יותר דוסי. נגדיר ככה.

יש לי בכיתה מדריכים גם בעזרא, אגב. ואני יכול לומר לך שגם במדריכים, שזה בערך כמו תוצר לפני סופי. יש הבדל.

וזה רק בין המדריכים של אריאל לעזרא. בנ"ע אין אצלנו בכלל. אחת הסיבות היא שאנחנו ישיבה... דוסית במיוחד.

יש כמה מדריכים של בנ"ע. אבל הם של ישובים. אז אני מתייחס אלהם אחרת מאשר מדריכים עירוניסטים שכמונו.

אני גם רואה את ההבדלים, משום שבמקום שאני מדריך. אנחנו היינו עד לא מזמן כל שלושת התנועות באותו מתחם.

אני רואה את החניכים של בנ"ע בחודש ארגון, ואת החניכים שלי בחודש ארגון.

יכול להיות שזה משום שמלכתחילה, המשפחות הדוסיות יותר, שולחות אלינו את הילדים.

סה"כ, לא אמרתי לכם כלום. בשביל להסביר לכם את מה שאני רוצה. צריך לבוא ולראות.

לדעתי ההבדל מהותי הרבה יותר מאשר נפרד או מעורב..חננוש!אחרונה

ההבדל הוא רעיוני,- מה המטרה שלך?לחיות חיים בריאים של תורה בפועל, בלי פשרות ובלי התחכמויות, ובכך ליצור חברה מתוקנת שחיה חיים של תורה,

או לקרב את העם לתורה- מטרה נעלה מאוד, שבשבילה לפעמים צריך להוריד את רמת התורה וההלכה. (תהיו בטוחים שהרב דרוקמן הוא בעד חברה נפרדת- אבל לא בבני עקיבא, כי הוא יודה שאם בני עקיבא היה נפרד, הרבה סניפים לא היו קיימים, והם לא היו מצליחים להגיע להרבה אוכלוסיות בעם שצריכות אותם..)

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך