שאלה קצת שונהרק תודה

נראה לי... או שאולי זו שאלה חרושה?!

אני מנסה:
אני צריכה את עזרתכם בלבנות תפריט דיאטטי, וזו משימה מאתגרת כי יש לה כמה וכמה תנאים...
קודם כל, אני לא מתכוונת לספירת קלוריות או משהו, אלא תפריט בסיסי, מגוון שאין בו הרבה שומנים/פחממות או מה שגורם למשקל לעלות.....
אז ככה, קודם כל זה לא בשבילי, אלא בשביל בעלי היקר. הוא עולה במשקל, ועולה ועולה, וחייב לעצור את זה...
אז הוא מנסה ספורט, כושר.. לא הרבה, אלא כמה שהזמן הפנוי המצומצם שלו מאפשר לו.. נגיד, פעמיים בשבוע..
אז זה עצר לו את העליה במשקל.. אבל לא ממש עוזר לו להוריד את הכרס שצמחה =/
הוא היה בחור ממש רזה, לא יודעת מה קרה שפתאום זה השתנה..
בכל אופן, הוא ממש ממש ממש לא מתלהב לשנות את התפריט שלו... לכן אני אומרת שזה מאתגר..
קודם כל אני אכתוב לכם מה הוא אוכל בגדול כל יום, ואז אני אסביר מה המגבלות..

אז בבוקר - בד"כ קערת דגנים.. או יותר נכון 2-3 קערות דגנים. לא דגנים מי יודע מה בכלל... קורנפלקס, רגיל..
בהמשך היום הוא אוכל גם סנדוויץ', לפעמים זה עם אבוקדו וסלט, לפעמים עם חביתה ומטבוחה/גבינה/סלט, לפעמים ביצה עם משהו, לפעמים גבינה עם ירקות... חומוס עם פסטרמה.. כאלה. זה סנדוויץ' של לחם פרוס..
בהמשך הוא אוכל ארוחת צהריים שזה עוף/שניצל/קציצה וכד', עם פתיתים/פסטה/פירה וכד'..
באזור הערב הוא שוב אוכל דגנים... או סנדוויץ' עם משהו.. או טוסט....

זהו. זה פחות או יותר מה שהוא אוכל כל יום..
אני יודעת שזה לא איזה תפריט דיאטטי..... אבל אני באמת לא יודעת איך בונים כזה תפריט.. אני לא ממש יודעת מה לשים במקום מה, ואיזו כמות עדיף להוסיף מזה ולהוריד מזה וכד'...

לגבי המגבלות:
דבר ראשון: הוא לא מת על סלט.. אם הוא יסכים לקחת איתו סלט זה יהיה הישג, וגם אז זה יהיה משהו כמו 2-3 כפות סלט.. בסיסי של עגבניה+מלפפון+בצל. לכן בד"כ אני שמה לו קצת סלט בתוך הסנדוויץ'..
דבר שני, הוא לא אוהב את הדברים הדיאטטיים האלה כמו פריכית אורז/פתית/וכד'..
שלישי, הוא לא אוהב מעדנים....
רביעי, הוא לא אוהב אוכל בריא....... כלומר, לא קמח מלא, לא דגנים מלאים וכו'.. הוא קורא לזה "קרטונים" ולא מוכן לאכול.......

דבר אחרון - הוא לא מתלהב מהרעיון לעשות דיאטה.. רק ספורט הוא מוכן.. אבל כמו שאמרתי - זה לא עוזר.... אז אני מפצירה בו לנסות לשנות את התפריט, אבל אני צריכה באמת להציג לו אלטרנטיבה לתפריט הנוכחי שלו, שלא יראה לו שהוא הולך להישאר רעב כל היום........ 

יש מצב שתוכלו לעזור לי??!

דיאטנית יכולה לבוא בחשבון?מינימאוס

עקרונית כדאי שדיאטנית מוסמכת תתכנן סדר יום כזה לפי העדפות שלו

אם את צריכה המלצות - תעדכני

 

אז ככה-nonosh01234

הוא עכשיו אוכל את התפריט שכתבת?

או שבתקופת ההשמנה שלו הוא אכל?

כי בגדול מה שכתבת, זה אכן לא תפריט בריא ודיאטטי,

אבל להשמין ממנו ממש-לא כל כך הגיוני(מבחינה קלורית, כן?)

לכן כדאי שבתור התחלה בעלך יתבונן(ואת תעזרי לו)אם חוץ ממה שכתבת הוא לא מנשנש בורקס פה קוראסון שם, כי ככה משמינים..

ו

לפני השינוי תפריט לקבוע שלא אוכלים בעמידה, לועסים היטב, תוך כדי האוכל לא מתעסקים בשום דבר אחר אלא מתרכזים באכילה, ובין ביס לביס מניחים את המזלג והסכין ליד הצלחת, ומרימים אותם אחרי שמסיימים את מה שיש בפה..

 

השינוי מתחיל בקטן!תזכרו.

 

בהצלחה

אוי, הלוואי והוא היה משתף בזה פעולה..רק תודה

קשה לי להאמין שהוא יסכים לכל מני הגבלות של להוריד ולהרים מזלג או ללעוס היטב וכו'... אין לו סבלנות לדברים כאלה.. אבל אני אנסה...

לגבי נשנושים - הוא לא מנשנש... זה הקטע, הוא אוכל רק את מה שאני נותנת לו מהבוקר.. זה מה שיש לו לכל היום, והוא לא קונה כלום מעבר לזה... מה שכן, שכחתי - הוא שותה הרבה שוקו, בבוקר ובערב.. כל פעם איזה שתי כוסות.. מכור
אבל היו תקופות שהוא הוריד את זה לכוס אחת ביום.. זה לא הועיל במשהו.

אני יודעת שזה לא איזה תפריט נורא שמשמינים ממנו!! זה משגע אותי... אבל הוא עולה ועולה!!..

לאור מה שכתבתיהודיה מא"י

דווקא נשמע שבפירוש צריך יעוץ רפואי

 

התפריט שהבאת לא לא תפריט משמין בכלל. למעשה הוא עושה רושם של מאוזן ובריא למדי. אפשר אולי לנסות להוסיף יותר ירקות אבל בגדול זה תפריט טוב

 

ואם הוא משמין למרות התפריט הזה, זה צריך בירור אם אין בעיות רפואיות.

 

כן, שכחתי לכתוב שבארוחת צהרייםרק תודה

כמעט תמיד יש גם ירקות, והרבה..

האמת שהצעתי לו פעם אחת שנלך לרופא.. איכשהו זה ירד מהפרק..
הלוואי שאצליח לשכנע אותו..

אבל לפני זה - יכול להיות שמה שהוא אוכל בשבת עושה את כל העליה במשקל? זה הגיוני?
כי נגיד בשבת הוא אוכל הרבה לחם בארוחות... וגם כל מיני קינוחים מאוד לא דיאטטיים שאני מכינה... ואם אנחנו אצל ההורים אז בכלל יש גם שוקולדים ושטויות.. ואז הוא כן מנשנש!!!

אולי זאת הבעיה??? (אבל הוא באמת עולה.. הוא עלה ב-4 שנים, משהו כמו 15 ק"ג)

אם הבעיה היא באמת בגלל שבת...רק תודה

אז זה הכי גרוע...
כי יהיה לי הכי קשה לשכנע אותו לוותר על הדברים השווים האלה..

מת

מנסה להציע לגבי שבת -אילה שלוחה

בס"ד

 

נסי את לחפש מראש מתכונים קצת פחות משמינים

(אולי את יכולה לכתוב כאן איזה קינוחים הוא אוהב ותוכלי "לשפץ" אותם קצת או להחליף במשהו יותר בריא..)

 

אולי הוא יכול להחליט שהוא אוכל רק משהו אחד "שווה" כל שבת, ובכמות הגיונית (למשל רק את הקינוח של שבת בבוקר\ רק 2 קוביות שוקולד וכו'). ובדבר הזה מותר להתפרע

ובשאר הארוחות לוותר על הקינוח בכלל או לאכול משהו בריא בתור קינוח (סלט פירות? תפוחים\אגסים אפויים?  וכו'. עכשיו מתחילים התותים אז אם זה אפשרי לכם מבחינת מחיר וחרקים זה קינוח ממש שווה. אצלינו אפילו "סתם" פירות הדר הולך בתור קינוח ).

 

והצעות נוספות:

1. ללכת ברגל לכל מקום שסביר להגיע אליו ברגל (בהנחה שהזמן ומזג האוויר מאפשרים את זה.)

2. לעלות במדרגות ולא במעלית - זו אחת הפעילויות ששורפות המון קלוריות!

3. לבדוק מה קורה מחוץ לבית (למשל באירועים). כדאי להתכונן לזה מראש (להגיע שבעים) ולהחליט על דבר "שווה" אחד שאוכלים. (כמובן בהנחה שארוע זה דבר נדיר יחסית)

 

קשה לי להאמין - אני אבדוק את זה!! תודה..רק תודה
לפי מה שכתבתטובטוב

האוכל שלו מאוד מסודר.חשוב לעשות ספורט הליכה וכו.לפי דעתי לבדוק את בלוטת התריס בדרך כלל זה מה שגורם להשמנה בפרט אם את אומרת שהוא אוכל מסודר ולא נישנושים.כשיש חוסר איזון בגוף ז"א תת פעילות אחד הדברים שזה גורם הוא גם להשמנה.מדברת מניסיון.שווה לבדוק

לגבי בלוטת התריסרק תודה

לפי מה שאני הבנתי, השמנה בעקבות בלוטת התריס היא קטנה, לא? נגיד, עולים 3-4 קילו בלי להבין למה, ושם זה נעצר..
לא? הוא עלה משהו כמו 15, וזה מתפרס על 4 שנים בערך.. זה לא פתאומי, זה בהדרגה... אבל לא ברור למה זה התחיל לקרות..
אגב, אולי דווקא זה שהוא אוכל מסודר עושה לו בעיות? לפעמים כשלא אוכלים מסודר, לא אוכלים מספיק (והוא עסוק מאוד).. אולי אני אפסיק להשקיע לו באוכל מסודר??! שיאכל שטויות... העיקר לא ארוחות.. (אני יודעת שזה לא בריא, ברור.. אבל גם שומן זה לא בריא...). בקיצור, אני דיי צוחקת.. אבל גם קצת רצינית

נראה לי שהייתי עוזבת אותו בשקטחילזון 123

אי אפשר להכריח מישהו לשנות את התזונה אם הוא ממש לא מוכן לשנות אותה.

ואם "חופרים" על זה כל הזמן זה סתם יעשה אנטי ויעצבן.

תשמחי שהוא אוכל יחסית מסודר ועושה ספורט(! שזה ממש חשוב). 

את אומרת שזה לא עוזר אבל לפעמים זה פשוט משפיע אולי בצורה איטית.

תודהרק תודה

אבל באמת לא באתי להתייעץ על זה, רק ביקשתי עצות איך לבנות לו תפריט.

אין לי כל כך רעיונות אבל..0 אלישבע 0

לא כל אוכל בריא חייב להיות "קרטונים".

לפעמים אפשר לעשות אוכל בריא יותר כמעט בלי להרגיש.

ובכללי אני חושבת שאם לא דוחפים את האוכל הבריא בכח זה יכול להיות אפילו טעים..חיוך

 

למשל, אני התחלתי להכין דברים מקמח מלא 70% דק (של "על המשקל"), לא תכננתי להכין הרבה דברים ממנו וחשבתי שאני גם אשלב בזה קמח רגיל.

אבל עם הזמן שמתי לב שממש לא שמים לב בהבדל בין הקמח הזה לקמח רגיל. אז אם אפשר להרוויח עוד קצת בריאות, למה לא?

 

ולגבי סלטים - זה באמת בעיה של הרבה גברים, אבל..

אני שמתי לב שיש הרבה גברים שכן אוהבים סוגים שונים של סלטים. (ולא את הסלט ירקות הרגיל, עגבניה, מלפפון ובצל)

יש היום המון סוגים של סלטים!! אולי שווה לנסות להכין כל מיני שילובים או סוגים שונים ולראות אם הוא אוהב.

 

ובכללי גם לי נשמע שהתפריט שלו יחסית מאוד מאוזן.

אולי כדאי באמת לבדוק רפואית.

 

אבל.. יכול להיות שכדאי גם להרפות קצת.. לפעמים כשאנחנו כל כך לחוצים שמשהו יקרה אנחנו רק מזיקים לו..

תשמחי בזה שהוא אוכל מאוזן ועושה ספורט! זה כבר משהו שהרבה נשים מייחלות לו..

ואולי לאט לאט זה גם יתחיל להשפיע.

העיקר לעשות הכל בנחת!!

וכל הכבוד לך שאת דואגת לבעלך!!

אני מודה שאני קצת לוחצת עליורק תודה

אבל אני מרגישה שאחרת זה לא יקרה... ואני מניחה שאני לא צריכה לתאר לכם כמה מזיק השומן הזה... חוץ מזה, הוא בחור צעיר, אני רוצה שהוא יראה טוב.. גם בשבילי.. אז בסדר, אני קצת לוחצת.. נזהרת לא להגזים.. מקווה שאני עושה את זה נכון. אם זה היה תלוי רק באוכל שאני נותנת לו, הייתי עושה את זה בלי להגיד על זה מילה.. אבל זה לא עובד ככה.. מה לעשות..

מבינה אותך לגמרי אל תתנצלי זה זכותך מקווה שישתףחדשה דנדשה
עם זה פעולה. גברים אוהבים לאכול טוב. הם צריכים שהשינוי יבוא מתוכם, והכי חשוב לא לקרוא לזה דיאטה אלא מעבר לאוכל בריא, אוכלים הכל רק בריא. נגיד במקום עוגות נישנושים אז פירות.
להשתדל למאכלים לשים רק כמה כפות שמן. ושוב הדגש הוא לא לאכול עוגות קרם, עוגות למינהם ומאכלים עתירי שמן.
אפשר נגיד אחרי האוכל לקינוח תה עם שני עוגיות קטנות מקמח מלא.
אצלנו המצב השתפר יחסית בדרך הזו.
טוב רק עכשיו קראתי שהוא לא מנשנש אז מצטערת. לא רלוונטי נכנסתי בעריכה.
לא לקחת אחריות כן להסבירמינימאוס
עבר עריכה על ידי מינימאוס בתאריך ז' בטבת תשע"ד 10:36

באופן כללי  לא כדאי לקחת על עצמך את האחריות לדברים שלו ולבעיות שלו

כי אז הוא יסיר מעצמו לגמרי אחריות לדברים האלו וזה יהפך להיות בעיה שלך במקום שלו

את יכולה לדבר הרבה להסביר לשכנע וכו' אבל לא לקחת את האחריות במקומו

באיזה שהוא שלב בדרך כלל האסימון יורד, אולי עוד שנה או יותר או פחות

 

 

כיוון קצת שונה מתזונה-הלליש
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך ה' בטבת תשע"ד 09:56

לפעמים יש משהו בגוף שלא מתפקד כמו שצריך ולכן ישנה עליה במשקל.

 

אם במשך שנים זה היה סגנון התפריט שלו והוא היה רזה-

 

אז או שבאמת עכשיו לגוף יותר קשה לטפל בזה, ואז כדאי לעשות יותר ספורט בשבוע,

 

להוריד קצת פחממות, לנסות להוריד כמויות של הדגנים...

 

או שכדאי לבדוק, לפעמים שהכבד קצת נפגע או שהחילוף חומרים האט- זה גורם לעליה במשקל,

 

וטיפול בזה עוזר.

 

בכל מקרה- ספורט לפחות 3-4 פעמים בשבוע תמיד טוב

לשתות הרבה הרבה מיםנונימיאחרונה

אני מבינה שמאד קשה לשנות לו את התפריט ואי אפשר לשכנע אותו לאכול אוכל בריא

אז קודם כל לעודד אותו בפעילות הגופנית שהוא עושה ולנסות לעלות את מספר הפעמים ואת המאמץ.

פעילות גופנית עוזרת מכמה סיבות:

1. בזמן פעילות שורפים קלוריות

2.לאחר הפעילות למשך זמן מסויים הגוף ממשיך לשרוף קלוריות כמו בפעילות (ולכן מומלץ לאכול אחרי הפעילות ואם ממש רעבים לפני אז לאכול רק משהו קליל כמו פרי או ירק)

3. עם הזמן הגוף שורף יותר קלוריות ומעכל את האוכל בצורה יותר טובה גם בלי מאמץ בגלל שהמערכות מתפקדות יותר טוב.

 

דבר נוסף-לשתות הרבה מים

במיוחד בבוקר-לפני שאוכלים משהו, רצוי לשתות כמות גדולה של מים (ליטר-ליטר וחצי),ןאח"כ לחכות חצי שעה-שעה לפני שאוכלים. בהתחלה זה קשה אבל מתרגלים, זה מנקה את הגוף ועוזר לרזות וגם טוב לבעיות נוספות

באופן כללי- להרבות בשתיה, לפעמים הגוף מתרגם מצב של צמא לרעב.

 

בהצלחה!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך