צדיק האמת=אני,
ככה מקובלנו.
(אולי ר' נתן כותב במפורש,לא יודע יש פה אנשים שיודעים יותר ממני)
ובקשר להתקשר לצדיק:
וְצָרִיךְ כָּל אֶחָד לְכַוֵּן בִּתְפִילָּתוֹ, שֶׁיְּקַשֵּׁר עַצְמוֹ לַצַּדִּיקִים שֶׁבַּדּוֹר
כִּי כָּל צַדִּיק שֶׁבַּדּוֹר הוּא בְּחִינַת משֶׁה מָשִׁיחַ
כְּמוֹ שֶׁמָּצִינוּ, שֶׁהַצַּדִּיקִים קוֹרִין זֶה לָזֶה משֶׁה, כְּמוֹ 'משֶׁה שַׁפִּיר קָאֲמַרְתְּ'
וּמשֶׁה זֶה בְּחִינַת מָשִׁיחַ, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "עַד כִּי יָבא שִׁילה" 'דָּא משֶׁה מָשִׁיחַ'
וְכָל תְּפִילָּה וּתְפִילָּה שֶׁכָּל אֶחָד מִתְפַּלֵּל הוּא בְּחִינַת אֵיבָר מֵהַשְּׁכִינָה, שֶׁהֵם אֶבְרֵי הַמִּשְׁכָּן
שֶׁאֵין שׁוּם אֶחָד מִיִּשְׂרָאֵל יָכוֹל לְאַעֲלָא שַׁיְפָא בְּשַׁיְפָא כָּל חַד לְדוּכְתֵּיהּ
אֶלָּא משֶׁה בִּלְחוּד
ובִּשְׁבִיל זֶה צָרִיךְ לְהָבִיא וּלְקַשֵּׁר כָּל הַתְּפִילּוֹת לְצַדִּיק הַדּוֹר
כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וַיָּבִיאוּ אֶת הַמִּשְׁכָּן אֶל משֶׁה"
וְהוּא יוֹדֵעַ לְאַעֲלָא שַׁיְפָא בְּשַׁיְפָא וְלַעֲשׂוֹת אוֹתָהּ קוֹמָה שְׁלֵמָה
כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וַיָּקֶם משֶׁה אֶת הַמִּשְׁכָּן" .
וְכָל הַתּוֹרָה שֶׁאָדָם לוֹמֵד לִשְׁמר וְלַעֲשׂוֹת
כָּל הָאוֹתִיּוֹת הֵם נִיצוֹצֵי נְשָׁמוֹת
וְהֵם נִתְלַבְּשִׁים בְּתוֹךְ הַתְּפִילָּה, וְנִתְחַדְּשִׁים שָׁם בִּבְחִינַת עִבּוּר
כַּמּוּבָא בַּגִּלְגּוּלִים
שֶׁכָּל הַנְּשָׁמוֹת בָּאִים בְּתוֹךְ הַמַּלְכוּת בִּבְחִינַת עִבּוּר וְנִתְחַדְּשִׁים שָׁם
וְזֶהוּ: "הַשָּׁמַיִם מְסַפְּרִים כְּבוֹד אֵל", הַיְנוּ הַתּוֹרָה. שֶׁהוּא אֵשׁ וּמַיִם, הַיְנוּ בְּחִינַת הַנְּשָׁמוֹת
וּבָאִים בְּתוֹךְ הַתְּפִילָּה, שֶׁהוּא בְּחִינַת כְּבוֹד אֵל
כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "שִׂימוּ כָבוֹד תְּהִלָּתוֹ", בְּחִינַת: "תְּהִלָּתִי אֶחְטָם לָךְ", עַל שֵׁם שֶׁהִיא מַלְבֶּשֶׁת [בכת"י אותם] אוֹתָנוּ
כִּי 'ר' יוֹחָנָן קָרָא לְמָאנֵיהּ מְכַבְּדוּתָא'
וְעַל יְדֵי זֶה נִקְרֵאת כְּבוֹד אֵל
וְהֵן מְאִירִין זֶה לָזֶה
הַנְּשָׁמוֹת מְאִירִין לְהַתְּפִילָּה בִּבְחִינַת הַעֲלָאַת מַיִן נוּקְבִין
וְהַתְּפִילָּה מְאִירָה לְהַנְּשָׁמוֹת בִּבְחִינַת חִדּוּשִׁין
שֶׁהִיא מְחַדֶּשֶׁת אוֹתָם בִּבְחִינַת עִבּוּר
וְהַנְּשָׁמוֹת הַמְלֻבָּשִׁין בַּתְּפִילָּה, הַמּוּבָאוֹת לַצַּדִּיק שֶׁבַּדּוֹר, הֵם בִּבְחִינַת: "בְּתוּלוֹת אַחֲרֶיהָ רֵעוֹתֶיהָ מוּבָאוֹת לָךְ"
-----------------------------
רבנו מלמד אותנו שהר אנחנו לא יועים מה לעשות ואיזה כוונות לכוון ולכן צריך להתקשר לצדיק שבדור והוא מעלה את זה לה' ומביא בנינים נפלאים.
ובהקשר הזה אני חייב לספר בדיחה שעלתה לי כשלמדתי את התורה הזאת:
"בברית המועצות שלפני מסך הברזל היה רוסי אחד שעבד במפעל לעגלות,
יום אחד אשתו אומרת לו:כל אחד מהשכנים שלנו גונב דברים מהעבודה סאשה מביא עוד קצת בשר,ולדמיר אורז,איוון קמח,תביא גם אתה משהו מהעבודה שלך,
-אבל אני עובד במפעל לעגלות מה זה יעזור לנו?
-אל תדאג נמצא מה לעשות אולי נמכור,נסתדר.
-אני עובד רק על יצור של חלק אחד זה גדול אני לא יכול לגנוב עגלה שלמה?
-כל יום תביא חלק בסוף נרכיב,
לאחר חודש-
-השגתי את כל החלקים!
-נו....
-אבל יש בעייה יצא לי רובה ולא עגלה....
-----------------------------------------------------------
אנחנו יודעים לעשות את השתדלות ולהתפלל כפי הבנתו אנחנו לא יודעים אם צריך לצאת בסוף רובה עגלה או בית מקדש אז הצדיק אוסף את כל התפילות ובונה בנינים נפלאים לכבוד ה' יתברך.