הוראת ביולוגיה או מתמטיקה?נוי =]

אז ככה.. אני די מתלבטת בין שניהם ואת שניהם אני אוהבת..

השאלה היא- אחרי שאני בעז"ה אהיה עם התואר , עם איזה מהמקצועות הללו יהיה לי יותר הצעות וסיכוי גבוה למצוא עבודה?

למה נראה לכם יש יותר ביקוש? למורים בביולוגיה או במתמטיקה? (אני מדברת על חטיבת ביניים ומעלה)

ד"א, אם אני אלמד מתמטיקה זה יהיה בעז"ה משולב עם תושב"ע

תודה מראש חיוך

אם חשבתי שלמתמטיקהציליגילימימי
עבר עריכה על ידי ציליגילימימי בתאריך ט' בטבת תשע"ד 07:54

היום בפועל אני רואה בהמון מקומות שמחפשים מורים למדעים, כל הזמן אני רואה.

אולי זה יותר ביסודי וחטיבה ופחות בתיכון, אבל את יכולה להתחיל שם ואז לעלות...

ביולוגיהרחלקה

אמנם למתמטיקה יש תמיד ביקוש, וגם יש את היתרון הגדול שאפשר לעשות שיעורים פרטיים, אבל בביולוגיה ומדעים חסרים מורים!!! בתי ספר מחפשים בנרות מורים למדעים...

ביולגיה לא כולל בתוכו עוד דברים?חיה וקיימת

אם זה כולל גם בוטניקה, פיזיקה, אסטרונומיה, אסטרולוגיה, כמיה וגנטיקה, אז לדעתי עדיף לך את זה.

(אצלנו יש מגמה שנקראת מדעים וכוללת בתוכה את כל הנ"ל, ומן הסתם עוד כמה ששכחתי)

אני מאמינה שבלי אסטרולוגיה, זה ההפך ממדעי(,")

לשואלת,אנונימי (פותח)

יש כאן נקודה עקרונית:

יש משהו שנקרא תואר, ועושים אותו באוניברסיטה. בין אם תעשי בביולוגיה, ובין אם תעשי במתמטיקה, תקבלי בסוף מסמך שכתוב עליו שיש לך B.Sc.

במצב כזה, אז יכולה לעשות תעודת הוראה. את יכולה לעשות תואר שאומנות ימי הביניים ואז לעשות תעודת הוראה במ"מ או בביולוגיה.

לסיכום:

אם את רוצה לעבוד בביולוגיה/ מתמטיקה אבל לא בהוראה, את חייבת תואר מאוניברסיטה. [אני למדתי ביולוגיה, ואין כל כך מה לעשות עם תואר ראשון, חייבים מינימום שני ועדיף ד"ר.]

אם את רוצה ללמוד במכללה, B.Ed, מדעים באמת מספק קשת יותר רחבה של מקצועות- כמו כימיה, פיזיקה וביולוגיה. במסגרת התואר לומדים בדרך כלל גם מתמטיקה.

בכל מקרה, אם יש לך תואר ראשון כלשהו, את יכולה להשלים תעודת הוראה בכל מקצוע.

אבל למה אנונימי??????????????חיה וקיימת
מה אכפת לך?רחלקה
אפשר לחשוב מה היא אמרה, זה מבייש? מביך?חיה וקיימת

אז למה אנונימי? 

אולי היא לא רוצהיטבתהאחרונה
שיפנו אליה באישי
שידעו שקשורה לזה
או עוסקת בזה.
זכותה.
יה גם אני התלבטתי בין שני אלה!מייכ
ואת יודעת, ראיתי שזה בכלל לא קשור לביקוש.
זה הרבה מזל.
פרנסה משמים.

תבחרי מה שהכי בא לך ומעניין אותך
ביולוגיהאנימיה

שמעתי שיש בזמן האחרון באמת יותר ביקוש לביולוגיה. ישנו גם יתרון משמעותי, וזו האפשרות להקנות לתלמידים את אהבת החי שבבריאה...

הביקוש משתנה בהתאם לאיזור ולשנים...רבה אמונתך!

באופן כללי,

מורים למתמטיקה צריך יותר (הלימוד מחולק להקבצות, 3 מורים מלמדים במקביל. יש מתמטיקה בכל הכיתות בכמות גדולה של שעות). וגם יש יותר מוסדות שמכשירים מורים למתמטיקה מלמדעים. ובפועל יש יותר מורים למתמטיקה.

אם את מעוניינת ללמד בבית ספר ממלכתי (לא דתי) שם יש ביקוש גדול מאוד למורים למתמטיקה. כמדומני שגם בצפון הארץ יש ביקוש למקצוע.

מדעים צריך פחות. אבל גם יש הרבה פחות מורים. באופן אישי, נתקלתי די הרבה פעמים ב"דרושים" למדעים.

כפי שאמרו, פרנסה משמיים.

פחות חשוב מה שתברחי. יותר חשוב שתהיה טובה בזה, ומקצועית.

כדי ללמד מקצוע באמת, לא מספיק "לדעת" אותו. תריך "לחיות" אותו. לאהוב ללמוד אותו, לאוהב ללמד אותו. להתעדכן בתוכניות הלימודים. להכיר את ספרי הלימוד.  (בתור תלמידה היתה לי מורה ללשון שהיתה מנויה לעידכונים של האקדמיה, זו היתה הבדיחה הקבועה עליה. אבל באמת כולן ידעו שהיא הכי הכי מבינה בלשון וגם ממש אוהבת את זה. היא היתה מורה מעולה!)

בהצלחה!

(הכותבת מורה למתמטיקה, באחת האולפנות בארץ. למדתי גם תנ"ך, ומאוד מקווה שאזכה ללמד גם תנ"ך בהמשך חיי)

אני חושבת שלביולוגיה יש יותר ביקוששרבוב

אבל למ"מ יש אפשרות לעשות שיעורים פרטיים

תודה לכולם! עוד משהו..נוי =]

אני כרגע נוטה יותר למתמטיקה אבל יש לי בעיה קטנה..

נורא חשוב לי ללמד באידיאל,  בביולוגיה זה ללמד על נפלאות ה'

ומה במתמטיקה? חוקיות ה' בעולם? למורים למתמטיקה שביניכם.. מה האידיאל שלכם?

כדאי שתשאלי רב חכם, בטח תהיה לו תשובהלשם שבו ואחלמה

טובה. 

פרנסה זה גם אידיאל, תלוי מה את עושה עם הכסף. 

אני מכיר רב, שאם יש אידיאל במתמטיקה, הוא ידע מהוא. באישי. 

מתמטיקהאנונימי (פותח)

כשהייתי בתיכון, ולמדנו מתמטיקה, התעצבנו כשלמדנו לוגים. כאילו, מי הולך למכולת וקונה בלוגים?

מי צריך לדעת בכלל לעשות משוואות מעריכיות?! אי שוויונים?!

אבל...

כשהתחלתי ללמוד ביולוגיה, גיליתי כמה הכל רלוונטי.

הגוף שלנו, העולם שלנו- פועל לפי המתמטיקה.

אנחנו נושמים בלוגים. הביולוגים מנסים למצוא כל מיני חוקיות. כל הביולוגיה, פיזיקה וכימיה- מבוססים על המתמטיקה. היא הבסיס והיסוד לכל שאר המדעים.

אם את רואה את החשיבות בביולוגיה, קל וחומר שאת צריכה לראות חשיבות בבסיס, ביסודות של הביולוגיה, ושל העולם בכלל.

מתמטיקה זה לגמרי נפלאות ד'...רבה אמונתך!

כמו ביולוגיה ואפילו יותר. זה החוקים שמאוחרי הכל! הביולוגיה, הפיזיקה, הכימיה, המוזיקה... הכל בנוי על אדני המתמטיקה!

אבל כדי לדעת את זה, צריך לדעת המון, גם מתמטיקה, וגם בתחומים אחרים....

זה הסבר שמתאים לתארים מתקדמים ולא לתיכון...

האידיאל בתיכון:

מתמטיקה עוזרת בפיתוח חשיבה מופשטת שהכרחית לכל התחומים בחיים (החל בלימוד תורה, וכלה באינטאקציות חברתיות)

מתמטיקה עוזרת בבניית חשיבה תהליכית מבוססת, שהכרחית על מנת לפתור בעיות מכל סוג שהא.

מתמטיקה מגלה לנו כמה המוח האנושי הוא חכם ויצירתי  (זה נכון רק כשלומדים מתמטיקה ונהנים מכך), וזה כמעט השיא של הבריאה. לא?

אידאלי נוסף:

במציאות הנוכחית, מתמטיקה הרכחית בשביל תעודת בגרות, תעודת בגרות הכרחית בשביל כל מני דברים. אם אדם מסוגל לעזור לתלמידים להצליח במתמטיקה. זה ממש אידאל!!

עונה לך מכיוון אחרציליגילימימי

בעיני כל מורה הוא מחנך. גם מורה לספורט, גם מורה לכימיה.

לכאורה נראה שהוא בא להעביר את החומר וללכת, אבל אני חושבת שמורה שנותן את כל כולו למעם התלמידים, לא משנה מה החומר שהוא מלמד, הוא יכול לגעת בהם, בנשמה שלהם.

אני מורה למתמטיקה. יש לי תלמידה אחת שהיא ממש נערה בסיכון. (לא אבחנה שלי כמובן) אני יודעת שאיך שאני מתייחסת אליה בשיעורים שלי יש לזה משמעות חיים שלה אח"כ. אני עושה את כל ההשתדלות לאהוב אותה, לתת לה תחושה של הצלחה, לעור לה, לתת לה תחושה שאוהבים אותה. נגיד אף אחת לא רוצה לשבת לידה בשיעור וכולן רבות איתה, אני בסה"כ מורה מקצועית, אבל אני רואה מה קורה בשיעור, ואני חושבת שעם הילדה הזאת יש לי שליחות עצומה. והיא לא היחידה, אבל פשוט איתה זה הכי בולט לי.

כל תלמיד שאת תצליחי לגעת בו, אפילו רק להתייחס אליו קצת במהלך השיעור, זה יכול לרומם אותו. וזה שיא האידאל.

ומעבר לכך יש הרבה אידאל במתמטיקה כמו שכתבו לך ,אבל אני לא חושבת שבפועל תלמידים יכולים להבין אותו במהלך השיעורים. אא"כ תסטי קצת מחומר הלימודים ותנסי להכניס...

רק שתדעי שיש מלא יסודות אמוניים במתמטיקה אבל אני לא בקיאה בהם, אז רק אתן דוגמא אחת - כל המספרים הראשוניים הם יסודות. לדוג' 1- ה' אחד.

7 - מספר משמעותי ביהדות (שבת, שמיטה, כל השביעין חביבין),

613 - תרי"ג מצוות.

ויש עוד. זה מה שזכור לי כרגע. וזה מאוד מעניין, אבל לצערי אני לא בקיאה בזה בכלל.

תנסי ללמוד את מסכת עירובין בלי לדעת מתמטיקהנפשי תערוג

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך