( http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t599398#6653886 )
אחד הדברים האידיוטים שיש בצבא, אנשים מתעקשים לצאת הבייתה בלי מעיל ועם שרוולים למעלה,
למרות שבחוץ כפור כלבים..
ועכשיו לשרשור- איזה דברים מטומטמים נוספים זכורים לכם מהצבא? נורמות כאלו?
( http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t599398#6653886 )
אחד הדברים האידיוטים שיש בצבא, אנשים מתעקשים לצאת הבייתה בלי מעיל ועם שרוולים למעלה,
למרות שבחוץ כפור כלבים..
ועכשיו לשרשור- איזה דברים מטומטמים נוספים זכורים לכם מהצבא? נורמות כאלו?
אותם למשימות ולצפות שיהיו עירניים, לדוגמא טפ״ש במטבח, היינו מסיימים בארבע או חמש בבוקר ואח״כ היו אנשים שצריכים לשמור ומי שהיה נרדם היה אוכל אותה, פשוט טמטום..
המעיל הצבאי בכלל מחמם במשהו?
זה כמו לא הדובונים שבהם היה חם ונעים, נכון?
אז מה זה משנה בלי מעיל או עם?
זה נראה סתם מגן מגשם
מילא הפליז...
וזה התקדמות בפני עצמו!
בדרום לא כזה קר!
אם חייל על מדי עבודה אז הוא מסתובב עם פליז!
גר במקום נמוך, יש מקומות כמו מצפה, ערד, דימונה והרי אילת שממש קפוא שם וגם בקיץ קריר יחסית בלילות..
אני דרומי בעיר שבה אני גר, קר מאד גם בקיץ..
וכן, הוא מחמם
לפחות אותי הוא חימם במעט זמן יצא לי ללבוש אותו
כי על ב' הייתי עם פליז
ועל א', בד"כ היה מספיק חם גם בלי מעיל
הדובון מסורבל מדי ולא נוח בכלל
הכי נוח זה הפליז וזה לא כזה שונה כשזה על א' או על ב' בכל מקרה ברוב המקרים בקושי שמים לב בחורף בשונה מהקיץ
כשאזרח רואה חייל שנראה כמו סמרטוט הוא ממעיט בערכו של האדם העומד מולו רק שהאדם הזה לא משקף את עצמו אלא משקף את הצבא בכלל.
כאחד ששירת בצבא כשאני הולך ברחוב ורואה ג'ובניקים שמסתובבים על חולצת א' כאילו היא חולצה פירחונית והם בהוואי אני מתבאס! לא כך צריך להראות חייל בצבא שמכבד t, gmnu!
אבל כשזה פליז ספציפית זה נראה יותר נורמלי מהדובון, ועל א' במדי בנים אין כל כך הבדל משמעותי כשאתה עם 100 שכבות עלייך כשלא כולם רואים אותך בתחנה מרכזית, הפליז נראה צבאי זה לא כמו ללכת עם חולצה בחוץ או חולצת הוואי כמו שרשמת, זה לא כזה משמעותי, יש גבול הטעם הטוב
אני התכוונתי יותר ספציפית, אבל שמע ממה שזכור לי החורף בצבא הוא סיוטי שאתה כל כך מוגבל בביגוד ובדיגום, ונכון זה ממש לא נראה יפה ולא ייצוגי כשחייל נראה מרושל ולא כמו שחייל צריך להראות אבל במקרים מסויימים כשאתה לא נחשף בפני כל כך הרבה אנשים להיות עם פליז זה לא כל כך נורא, כי הוא כן איכשהו נראה צבאי,וכמו שהזכרתי, זה לא כמו ללכת עם איזה חולצת הוואי, ולכל חייל את "טעויות, כאלה של דיגום לא תמיד יש לך עצבים לכל זה בתור חייל לפעמים אתה חושב עלל הנוחות שלך ועל הבריאות שלך לפני הכל,לא יודעת אולי זאתת רק אני והגישה שלי קצת שונה למרות שאני מאמינה שהרבה שהיו, או שעדיין חיילים, באיזשהו שלב יסכימו עם זה, שלמרות שצריך להראות כמו חייל אז גם באותה מידה בד"כ תמיד יהיה באותו משפט את ה-אבל הזה... אלא אם כן הוא ממש צהוב לא נכנסת לזה.
ולאא ממש לא לוחמת, תן לי להשאר אישה ![]()
אבל אני יכולה להבין את הראש הייתי מספיק מורעלת בשביל לחקור את כל העניין הזה מקרוב עוד מלפני הגיוס וגם בזמן השירות ![]()
שנים התחממתי בדובון צבאי שהיה לי[לא, לא משירות שלי... לא לדאוג, לא הייתי בצה"ל]
ואגב אם הייתי בירושלים/צפת בשלג הנוכחי אני בטוחה שהוא היה משמש כהצלה טובה!
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה