גיוס חובה לצה"לסבא גפטו
בעקבות ההודעה שכתב משה החלטתי להעלות כאן נושא לדיון: חוק גיוס חובה לצה"ל נכון שיישאר על כנו, או לא?

הדיון לא דן בנושא גיוס בנות לצה"ל. תת-נושא שאני בטוח כי רוב מוחלט של הכותבים/צופים בפורום מסתייגים ממנו מסיבות רבות וברורות. הן לא מתאימות למערך הקרבי, והן לא תועלתיות לצבא בשאר הפיקודים ומחלקות (האזנה, מזכירוֹת אישיות, תיוּק, רפואה, חימוש ופיתוח ושאר הדברים שנכללים בקטגוריה של "תומך לחימה" ואף למטה מכך).

בבקשה לא להיכנס לפוליטיקה - עד כמה שהדבר ניתן.

צעיר יהודי ש-מתחייל, צריך שיעשה את זה מרצונו. מהערכים שהוא גדל עליהם. ערכים כמו הכרת הטוב, גמוּל, גאווה לאומית ועוד. ואם נכנסים לחינוך ערכי יותר כמו חינוך יהודי-תורני, אז בכלל חובה להתגייס לצבא העוסק בשמירה על העם היהודי היושב בציון.

קיים משבר גדול בעם ובמערכות הציבוריות ובכללם צה"ל - זה לא סוד. זה שכל שני וחמישי קוראים על סרבני גיוס מכל המגזרים (פרזיטיות ואנטיפאתיות - שחורים ("חרדים") / אנטיפאתיות וחוסר זהות יהודית ונפש רכרוכית - שמאלנים על שלל הסוגים / ייחול לשלטון יהודי-תורני - מסנחלים על שלל הסוגים) זה לא עושה טוב לצבא, וודאי שלא למתגייסים הטריים.

לא עדיף לחוקק / לעגן בחוק / לשנות את החוק - מה שזה לא יהיה ולקבוע כי הגיוס לצה"ל הוא בגדר 'זכות' ורק 'מתאימים' (-'מתאימים' משיקולים צבאיים...; גם אם לא תמיד הם עולים בקנה אחד עם ההשקפה האישית של אותו צעיר שרוצה להתגייס...) ?? נכון שאנחנו עם קטן כשמתוכו בעלי המוטיבציה לשירות קרבי היא נמוכה. ונכון שאם הגיוס יהיה בגדר זכות ולא חובה, חלק ניכר מן המתגייסים העכשווים ההולכים ל'קרבי' - גם לא היו רוצים להתגייס. האם שכחנו את הסיסמאות והאמרות המפורסמות של הרמטכ"לים ושרי-הבטחון לכל זמן מדינת ישראל כי אנחנו מעדיפים "צבא קטן וחכם" (אהוד ברק, רפאל איתן, אריאל שרון ועוד) וכו' וכו'??

אני בעד ביטול חוק גיוס חובה. (-או איך שלא קוראים לחוק הזה)

אני בעד להתגייס לצה"ל.

בציפייה לתגובות ענייניות,
ס.ג.
חילותיו של דודאלעד

כשמנסים ללמוד ולקבל קנה מידה לצבא יהודי-הלכתי-אמיתי צריכים לצערינו לחזור אחורה 2000 שנה. כמובן אפשר לקרוא בתנ"ך ולהתרשם שודאי עדיף צבא קטן ויר"ש (אפילו בסגנון פרטיזני, כגון מלחמות אברהם דוד או יהונתן ונערו) על פני צבא גדול מסורבל וטיפש (וכמות ההרוגים במלחמות יוכיחו), ועדיין נצטרך לסמוך בעיקר על ההגיון שלנו ועל המלחמות האחרונות כאן במדינת ישראל בתור דגם מייצג.

לעניינינו- לענ"ד ראוי יהיה לבטל את החוק הנ"ל ואז רק בחורים אידאליסטיים, אמוניים ואמיצי רוח יתגייסו לצה"ל. צה"ל ישנה את פניו וישרת את התורה ואת העם ברוח אמונית אמיתית. צבא ה'! וכשנגיע למצב של אחד ירדוף אלף ומאה ירדפו רבבה נדע שאנו הולכים בדרך הנכונה.

מבחינה פרקטית ברור שמהלך כזה לא יצלח, כי כל מי שאיננו דתי יקום ויעמוד על רגליו האחוריות כדי לבטל את ההצעה הזאת, הם יודעים טוב מאוד מי ומי יהיו החיילים החדשים ומה יהיה אופיו של הצבא, ולכן ינסו בכל הדרכים לסכל את הרעיון הזה. לכן אני די פסימי ולא מצפה בכל יום למהלך הזה אלא בתור חזון של אחרית הימים בלבד.

נגדאנונימי (פותח)
כמו שיש בישראל חופש ל-דת, אך לא חופש מ-דת , גיוס לצה"ל צריך להיות חובה מפני שהוא קשור לזהות המדינית שיש לנו פה בישראל. ישראל מהווה נציג לרק לאזרחי מדינת ישראל, אבל גם לעם היהודי כולו. תתבונן בנוסח ההשבעה\הצהרה של צה"ל ותראה התייחסות ל-"חרות ישראל." צה"ל הוא מגן חי לעם היהודי בעולם כולו, גם אלו שלא גרים כאן. אם גיוס לצה"ל לא יהיה חובה, יש את הסכנה לייצרת שני עמים פה בישראל, עם שמבין למה צה"ל נועד, ועם שלא. ויכול להיות מצב שהעם האחרון יבחר וישנה את המהות של צה"ל, מצבא שמגן על העם היהודי, לצבא שמגן רק על "העם הישראלי." רק דרך גיוס כולל כלל האוכלוסיה יכולה לקבל את מהותה של צה"ל בצורה טובה. צה"ל מזכיר לאזרחים שמשרתים בו למה יש צורך בצבא, ומפגיש אזרחים עם קהילות שאולי לפני הצבא הם לא פגשו. בלי צבא העם, לא יהיה מדינת עם. ובלי מדינת עם, אין סיבה לישראל להתקיים.
השאלה לא פשוטה בכללשמעון_

כאחד שהתגייס לפני כחודש (אתמול סיימתי טירונות) אני יכול להגיד שההרגשה שלי בקשר לצבא היא מעורבת מאוד. כלומר, לשני הצדדים, החיובי והשלילי, היחס וההרגשה קיצוניים. יש הרבה טוב, ויש גם הרבה מה לשפר.

בקשר לשאלה, היא אכן כבדת משקל, אך אני נוטה שלא להסכים עם שלילת חובת הגיוס.
אני חושב שהשאלה היא אם אנחנו מסתכלים רק על צה"ל כגוף עצמי, או על כל עניין החברה הישראלית.

אם נסתכל רק על צה"ל, כמובן שעדיף שרק מי שרוצה והעניין חשוב לו- יתגייס.
אבל מה יהיה על שאר החברה? יתבוללו בהבלם?

אני חושב שצה"ל הוא חלק בלתי נפרד מעיצוב החברה הישראלית, ואם לא היה חוק החובה- היינו במצב הרבה יותר גרוע היום. עם כל מה שיש לשפר בצה"ל- יש בו הרבה טוב ורבים מהעם שינו את חייהם לטובה בזכותו, ע"י שעברו, ולו במקצת, מתרבות מערבית של לקבל, לתרבות יהודית של לתת...

לאיזו חטיבה?סבא גפטו
לאן אני מתגייס?שמעון_
לרב"צ (לצורך העניין, אני נשוי פלוס אחד...)
נגד. הסבר בפנים..השמרוניאחרונה

אם יש משהו שמאחד את העם זה הצבא, ונראה לי שזה הדבר היחיד.

יש המון חברה שלא רוצים להיתגייס, למה? כי מבחינתם זה סתם עוד ביזבוז של 3 שנים. עכשיו נשאל למה להכריח אותם להיתגייס למרות שהם אינם רוצים?

תשובה ראשונה. היא שאנחנו לא שוויץ ולא נורבגיה, אנחנו מוקפים באויבים ומה לעשות צריך חיילים שייגנו עלינו, למרות שהם אגואיסטים ולא רוצים להגן על המדינה שלהם, אבל צריכים אותם בתור עוד כח אדם לצבא.

תשובה שניה. כמו שכתבתי למעלה הצבא זה הדבר היחיד(לפי דעתי) שמאחד את העם. זה שיש במחלקה אחת אתיופים ועולים מרוסיה ומרוקאי מעיירת פיתוח ובייניש מהתנחלות ולא חסר דוגמאות אחרות. לדעתי לא תמצא כזה איחוד בין אוכלוסיות שונות בשום מקום אחר במדינה. ואם אתה רוצה צבא של רק אידיאליסטים עם רעל בעיניים (לא נראה לי שזה אפשרי מפאת חוסר בכח אדם) ושאר העם יעשה לביתו לדעתי אסור שזה יקרה.

תשובה שלישית. הצבא (לדעתי) זה הבית ספר הכי טוב לאידאולגיה. בשעה שמערכת החינוך נהפכה למערכת ההצלחה האישית, שמחנכים תלמידים רק על איך תצליחו בחיים ואיך יהיה לכם נח בחיים על ידי זה שתילמדו להצלחתכם האישית. ובטלויזיה משדרים כל מיני תוכניות נבובות מכל תוכן כלשהו. אז בינתיים נשאר לנו רק את הצבא שמחנך אנשים לשמור על המדינה שלהם ועל העם שלהם ולהרוג את האויבים שלהם, אז חבל שיהיה צבא לאידיאליסטים בלבד וכל שאר העם ישאר עם מה שמשרד ההצלחה האישית (החינוך) והתוכניות בטלויזיה "מחנכות" אותו.

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך