ילדתי 3 פעמים בלניאדו ואת הלידה הרביעית בעין כרם.
בכולן ביות מלא
בלניאדו ילדתי בין 6 בבוקר ל-7 בערב, כך שלא חוויתי את מה שאת מספרת.
ובכל זאת, גם הזמן הזה שהתינוק נלקח ממני היה יותר מידי בשבילי, נמשך יותר מידי. אחר הלידה הראשונה באתי לחכות ליד התינוקיה כשזה לקח הרבה מעבר לזמן המובטח, כי חיכו לרופא/ה.
דרך אגב - בטיפול של שעתיים ביום - אני חושבת שכבר מהלידה השנייה, הייתי מבקשת שיקראו לי כשתורי במקום שאשאיר אותו שם. ושיתפו עם זה פעולה (השעתיים מוקצות לכלל התינוקות, לכל תינוק זה גג 10 דקות).
לקראת הלידה השלישית חשבתי לעצמי כמוך - שזה מאוד מפריע לי, ולמה להשלים עם זה? זה הרי התינוק שלי! וזה לא טוב לו השהות שם, ולא הגיוני... לקראת הלידה חברה סיפרה לי על עין כרם מחלקה ג' ועל סורוקה. שניהם היו רחוקים אז ממקום מגורי (שהשתנה בינתיים), אך זה חיזק אותי - הקל עלי לדרוש שהטיפול בתינוק ייעשה על ידי. אותה חברה שהיא גם רופאה, הסבירה לי שהחוק לצידי, הם לא יכולים לחייב אותי אחרת. כל אדם רשאי לקבל מלווה, ועל אחת כמה וכמה תינוק.
מייד לאחר הלידה השלישית, זה היה בשבילם יותר מידי כשדרשתי להיות צמודה לתינוק, אבל לא היתה להם ברירה. הם חייבים לעשות את זה. הם הובילו אותי עם כיסא הגלגלים לתינוקייה, ושם, לידי, טיפלו בו. כאשר בין בדיקה לבדיקה החזקתי אותו. גם לא השאירו אותנו הרבה זמן שם (על מקלחת אני ממילא מוותרת ועושה בעצמי). אם אני לא טועה קראו לנו שוב כשהרופאה באה.
דרך אגב אני ממליצה מאוד על אישפוז במחלקה ב' בלניאדו (החדשה). ומומלץ לבקש שישמרו מקום ברגע שמגיעים ללידה.
בלידה הרביעית הייתי בעין כרם (או-הו עם צירי לידה מתקדמים צרחתי יחד עם הציר לנהג האמבולנס כשהציע שוב ושוב להר הצופים, ל-עין-כ-רם!!!! כבר מהלידה הקודמת אני חושבת על זה... מה נראה לך הר הצופים??
). אחרי הלידה והתאוששות בחדר הלידה עם התינוק כמובן, העבירו אותי למחלקה (מחלקה ג' של ביות מלא והריון בסיכון), בתוך המחלקה יש חדר טיפול בתינוק. שם מטפלים בתינוקות שמגיעים, ושם גם נעשית ההדרכה והטיפול האחרון לפני שיוצאים הביתה. כל הטיפול הראשוני נעשה לידי, על ידי אחות. לגבי רופאה - אני לא זוכרת אם היא גם באה לחדר הזה או לחדר האשפוז שלי, ומתי, אבל לא זכור לי שהיינו צריכים לחכות לה. בהמשך בעין כרם, הטיפול היומי נעשה בחדרים.
הערה חשובה לגבי עין כרם: מעבר לבעיית המקום, יש להם גם התניית משקל מינימלי כדי להיכנס לביות מלא.
הערה נוספת לגבי עין כרם - למקרה שמישהי קוראת או תקרא בעתיד ותעלה לה ההודעה הזאת בחיפוש - אם גם לך חשוב ביות מלא, וחשוב לך גם כל מיני דברים אחרים טבעיים - ואת מתלהבת מהביות מלא בעין כרם - בבקשה אל תצפי יותר מידי מבית החולים בהקשר הטבעי באשפוז - יש דחיפה של גלוקוז, יש המלצות שאינן במקומן על תמ"ל וכו'. לא יותר מבית חולים ממוצע אחר, אבל גם לא פחות. ממני שציפיתי והתאכזבתי... (לעומת הלידה הטבעית עם העזרים לכיוון זה, שממנה הייתי מרוצה מאוד מאוד).
לגבי חתימה על שחרור והליכה הביתה - לניאדו זה בית החולים שאת יכולה לעשות את זה בהכי קלות. אולי זה באמת מה שאת רוצה?
שיהיה בשעה טובה ובידיים מלאות, בנחת ובשמחה.
שתזהי בהצלחה לפני הלידה מה באמת חשוב לך, ושיתמלאו משאלותייך לטובה!