המכתב היומי ממוהרא"ש מתוך אתר ברסלב ס סיטינתל'ה

בעזה"י יום א' לסדר שמות י"ב טבת ה'תשע"ד

שלום וברכה אל ... נ"י

הנה היום הזה מתחיל ימי שובבי"ם, היינו בארבעים יום אלו שקוראים את פרשיות ש'מות ו'ארא ב'א ב'שלח י'תרו מ'שפטים, אזי הימים האלו אמר האר"י הקדוש מאד מסוגלים לתקן את פגמי הברית שאדם פגם וחטא בהם וכו', כי בימים אלו קוראים את שעבוד מצרים שעם ישראל השתעבדו במצרים על ידי הרשעים הארורים המצריים וכו', והוצרכו לעבור את כור הברזל וכו', והכל לתקן את פגמי אדם הראשון, ואחר כך קוראים יציאת מצרים שיצאו מהמצר הגלות וכו', ונבקע הים לעם ישראל, וזכו לביזת הים, וקיבלו את התורה על הר סיני, וכל זה חוזר על עצמו כל שנה ושנה, ולכן ימים אלו הם מאד מסוגלים לחזור בתשובה שלימה, ולכן אבקש אותך מאד מאד שתיקח את עצמך בידיך כי שומעים כל כך הרבה אסונות לא עלינו וכו' וכו', מה שקורה דברים מזעזעים לאחרונה שאנשים צעירים נחטפים במיתות משונות רחמנא ליצלן, או נחלים בחולאים רעים וכו', ולכן עלינו להתעורר בתשובה שלימה אליו יתברך, ולקבל עלינו קבלות טובות איך לחזור אליו יתברך, ולכן אל תהיה בטלן ותיקח את עצמך בידיך.

הדבר הראשון עליך להתחזק להיות בשמחה עצומה ולשמוח עם כל נקודה ונקודה טובה שיש בך, כי כל בר ישראל מלאים מצוות כרימון, כמאמרם ז"ל (ברכות נ"ז.) על הפסוק (שיר השירים ד') "כפלח הרמון רקתך" מאי רקתך, אפילו ריקנין שבך מלאים מצות כרמון; והעיקר הוא שמחת המצוות, כמו שגילה לנו רביז"ל (ספר המדות אות שמחה סימן א') כשאדם עושה מצוה בשמחה בידוע שלבו שלם עם אלקיו, ואמרו חכמינו הקדושים (ירושלמי ברכות פרק ט' הלכה ה') תני בשם רבי מאיר אין לך אחד מישראל שאינו עושה מאה מצות בכל יום. קורא את שמע ומברך לפניה ולאחריה, ואוכל את פתו ומברך לפניה ולאחריה, ומתפלל שלשה פעמים של שמונה עשרה, וחוזר ועושה שאר מצות ומברך עליהן. וכן היה רבי מאיר אומר אין לך אדם בישראל שאין המצות מקיפות אותו. תפילין בראשו ותפילין בזרועו, ומזוזה בפתחו, מילה בבשרו, ארבע ציציות בטליתו מקיפין אותו. הוא שדוד אמר (תהלים קי"ט) "שבע ביום הללתיך על משפטי צדקך". וכן הוא אומר (תהלים ל"ד) "חונה מלאך הוי"ה סביב ליראיו ויחלצם"; והרי המצוות האלו יש לך, למה לא תהיה שמח בשעה שאתם מקיים את המצוות האלו יום יום? 

הדבר השני תרגיל את עצמך לדבר אל הקדוש ברוך הוא בלי שום חכמות והשכלות כלל, ודע לך שכל דיבור ודיבור שמדברים אליו יתברך, זה הצלחה נצחיית הצלחה כזו שאין לתאר ואין לשער כלל, ובפרט כשאדם מתוודה לפניו יתברך ומודה על האמת מה שהוא עשה, אזי מיד מקבלים אותו, כמאמרם ז"ל (תורת כהנים בחוקותי) אמר הקדוש ברוך הוא, שמיד שהם מתוודים על עונותיהם מיד אני חוזר ומרחם עליהם שנאמר (ויקרא כ"ו) "והתודו את עונם ואת עון אבותם במעלם אשר מעלו"; ואל יקל בעיניך דבר זה, כי רואים רוב בני אדם מתרשלים משיחה בינו לבין קונם, כי חושבים שצריכים להאריך בזה וכו', או לעשות פעולות בשביל זה וכו', ומחמת שהס"מ מאד מפחד מתפלות ישראל מהתבודדות, ולכן הוא מצייר לאדם כאילו זה הר גבוה וקשה לטפס עליו וכו' וכו', ובאמת זה הכל דמיון אחד גדול, כי המאמין האמיתי שמאמין שאין בלעדו יתברך כלל והכל לכל אלקות גמור הוא, אזי איפה שרק לא יהיה יפתח את הפה שלו וידבר אל הקדוש ברוך הוא, ויספר לו כל מה שעובר עליו בתמימות ובפשיטות גמור בלי שום חכמות והשכלות כלל, ואפילו כמה דיבורים מאד מאד יקר בעיניו יתברך, ואם תחדיר בעצמך ידיעות האלו, אזי תמיד תוכל לדבר אל הקדוש ברוך הוא, ושום דבר לא יוכל לשבור אותך.

הדבר השלישי בימים אלו תקפיד מאד מאד להתפלל במנין דייקא את השלוש תפלות שחרית מנחה ערבית, ואף שיבוא לך קשה, תמסור את נפשך פשוטו כמשמעו לבוא להתפלל במנין דייקא, ודורשי רשומות אמרו על הפסוק (תהילים נ"ה ט"ו) "בבית אלקים נהלך ברגש", תמיד צריכים ללכת בבית אלקים שזה בית הכנסת להתפלל בו, אף שעובר ב'ר'ג'ש' שהוא ראשי תיבות ב'רד ר'וחות ג'שמים ש'לגים, מי שמוסר את נפשו לבוא להתפלל במנין דייקא, אמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן ח') הוא עדיין נמצא במחנה ישראל, הרגע שמקילים להתפלל תפלה אחת בלי מנין, הוא כבר מתחיל לצאת ממחנה ישראל רחמנא ליצלן, ולכן תקפיד על זה ביותר, ובפרט בימים אלו שנקראים ימי שובבי"ם, ולפני כל תפלה ותפלה תכניס כמה פרוטות לצדקה בקופת הצדקה של הבית הכנסת, כי רביז"ל אמר (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן רס"ד) צדקה היא תיקון הברית, כי פגם הברית הוא, כי הוא היה צריך להשפיע בקדושה למקום שצריך להשפיע, והוא סילק ההשפעה משם, והמשיכה חס ושלום למקום אחר, ועל כן התיקון על ידי הצדקה, שעל ידי זה חוזר ומשפיע אל הקדושה, ועל ידי זה נתתקן.

הדבר הרביעי שתרגיל את עצמך ללמוד בכל יום מקרא מפרשת השבוע שנים מקרא ואחד תרגום עם פירוש רש"י,

משנה שתתמיד מאד בלימוד משניות אשר אפילו אמירה בעלמא מסוגלת להנפש, כי אי אפשר לתאר ולשער את גודל הזכות של אדם שזוכה להתמיד בלימוד משניות שזה תיקון הברית, ואמרו חכמינו הקדושים (סנהדרין מב.) במי אתה מוצא מלחמתה של תורה? במי שיש בידו חבילות של משנה. ומובא (מדרש תלפיות) שאשר בן יעקב יושב על פתחו של גיהנום, ומי שהירבה ללמוד משניות אינו מניחו להכנס שם, ולכן אשרי מי שיגרוס בכל יום כמה וכמה פרקים משניות, שהוא הצלחה נצחיית, כי משנ"ה אותיות נשמ"ה, משנ"ה עולה כמספר פרנס"ה, שכל המתמיד במשניות, נמשך עליו פרנסה בשפע,

גמרא תקפיד מאד ללמוד בכל יום את הדף היומי, ואם תוכל לחזור את הדף כמה פעמים אין לתאר ואין לשער כלל את גודל הזכות הזה, כי דף גמרא ליום זה מציל את האדם מכל מיני רעות כי ג'מ'ר'א' ראשי תיבות הד' מלאכים ששומרים את האדם שהם ג'בריאל מ'יכאל ר'פאל א'וריאל, ואל יקל בעיניך השלוש לימודים האלו כי זה עיקר העשירות של אדם, כמאמרם ז"ל (שבת ק"כ.) "ובביתי אין לחם ואין שמלה" שאין בידי לא מקרא ולא משנה ולא תלמוד; כי אם אין לאדם את השלוש לימודים האלו הוא העני הכי גדול, ועל כולם ראה ללמוד כל יום הרבה הלכה כי רביז"ל הזהירנו על לימוד הלכה יותר מכל הלימודים, ואמר (שיחות הר"ן סימן כ"ט) שכל בר ישראל מוכרח ללמוד כל יום הלכה.

הדבר החמישי שתשמור מאד מאד על השלום בית שלך, ותהיה וותרן גדול לגבי אשתך וכו', וכך אמרו חכמינו הקדושים (דרך ארץ זוטא פרק א') דרכן של תלמידי חכמים עניו ושפל רוח זריז ממולא עלוב ואהוב לכל אדם שפל לאנשי ביתו ירא חטא; וכו', ואל יקל בעיניך דבר זה, כי (סוטה יז.) איש ואשה זכו שכינה ביניהן, ואמרו (ירושלמי ברכות פרק ט' הלכה ח') אי אפשר לאיש בלא אשה ואי אפשר לאשה בלא איש אי אפשר לשניהן בלא שכינה, ובמקום שהשכינה נמצא שם הברכה מצויה, רק שיהיה ביניהם שלום ואהבה גדולה מאד, כי שלום אמרו חכמינו הקדושים (שבת י.) זה שמו של הקדוש ברוך הוא, ולכן אם מכניסים את הקדוש ברוך הוא בתוך הבית, זה נקרא שלום בית, היינו שמו של הקדוש ברוך הוא בתוך הבית.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך