יש לי שאלה ממש חשובה!!!!אמריקאית גאה!!

יש לי שאלה שכבר המון זמן מפריע לי ואז ראית תפורום הזה ואמרתי:וואי פה אני יכולה לשאול את זה.

איך זה שמרשים לילד בן 15 להתנדב במד"א??

ול-א שאני מזלזלת או אומרת שהם לא מצילים חיים כי אני אישית מכירה כאלו שכן.

אבל פשוט יש דברים שילד בן 15 לא צריך לראות או לחוות!!!(כגון,להוריד אנשים שתלו תצמם....וזה משו קטן...לעומת משהם רואים וחווים ועוזרים...!!!)

ובאמת אל תקחו את זה בדרך הלא נכונה,כי אני מזה לא מזלזלת זה פשוט שאלה שממש מפריעה לי בזמן האחרון!!!

בתודה מראש למי שעונה.

שאלה טובה, יש בזה משהו..-משה ר-
15?!Look Smile

הוא מער .

כנראה שהוא מתנדב פה ושם לא חושב שזה משהו רציני .

לפני זה הוא עבר קורס ,יש לו קצת ידע וכ'ו

בדברים קשים לא לוקחים מערים כמה שידוע לי ...

לא!!לוקחים אותם להכל!!לא משנה מה!!אמריקאית גאה!!

ואני חושבת שזה לא נורמאלי!!!

שכן שלי חוזר ומספר על דברים שהוא עשה,ועזר,והציל,או ההפך....וזה פשוט מזעזע לשמוע את זה בכללי ובמיוחד מילד בן 15!!!

אני מסכימה איתך שילד בן 15חנהודיה
לא צריך ויכול לראות כל דבר...
ובשביל זה מלכתחילה באים לאירגוני הצלה כאלו ואחרים רק אלה שבאמת מכירים את עצמם ויודעים שיהיה להם פחות קשה לראות מצבים כאלה... יש בחלק מהמקומות ועדות קבלה שגם הם ממיינות...
עדיף שיהיה שם ולא יגיע למקומות אחרים.LightStar

בס"ד

מי שיש לו זמן פנוי ולא מתנדב, מתדרדר.

הם(אנחנו, אני בגיל הזה בערך בעצמי), מתנדבים כי הם רוצים, ומה שרואים במד"א זה לא הרבה פחות טוב מכל התנדבות אחרת.
(חוץ ממיון פירות, כן?)
אני אהיה רשע - מתרגלים.
וחלקם כבר מורגלים למראות קשים(מניסיון).
מי שמתנדב במד"א, לרוב לא ילך גם ככה לשום סוג התנדבות אחרת. ואם לא ימלא את זמנו, יתדרדר למצבים שאמנע מלהזכירם.
למה מרשים להם? כי צריך מצילי חיים. גם אם זה הקרבת התמימות שתרד בכל מקרה. אם לא עכשיו, עוד שנה.

קצת שטויות...איש_בנימין

מהסביבה שאני מכיר אנשים לא הולכים למדא כמפלט אחרון ממש לא זה טובי הנוער שבדר"כ מתנדבים בהרבה מקומות אחרים בו זמנית (ילדים עם צרכים מיוחדים גמחים וכאלה..) אני בתור מתנדב פעיל כבר הרבה זמן ב"ה ומכיר גם הרבה מתנדבים אחרים יודע שרובם ממלח הארץ (גם החילונים)ו"הקרבת התמימות" הזאת לפעמים טובה  להם

מצד אחד את צודקת..אל ההרים

אך בדרך כלל לא שולחים נערים בני 15 "להוריד אנשים שתלו תצמם...".

אני כיום אחראי משמרת התנדבות במד"א ויש לי שני נערים בני 15 שמתנדבים ועושים עבודה מציונת.[בדרך כלל שולחים אותם עם עוד אדם מבוגר , ולא לאירועים כמו הדוגמא שנתת ] .אם יש עוד שאלות בכיף..

לא מתאים בגיל 15.Look Smile

בע"ה

אבל זה תלוי מאוד בנער .

צודקת לגמריאפרת25

חוץ מזה שבני 15 ואפילו בני 16 לא בשלים מבחינה נפשית לעיסוק הזה, ולא מספיק בוגרים (יש לי אינספור דוגמאות להתנהגויות מביכות של מע"רים) ,   יש עוד בעיה לא פחות חשובה:

איך בדיוק מרגיש אזרח כשברגעים הקשים בחייו (התקף לב,  אירוע מוחי,  החייאה,  תאונה)  מי שמגיע לטפל בו זה צוות ש2/3 ממנו בגיל ממוצע של 15 וחצי ?  

אז נכון , עכשיו כל מעריצי מדא יקפצו ויגידו כמה שהם מכירים מערים מקצוענים שיותר טובים מחובשים וכו וכו 

ועדיין  - עם יד על הלב, אף אחד מכם לא היה רוצה שצוות עם ילדים היה מגיע לטפל בו או בבני המשפחה שלו.

כל אחד היה מעדיף חובשים בני 21 ומעלה ורצוי פראמדיקים. 

לדעתי הסיבה היחידה שמעלים בני נוער לאמבולנס היא כדי לחסוך להנהלת מדא כסף, במקום לשלם לעובדים שכירים בוגרים .

אחרת לא רואה שום בעיה שמדא שגובה 400 שקל מחולה ישלם לחובש מלווה 25 שקלל לשעה עבור משרה מלאה

בננו...חנהודיה
אדם שנמצא במצב שהוא לא נעים לא כ"כ אכפת לו אם מי שמטפל בו הוא קטן ממנו, בגילו, או גדול ממנו! העיקר שהוא יוציא אותו מהמצב הלא נעים בו הוא שרוי...
מניסיון...
קישקושאפרת25

דווקא חולים הם הכי רגישים למי שמטפל בהם. 

כמובן שכשאתה חסר אונים מה תגיד למי שבא להציל אותך? שאתה מרגיש חסר ביטחון שילדון בן 15 שעוד מתמודד עם פצעי בגרות ומבחן מגן ביחידה אחת תנך יושב איתך כשאתה מפרפר בין חיים למוות?  

ברור שבאותו רגע אתה "תסמוך" על כל קש שיזרקו לטובע, 

אבל לאחר שתבריא תבין את גודל השערורייה, \

שכדי לחסוך כסף (או יותר נכון - לעשות הון )  מד"א מתקמצנת על תקנים של פראמדיקים וחובשים בכירים  ושולחת ילדים קטנים לטפל בעניינים של גדולים. 

אני חושבת שמי שלא יכול להתגייס לצבא כי הוא צעיר מדי, אז הוא גם צעיר מדי לעלות לאמבולנס.  נקודה . 

אז אני יכולה להגיד לךחנהודיה
שכשטיפלו בי במצב שהייתי לא היה אכפת לי אם זה מישהו יותר קטן ממני, בגיל שלי או יותר גדול ממני...
העיקר שטיפלו בי כמו שצריך והוציאו אותי מהמצב בו הייתי!!!
סבבה. אז לך לא היה אכפת אם זאטוט מטפל בךאפרת25

ואני הייתי מעדיפה שיטפל בי פראמדיק מבוגר ולא ילדון.

כל אחת והטעם האישי שלה

עם כל הכבוד ואומר בצער שהייתי מעדיףבנדא מצוי!!אחרונה

שכל מיני פארמדיקים צעירים וצוציקים שרק הרגע התגייסו לצה"ל לא יגעו בי מאשר נוער שראו הרבה בחיים וצברו נסיון רב

בכ"מ כל עניין לגופו

ולגבי מה שמד"א גובה זה גוף חיצוני של משרד הבריאות קובע להם את התעריפים

לא שאני מסכים עם כל מה שהולך שם בהנהלה

אבל לא ישר לתקוף מה שלא באמת יודעים!

ולפעמים עדיף לא לדעת מאשר לדעת

אני רוצה להתנדב בשקט בלי כל הפוליטיקות והמלחמות

באנה את כזה חייה בסרט....google

תגידי מה נראה לך שעכשיו יהיה 3 פרמדיקים באמבולנס ורופא???את יודעת כמה כח אדם צריך בשביל זה???

כשהזמנתי מד"א בשבת כדי ללדת...battt

כבר היה ברור לי שאני בלידה, אך באותה מידה היה ברור לי שיש לי במקרה הטוב עוד לפחות שעתיים.

נהג האמבולנס רצה לעשות "אקשן" למתנדבים הצעירים, קרץ לי לשיתוף פעולה, ואמר להם שצריך להזדרז כדי שנגיע בזמן לבית החולים...

סתם אנקדוטה.

לגבי העיקרון עצמו - כשאני הייתי בגיל (וזה היה מזמן), לא המליצו לנו באולפנות ללכת להתנדב שם, למרות שמד"א ירושלים לפחות - השתדלו לא לקחת צעירים לארועים קשים, למרות זאת חברה שלי שכן התנדבה - נסעה לארוע שהיה נשמע קל - אבל במקום התברר כקשה עד אנוש, עם מראה מזעזע.

את התגובות שלה  לטראומה אני זוכרת עד היום.

אני באמת מקווה שהיום יש ליווי פסיכולוגי למתנדבים (גם למבוגרים, גם להם יש סף שאחריו כבר קשה להכיל)

נהג האמבולנס הזה הוא אחד מיני רבות...חנהודיה
היום כל נהג אמבולנס וכל מי שעבר קורס שבתוכו לומדים ליילד יודע שרק אם אין ברירה מיילדים באמבולנס...
הסיכון הגדול שכרוך בליילד באמבולנס הוא ענק וחבל שיש כאלה שחושבים שזה כ"כ פשוט...
ולכן גם הרבה מתנדבים צעירים רוצים לידה... הם לא מבינים כמה סיכון יש בזה!
ואני בעד שיכניסו את זה למודעות גם שלהם...
אני עשיתי קורס נהגים ואני רוצה להגיד לכםאפרת25

שעשו לנו בדיוק שני שיעורים על לידה שנמשכו בסך הכל 4 שעות , מתוכם 3 שעות חומר רקע 

לא היה לנו אף תרגול 

ולא נבחנו על זה

חלק בכלל לא הגיעו לשיעורים

מתערבת אתכם שאף אחד שהיה שם לא יודע ליילד ,  ולאנשים אין מושג מה לעשות

ואחרי זה אתם עוד מדברים על זה שמתנדבי נוער צריכים לעשות לידות...  עדיף קודם כל שמדא תתייחס ברצינות להכשרות של המבוגרים כי כרגע מדובר בלא פחות מביזיון (תחנת תל אביב) 

יש מצב שאתה חוטא לתפקיד שלך...איש_בנימין

תלוי כמה מתנדבים יש בכללי אבל אצלנו יש הרבה בני15-16  והם נשלחים למקרים ללא כל תלות במקצועיות או.בגיל שלהם אם הם נמצאים במשמרת הם קופצים לכל קריאה כמובן במסגרת הלבן עד לוותק של שנה שאז אפשר לעלות על נטן...

למה רק 15? לא כדאי שנעלה גם ילדים בגיל בר מצווה?אפרת25

פשוט ביזיון  אחד גדול, אי אפשר לכבס את הדברים האלה יותר.  ילד בן 15 כמגיש עזרה ראשונה = ביזיון של המטופל וחוסר אחריות לבריאות הנפשית של הילדון .

את מוזמנת לצאת לשטחאיש_בנימין
ולראות מה בני ה15 האלה עושים מצילים ולפעמים יותר טוב מה'גדולים'
יצאתי כמה וכמה פעמיםאפרת25

אולי יותר ממך. 

ראיתי ילדים צעירים, נלהבים, חמודים מאד, 

אבל גם ממש לא בבשלות מנטאלית

הם אולי יודעים לקשור ביעילות קרש גב או לבדוק לחץ דם טוב אחרי שטחנו משמרות

אבל בכל מה שקשור לעמידה מול חולה, 

סגנון דיבור, 

לדעת מה להגיד ,איך להגיד

ראיתי התנהגות ילדותית לא פעם לא פעמיים

ואני לא מאשימה אותם חלילה - הם הרי ילדים

מי שאשם זה אך ורק מי ששלח אותם לשטח

יש סיבה שילדים בני 15 הם לא ברי שיפוט בפלילים,  שאסור להם לנהוג, וגם לא ללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטה

אם אתה חושב שלמגבלת גיל אין משמעות -  למה שלא תתן להם גם להצביע בבחירות כמו המבוגרים ולעשות כל מה שמבוגר עושה?  הם הרי טובים בדיוק כמו המבוגרים , נכון ?

איפה ההיגיון שלך ?

איפה ההיגיון שלך ואיפה בדיוק הקשר בין המקרים...איש_בנימין
נוער לא עושה שום דבר על דעת עצמו!מאמאמא

כל דבר ודבר זה לאחר הסכמת הנהג!!!!!!!

מה לעזאזל את לא מבינה....google

מתי שהוא נכנס למד"א הוא יודע  שהוא יראה דברים קשים!!!והוא מוכן לזה....

וגם א"א לשים חיים ביד של בן 15אבודה!
אני מתנדב מגיל 15איש_בנימין
וזה ממש לא נכון שיש סלקציה שולחים מערים לכל מקרה שיש מתלייה עד החייאות טראומה עד לידות ואני לא רואה שזה מפריע...חוצמזה שיש פסיכולוגים חינם מטעם מדא ומי שלא מתאים לו שלא יבוא... בתור מי שיצא לו להיות במקרים קשים לכל הדעות ומרגיש שזה רק בנה אותו..
מיון של קורס נהגים בגוש דן נמשך 6 דקותאפרת25

ראיינו אצלנו 25 אנשים בפחות משעה וחצי. זה המיון של המבוגרים שאמורים להיות ראשי צוותים

קורס מערים זה פשוט בדיחה .  קל וחומר 

שולחים אתת כולם להכל , אין פסיכולוג, אין סלקציה, אין מעקב , לא למבוגרים ולא לילדים. מדא זה שוק וצריך להפסיק לספר כל הזמן את השקרים האלה. 

יש חובשים טובים ויש איומים ונוראים , והכל מיד המקרה. מדא לא עושה שום מאמץ לדאוג שהגרועים לא יהיו שם . 

פשוט לאף אחד לא אכפת . 

הארגון הזה בזבל

חחחחח עלק אין סלקציה....google

אצלנו יש סלקציה בריבוע!!!אצלנו בוחרים את ה-כ-י טובים....חוצמזה יש פפפוווללללל השתלמויות  יש גם חתך...אני לא יודע מה קורה בתחנות אחרות...אבל בתחנה שלנו יש ו-א-ח-ד סלקציה...

ומה שאמרת לגבי הפסיכולוג-מי אמר לך שאין פסיכולוג??ברור שיש אנשים שאפשר לדבר אתם ...יש גם פסיכולוג חינם מטעם מד"א...

בידי 3 ילדים בני 15 שיודעים מה הם עושים כ-ן אפשר!!google

למחשבהבן של מלך

ב"ה

קראתי את כל התגובות ומצד אחד אני מסכים עם רוב מה שקראתי.

ולצערי לא תמיד יש סלקציה נכונה על המתנדבים ועוד ועוד..ולא חסר בעיות שם.

אבל אז יש גם את הצד השני,

דבר ראשון לא כולם רוצים להתנדב במדא(כסף/משכורת/עבודה/זמן וכו')

דבר שני אם היה לכם את האפשרות שילד (כן ילד) בן 15 שיודע מה לעשות והיה במספיק מקרים(לצערינו) יטפל בכם או שלא יהיה אף אחד, מה הייתם בוחרים?

ועוד נקודה למחשבה, כל מי שכתב מעלי שנוער לא צריך להתנדב וכו' ,

מה אתם עושים במקום? רק מתלוננים? תתנדבו!

כי אין, (וגם אם יש לא תמיד יש את האמצעים) מספיק אנשים.

אז במקום להתלונן תעשו משהו.

נ"ב , סליחה עם פגעתי במישהו זאת לא הייתה כוונתי.

תאמת......אמריקאית גאה!!

שעכשיו אני מבינה את 2 הצדדים!!!

אני מכירה אישית ילד בן 15 שלוקחים אותו ל-ה-כ-ל ולא משנה מה!!!פשוט לוקחים!!!

ואחר כך כשהוא חוזר ומספר לי את זה,זה פשוט נוראאאאא!!!!!!!!!!הם עושים דברים מזעזעים,ונכון,אין מה לעשות,כי זה משקורה בימינו

אבל אולי צריך משיהוא קצת יותר בוגר?!

אתם לא חושבים?!

לבן המלךאפרת25

ברור שטוב שיהיו ילדים בני 15 שיודעים להגיש עזרה ראשונה, 

אבל זה ממש ממש ממש לא אומר שצריך לשלוח אותם לטפל על אמבולנסים.

עדיף שילמדו את זה במסגרת חובות הבגרויות , בבית הספר, בשביל הסיכוי של 1 ל1000 שאותו ילד במקרה יהיה היחיד במקום שיודע להגיש ער, וגם בשביל הידע הכללי שלו כמבוגר לעתיד.  

אפשר ללמד כללי התנהגות בשריפה בגיל 15 , בלי לשלוח כבאית עם בני 15 להציל אנשים מקומה שמינית .

יש סיבה שבני נוער לא מורשים לשאת נשק ולנהוג .  האונה הקדמית שלהם לא מפותחת, והם עוד לא מספיק בוגרים.  

בגלל זה הגיל נקרא "גיל ההתבגרות"  להבדיל מה"בגרות" שבה אנשים כבר השלימו את ההתפתחות הנפשית 

בגיל 15 , מה לעשות, אתה נחשב קטין.  החוק לא מרשה לשכב איתך, ומי ששוכב איתך הולך לכלא על אונס , כי את נחשבת לא אחראית מספיק למעשיך.   אם את עושה משהו פלילי  שולחים אותך למוסד של צעירים ומוחקים לך את הרישום הפלילי לפני הגיוס לרוב , כי היית קטינה ועם אחריות מופחתת 

באוטו את לא יכולה לנהוג עדיין 

וגם לא בטנק או במטוס קרב

אבל משום מה בארגון מדא שמרוב שהוא ב"גירעון " (עלק)  אין לו יכולת לשכור פראמדיקים שמרוויחים 24 שח לשעה ומוציאים שוברים של 400 לכל מי שמדדו לו ל"ד ודופק, המצוקה כל כך נואשת שמוכרחי ם להעלות לאמבולנסים אפרוחים בני 15 בכיתה ט' או י' .   

יש חוסר מודעות מטורף לעניין הזה בארץ . אנשים לא מבינים כמה שהטיפול שהם מקבלים באמבולנסים הרגילים הוא מעפן ולא מקצועי וחובבני, וכבר ראיתי כמה וכמה מקרים של טיוחים חמורים של פגיעה עד כדי כמעט פגיעה בנפש.  אני כל כך מתביישת להתנדב במדא שחושבת כבר להפסיק ולנטוש

אפרתבן של מלך
ב"ה
ברוכה השבה! היית חסרה בפורום.
לגבי מה שכתבת, לא יכולתי להסכים יותר או לנסח את זה בצורה יותר טובה!
אבל, תסכימי איתי שכל עוד הזלזול הגורף של מדא נמשך מישהו צריך לעשות את העבודה?
פראמדיקים זה תחום עבודה עם עזיבה גדולה מאוד.
ודווקא בגלל הכסף. כי אדם שרוצה לחיות ולפרנס משפחה בהמשך, זה קצת בעייתי בשבילו להתקים ממינימום. בשמירה שאני לא עושה כלום אני יכול להרוויח יותר. במילצור שזה סביבת עבודה פחות לחוצה אני מרוויח יותר (ויש גם טיפים)
אני חושב שעד שלא יעשו משהו דרסטי לשנות את המצב זה מה שיש. ובמסגרת ה''זה מה שיש'' זה הכי טוב. אבסורד אבל עדיין.

אגב, מתי עשית קורס נהגים? ואם תוכלי להוסיף מה הדרישות של התפקיד זה יהיה נחמד.

כל טוב ויום שמח
כאחד שמתנדב במדאיבצ
לא מפריע לי האחריות המוטלת עליו, שהרי הוא לבד, לא יתנו לו לעשות שום פעולה. אבל מה עם ענין הצניעות שבזה? לא שאני צדיק אבל למה ילד בן 15 צריך לראות הריון? מה חסר לו בבית...
מה חסר לו בבית?איש_בנימין
לא חסר לו! הוא בא לקיים את מצוות הקבה 'לא תעמוד' הוא בא להציל חײַם בכל הידע שניתן לו והוא יכול גם אם זה זקנה שנפלה ברחוב וגם אם לידה
פה אני חולקת עליך!חנהודיה
גם במצוות ה' יש סייג וגדר!!
ואם יש אפשרות לשלוח אנשים שכן מותר להם מבחינה הלכתית ויש מקום להקל אז עדיף!
ולא חסר אנשים כאלה!!!
פיקוח נפש?איש_בנימין
כן!חנהודיה
גם בפיקוח נפש יש סייגים...
למשל, אתה לא תסכן את עצמך בשביל להציל מישהו אחר!
וגם בהצלת חיים לפעמים מסכנים את עצמנו ואת הנפש שלנו...
לא עדיף במצב של לידה לשלוח אמבולנס עם בנות ובלי בנים כדי שיהיה גם לבנות וגם ליולדת יותר נעים?!?!
ואין פה שום מקום של הדרת גברים!!
זה נטו טובת המטפל והמטופל! בשביל שלכולנו יהיה טוב!!!
מה כן? לא הבנתי את כוונתך...איש_בנימין
^^^חנהודיה
סליחה, זה פשוט קפץ לי...
לא מציאותי...מאיר770

בס"ד

לא מציאותי לשלוח תמיד צוות בנות, משום שלא יחזיקו בכל משמרת צוות רק של בנות כדי שאם תהיה לידה, גם בגלל שאם ישלחו אותם לכתובת שצריכים להוריד יולדת או סתם חולה הן לא יוכלו.

ובכל מקרה לכל מקרה שמוגדר כדחוף וכן יולדת שולחים את האמבולנס הזמין הקרוב ביותר שיש ולא יתחילו להביא מהצד השני של העיר אמבולנס כי אולי תהיה לידה...

אנחנו מצווים לעשות באופן הגיוני את כל ההשתדלות כדי לשמור על נפשינו ורוחניותנו ואם יש קריאה של לידה ואפילו אם יש בת שיודעת, כל עוד אני יודע לעשות את זה יותר טוב - אני יעשה את זה ולא יתחיל להתפלפל בשטח...

זה באמת לא מציאותי...google

ואם בסוף הם יגיעו למקרה שצריכים לסחוב בנאדם שמן מהקומה השמינית בבניין בלי מעלית...נראה לך שהבנות יצליחו ??? לי לא נראה...חוץ מזה שזה לא בריא לבנות לסחוב דברים כבדים (זה פוגע ברחם) בגלל זה מקפידים שיהיה לפחות בן אחד בכל אמבולנס......

זה העניין..חנהודיה
ישלחו את האמבולנס בנות רק ללידות!!!
הבנות שיתנדבו על האמבולנס ידעו טוב מאוד ליילד ולא תהיה בעיה...
על זה אני אומר שזה לא מציאותי!מאיר770

בס"ד

נסיעה ליולדת/לידה מוגדרת כנסיעה דחופה ובצדק.

כשיש נסיעה דחופה מוציאים את האמבולנס הפנוי הכי קרוב שיש ואי אפשר לבנות על זה שבכל לידה יוציאו אמבולנס דווקא מהתחנה, וכן להיפך - אם האמב' בנות יצא מבי"ח ויהיה מקרה ישלחו אותו ולא יתחילו לחשב שזה רק אמבולנס לידות...

מה גם שיש משמרות שלמות ללא יולדות...

תלוי באיזה מקום...חנהודיה
האמבולנס הזה יהיה בעיקרון ללידה!
ברור שאם הוא באמצע מקרה ויש עוד לידה אז ישלחו אמבולנס אחר אבל מלכתחילה הוא יהיה ללידות... וכמובן שאם יש מקרה אחר והוא הפנוי אז אותו ישלחו...
אז זה לא כזה בעיה... זה הכל עניין של רצון!!!
בקיצור זה לא מציאותי!רציני

בישובים ומקומות דומים אפשר לדאוג שכשיש לידה/הריון החובשות יצאו אבל כשמדובר באמבולנס משמרתי בעיר גדולה זה פשוט לא יקרה,

נחיה ונראהחנהודיה
תכלס רציני צודק!שטות-ניק
"לא תעמוד " זה למקרה שהילד נתקל בדרך לבית ספראפרת25

לא במקרה שהוא עולה על אמבולנס מיוזמתו כדי לחסוך לאלי בין וחבר מרעיו כמה שקלים על משכורת פראמדיק עם תואר ורישיון (על חשבון איכות הטיפול של החולה) . 

אני באמת לא מבינה את השטויות האלה. אין דבר כזה בשום מדינה אחרת בעולם. 

בשום מדינה.

ישראל היא המקום היחיד בעול ם שילדים מתפקדים כאנשי צוות באמבולנסים, ושיש כל כך הרבה מתנדבים בשירות שאמור להיות לאומי ומסודר, כמו הצבא ומשרדי הממשלה. 

האם משרד י הממשלה מאוישים על ידי המתנדבים?  לא . נכון?   אז למה מדא כן?   כבר אין אבטלה בארץ שאפשר לוותר על כמות כזו של מקומות עבודה ? 

לא מבין את האנטי שלך...איש_בנימין
אם מדא היה עובד רק על עובדים ובוגרים הרבה תחנות היו קורסות...לבנים היו יוצאים עם נהג בלבד...התועלת רבה מאוד על החסרון...
התנדבות במד"איהושבעט5

נראה לי שמה שצריך לבחון בהתנדבות במד"א ,אופי  הסניף האם יש מי שהוא שמלווה את הנערים/נערות ונותן מקום להתייעצות הלכתית

צריך לראות אם מד"א מקצה אדם לשיחות איוורור (להוציא את הרגשות) .

מה אופי הסניף וכו'.

אם אני לא טועה  ראיתי פעם בפורום מתנדבי מד"א, שבירושלים יש לווי של רב (יכול להיות שזה נכון רק להצלה)

להצלה יש רבנים שמלווים את מתנדבים.

בכל מקרה צריך לבחון את הבשלות של הנער. יש נערים שגם אחרי צבא לא מתאימים להתנדבות במד"א,

זה תלוי במבנה של האישיות של הנער,הנערה.

בד"כ למקרים חמורים יוצא אט"ן ומע"רים לא עולים עליוgoogle
מערים לא עולים על אטן??איש_בנימין

למה נראלך? באיזה מרחב אתה מתנדב??

יודע מה ...בשבילך...google

מערים יוצאים על אט"ן רק אחרי שעשיו קורס מיוחד של האט"ן וגם זה צריך לפחות וותק של שנה+ וגם ברוב המשמרות של האט"ן אין נוער...ברוב המשמרות (לפחות אצלנו) יש חובשים ופראמדיקים....

כן, שמענו על הקורס...אפרת25

יום וחצי והדוקטור הצעיר נהיה גם פראמדיק ומגיע עם הנטן למקרים. ...  

ביזיון על גבי ביזיון 

אצלנו הקורס הוא שבועיים ויש גם מבחניםאיש_בנימין
אתה מתכוון קורס מערים של שבועייםאפרת25

אני דיברתי על הקורס נטן שנמשך יומיים . ככה זה בכל התחנות של מרחב דן וגם במרחב ירקון ממה שידוע לי

על הקורס נטן דיברתי...איש_בנימין
ככה אצלנו במרחב שרון
בירושלים כמעט ולא מעלים נוערמאמאמא

ואם כן זה נוער עם וותק של שנה שניה שלישית לפחות....

גם אצלנו זה ככה...google
גיל 15...למה??ככה!!

כל מי שמד"א בחר להיות שם!!!אף אחד לא כופה על בנאדם,אפילו לא מגמת רפואה..

בתור אחת שהיתה במקרים קשים התאבדיות ותליה וכל זה על הלבן,לא על שום אטן או נטן(!)יצא לי שהזניקו אותנו לחולשה ואפילו עברנו דרך התחנה להוריד מתנדבים והגענו לקבלת לידה.. המוקד לא יודע מה האמיתות של המקרים..!אפאטי עשיתי משמרת לא מזמן משמרת הגענו לאישה שאף אחד לא מתייחס אליה ומחמם את הלב על הברכות שהיא שפכה אלינוקורץ ..

בקיצור נקודת למחשבה..

לא הבנתי ת'בעייה??google

א.כל מי שאומר שמתנדבי מד"א (גיל 15 +) לא מקצועיים - הוא חי בסרט...סבבה....כי אם הם לא היו מקצועיים הם היו עפים ממד"א פשוט....

ב.כל מתנדב שמגיע למד"א הוא יודע שיכול להיות שיראה דברים קשים...והוא יודע שהוא צריך להיות מוכן לזה...

ג. כל מי ששם יודע שאפאחד לא מכריח אותו להשאר שם...הוא יודע שכל שניה הוא יכול לקחת ת'רגליים וללכת משם...

ומי שלא מתנדב לא מכיר את ההרגשה הזאת שפתאום אומרים במוקד -שיש החייאה של צעיר בן 30 ואז אתם מתחיל בהחייאה ..ובב"ח הוא כבר עירני-ואז אתה פשוט הצלת חיים-תאמינו לי שבחיים לא היה לי שמחה כזאת-שממש בידיים שלי הצלתי חיים של מישו....אנשים מתנדבים כי זה פשוט כיף....במקום לבזבז ת'זמן מול המחשב ...פשוט להציל חיים  

לילה טוב...

פחחח כמה סיסמאות מופרכותאפרת25

ברור שהם לא מקצועיים.  הם ילדים שעברו קורס קצרצר. אתה יכול לספר סיפורי מעשיות בשכונה שלך כמה שאתה רוצה, אבל בפורום הזה כולם טוחנים משמרות ויודעים טוב מאד במה מדובר.  

לילד בן 15 אין שיקול דעת של אדם בוגר, אחרת היו שולחים אותו לעבוד ולפרנס את עצמו ולהקים משפחה.  בגיל 15 הוא ילד ולא מוכן לזה עדיין .  לצבא מתגייסים רק ב18 מאותה סיבה. וגם זה לפי הרבה מאד פסיכולוגים גיל צעיר מדי לצבא , אבל אין ברירה (במדא יש ברירה, כי מדא יכול לשכור אנשים מבוגרים ) 

אני די משוכנעת שאותו אדם שהתעורר בחדר מיון אחרי החייאה היה מתעורר הרבה יותר טוב אם היו מגיעים אליו 3 פראמדיקים מקצוענים ולא חובש של 160 שעות ושני מערים צעירים .  אפילו דברים פשוטים כמו עיסויים, פראמדיק שלמד 3 שנים בבן גוריון ידע לעשות הרבה יותר מדוייק מאשר ילד שהתאמן על בובת אנני בקורס 60 פעמיים ורבע, והוא נרגש מדי בזמן מעשה 

תכלס! מבחינתך,חנהודיה
כל מי שהוא מתנדב במד"א הוא פסול וכל מי שמקבל על זה כסף זה בסדר..
אז במצב כזה לא משנה כמה הוא יהיה בקי וכמה הוא יהיה מיומן הוא עדיין מתנדב ולכן הוא לא טוב!!!
ואם הוא עובד בשכר, אז הוא מצויין!
זה אבסורדי להסתכל על דברים בצורה כזאת!
זה לא שחור לבן! תמיד יש את הלא טובים, טובים קצת, טובים מאוד ומצויינים!
רק תלוי איך מסתכלים על זה!
זה בכלל לא מה שאמרתיאפרת25

אמרתי שני דברים פשוטים:

1.  כל מי שמתחת לגיל 21 הוא פסול.

מתחת לגיל 18 הוא פסול מסיבות של בגרות אישית.  אולי יש מעט יוצאי דופן אבל רוב בני הנוער לא בוגרים מספיק, גם אם טכנית הם מסוגלים להכניס מיטה , לפתוח חמצן ולקבע שבר.

בין גיל 18 ל-20  -  מי שלא יכול ללכת לצבא (כי הוא דוס מדי או כי יש לו בעיות בריאות ) גם לא כשיר לדעתי לעלות לאמבולנס שמצריך סחיבה . אם בת היא דתיה בשביל הצבא , היא צריכה ללכת למדרשה תורנית ולא לארגון שכל הנהגים נמרחים על המתנדבות.   אם בן סובל ממצב בריאותי שהוא לא יכול להיות אפילו פקיד בשלישות בקרייה - הוא גם לא מתאים לפעילות מבצעית במדא 

2. כמו כל דבר הגשת עזרה ראשונ ה זה מקצוע, לא תחביב.  ככה זה בכל העולם. 

מי שעובד בשכר כל ימות השבוע במשרה מלאה יהיה בדרכ הרבה יותר מקצועי בגלל הניסיון הנצבר, וגם בגלל ההתייחסות. 

אני חושבת שבאופן כללי מתנדבים זה דבר נחמד, אבל בשירות חירום כמו מדא מכבי אש ומשטרה צריך להיות מערך מסודר של 100% עובדים בתשלום, עם הכשרה מאד רציני ת ומקיפה, זכויות סוציאליות. 

לא הגיוני שמדא ינצל מתנדבים מזדמנים שעושים קורס שכונה של 150 שעות וילדים בתיכון שעשו שבועיים קורס ובאים פעמיים בחודש לתחנה כדי לבצע את המשימה הכי משמעותית וגורלית שיש. 

זה האבסורד האמיתי. 

חבל שאהבת מדא מעוורת את עיניכם לראות מה שכל כך ברור וגלוי

יש הרבה דברים שאני מסכימה איתך עליהם...חנהודיה
ןדרך אגב, אני לא מתנדבת במד"א!!!
אז אין לי שוב אהבה או הערצה למד"א כי אני לא מתנדבת בו בכלל אלא באירגון אחר..
אבל עם זאת אני לא חושבת שזה משנה איזה אירגון אתה מתנדב בו אלא מה שמשנה זה שהם מתנדבים!!אני מאוד מעריכה את אלו שבאים להתנדב ונותנים מזמנם ומירצם לאו דווקא במד"א! כי אני חושבת שהתנדבות עצמה היא העיקר והיא זאת שמחנכת את האדם לתת מעצמו לאחרים ולא להשאר אגואיסט!!
אז להתנדב זה מעולה!
באיזה גיל זה כבר עניין אחר ואני חושבת שמי שבה למד"א או לכל אירגון אחר בשביל להתנדב הוא הכי טוב! כי הוא באמת רוצה לתת מעצמו ולא רק לקיים מחוייבות אישית או לעבוד!!
ויש לי עוד רעיון! אולי שיוציאו ממד"א את כל אלה שעובדים והוא יהיה אירגון התנדבותי לכל דבר! כך אנו פותרים גם את בעיות הצניעות שיש במד"א כי אנשים יבואו נטו להתנדב ולתת ולא לעשות דברים אחרים...
לא מסכים,kamenker

בס"ד 

מי אמר שפראמדיק יותר טוב ממתנדב בזמן אמת?

הכל תלוי במספר שעות שכל אחד עושה, 

הרבה מהמתנדבים עוברים ריענונים כל שבוע או ע"י מדריך או ע"י חונך ומתאמנים המון על מקרים מסוג זה, לא היו שולחים מתנדב ללא חשיבה שהוא מספיק מוכן לזה, הם אומנם לא עברו הכשרה של פראמדיק ואינם יודעים לעשות החיאה בעזרת תרופות אלא אם כן עברו הכשרות נוספות כגו קורס נט"ן וכד' ועלו מספיק לנסיעות..יש מתנדבים שחיים במד"א!

אפרת-חיים 10

קודם כל עוד מהסבב הקודם שלך בפורום היה אפשר לראות שאת אנטי כל דבר שזז.

שנית, בתור אחד שמתנדב במד"א הרבה שנים, אני יכול לספר לך שאחרי כמה חודשים ההכשרה שעברת כמעט ולא משנה (אני מדבר בדרג של מערי"ם/ חובשים). אני ראיתי מספיק פעמים רופאים וחובשים (בד"כ צבאיים) שהמקצועיות שלהם שואפת לאפס, למרות הידע שלהם שהוא באמת עצום. הניסיון בשטח הוא שקובע!! ולמתנדבי נוער לרוב יש את הניסיון הזה

זה מזכיר לי בעיה דומה שבנות שרות לאומי עובדות עםאורין

ילדים חולי סרטן, חוות מוות לעיתים קרובות ולא מקבלות תמיכה מספקת. זה יכול לגרום לנזקים לטווח רחוק.

בקיצור יש כאן הסכמה גורפתאפרת25

שנוער מדא זאת תופעה פסולה, שצריכה לעבור מהעולם . 

התנדבות במדא מתחת לגיל 21 לא טובה לא לנוער עצמו, ובטח שלא לחולים , סוף פסוק. 

הסכמה גורפת שלך עם עצמך אולי...איש_בנימין
טובאפרת25

איך אומרים, כשתגדל תבין.

כשהייתי בת 15 גם חשבתי קצת כמוך חמוד

חחח מי זה הסכמה גורפת???google

חחחח עלק מעל גיל 21....חיה בסרט...

יש אמת בדברזאב יטרף

וצריך לתת לאנשי חינוך ורפואה לבחון את הנושא-כי אין כללים לגיל מסוים שזה נכון לכולם....

אני מתנדבת במד"א כמה שנים טובות אזמאמאמא

דבר ראשון לא מוציאים את הנוער לכל המקרים.. אז לכל האלה שמזדעזעים תרגעו! ואם נניח היה מקרה קשה האחמ"ש שלו מלווה אותו ועוזר במקרי הצורך. יש פיקוח מאוד גדול על הנוער וחוקים מאוד נוקשים כך שזה לא קייטנה!

מבחינה מקצועית..תכלס רוב רובם של המקרים של מד"א ברמת האמבולנס הלבן אין כמעט טיפול הרוב זה אופן הפינו ככה שכמה שאתה ממוקצע הידע שלך לא באמת עוזר, ברמת הלבן  לפחות. נט"ן או אט"ן זה כבר אחרת.  מע"ר יכול לעשות מבחינה מקצועית הכל כמו חובש! (למעט החדרת עירוי)

בקטע הדתי- נכון שיש שם יותר פתיחות מהמקומות הרגילים שאנו כחברה דתית נחשפים. אבל אין שם את כל החגיגות שכולם מתארים וכל השמועות הללו. חוץ מזה שמד"א ירושלים כמעט כולו דתיים לא רק הנוער אלה גם הרכזים. ודבר יפה שיש שם שמכבדים כ"כ את כולם וחס וחלילה אף אחד שם לא יעשה משו שייגרם לך להיכשל או משו....

סורי על החפירות זה פשוט מעצבן שאומרים דברים לא נכונים.....

שקרים גסיםאפרת25
מאיפה את יודעת?איש_בנימין
את במרחב דן לפי מה שאמרת וזה ממש שונה מירושלים..
אני מירושליםמאמאמא

פחח אני שם או את???..מה סיפרו לך שאת כזאת להוטה?מאמאמא

מאמאבן של מלך
ב"ה
את משתמשת וותיקה בשם חדש?
משתמשת חדשה בשם חדש?
לעניניו יכול להיות שאת באמת ניק אמיתי ולא פצלש,
אבל נולדת היום ולכן אני לוקח את דבריך בערבון מוגבל.
מה שקרים גסים??מה לעזאזל???מאיפה את יודעת???google

גם אצלי זה היה ככה....היה לי מקרה סבבה לא כזה נעים למראה...אבל גם לא המקרה הכי קשה שיכול להיות...ואז ככווולללםםםם דיברו איתי האחמש"ית,המדריך(מהקורס מער"ים),האחראי מתנדבים...קיצר יש תמיכה נפשית....אהבת מד"א מעוורת אותנו???שנאת מד"א מעוורת אותך!!!!! ואם את רוצה להתכחש למציאות...אז בכבוד...אבל סתם שתדעי....יש תמיכה

את יכולה להגיד מה שבא לך כמה שאת רוצה....אבל זה לא ישנה את המציאות!!!!

טוב,קראתי תתגובות...תודה.......אמריקאית גאה!!

עכשיו זה לא כ-זה מפריע לי!!!!

לדעתי,בתור חונך לשעבר במד"אkamenker

בס"ד

בתור מתנדב לשעבר, שהייתי גם חונך במד"א.

כאשר הגענו למקרה כמו שתיארת- תליה לצורך העניין, דבר ראשון באותו רגע לא ממש חשבתי על המקרה אלא היה בראש שלי לעשות את המקסימום כדי לטפל באותו נער.

דבר שני בתור חונך הפעלתי שיקול דעת ולא קירבתי למקום את החניכים החדשים יותר רק אחרי שביקשו זאת.

וישמע מוזר באמת מתרגלים לזה, במיוחד אם מכניסים לראש שאני מגיע לעזור ולהציל חיים. 

ובסופו של דבר הרבה מהאנשים שמגיעים יודעים שזה מעניין אותם או שמעוניינים לעסוק בנושא בעתיד ולכן גם הולכים לזה על מנת לצבור ניסיון, הרבה מהחברים שלי שאיתם התנדבתי הלכו ללמוד רפואה או אחיות או לקורסי פרמדיקים בצב"א, ומי שזה פחות דיבר אליו לא הלך למד"א וגם אחרי זה לא בחר להתעסק במקצוע(אולי יבחר בעתיד).

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך