בוקר טוב בנות חכמות ויקרות,
אני כותבת חדשה וקוראת ישנה.. 
יש לי 2 שאלות חשובות מאד ואני חייבת את עזרתכן... בבקשה...
1. בני הגדול (3) נגמל ממזמן מחיתול (בערך מפסח) והרטיב רק מידי פעם בלילה.
לקראת סוף ההריון בחודשים האחרונים ומהלידה עד היום (חודשיים וחצי) הוא מרטיב ממש כל לילה ולעיתים אף פעמיים בלילה- אם אנחנו ערים להחליף לו באמצע הלילה... עד היום זה לא הפריע במיוחד זה די כבר נהיה מנטרה- קמים בבוקר מתקלחים ומחליפים מצעים וחוזר חלילה...
התחלנו לתהות לעצמנו מה גורם לזה? התינוק? קושי אחר? ואין לנו מושג... 
דיברנו איתו מספר פעמים, עשינו את שיטת החיזוקים החיוביים, מדבקות וכדו´...
וזה לא עוזר...................
עכשיו מתחיל להיות חורפי והכביסות מתייבשות לאיטן... השאלה היא האם לתת לו להמשיך ככה כל לילה או לשים לו חיתול?
מצד אחד אנחנו מפחדים מרגרסיה (נסיגה לשלב אחורה) אך מצד שני הוא מתקרר כל לילה מהפיפי שלו והוא החל להתמלא בפצעים כנראה מזה וכן שהכביסה מתייבשת אחרי כמה ימים...

אנחנו מצידנו מוכנים להחליף ולקלח כל יום- האם זה הפיתרון???

שאלה שניה:
בני הקטן (חודשיים וחצי) יונק נפלא ב"ה,
בבוקר יש שפע של חלב ב"ה אך במהלך היום מתחיל להדלדל ולהתרוקן עד שלקראת הלילה כמעט אין לו כלום לאכול...

אני נחה כמה שאפשר, שותה ה-מ-ו-ן ועדיין החלב ממש מתמעט... 
ניסיתי לשאוב כל שעה להגביר את החלב, לשאוב בסף כל ארוחה וכו´ ושום דבר לא עוזר.... 
הדבר האחרון שאני רוצה זה לתת תחליף חלב, אני משתדלת להיות מאד רגועה אבל כנראה שלא תהיה ברירה אלא לתת לו כל לילה תמ"ל ה-צ-י-ל-ו...

אני מפחדת שבגלל שאני מתחילה עם התמ"ל החלב יפחת לאט לאט ואז...
יותר ארוחות עם תמ"ל...

ועוד לא חזרתי עדיין לעבודה....
אני זוכרת שפעם היה שרשור בנושא לא זוכרת עם מי.... 
אשמח לתובנות, עצות, כל מה שיכול לעזור וגם סתם חיבוק מנחם...

תודה

שפע בבוקר - ודלדול בערב
). אם להחזיר באמת לא עומד על הפרק, אז הייתי סומכת על הזמן שיעשה את שלו. כאמור - נורמלי, גם אם לא נעים... אנינוהגת לשתף את הילדים בנוהל החלפת המצעים בלילה, במידה שמתאימה לגיל שלהם (וכמובן בלי כעס ולא כעונש, אלא פשוט "צריך": "אוי, הסדין נרטב. בא נחליף אותו. אני יוציא מפה, ואתה משם".