מתכון למרק בצל בלחם..-משה ר-

מתכון למרק בצל צרפתי בלחם

אין כמו ימי החורף הקרים בהם אתם מתפנקים עם מרק שעושה חם בגוף וחם בלב. במקרה הזה, מרק בצל צרפתי מדהים בלחם פריך שיגרום לכם להרגיש בפריז, מבלי לצאת מהבית. מתכון מנצח!
 
מרק בצל צרפתי בלחם
 
מצרכים (מתאים ל- 3 סועדים):
 
4-3 בצלים גדולים
3 לחמים בינוניים (לקערה) - נסו למצוא לחמים המתאימים לשמש כקערות הגשה, אם לא גם לחמניות עם קרסט קשה יחסית, יתיאמו.
2 כוסות ציר ירקות (או מים עם מעט אבקת מרק)
כוס יין לבן
2-3 כפות קמח
4 כפות חמאה
גבינה קשה מגורדת
תיבול: מלח, פלפל, מעט טימין, כפית סוכר
 
 
אופן ההכנה:
  • חתכו את הבצלים לרצועות או חצאי טבעות.
  • התחילו לטגן אותם בחמאה על חום בינוני, בתוך סיר גדול, היזהרו לא לשרוף את הבצלים, עליכם לערבב לעתים תכופות. 
  • לאחר שהם קורמלו וקיבלו צבע זהוב יפהפה, הוסיפו להם את הקמח וטגנו במשך עוד 2 דקות.
מרק בצל צרפתי בלחם
 
  • הוסיפו לסיר את ציר הירקות והיין הלבן.
  • תבלו במלח, סוכר, פלפל שחור וטימין. 
  • הביאו את המרק לרתיחה ובשלו במשך חצי שעה.
 
מרק בצל צרפתי בלחם
 
 
לאחר שהמרק מוכן, הגיע הזמן להכניס אותו לתנור:
  • רוקנו את הלחמים כך שתיצרו קערות, אליהן המרק ייכנס.
  • הניחו את הקערות במגש אפיה ומזגו אליהם את המרק כמעט עד הקצה.
  • הוסיפו מלמעלה את הגבינה והכניסו לתנור ל-5 דקות, עד שהגבינה נמסה.
 
מרק בצל צרפתי בלחם מרק בצל צרפתי בלחם
 
 
לאחר שהגבינה נמסה, הוציאו מהתנור והגישו. מומלץ להגיש בלווי סלט ירוק ומרענן.
 
מרק בצל צרפתי בלחם
 
בתיאבון!


(בא במייל)

מצא חן בעיני לגמרי!!חיה וקיימת

אז תיהיה בעז"ה ארוחת ערב מעניינית...

חייבים את הלחם? נראה לי סתם "בל תשחית" (לא סובלת לחם רטוב).

זה לא בל תשחיתיהודיה מא"י

כי לקערת לחם משתמשים למעשה רק בקשה של הלחם, שהוא טעים מאוד עם מרק.

משאר הלחם עושים משהו אחר.

אבל נראה לך שלא תאהבי את זה בתוך הלחם, אז אפשר לשים בקערות חסינות חום בשביל לאפות עם הגבינה

ומה הבעיה לשים את הגבינה בצלחת כשהמרק רותח?חיה וקיימת

היא לא תימס?

היא תימס היא לא תוקרם..-משה ר-
(בורה) מה ההבדל הגדול?חיה וקיימת
גם סתם לשים במרק יהיה טעיםיהודיה מא"י

אבל ככה הרבה יותר, כי הגבינה תהיה אפויה - זהובה. יאמי.

^^^ הבדל גדול-משה ר-

תנסי סתם לפזר גבנ"צ על פסטה, היא תימס והכל אבל תנסי לאפות אותה בתנור, תקבלי גבינה קריספית והרבה יותר טעימה..

תודה אני מקווה שיהיה לי כלי מתאים...חיה וקיימת
אני רוצה את התמונות^^^ט'
תמונות-משה ר-
עוד מתכון-משה ר-

 

מתכון מנצח לקוביות לחם עם גבינה

המתכון הבא לקוביות לחם בגבינה הוא פשוט מאוד להכנה, אך יגרום לכם להזיל ריר מהרגע שתתחילו להכין אותו... זוהי הגרסה הבסיסית שניתן להוסיף לה שום, פלפלים, פטריות או כל דבר אחר, כיד הדמיון הטובה עליכם.

[מתכון ללחם עם גבינה]

מצרכים:

כיכר לחם לבחירתכם

350 גרם גבינה צהובה קשה (גוש)

צרור בצל ירוק

2 כפיות פרג

3 כפות חמאה מומסת

 

הוראות הכנה:

חתכו את הלחם לאורך באמצעות סכין חדה כמעט עד הקצה, מבלי לפגוע בקרום התחתון. חזרו על הפעולה לרוחב.

[מתכון ללחם עם גבינה]

פרסו את גוש הגבינה לפרוסות עבות. הכניסו את פרוסות הגבינה בין החריצים שיצרתם בלחם.

[מתכון ללחם עם גבינה] [מתכון ללחם עם גבינה]

קצצו את הבצל ירוק. ערבבו בכוס את הבצל הירוק והפרג יחד עם החמאה. מרחו את התערובת באמצעות מברשת או כפית על הלחם ובין החריצים.

[מתכון ללחם עם גבינה] [מתכון ללחם עם גבינה]

עטפו את הלחם בנייר כסף, הכניסו לתנור בטמפטורה של 180 מעלות למשך רבע שעה כדי להמס את הגבינה. לאחר מכן הסירו את העטיפה והכניסו את הלחם לעוד 10 דקות כדי ליצור קרום קריספי.

[מתכון ללחם עם גבינה]

בתיאבון!

 

אווווווומשיח עכשיו!

הכנת ליקרים בייתיים-משה ר-

מתכון להכנת כל סוגי הליקרים הביתיים

אם נמאס לכם כבר לשתות רק בירה ויין, ומחירי האלכוהול מתייקרים מרגע לרגע, למה שלא תכינו משקה בעצמכם? בניגוד להכנת יין או בירה, שדורשים ציוד מיוחד ותשומת לב רבה, הכנת ליקרים ביתיים היא פשוטה, מהנה ומספקת ביותר. כל מה שאתם זקוקים לו הוא פרי, קצת דמיון והרבה אהבה לאלכוהול.

מצרכים

  • צנצנת גדולה
  • סוכר
  • וודקה איכותית, או אלכוהול נקי (95%)
  • בד סינון צפוף
  • גומיה עבה
  • פרי לבחירתכם

​הפרי והסוכר צריכים להיות ביחס של 1:1. על כל קילו פרי יש להשתמש בקילו סוכר.

הכנה

1. נקו את הצנצנת באמצעות מים רותחים על מנת שתהיה סטרילית.

​2. חיתכו את הפרי שבחרתם לחתיכות ונקו אותו מענפים, עלים וזרעים.

3. צרו שכבה בת 2 - 3 סנטימטרים של סוכר בתחתית הצנצנת.

​4. מעל לשכבת הסוכר הניחו שכבת פירות באותו העובי.

​5. המשיכו ליצור שכבות של סוכר ופירות באופן דומה, כמעט עד לראש הצנצנת. חשוב  לזכור: השכבה העליונה ביותר חייבת להיות שכבת סוכר.

6. סגרו את הצנצנת באמצעות בד הסינון, והחזיקו אותו במקומו באמצעות הגומיה. סגירה הרמטית של הצנצנת עלולה לגרום לפיצוץ, כיוון שבתהליך התסיסה נוצרים גזים, השימוש בבד הסינון נותן לגזים לברוח החוצה במקום להצטבר בצנצנת.

7. את הצנצנת יש לשמור במקום קריר ומוצל במשך תקופה שבין שלושה שבועות לחודשיים. יש לנער את תכולת הצנצנת פעם או פעמיים ביום.

8. בסוף תקופת ההמתנה כל הסוכר ימס, וסירופ סמיך יווצר בתחתית הצנצנת. לסירופ     שנוצר יש תכולת אלכוהול נמוכה יחסית. נוסיף לו אלכוהול כדי להופכו לליקר.

9. הוציאו את שאריות הפרי מהצנצנת, הוסיפו לסירופ את הוודקה או האלכוהול. זהו השלב בו כדאי להוסיף תיבול נוסף - מקל קינמון, עלי נענע וכדומה.

10. את תערובת הסירופ והאלכוהול יש לשמור בצנצנת למשך 12 ימים נוספים.

11. בסוף תקופת ההמתנה השנייה יש לסנן את הנוזל באמצעות בד סינון, עד לקבל ליקר צלול.

12. מזגו את הליקר לכוסות, אמרו "לחיים" ושתו בהנאה.

המלצות:

  • את הליקר ניתן להכין עם כל פרי העולה על דעתכם, אך מוטב להשתמש בפירות בעלי בשר עסיסי, ולא לנסות להכין, למשל, ליקר אבוקדו.
  • פירות מומלצים להכנת ליקרים הם: פירות הדר, רימון, תות, תפוח, אפרסק, ענבים, פירות יער, שזיף, מלון או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
  • אחוז האלכוהול המומלץ לליקרים הוא בין 20% - 40%. ליקר עם פחות מ-20% אלכוהול עלול להתקלקל. בשלב הוספת האלכוהול לסירופ, חשבו כמה אלכוהול דרוש כדי להגיע לאחוז הרצוי. למשל - אם יש לנו ליטר של סירופ, נוסיף לו ליטר של וודקה בריכוז 40% אלכוהול, יתקבל ליקר בריכוז 20%.
תמונות-משה ר-

כל הנ"ל לקוח מבא במייל
לפיד העלה את מחיר האלכוהול. יקר מאד!כלנית1

חשבתי לקנות ליקר שוקולד, אבל ליטר ליקר איכותי עלה 100 ש"ח.

חשבתי להכין לבד, אבל מחיר האלכוהול מרקיע שחקים. למה לפיד העלה את האלכוהול הנקי, ואת המשקאות הזולים יחסית,

והוריד את המשקאות של העשירים?

התאים את זה לפי ארון השתיה שלו בבית כנראהמינימאוס


וגם לטייקונים והעשירון העליון!כלנית1אחרונה
מתכון מיוחד לאפיית לחם עם פנים של פנדה-משה ר-

יום יום אנחנו מכינים את אותם הסנדוויצ'ים לבית הספר. לילדים, ובמיוחד לנו, נמאס לראות את אותו הלחם הפשוט מדי יום. לכן הבאנו בשבילכם מתכון מדליק במיוחד. לימדו כיצד לאפות בעצמכם לחם עם הפתעה בתוכו - דב פנדה חמוד!

לחם פנדה

מצרכים

  • 3 כוסות קמח.
  • 1/2 2 כפיות סוכר.
  • כוס חלב עם חלמון ביצה.
  • 3/4 כפית מלח.
  • 1/2 1 כפית חמאה, בטמפ' החדר.
  • 1 כפית אבקת תה ירוק (מאצ'ה) מעורבבת עם 2 כפיות מים חמים. במידה ולא ניתן להשיג אבקת תה ירוק, ניתן להשתמש בצבע מאכל ירוק, אך פחות מומלץ.
  • 1/2 3 כפיות אבקת קקאו מעורבבות עם 1/2 1 כפית מים חמים.
  • 1/4 2 כפיות שמרים.

 

הוראות הכנה

1. בקערה קטנה, חממו את החלב ואת חלמון הביצה 30 שניות במיקרו.

2. בקערת מיקסר, ערבבו את הקמח, הסוכר והשמרים.

3. הוסיפו את החמאה, המלח ותערובת החלב והחלמון. ערבבו במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה.

4. הגבירו את מהירות המיקסר לבינונית, ולושו את התערובת בין 5 ל-10 דקות, עד שהיא הופכת לבצק אחיד, ולא נדבקת לצידי הקערה. אם הבצק נשאר דביק, הוסיפו עוד כפית קמח. חזרו על הפעולה עד שהבצק יהפוך לאחיד וגמיש.

לחם פנדה
 

5. חלקו את הבצק לשלושה כדורים. שניים באותו הגודל, ואחד קטן יותר, כשליש מגודלם של הכדורים האחרים.

לחם פנדה
 

6. הניחו את אחד הכדורים הגדולים בקערת המיקסר, וערבבו אותו עם אבקת התה, או צבע המאכל הירוק, עד אשר הבצק מקבל את הצבע הרצוי.

7. הוציאו את הבצק הצבוע מקערת המיקסר, והניחו אותו בקערה ששומנה בעדינות. כסו את הקערה, והמתינו עד שהבצק יתפח עד לגודל כפול מגודלו הנוכחי.

8. נקו את קערת המיקסר, והניחו בה את כדור הבצק הקטן ביותר. ערבבו את כדור הבצק עם אבקת הקקאו עד לקבלת הצבע הרצוי. הניחו את הבצק הצבוע בקערה       משומנת ומכוסה, והניחו לו לתפוח לגודל כפול.

9. את כדור הבצק השלישי שימו כמו שהוא בקערה משומנת, כסו אותה והמתינו עד שהבצק יתפח. כל הכדורים אמורים לתפוח תוך כשעה.

לחם פנדה
 

10. לאחר שהבצק תפח, חלקו את הבצק הלבן לשלושה חלקים, כאשר חלק אחד גודלו חצי מגודל שני החלקים האחרים (בדומה לחלוקה הראשונה). גלגלו אחת מהחתיכות הגדולות לצורת נקניק, והשתמשו בה כדי ליצור את הפנים (החלק התחתון בתמונה). חלקו את הבצק החום לרבעים, והשתמשו בשניים מהם כדי ליצור את העיניים.

11. בזריזות, הניחו את החתיכה הקטנה של הבצק הלבן בין שתי החתיכות החומות, כדי למנוע תזוזה שלהן.

לחם פנדה
 

12. מתחו את החתיכה הנותרת של הבצק הלבן מעל לכל המבנה, כדי לנעול את כולו יחד.

13. השתמשו בשתי החתיכות הנותרות של בצק חום, מגולגלות לצורת נקניק, כדי ליצור את האוזניים.

לחם פנדה
 

14. חלקו את הבצק הירוק לשני כדורים, אחד כפול בגודלו מהשני. את החלק הקטן גלגלו והניחו בין שתי האוזניים, ואת החתיכה הגדולה מתחו, ועטפו בעזרתה את כל הבצק.

15. הניחו את כל מבנה הבצק בתבנית אינגליש קייק, כסו, והמתינו כשעה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

16. בינתיים, חממו תנור לחום של 190 מעלות.

לחם פנדה
 

17. אחרי שהבצק תפח, אפו במשך כ-30 דקות, או עד יצירת קרום חום סביב הלחם.

18. המתינו עד שהלחם יתקרר לגמרי, פרסו, והגישו.

19. בתיאבון!

לחם פנדה

מקור

תמונות..-משה ר-
מדליק!אור כחול
זה חמוד והכל..אבל מי משועמם להכין את זה?מירי ט.

שווה את כל ההתפצ'קצ'ות?

כלומר, זה רק לחם..

אולי איזה אמא משועממת מאוד תכין אתזה לכבוד היום הולדת של הבת הקטנה שלה..

גם אז, כבר עדיף עוגה.

ככה להשקיע בעיצוב של לחם?

קצת מגוחך.

 

לא חשוב, זה ממש חמוד לראות את זה..

אין גבול לרעיונות של האנשים..

מי שאוהב את את התחום ואוהב ליצור-משה ר-

יש אנשים שזה בדם שלהם ויש כאלה שיגידו שזה משעמם..

צבעי מאכל טבעיים עם יתרונות בריאותיים-משה ר-

 

צבעי מאכל 

צבע נותן חיים לאוכל, בזה אין ספק. אבל מחקרים גילו כי צבעי מאכל תעשייתיים מסויימים, עלולים להיות מזיקים לבריאות. אז למה לקחת סיכון, אם אפשר להכין בקלות וממצרכים פשוטים, את צבעי המאכל הבסיסיים שישאירו את האוכל שלכם, גם טעים, גם בריא וגם יפה?

צבע מאכל סגול - כרוב
כל שתזדקקו לו על מנת להכין צבע מאכל סגול, הוא חצי כרוב סגול.
ראשית, חתכו את חצי הכרוב לחתיכות גסות והניחו בסיר. מלאו מים בכמות שתספיק בדיוק לכסות את חתיכות הרכוב שהנחתם והרתיחו.
לאחר כשעה של בישול, הצבע יעבור מהכרוב אל המים, שיקבלו גוון סגול עמוק. בשלב זה הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר, הוציאו את חתיכות הכרוב (תוכלו להשתמש בהם לתבשיל, לירקות מוקפצים או לכל דבר אחר).

[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]

יתרונות בריאותיים
לכרוב יש לא רק יופי, אלא גם אופי. כבן למשפחת המצליבים, הוא טומן בחובו סגולות רפואיות למכביר. אנתוציאנין הוא הפיגמנט שמעניק לכרוב את צבעו האדום-סגול ומחזיק גם בתכונות נוגדות חימצון, שנמצאו כיעילות נגד סוגים שונים של סרטן. הכרוב מגדיל לעשות ומכיל 36 סוגים של אנתוציאנין שמסייעים גם לשיפור מערכת הלב וכלי הדם וכן את התפקוד המוחי. הכרוב עשיר גם בפיטוכימיקל הנקרא I3C, ונמצא יעיל נגד סרטן השד. כמו כן יש בו את הויטמינים A ו-C אשר יחד עם שאר המרכיבים, הופכים את הכרוב הסגול לירק מומלץ.

הצעת הגשה: תוכלו להשתמש בתמצית שקיבלתם בכל סוגי הבישול והאפייה. ניסוי מעניין למשל, הוא לבשל אורז עם המים הסגולים ולראות כיצד מתקבל אורז סגול יפהפה ומיוחד.

[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]

 

צבע מאכל אדום - פרחי היביסקוס
פרחי ההיביסקוס משמשים לחליטות תה וניתן להשיג אותם בחנויות תבלינים ובמקומות שונים נוספים. הרתיחו חצי כוס פרחי היביסקוס מיובשים ב-10 כוסות מים. תנו למרקחת לרתוח במשך כשעה והסירו מהאש. סננו את העלים ומזגו את המים הצבועים לכלי נפרד.

[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]


יתרונות בריאותיים
לפרחי ההיביסקוס יכולת להורדת לחץ הדם, מה שהופך אותם לידידותיים למערכת הלב וכלי הדם. כמו כן, בפרחים קיימים גם אנטי-אוקסידנטים, אשר הופכים אותם לנוגדי סרטן. בנוסף לכך, יש להיביסקוס אפקט מקרר לגוף, ולכן נשים רבות בגיל העמידה בוחרות בחליטה על מנת להרגיע את גלי החום.

הצעת הגשה: בשלו פסטה במים האדומים. שימו לב, להיביסקוס יש טעם חמצמץ שיכול להיספג גם בפסטה, לכן הוסיפו לה רוטב עשיר בנדיבות, שיעלים את החמצמצות.

[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]

 

צבע מאכל צהוב - כורכום
השימוש בכורכום על מנת להצהיב מאכלים איננו חדש לנו במטבח הישראלי, אולם הוא נשמר למאכלים מסויימים, כמו אורז, עוף או מרק. עם זאת, רובנו לא חשבנו להשמש בכורכום גם לקינוחים, כיוון שהוא נתפס כתבלין חזק. אך האמת היא שצבעו כה דומיננטי, שכמות מעטה בלבד יכולה לתת את הגוון הרצוי. כמון יכול לשמש לצביעת מאפים, גלידות ושאר מתוקים, כיוון שטעמם החזק יאפיל בקלות על מעט כורכום. השתמשו בו במתינו ותגלו עולם חדש של צהוב במטבח.

[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]

יתרונות בריאותיים
רבות דובר על הכורכומין, החומר הפעיל המהולל שבכורכום. החומר, שגם מעניק לתבלין את צבעו הכתום, הוא בעל סגולות בריאותיות רבות, כשהעיקרית שבהן היא אנטי-דלקתיות. הכורכומין הוא נוגד דלקות כה חזק, שהוא משתווה ביעילותו לכמה תרופות נוגדות דלקת הנמכרות באופן מסחרי. הכורכום נחשב בתרבות המזרח למנקה של הגוף וכבר מאות שנים משתמשים בו כעשב מרפא.

הצעת הגשה: נסו להוסיף מעט כורכום לתערובת של בצק לפני אפיית עוגת לימון, כך שהצבע והטעם ישחקו באותו מגרש.

[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]

 

צבע מאכל ירוק - מאצ'ה (אבקת תה ירוק)
תה ירוק יעשה עבודה של צבע מאכל כשהוא מגיע טחון דק לאבקה.
תוכלו לטחון אותו דק בבית, או לקנות אותו כאבקה מוכנה ופשוט להוסיף לבישול, בדיוק כמו במקרה של הכורכום. הטעם של התה הירוק יורגש רק כמות נכבדת וגם אז הוא מרענן וניטרלי ולכן מתאים לכל סוגי התבשילים והקינוחים.

[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]

יתרונות בריאותיים
תה ירוק הוא תרופה טבעית שיכולה להגן מסוגים רבים של מחלות. הוא מסייע להוריד כולסטרול ומחקרים אף גילו כי צריכת 3 כוסות תה ירוק ביום, יכולה להוריד את הסיכון להתקף לב בכ-11%. נוגדי החמצון הקיימים בתה הירוק בשפע, מסייעים להילחם ולמנוע סוגים שונים של סרטן. כדי להמחיש זאת, מחקרים גילו כי במדינות בהן נהוג לצרוך הרבה תה ירוק, כמו יפן וסין, ישנו שיעור נמוך יותר של חולי סרטן. תה ירוק יכול גם לייצב את רמות הסוכר בדם ואף להוות רכיב המזרז דיאטה.

הצעת הגשה: הוסיפו אבקת תה ירוק ללביבות תפוחי אדמה, שיקבלו גם גוון מעניין וגם טעם מרענן.

[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך