יוני רוזנצוויג מרבני ׳ בית הלל׳, הציע ד״ר בן ארי
(בתוכנית הנהדרת שלו עם עו״ד איתמר בן גביר)
לאנשי בית הלל לשנות את שם ארגונם מ׳בית הלל׳
ל׳תיבת נח׳.
אכן, הגדרה הולמת את אותם סטנדפיסטים ורבני
קיוסקים למיניהם,
הרועהאני בטוח שלא שמבחינתך עוד הרבה פסיקות שלו הם מוקצות מחמת מאוס, אבל כיהודים מאמינים אנחנו ב"ה עדיין לא מחויבים למה שאתה חושב.
אם אתה רוצה לטעון נגד משהו רצוי שתתיחס לטענות שלו או לפחות תביא טענות סותרות.
מספרים כי הגאון ר' חיים בריסק היה נוהג לומר כי הוא אינו מקל בהלכות שבת, כי אם מחמיר בהלכות פיקוח נפש.
עד כמה שאני יודע הרב יוני ממשיך את הקו הזה.
זה במפורש קולא. לא מדובר על פיקוח נפש, אלא על חולה שאין בו סכנה.
(אני מדבר על עצם הטענה, בכל הויכוח כבר הבעתי דעתי למטה)
הפסקים של רב חיים הרחיבו את פיקוח נפש למקרים לא יותר חמורים מזה, אני לא מוצא כרגע מקור אבל זכור לי מקרה שהוא פסק להדליק אור איפשהו בשביל שלא ימעדו שם.
אני חושב שאני יודע איפה קראתי את זה, אני אנסה למצוא בשבת.
בפסק מפורש שהוא התיר מחמת חולה שאין בו סכנה, ולא כי הוא חשש לפיקו"נ.
גם אני שמעתי שמועות כלאה על צומות ביום כיפור.
לא יודע, נראה לי מוזר. בספרות ההלכתית הכתובה לא מתייחסים כך למחלות.
אבל מהכרות עם הרב רוזנצוויג אם הוא אומר משהו כנראה שיש לו ביסוס, או לפחות אני לא אחליט שאין לו על מה להסתמך על סמך חוסר ידיעה שלי.
גם על יום כיפור קראתי משהו כזה, אם אני זוכר נכון ההתיחסות ליום כיפור היתה באיש ההלכה משהו עם חולה והאכלה לשיעורין אני אבדוק בשבת..
הצינה הפכה את כולם לחולים שאין בהם סכנה.
שחקרתי את הנושא, ואפשר בקלות להצדיק את "הרב המחלל" שלך.
שי תשובה של הרב ואזנר (שבט הלוי ח"ח סי' צ"ג)
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=1418&st=&pgnum=81
שהרב ואזנר מתיר במפורש מלאכה דאורייתא בשינוי לצורך ולה שאין בו סכנה.
כך שהוא לא חילל שבת, ואם היית הולך לרב שלך ושאול אותו, יתכן שגם הוא היה מתיר לך.
אני מסכים שהיתה בעיה בניסוח שלו, והוא נשמע כמו רב "מתיר איסורים", אבל אם תסתכל בפייסבוק שלו, הוא התנצל על הניסוח, וטוען שפעל בתום לב, והוא לא חשב על זה.
אני חושב שצריך לדון לכף זכות
ומודה ועוזב ירוחם
אבל הוא התחרט והתנצל.
קורה שמועדים.
אתה לא טועה אף פעם?
אני מניח שבדרך כלל הוא לא מדבר כך.
לא מכיר אותו אישית, אבל בתור יהודי אני מצווה לדון לכף זכות!
שמעת על עוד דברי תורה שלו?, עוד היתירים מפוקפקים?
מנין אתה כל כך בטוח שהוא מתנצל רק כי תקפו אותו?
אולי באמת הוא הבין שזה כל כך חמור?
אני ממליץ שבאמת תסתכל שם בפייסבוק שלו בשביל לראות את ההתנצלות שלו לפני שתאמר שהיא רק מלחץ חברתי.
(ביקשתי מאשתי להוריד לי את החסימה לשמור כדי לצפות בפייסבוק שלו. אני חושב שזה מספיק חשוב)
או בעברית עשה חילול ה'..
לא היה חסר כאלו שקיבלו היתר מרב לחלל שבת - אף אחד לא ניפנף בזה.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי