אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
דינה ל.אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
יואו! איזה מלחיץ זה!!יעל מהדרום
וואו, איזה סיפור
ריבוזוםאיזה כאב לב...
איזו עגמת נפש...
אני לא חושבת שצריך להיות טיפוס היסטרי במיוחד כדי להיכנס לפאניקה במצב כזה!
הלוואי שתמצאי את התיק לפחות, אם לשאר אין כבר סיכוי..
ושיהיה לך לילה רגוע ככל האפשר...
טופי תותואוו.
|אומרת פרק תהילים שתמצאי את זה|
את יכולה לנסות לפנות למשטרה.
בעניין האשראי אין לך כ"כ מה לדאוג, אם יגבו ממך כסף, חברת האשראי תזכה אותך, אבל זה בכלל לא נחמד.
אי אפשר למצוא את זה ע"י מיקום האייפון?
בהצלחה יקירה, הלוואי שתמצאי!!

אבל במידה ויש רכישה באשראי שלא בעל הכרטיס רכש- חברת האראי מחויבת לתת החזר.
אם יש לה בעיות עם זה אפשר לדרוש את החתימה מבל החנות.
פעם אבד לי ארנק, וביצעו ב-2 כרטיסי אשראי שהיו שם רכישות בסכומים מטורפים באיזה קיוסק בכפר ערבי. פה זה ברור שזה גניבה. וחברת האשראי החזירה בלי בעיות את הסכום.
יותר מזה חברות הביטוח מניחות שלא סביר ש"לא תגלה" במשך יום שלם שנגנב לך הכרטיס.
כאשר אתה מודיע, אתה מקבל החרים על לפחות ה24 שעות האחרונות, כלומר, כל מה שאתה אומר שהוא לא רכישה שלך ואין חתימה שתואמת לכתב ידך וכו'...
הוא חדיש חדש ומחודש. אפילו את הסיסמא עוד לא קיבלתי.
המשטרה יכולה למצוא אותו בעזרת האיכון שלו... כבר עשו דבר כזה בימים האחרונים והחזירו את הפלאפון למי שנגנב ממנו...
העיקר -ללכת עכשיו למשטרה!
וכמובן - לבטל ישר את כל הכרטיסים, אשראי ואם יש גם כספומט...
לגבי האוטו - תזמיני פורץ, אם יש לך דרך להוכיח שהאוטו שלך (נגיד, עוד רשיון או צילום רשיון רכב בבית, נגיד...).
דינה ל.זה רלוונטי עדין?
ולגבי האוטו, מחר אלך לשם עם המפתח השני שלו.
הלוואי שהוא יהיה שם.....!
כל עוד האייפון אצל הגנב יש סיכוי...
בכלל יש היום כל מיני אפליקציות לטלפונים חכמים שיכולים לקשר אותם עם המייל שלך וכל מיני דברים כאלו כך שבזמן אמת את יכולה לדעת איפה הם בכמה בדיקות פשוטות לבדך - רק שתדעי ותזכרי לפעם אחרת (אני עצמי לא מבין בזה כל כך אבל שמעתי שיש את זה...).
ולגבי האוטו - למה שלא תלכי היום בלילה? לוקח זמן? האוטו חשוב יותר, לא? זה יקר, ואם יגנבו אותו לא בטוח שתמצאי אותו שוב - מה עוד שאם זה גנב ערבי והוא נוסע לשטחים - אז בכלל צפי שעוד הלילה האוטו כבר לא קיים כמו שהוא והפך לחלקי חילוף/שינה צבע ומספר רישוי...
בקיצור, אני הייתי ממליץ לעשות מאמץ ואם יש לך מפתח נוסף, לנסוע שוב לחוף אולי יחד עם חברה, לקחת את האוטו, להחביא אותו במקום רחוק מהבית שלך- נגיד בחנייה של חברה וכו', כדי שהגנב לא יידע איפה הוא יכול להיות - ולחזור לבית עם האוטו של החברה המסורה שתסכים לעשות את כל ההקפצות האלו בשעה הזאת.
תכל'ס זה מבחן לחברות
.
כדאי לך, רק לטובתך אני אומר...
איך חזרת הביתה??
ואוו, נשמע נורא.
קבלי חיבוק. |חיבוק|
משהלחוף הים לא הולכים עם שום דבר חוץ מכסף מזומן לתחבורה ציבורית (לא רב קו!) ופלאפון נוקיה של פעם.
יענו שפתוחים ונועלים אותו מכפתור וזה משמיע ציפצוף? כי אם כן אז לא רוצה להלחיץ אבל סיכוי טוב יותר שיחפש הגנב את האוטו וייקח אותו - אבל אם את עגדיין שם את יכולה להמתין, ואולי אפילו להתקשר למשטרה והם ישלחו שוטר סמוי שיחכה לפחות חלק מהזמן מתחבא בשטח לראות אם הגנב בא לנסות להיכנס לאוטו...
והעיקר - תבטחי בה'!!!זה כואב ועצוב נורא - אבל צריך הרבה הרבה אמונה וביטחון בה' דווקא בזמנים כאלו
.
תהיי חזקה!!!
דינה ל.הלוואי שהגנב רק לקח את הארנק והאיפון ולא חיטט לי שם יותר מדי 
אני מתה מפחד שהאוטו לא יהיה....
ובינתיים מנסה לחשוב חיובי שהוא שם ואני סתם דואגת |חושב חיובי|
|מנדבת כסף לצדקה שתמצאי הכל, בלי נזקים|
ובמיוחד לא יעבור עכשיו רחוב רחוב לחפש את הרכב
(מה גם שהוא הלך לכיוון השני)
אם היה לי מחר חופש אולי הייתי באה איתך..
תעדכני 
(רעיון פרוע, אולי הוא קורא כאן ונכמרו רחמיו עלייך)
אין לי כתובת איפה האוטו חונה 
ואני לא יודעת מה המספר שלו 
אני חסרת תועלת לחלוטין!
ומסתבר שאני צריכה לגשת למשטרה להגיש תלונה.
ואיכון פלאפון זה רק לחשש חיי אדם.
ככה את הפלאפון שלו.
תגידי להם שאת חוששת לחטוף שבץ בגלל זה ואז זה חשש לחיי אדם
סתם...ברצינות עכשיו - נסי בכל זאת ללחוץ עליהם, אולי ללכת לשם ממש, ואם יש קשרים ופרוטקציות זה תמיד טוב להפעיל אותם - מספיק שוטר אחד במשטרה שמכיר את אבא שלך שיבקש מהקצין הממונה עליו שיעשה לך טובה אישית, ואת מסודרת.
באמת. זה לא בושה לנסות את זה. וחבל - כי זה ממש יכול לעזור. תחשבי שזה יכול להציל לך את הפלאפון ואת הצורך להחליף מנעולים יקרים וזה...
אבל עשי כחוכמתך ואנחנו נתפלל עלייך כאן!!!
שיר ידידת
התנערי מעפר
אושר תמידיאם זה היה קורה לי הייתי.... לא יודע. וואי זה נשמע ממש מבאס. לא קראתי את כל השרשור אבל תעשי את כל מה שאמרו לך לגבי האשראי והאייפון. לגבי האוטו אין לי מושג 
שבע"ה תצאי עם כמה שפחות נזק.
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
|מודאג|
התפללתי עלייך היום.
מקווה לטוב.
הלוואי שתמצאי הכל ומהר!!!
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
דאגתי לך באמת.....
הלוואי וגם השאר יגיע אלייך...
וימח שימם שם הגויים הגנבים!!
ב"ה ב"ה
ותלונה,
לדעתי כדאי להגיש
זה לא מזיק לך
ואולי זה יעזור בעתיד למשהו
יכול למנוע בעיות בעתיד (למשל פשע שנעשה ע"י האייפון שנגנב)
איזה מזל!
איזה יופי...
משמח!
ב"ה!
התנערי מעפר
חרותיקלחברה שלי חזר האיפון אחרי חצי שנה ככה...(כשמכרו אותו והדליקו הצליחו לאתר אותו) למכירה סיפור שחזרה ת"ז ככה (אחרי שכבר הוציאו חדשה) כשהישנה נמצאה ביחד עם עוד כמויות באיזה פשיטה או משהו...
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
מטריד אותי ממש תוכן הוואטסאפ, האסמסים, המייל שלי שנגיש מהאיפון.
הכל אישי.
מה ניתן לעשות לשמירת פרטיותי?
ומחר אלך למשטרה. היום הלכתי, אבל מיהרתי להספיק את כל שאר התחנות שלי, אז חתכתי לפני שהגשתי תלונה.
מעבר לכך אין לי רעיונות כרגע..
תבדיקי אם יש אפשרות למחוק את הכל מרחוק(הכונה האם יש אופציה מובנת כזו במכשיר שנבנתה כברירת מחדל שבאה מהיצרן )
אם כרגע אני מחליפה סיסמא לג'ימייל,
האפליקציה תבקש את זה מבעליו החדשים של האיפון?
לי יש איפד ש״מכיר אותי״
אבל ברגע שמשנים סיסמא נגיד במחשב...
זה שואל אותי מחדש... ברור!!!
מעבירים את כל המיילים+אנשי הקשר וכו' לאימייל חדש (מג'ימייל זה עניין של שניות. להעביר מיילים מוואלה, למשל, הבנתי שזה הרבה יותר מסובך) - ומוחקים את הישן על כל הצער שכרוך בכך, ומיידעים את כל העולם ואשתו שיש לך מייל חדש. ושמי שגנב את האייפון - שיהיה לו בלא הצלחה לנסות לראות מה יש באימייל שנמחק
דינה ל.אחרונהאבל אני אשנה לו סיסמא, אם זה יעזור.
ושאלה אחרת:
מה בדבר כל מה שכתוב לי ב"פתקים"? גם זה לא לעיני זרים.
ו-וואטסאפ?
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל