אז מקווה שאני לא הורסת לך מקור השראה.
בגדול, אין כמו המשחקים הפשוטים שכל הילדים 'משתגעים' עליהם.
למילים קשות בסיפור: בינגו, משחק הזיכרון, לוטו, דומינו ורביעיות.
לשטף קריאה: אפשר לשחק 'פיקולו'. שמים פעמון באמצע השולחן, יש 2 ערימות של כרטיסים ומרימים מכל ערימה, אם הכרטיסים מתאימים- לוחצים על הפעמון. הראשון שלוחץ על הפעמון -מרויח ( לדג' מילה שגזרת ל2 או מילה ופירושה או אפילו 2 מילים זהות, תלוי ברמה) תחרות עם הסטופר, (אני מנצח את עצמי), להקליט אותם קוראים וצריכים לנצח את הקול שבהקלטה...
יש גם סוג של משחקים שאני קצת פחות אוהבת וזה משחקי החיזוק- מי שעונה נכון מקבל חלק של משחק ובסוף משחקים אותו. בד"כ כדאי משחקים עם המון חלקים כמו: המשחק החשמלי של הדגים שמסתובבים וצריכים לתפוס אותם עם החכה, או רובה עם הרבה 'יריות' ( עיגולי פלסטיק...) או אפילו איקס עיגול ומי שעונה נכון יכול להתקדם בתורו . בעיני, הסכנה במשחקים כאלו היא שאפשר 'למרוח' אותם קצת יותר מידי ולא משמשים את הלמידה, רק נלווים לה. אבל זה עובד יופי.
סוג המשחקים שהכי חביב עלי זה משחקים קבוצתיים- לגד' קוראים סיפור כל ילד קורא שורה או שתיים וזורק כדור לילד הבא, אם הכדור נופל, מתחילים את הסיפור מהתחלה... או כותבים ביחד סיפור או שנותנים לכל ילד תפקיד בהתאם למטרות, (אפשר ממש להכין תגים) לדג': החוקר- צריך לשאול שאלות שיש או אין להם תשובה בטקסט ולהשתמש במילות השאלה, הבלש- צריך לבדוק מה הייתה הסיבה לתוצאה וכו' כיד הדימיון הטובה...
אם יש לך מחשב- את יכולה להכין להם משחקים במחשב. להעזר בתבניות מוכנות שיש ברשת ולהתאים לצרכים שלך. לדג': מי רוצה להיות מליונר קיים באינטרנט בכמה גרסאות- תקחי ותתאימי.
אם דוקא חשוב לך שיקומו- את יכולה לאלתר משחקים לדג': מי שעונה נכון מתקדם צעד לכיוונך וכד'
עוד משהו - תאתגרי אותם! גם חידות הן סוג של משחק. לדג': בנושא של סיבה ותוצאה אם את כותבת להם משפט כמו "הייתי חולה כיון שלא הגעתי לבית הספר" ושיסבירו לך מה מצחיק בזה ,או אפילו יותר טוב: טקסט עם הרבה שגיאות כאלו והם צריכים 'לעלות עליהן' זה כייף להם.
בהצלחה רבה!
נ.ב. הערה אגבית לגמרי אבל אתם עובדים עם ספר לימוד? מהניסיון שלי, זה מאד משמעותי למוטיבציה... ילדים אוהבים להרגיש שהם מתקדמים לקראת יעד ממשי , (כמו לגמור את הספר) זה נותן סיפוק וממחיש להם עד כמה התאמצו ולמדו.