יצירתיים לכאן שרבוב

אני מלמדת הוראה מתקנת בה.הנקרא, (כיתה ד')

וילד חמוד ביקש ממני אם אפשר משחקים על הסיפורים.

יש לי קבוצה של שלושה ילדים

אחד שובב

אחד מתעסק בדברים אחרים

ואחד החמוד שממש רוצה ללמוד.

משחקים עושים להם ממש טוב

הבעיה שצריך שזה יהיה משחק שלא מעודד מידי השתוללות (נגיד ניסיתי לעשות איתם הצגה וזה היה מקור למריבות)

ומצד שני כן לקום מהמקום

מקור הרעיונות שלי יבש- אני מרגישה שאני ממחזרת את עצמי...

תודה

להכין בובות אמצע מנייר/ דמויות על מקלות ארטיקיעל מהדרום

לק"י

ואז אולי אפשר להציג בישיבה (ואולי זה יהיה פחות בלגן).

רעיון.. יש לך עוד?שרבוב

דברים שגם יפעילו דידקטית?

כמו סיבה ותוצאה, רעיון מרכזי, מילות שאלה..

כשהמקור יבש מגיעים האילתורים הכי יפים...כאן בונים

אז מקווה שאני לא הורסת לך מקור השראה.

בגדול, אין כמו המשחקים הפשוטים שכל הילדים 'משתגעים' עליהם.

למילים קשות בסיפור: בינגו, משחק הזיכרון, לוטו, דומינו ורביעיות.

לשטף קריאה: אפשר לשחק 'פיקולו'. שמים פעמון באמצע השולחן, יש 2 ערימות של כרטיסים  ומרימים מכל ערימה, אם הכרטיסים מתאימים- לוחצים על הפעמון. הראשון שלוחץ על הפעמון -מרויח ( לדג' מילה שגזרת ל2 או מילה ופירושה או אפילו 2 מילים זהות, תלוי ברמה) תחרות עם הסטופר, (אני מנצח את עצמי),  להקליט אותם קוראים וצריכים לנצח את הקול שבהקלטה...

יש גם סוג של משחקים שאני קצת  פחות אוהבת וזה משחקי החיזוק- מי שעונה נכון מקבל חלק של משחק ובסוף משחקים אותו. בד"כ כדאי משחקים עם המון חלקים כמו: המשחק החשמלי של הדגים שמסתובבים וצריכים לתפוס אותם עם החכה, או רובה עם הרבה 'יריות' ( עיגולי פלסטיק...) או אפילו איקס עיגול ומי שעונה נכון יכול להתקדם בתורו . בעיני, הסכנה במשחקים כאלו היא שאפשר 'למרוח' אותם קצת יותר מידי ולא משמשים את הלמידה, רק נלווים לה. אבל זה עובד יופי.

סוג המשחקים שהכי חביב עלי זה משחקים קבוצתיים- לגד' קוראים סיפור כל ילד קורא שורה או שתיים וזורק כדור לילד הבא, אם הכדור נופל, מתחילים את הסיפור מהתחלה... או כותבים ביחד סיפור או שנותנים לכל ילד תפקיד בהתאם למטרות, (אפשר ממש להכין תגים) לדג': החוקר- צריך לשאול שאלות שיש או אין להם תשובה בטקסט ולהשתמש במילות השאלה, הבלש- צריך לבדוק מה הייתה הסיבה לתוצאה וכו' כיד הדימיון הטובה...

אם יש לך מחשב- את יכולה להכין להם משחקים במחשב. להעזר בתבניות מוכנות שיש ברשת ולהתאים לצרכים שלך. לדג': מי רוצה להיות מליונר קיים באינטרנט בכמה גרסאות- תקחי ותתאימי.

אם דוקא חשוב לך שיקומו- את יכולה לאלתר משחקים לדג': מי שעונה נכון מתקדם צעד לכיוונך וכד'

עוד משהו - תאתגרי אותם! גם חידות הן סוג של משחק. לדג': בנושא של סיבה ותוצאה אם את כותבת להם משפט כמו "הייתי חולה כיון שלא הגעתי לבית הספר" ושיסבירו לך מה מצחיק בזה ,או אפילו יותר טוב: טקסט עם הרבה שגיאות כאלו והם צריכים 'לעלות עליהן' זה כייף להם.

בהצלחה רבה!

נ.ב. הערה אגבית לגמרי אבל אתם עובדים עם ספר לימוד? מהניסיון שלי, זה מאד משמעותי למוטיבציה... ילדים אוהבים להרגיש שהם מתקדמים לקראת יעד ממשי , (כמו לגמור את הספר) זה נותן סיפוק וממחיש להם עד כמה התאמצו ולמדו. 

תודה ממש על הכלשרבוב
גוזרת ושומרת!
וגם בע"ה אשים קישור למעלה..נתת כל כך הרבה רעיונות

אנחנו לא לומדים מספר, את צודקת שאולי זה חא נותן אפקט של סיום
אבל אני מדרבנת עם נקודות, ואני מעדכנת שסיימנו נושאים או מתחילים נושא חדש
ואם הם משתפרים אני ממש משתדלת לומר,
אבל תודה על ההערה
מנסה..דודה שלהם

שתי רעיונות, השתמשתי רק באחד מהם בינתיים, אבל לנסות תמיד אפשר

* משחק נכון/ לא נכון, במקום שהמשפטים יהיו על דף, והם יצטרו לסמן V/X או לכתוב נכון/לא נכון, מקריאים את המשפט. אם הוא נכון, הם צריכים להעמד, אם לא, לשבת (או להיפך...) מזיז אותם, אבל יחסית בשליטה...

* כל אחד הוא "קטע" מהטקסט, וצריך להסתדר לפי הסדר (על משקל - סדר עפ"י הרצף, אבל עם טיפה תזוזה, וגיוון)

בגדול, צריך לצאת מהקופסה, ולא לפחד לנסות את המשחקים האלה. 

(אבל גם לדעת לקטוע אם נוצר בלאגן..)

בהצלחה!

רעיונות חמודיםשרבוב
את המשחק נכון או לא נכון עשיתי עם פתק ירוק ואדום
וזה רעיון יותר טוב!
תודה למי שענתהשרבוב

רציתי לעדכן שזה רק נתן לי עוד רעיונות למשחקם וכיווני חשיבה

אז חשבתי על משחק המטמון

ודומינו

וטאקי

אז ממש תודה

פתחתם לי עוד כיוונים

אתר שאני משתמשת הרבה-אמא לכמה...אחרונה

http://www.efrat.edu1.org.il/BRPortal/br/P100.jsp

בעיקר:

דומינו

אישיות- על מושגים

יש באתר הרבה תבניות למשחקים (כמו דמקה, דומינו, לוטו)

והרבה מוכנים

בהצלחה!

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך