המכתב היומי ממוהרא"ש מתוך אתר ברסלב סיטינתל'ה

בעזה"י יום ב' לסדר וארא כ' טבת ה'תשע"ד

שלום וברכה אל ... נ"י

היום הוא יום ההילולא של הרמב"ם זי"ע שאמר עליו רביז"ל כשיבוא משיח צדקנו אזי ההלכה תהיה כמו הרמב"ם, וידוע מה שאמר החזון איש זי"ע שבלי רוח הקודש אי אפשר לכתוב ספר כזה, ולכן אשרי מי שזוכה לעשות לעצמו איזה שיעור ברמב"ם על כל פנים פרק אחד ליום כסדרן, ומסופר על הרב הקדוש רבי מרדכי מנשכיז זי"ע שסיפר שפעם בא אליו הרמב"ם ושאל אותו למה לא לומד בספריו, ענה ואמר שהוא טרוד כי באים אליו הרבה אנשים לקבל ברכות, אמר לו הרמב"ם שלכל הפחות ספרי הרמב"ם יהיו על השולחן שלך כדי שתוכל מפעם לפעם להסתכל בהם, ומאז אמר הצדיק רבי מרדכי מנשכיז זי"ע שלימוד הרמב"ם הוא סגולה ליראת שמים, וידוע איך שרביז"ל הפליג מאד מאד במעלת הצדיק הקדוש רבי מרדכי מנשכי"ז זי"ע ונסע אליו במסירות נפש לראות אותו, מכל זה רואים את מעלת הרמב"ם הקדוש, ולכן אשרי מי שקובע לעצמו ללמוד בכל יום פרק אחד או יותר בספרי הרמב"ם כסדרן.

נא ונא ראה לחזק את עצמך ביתר שאת ביתר עז להתפלל במניין, כי כמה שאני לא יכתוב לך ממעלת הבא לבית הכנסת להתפלל בציבור זה לא יספיק, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (ברכות ו כל הרגיל לבוא לבית הכנסת ולא בא יום אחד הקדוש ברוך הוא משאיל בו, היינו כשאדם רגיל לבוא לבית הכנסת כל יום ויום הרי זה נמשך עליו השגחתו הפרטי פרטית, ואם הוא לא בא הקדוש ברוך הוא כבר שואל איפה האדם הזה וכו' שיושב במקום זה וכו' ולמה הוא לא בא ביום הזה וכו' ועל ידי זה נמשך עליו ישועה גדולה, ולכן תעשה כל מה שביכולתך לבוא בכל יום לבית הכנסת שלנו להתפלל שחרית מנחה ערבית, כי על ידי זה תמשיך על עצמך את גודל השגחתו הפרטי פרטית, כי בית הכנסת זה ביתו של הקדוש ברוך הוא, ולכן צריכים מאד מאד לשמור על קדושת הבית הכנסת לא לדבר באמצע התפילה שזה עוון חמור מאד וכו', וכן להשתדל שיהיה שלום בתוך בית הכנסת ושחס וחלילה לא יהיה שום ויכוחים ומחלוקת בתוך בית הכנסת, וזה דבר גדול מאד להתפלל בבית הכנסת הנקרא על שם

רביז"ל כי שמה יכולים לרקוד אחר כל תפילה ותפילה, וכן יכולים להתפלל בהתלהבות ובמחיאת כף אל כף כי על ידי זה ממשיך עליו קדושת ארץ ישראל וקדושת השכינה, וצריכים מאד מאד לשמור לא לדבר סתם דברים בטלים דברים של מה בכך בתוך הבית הכנסת, ומכל שכן שלא יהין אדם לעשות מחלוקות בבית הכנסת כי מרה תהיה לו באחרונה.

נא ונא ראה לחזק את עצמך להיות רק בשמחה ותרגיל את עצמך לדבר אל הקדוש ברוך הוא בשפת האם שלך, כל מה שאתה צריך תבקש רק ממנו יתברך וזה המתנה שקיבלנו מרביז"ל, וראוי לנו לשמוח מאד מאד עם המתנה הזו של שיחה בינו לבין קונו, סוף כל סוף מה אנו ומה חיינו טיפה סרוחה וכו', עם כל זאת נתנו לנו רשות לדבר אל  הקדוש ברוך הוא היש זכות יותר גדולה מזו? ולמה תתרשל בעבודה קדושה הזו?

אני מאד מבקש אותך שתשמור על השלום בית שלך שרביז"ל הזהירנו על זה מאד מאד, ואמר (שיחות הר"ן סימן רס"ד) כמה הנשים סובלות מצער עיבור צער לידה צער גידול וכו' וכו', ולכן צריכים לכבד אותם מאד ולייקר אותם ולדון אותם לכף זכות ולשמח אותם, כמאמרם ז"ל (ראש השנה ו') אישה בעלה משמחה, כי בדרך כלל אישה שמשכת אל העצבות והדכאון וכשהבעל משמח אותה הוא מוציא אותה מהדכאון שלה ואז כל הבית מתנהג כבר בצורה אחרת, שיש בתוך הבית אוירה של רגיעה וכו',

ולכן תזכור מה שאמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ס"ט) שכל העשירות באה להאדם בזכות האישה, וכן אמרו חכמינו הקדושים (בבא מציעא נ"ט) אוקירו לנשייכו כי היכי דתתעתרו, תכבדו ותייקרו את נשותיכם כדי שתתעשרו, כי כל העשירות באה רק בזכות האישה, ולכן אל תהיה קמצן בתוך ביתך.
ועל כולם אני מאד מבקש אותך שתראה לשמח את אשתך ולשמח את ילדיך ולשמח את בני אדם שאין מעלה יותר גדולה מזו.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך