אוףף אני לא יודע מה קרה לי בשנה האחרונה...matan2

משיא הרוחניות אני מרגיש בשפל הרוחניות..

כל מה שאני לומד בתורה אני לא מרגיש סיפוק..

כל פעם שאני בא לפתוח ספר קודש אני מרגיש יצ"ה שאומר לי "לא כידי לך"..בכל זאת אני לומד ואני לא מרגיש היתעוררות מכלום!!

אז תגידו לי אתם מה שווה שאני אלך לישיבה?!

יש לי רצון גדול ללכת לישיבה אבל אין לי היתעוררות לכלום!!!
ודי כי גם ההיתבודדות שלי היא לא משו ואני לא מרגיש משו !!

קטע מ"אבי הנחל" בשבילך ובשביל כולנופונפון

כשמתגבר תוקף זוהמת הנחש חס ושלום שהוא מקומות המטונפים, ונתרחק מאוד מקדושת יהדותו והוא נע ונד ומטולטל ודוחין אותו מקדושתו מדחי אל דחי עד שרוצה להפילו לגמרי מנקודת יהדותו חס ושלום, אזי מתעורר קדושת נפש האדם, ואז דייקא אם הוא חזק ואמיץ ומתחיל לבקש ולדרוש ולחפש ולחתור בכל עת ולהתגעגע ולכסוף למוצאו יתברך ולהתקרב אליו, אף-על-פי-כן ידע ויאמין כי בכל עת ועת על-ידי כל בקשה ובקשה ועל-ידי כל דרישה ודרישה שדורש ומבקש ומחפש למצוא כבוד קדושתו יתברך, ועל-ידי כל הבטה וגעגוע שמביט ותולה עיניו לרחמיו יתברך, על-ידי כל תנועה ותנוע שפונה להקדושה – על-ידי כל זה זוכה בכל פעם לשבור חומות ברזל ודלתות נחושת.

אף-על-פי-כן אין יגיעו לריק חס ושלום ואין שום תנועה שפונה לקדושה נאבדת חס ושלום, כי צריכין לעבור עליו עידן ועידנים הרבה וכמה ימים ונהרות ותהומות ומימות מחולפים צריכים לעבור עליו, וכמה מדברות המלאים בנחשים ועקרבים גדולים ונוראים צריך לעבור בהם עד אשר זוכה לשערי באמת.

לא העתקתי טוב... קבלו את כל העתקהפונפון

מתוך אבי הנחל (מכתבים של סבא ישראל ר' ישראל דב אודסר שקיבל את ה נ נח נחמ נחמן מאומן) מכתב טז

כשמתגבר תוקף ”זוהמת הנחש" חס ושלום, שהוא "מקומות המטונפים", ונתרחק מאוד מקדושת יהדותו והוא נע ונד ומטולטל ודוחין אותו מקדושתו מדחי אל דחי, עד שרוצה להפילו לגמרי מנקודת יהדותו חס ושלום, אזי מתעורר קדושת נפש האדם, ואז דייקא, אם הוא חזק ואמיץ ומתחיל לבקש ולדרוש ולחפש ולחתור בכל עת ולהתגעגע ולכסוף למצוא אותו יתברך, אף-על-פי שעדיין עוברים ימים ושנים הרבה ואינו זוכה למוצאו יתברך ולהתקרב אליו, אף-על-פי-כן ידע ויאמין - כי בכל עת ועת על-ידי כל בקשה ובקשה ועל-ידי כל דרישה ודרישה שדורש ומבקש ומחפש למצוא כבוד קדושתו יתברך, ועל-ידי כל הבטה וגעגוע שמביט ותולה עיניו לרחמיו יתברך, על-ידי כל תנועה ותנועה שפונה להקדושה – על-ידי כל זה זוכה בכל פעם לשבור חומות ברזל ודלתות נחושת.

אף על פי שאחר כך מתגברים עליו בכל פעם יותר רחמנא ליצלן, אף-על-פי-כן אין יגיעו לריק חס ושלום ואין שום תנועה שפונה לקדושה נאבדת חס ושלום, כי צריכין לעבור עליו עידן ועידנים הרבה וכמה ימים ונהרות ותהומות ומימות מחולפים צריכין לעבור עליו, וכמה מדברות המלאים בנחשים ועקרבים גדולים ונוראים צריך לעבור בהם עד אשר זוכה לשערי באמת. ואם הוא חזק וגיבור כארי לבקש ולחפש יותר אף אם יעבור עליו מה - בודאי סוף כל סוף יזכה למצוא אותו יתברך עד שיזכה לעלות בתכלית העלייה.

וכל זה הכוח לחפש ולבקש אותו יתברך אפילו בתכלית הירידה, בתכלית גלות הנפש, עד שנתרחקנו מכבודו יתברך, כל זה בכוח וזכות תורתו של הצדיק האמת שגילה סתרי תורה ששם כל רזין וסתימין דאורייתא שהם בחינת 'איה'.

כי לולא זכות הצדיק האמת לא היה לנו כוח אפילו לחפש ולבקש כלל חס ושלום היו נטבעין חס ושלום ולא היה תקומה חש ושלום להנופלים והרחוקים שנתרחקו מן הקדושה כל-כך. ובפרט עכשיו שיש בני אדם שנפלו לתהומות עד אין קץ וכו', ומהיכן היו מקבלין חיות וכוח להתעורר עוד ולחפש כבודו יתברך ולשוב אליו?, בודאי חס ושלום אבד תיקונם חלילה. אך באמת על-ידי כח צדיק האמת שזכה לבחינת 'איה' על-ידי-זה יש כח לכל הנופלים אפילו למקומות המטונפים וכו' שיחפשו 'איה' וכו' , עד שיעלו בתכלית העלייה.  

יהודי קדושמכאל 2 3

ב"ה ית' בר"ה

אחי היקר אמר רבי נתן ז"ל

בספרמשיבת נפש

ד'

צריך לדעת שהשם ית' מתפאר אפילו עם הקל שבקלים

שבישראל אפילו פושעי ישראל כל זמן ששם ישראל נקרא  עליו יש

בו התפארות פרטית שהשם יתברך מתפראר עמו

על כן אסור לאדם ליאש עצמו מהשם יתברך אפילו אם קלקל מה שקלקל  ופגם הרבה מאוד  חס ושלום

כי עדין  לא פסק חביבות ה' יתברך הממנו כנ"ל

ועל כן עדין יכול לשוב לה' יתברך

והעקר הוא על ידי אנשי אמת שהם יכולים למצא גם הטוב

וההתפארות שיש אפילו בגרוע שבגרועים ולהשיב הכל לה' יתברך!

משיבת נפשמכאל 2 3

ב"ה ית' בר"ה

אחי היקר

שמעתי בשיעור של הרב אליהו גולדבסקי

שרבי נתן אמר שאיך היצר הרע עובד?

הוא אומר לך קודם שמה שאתה עושה לא שווה (חס ושלום)

והוא מרדים לך את הלב

ואז  שאתה (ואנכנו) חושבים (בטעות) שזה  אמת ושזה לא שווה

מה אנכנו עושים כלום כם אנכנוחושבים שכלום לא שווה ואז לא עושים כלום

הוא עושים דברים רעים  אבל דע אחי היקר

שהאמת זה ש כרבנו הקדוש רבי נחמן ורבי נתן וסבא ישראל וכול הצדיקים האמתים

ומיוחד רבי נחמן ו הרב נתן שכול דבר דבר הכי קטן שאתה עושה שווה לפני ה' יתברך

דע אחי היקר שזה שאלה לא מרגיש זה בכלל היצר

אבל אחי היקר לא חשוב מרגיש לא מרגיש היקר דע שאצל ה' ית' כול מילה של תורה ותפילה

כול מעשה טוב אפילו הכי קטן וכמו שאמר רבי נתן ז"ל  במשיבצ נפש ק' שעל ידי כול דרישה ודרישה וכול בקשה ובקשה

שעושה זוכה לשבר חומת ברזל ותלדות נחשתאפ על פי  שאחר כך מגברים עליו בכל פעם רחמנא לצלן

ואף על פי כן אין יגעו לריק חס ושלום וכו' (כדי לקרוא במשיבת נפש)

אז אחי הקדוש תשמח ותתחזק ותחזור לישיבה

בהצלחה

נ

נח

נחמ

נחמן

מאומן

אחי היקר כדי גם ליכנס לאתר "אזדמרה"

בהצלחה

אאה ותומר לה' מה אתה מרגיש!

המלצה שלי.....................mama

בסיעתא דשמיא

כדאי לך מאד לקרא בספר ליקוטי עצות של רבנו את העצה- התחזקות

(תנסה להשיג איכשהו זה ספר קטנטן ושמן..)

חברה שלי שהיא ממש לא רוחנית או רגישה יותר מידי, קראה ולא יכלה להפסיק.

עם כל מילה היא הזילה דמעה...

ב"הצלחה.

ה' יברך אותך

זה כל הענייןאנונימי (פותח)

אחי ורעי,

בדיוק על זה דיבר רבנו!

כל העניין של רבנו זה לא מה אתה "צריך" לעשות, בשביל זה יש ספרי הלכה מוסר וארון ספרים מלא.

רבנו מלמד אותך להיות בקי בהלכה: היינו בקי ברצוא ובקי בשוב בקי בעייל בקי בנפיק.

והדברים אמורים כלפיך באותו מקום שאתה נמצא בו בדיוק בדיוק עכשיו: שאין כוח והלימוד תורה לא מחיה ולא נותן חיות והתלהבות , וגם השדה נראה כמו איזה סיוט.

מאיפה לוקחים כוח?

רבנו מלמד אותנו : "כל מה שאומר לך בעל הבית עשה חוץ מצא" הכוונה, שהבעל דבר, המייאש הגדול רוצה לגזור קופון מהמוחין דקטנות שלך ("מה שווה שאלך לישיבה?! כלשונך) ורוצה להגיד לך: אין לך מה לעשות בקודש אתה לא שייך לקודש, לך מפה

חגור מותנים בעוז צווח ואמור לו: נכון אני לא מרגיש עכשיו כלום אבל אני יהודי, אני שייך לקודש.

עכשיו אני לא מרגיש כלום אבל זה לא אני באמת

עכשיו עובר עלי מה שעובר - אבל זה לא אני באמת

אני באמת שייך ליוסף הצדיק, לרבי שמעון בר יוחאי, לאבות הקדושים שלי אברהם ויצחק, לבעל שם טוב הקדוש, לבבא סאלי, לרבנו הקדוש, לרבי מלובביץ.

לא כי אני איזה "צדיק" או "חסיד" - כי אני יהודי ואלו הם שורשי

ועכשיו, אחרי שאתה מנסה לזרוק ולנער ממך את האויב שלך אבל חיות עדין אין לך אתה מחפש מה כן מחייה אותך

אני לא יודע מה מחיה אותך אבל אני רק אנסה:

דיסיקים של אנ"ש - הרב סבג, הרב גודלבסקי, הרב ארוש, ארז משה דורון, הרב שלמה מאיר

ביקור בקברי צדיקים - מערת המכפלה, רשב"י בנימין בן יעקב, רב אבדימי בחיפה, האר"י

(לקחת את האוטו, או לקחת אוטובוס ליום של קברי צדיקים)

דיבוק חברים של אנ"ש

מקווה

דיסק של שירים שמחים

סעודת מצווה

מילתא דשטותא

משהו שייתן חיות לנשמה התעוררות של שמחה

לזרוק משפט לד' (לא חייב בהתבודדות של שעות) ד' תוציא אותי מהייבוש הזה אני מתייבש תעזור לי

תעזור לי לרצות אותך שהלב שלי מת מבפנים, גם אז לא לשכוח אותך אבא שלי

בהצלחה

לדעתי ברורור שלללכת!!בנים צריכים ללמוד תוורה!!יקירהאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך