קיצוצים =(חיים חדשים

אז ככה...

אנחנו בתקופה קצת לחוצה כלכלית...

זה אומר שאנחנו לעת עתה קונים הרבה פחות מוצרי בשר וגבינות...

אני מתחילה כבר ממש למצות את עניין הפסטה/פתיתים/אורז...

צריכה רעיונות לגיוון כדי שעדיין יהיה כיף לבשל ולאכול!!

או רעיונות וטיפים איך להיות חסכוניים אבל להמשיך לאכול כמו בני אדם...

תודה רבה!!

דבר ראשון בהצלחהמינימאוס

ולפני שאני כותבת אלף מתכונים תמקדי אותי:

את רוצה דרכים לשפר את האורז פתיתים?

רוצה רעיונות לתבשילי קטניות?

תפוחי אדמה טעים לכם?

רעיונות "למתוח" חבילה של דג\עוף ? 

כל מה שכתבת- בדיוק מה שאני מחפשת!! תודה!!חיים חדשים
קטניות- לרוב יותר זול, משביע ומזין.אמא שלה

(בעלי צמחוני ולא כ"כ אוכלים חלב, אז אני עם נסיון..)

רק בד"כ צריך להשרות מראש אבל אם מדי ערב תעמידי קערה להשרייה ולמחרת תבשלי- זה צ'יק צ'ק וגם זול.

עכשיו בחורף- מרקים זה להיט, עדשים, מרק כתום, מרק תירס סיני, אפונה..

גם תבשילים למינהם-אני פשוט זורקת את כל הירקות שיש בבית לסיר- שומר, תפו"א, גזר, כרוב, בצל, מה שאוהבים..

אידוי קל עם קצת שמן ישפר את הטעם מאוד.

לשבת- יותר תוספות ואז צריך פחות בשר- חמין לא דורש הרבה בשר, אם הבשר לבד, אפשר להכין קיגל, אורז, ירקות וכו' ואזלא שבעים מהבשר אלא מהתוספות וחוסכים בכמויות..

בהצלחה! 

יש גם חמין עם עוף ולא בשר,שיוצא טעים מאוד..מקום בעולם
תודה רבה! תוכלי לפרט קצת על הקטניות?חיים חדשים
מה ניתן להכין איתם שממלא ומשביע?

באמת התחלתי לאחרונה לקנות הרבה קטניות..
קציצות הודו:סיהרא.

חב' של חצי קילו טחון הודו קפוא בד"כ לא מאוד יקרה, אם עושים עם זה קציצות זה אחלה

כשאני עושה קציצות עם הודו אני מוסיפה הרבה ירקות ממה שיש בבית (לדוג' חב' הודו + 2תפו"א בינוניים + בטטה + גזר + בצל + שום) מוסיפה ביצים לפי הצורך ופירורי לחם וככה הכמות מאוד גדלה, הקציצות יותר טעימות וחסכת כסף..

אני מטגנת/אופה את הקציצות האלה וזה מעולה. מומלץ..

לגבי הההשריה של קטניותמינימאוס

לא יודעת כמה אנשים אתם אבל בשביל משפחה קטנה

שווה להשרות פעם אחת את כל החבילה ואפילו לבשל חלקית ואז להקפיא במנות

עוף מוקפץלא מקורי

אמנם משתמשים בחזה שהוא חלק יקר, אבל הירקות תופסים את רב הנפח, ולכן אפשר לשים מעט.

גרונות הודו זולים יחסית אם אתם אוהבים  במרק או בחמין.

אם קונים בקצביה, אפשר לקנות עוף שלם מחולק ולשים את העצמות של האמצע במרק או בחמין.

ממש ממש בהצלחה, ושתזכו לרחבות בקרוב

קטניותבת 30

גם אנחנו כמעט אוכלים בשרי רק בשבת, ואוכלים הרבה קטניות. אל תצטערי על זה יותר מדי...יש רבים שטוענים שזה הרבה יותר בריא לאכול פחות חלבון מן החי ויותר מן הצומח.

צריך רק לשים לב שיחד עם הקטניות אוכלים מאכל שמשלים את החלבון שלהן, כי החלבון הצמחי הוא לא מושלם כמו חלבון מן החי.

שילובים קלאסיים שנותנים לך חלבון מושלם: אורז ועדשים, אורז ושעועית או אפונה, לחם( או חיטה) וחומוס, תירס ושעועית, ויש עוד כמה... שימי לב שגם ממרח חומוס מכיל חלבון וגם טחינה, כמובן.

אגב, צריך להתרגל לארוחות כאלה. כי הן פחות "יושבות כבד" מארוחות בשריות. כדאי גם להוסיף סלט גדול לכל ארוחה.

רעיונות:

מג'דרה, 

תבשיל עדשים וירקות- כמו שכתבו עדשים עם מלא ירקות, בתיבול טוב (אני אוהבת חוואיג')- יחד עם אורז

מרק קוסקוס בלי עוף אבל עם חומוס   (בכלל, אני שומרת במקפיא חומוס מבושל בשקיות קטנות ותוקעת בכל דבר אפשרי, לפעמים בתור נשנוש..)

פסטה ברוטב שמכיל עדשים כתומות- הן נימוחות כשהן מבושלות היטב ומוסיפות טעם טוב.

בהצלחה!

בת 30 לגבי מה שכתבת שהארוחות יושבות פחות כבדמינימאוס

זה כמעט מה שמפיל אותי מהארוחות הצמחיות האלו. טורפים כמויות ולא מרגישים שאכלו

אין לזה פתרון חוץ מלהתרגל?

כנראה ממשפחת הטורפים.לב אמיץ

לא יעזור - יש אנשים שזקוקים לחלבונים ובכלל זה עוף ובשר יותר מאחרים. לא להתכחש לזה. לאכול.

ואם מחפשים פתרונות זולים יותר בתחום הזה אז אפשר כנפיים. זה חלק זול . ואם יש בבית גריל חשמלי אז זה בכלל כיף. אפשר גם בתנור על הרשת  בתוכנית גריל, אבל זה בלגן שלם.

עוד פתרון - כבד עוף שמהבהבים מעל להבת הגז הגדולה ביותר. שווה את הלכלוך.

לא כדאי לחסוך בחלבונים לגמרי  אח"כ צריך להשקיע כספים בכדורים של תוספי מזון יקרים  וזה במקרה הטוב.

בכל מקרה לא לוותר על ביצה אחת ליום לילדים ונשים בהריון או מניקות ו4-5 ביצים למבוגר במצב רגיל . לשבוע.

איזה הגדרה חחחמינימאוס

אבל בכל אופן טיפ שלי למי שכן אוכל בשרי - להכין המווון תוספות ומנה קטנה של בשר

אם בארוחה יש סיר גדול של מרק (בלי קישואים !!! 11 שח לקילו ) 

ומנה מכובדת של פסטה ועוד מהנ של ירקות מוקפצים\מבושלים 

אז אפשר להסתפק ב 3 קציצות (לנשים לא לגברים) או בפולקע או בשניצל קטן

לא נעלבת חלילה?לב אמיץ
בכלל לא .מינימאוס

מזדהה תות

אצלנו במשך השבוע אין בשר ודגים (בדכ), מכל הסיבות ובעיקר מסיבות כלכליות...

רציתי לומר לגבי חזה עוף - שזה לא יוצא יקר יחסית אם תחשבי על זה שבעוף יש המון עצמות וחלקים שאת מסירה, שהם חלק מהמשקל. חזה זה כמעט נטו לשימוש. יש מבצעים טובים מדי פעם על עופות, או שמזדמנים ליד סופר שידוע כזול - אפשר לקנות כמות גדולה ולהקפיא. עוד אפשרות - אני לא משתמשת בה אבל יש בה יתרונות - לקנות עוף שלם. יש מבצעים ממש טובים. תקני פעם אחת ותראי אם יוצא לך משתלם. אפשר להפיק ממנו עוף (כרעיים, שוקיים), עוף למרק (כנפיים, גרון) ושניצלים/מוקפץ (חזה).

דגים - יש דגים מאוד זולים יחסית (מרלוזה, זהבון) ויש את הממש יקרים. יש גם ביניים. פה בפורום נתנו בעבר המון מתכונים לדגים הזולים, חפשי. אני חושבת שאפשר להכין קציצות דגים גם מהדגים הזולים.

לא לשכוח שבקטגוריה "דגים" נכנס גם - טונה בשימורים. טוענים שזה עדיין שומר על המון ערכים תזונתיים. אפשר להכין ממנה קציצות מעולות

צמחוני - זה בדכ מה שאנחנו אוכלים - כמו שכתבו, קטניות וירקות. לענ"ד זה גם יותר בריא מעוף.

המון מרקים שווים - תוסיפי דגנים מלאים (אורז מלא, קוסקוס מלא, בורגול, פסטה מלאה, קינואה) וירקות ותקבלי ארוחה הכי בריאה שיש.

מקטניות אפשר להכין עוד דברים. אצלנו מאוד אוהבים למשל גרגירי חומוס - יש כל מיני תבשילים או פשוט ככה, עם מלח ופלפל.  או לדחוף אותו במרק לקוסקוס ושוב לקבל ארוחה מזינה.

אפונה למשל זו קטנית נהדרת. אפשר להכין ממנה מרקים, תוספת לדגנים, ואפילו סלט בטעם כבד מצוין.

חמין - אפשר להכין חמין פרווה בלי בעיות, עם המון תוספות כמו גריסים, חומוס, שעועית ואפילו אורז.

שעועית ירוקה - לא מאוד זול אבל עדין יותר זול מבשר ומאוד טעים ומזין. אפשר גם לקנות בעונה שעועית ירוקה טריה, במדפי הירקות.

מג'דרה - ארוחה מעולה.

נזכרתי בעוד דבר מעולה וזול - פתיתי סויה. קונים את זה בחנויות טבע, זה כאמור זול ואפשר להכין מזה דברים מעולים שמזכירים בשר...

בקיצ - קחי בחשבון שקטניות וירקות זה בגדול לא דבר יקר. אל תישאבי לפחמימות כי חבל על הבריאות...

אם תרצי מתכונים - בשמחה.

רק עכשיו ראיתי את התגובה של בת 30...סליחה על החזרהתות

במילה אחת: לחםיהודיה מא"י

ובפירוט: לחם תוצרת בית הוא הדבר הזול והמשביע ביותר שאפשר לאכול

ובלחם אני מכלילה בגוון רחב של דברים שאפשר לעשות מבצק שמרים פשוט שעולה גרושים:

לחמניות, לחמניות בייגלה, פוקצ'ה, גריסיני, סמבוסק, פיתות, לאפות, קערות לחם, פיצה (עם שמנת חמוצה במקום גבנ"ץ) כעכים מלוחים, עוגות שמרים, רוגלך... אני בטוחה שיש עוד כמה דברים שכרגע לא עולים לי לראש.

וזה אפילו יכול להיות שניים במחיר אחד, גם ארוחת ערב משביעה, וגם פעילות אחה"צ לילדים.

ועוד דבר שמצריך השקעה מבחינת זמן, אבל טעים ומשביע: פלאפל. זה אומנם יקר יותר מסתם אטריות או אורז עם עדשים, אבל משביע הרבה יותר, כמו ארוחה בשרית טוב, רק שהמחיר נמוך בהרבה.

כמובן שמכינים את הכל: את הפלאפל עצמו (בתנור...), את הפיתות, ואת הצ'יפס. (ובמחיר הנוכחי של תפו"א, כדאי לוותר על הצ'יפס, ולהכין במקום בטטה צ'יפס) ולא לשכוח ירקות.

מעבר לכך כמובן כמו שהציעו שילובים של דגנים וקטניות. אלו השילובים שהכי הולכים אצלנו: אורז עם עדשים ירוקות, בורגול עם עדשים אדומות, וגריסים עם חומוס ושעועית.

ובענין של חיסכון: לשים לב כשעושים קניות לא רק למחיר לפי משקל אלא בעיקר למחיר למנה. הידעתם שבירכיים יש כ45% עצם? בגרונות הודו לעומת זאת יש רק כ15%...

ולעומת זאת, בקורקבנים אין עצמות בכלל, והמחיר שלהם לרוב באזור ה10 ש"ח לק"ג.

ועוד מהצד השני: תפו"א זה דבר יקר, בזמן שק"ג אורז לדוגמא מספיק ל12 מנות לפחות, ק"ג  תפו"א מספיק בקושי ל2. (זה גם מאוד לא בריא, סתם לידיעה כללית.) ועל דברים כאלה צריך לשים לב בכלל בפירות וירקות.

ועוד דבר: עבודה שווה כסף, ולכן לרוב מוצרי מזון שחוסכים לנו עבודה (כלומר, מישהו אחר עשה את העבודה בשבילנו) עולים לנו יותר כסף. אז הכלל הראשון כשרוצים לחסוך, זה לקנות את האוכל כמה שפחות מעובד. לכן לדוגמא עוף שלם יוצא בדר"כ זול יותר, כי לא היו צריכים לטרוח לחתוך אותו, ולכן מזון מעובד (שניצלים וכו') יקר כ"כ. ולכן, לקנות אגוזים מקולפים/זיתים מגולענים יוצא יקר יותר, גם בשקלול של הפסולת שזורקים. אז יש יוצאים מהכלל, אבל זה בגדול ככה בדר"כ.

ואני גם רוצה להעיר על מה שכתבו מעלי. אז בנוגע לדגים, לשים לב שהדגים הזולים מאוד בדר"כ גם מאוד מתכווצים, כך שלא מחייב שהם יוצאים זולים יותר, וטונה משומרת זה יקר מאוד.

ולגבי הפתיתי סויה, למרבה הצער קשה עד בלתי אפשרי להשיג כאלה כיום, אני כבר כמה חודשים מחפשת בלי הצלחה.

לגבי פתיתי הסויהאנש
גם אני הרגשתי בחסרונם..
המוכר סיפר לי שמשרד הבריאות הוריד אותם מהמדפים מחשש לסלמונלה (זה לא רק בדברים רטובים?!), החשש התבדה כמובן וכעת אפשר שוב לקנות..

אנחנו משתמשים בהם כתחליף לבשר טחון, אם יודעים להכין טוב זה גם יוצא טעים ובריא מאוד
אכן, ביום שישי אימא שלי מצאה לי יהודיה מא"י

אז אם מצאתן שבבי סויה... מתכון מעולהתות

חיפשתי הרבה זמן מתכון טוב לקציצות בטעם קציצות בשר. אלה יצאו לי מעולות, אז אני מביאה אותן:

קציצות שבבי סויה

200 גרם

סויה - שבבי סויה  בערך 2-3 כוסות

1 צרור / חבילה

פטרוזיליה

4 יחידות

שום (שיניים)

1 יחידות

בצל - גדול

1/2 כוס/ות

פירורי לחם - (שבבי פנקו)

3 יחידות

ביצים

1.5 כפית/ות

פלפל שחור

1 כפית/ות

פפריקה חריפה

1.5 כפית/ות

כמון

1 כפית/ות

חוואיג'

קורט

אגוז מוסקט

200 גרם

1 צרור / חבילה

פטרוזיליה

4 יחידות

שום (שיניים)

1 יחידות

בצל - גדול

1/2 כוס/ות

פירורי לחם - (שבבי פנקו)

3 יחידות

ביצים

1.5 כפית/ות

פלפל שחור

1 כפית/ות

פפריקה חריפה

1.5 כפית/ות

כמון

1 כפית/ות

חוואיג'

קורט

אגוז מוסקט

200 גרם

1 צרור / חבילה

פטרוזיליה

4 יחידות

שום (שיניים)

1 יחידות

בצל - גדול

1/2 כוס/ות

פירורי לחם - (שבבי פנקו)

3 יחידות

ביצים

1.5 כפית/ות

פלפל שחור

1 כפית/ות

פפריקה חריפה

1.5 כפית/ות

כמון

1 כפית/ות

חוואיג'

קורט

אגוז מוסקט

200 גרם שבבי סויה  בערך 2-3 כוסות

1 צרור / חבילה פטרוזיליה

4 יחידות שום (שיניים)

1 יחידות בצל - גדול

1/2 כוס פירורי לחם - (שבבי פנקו)

3 ביצים

1.5 כפיות פלפל שחור

1 כפית  פפריקה חריפה

1.5 כפיות כמון

1 כפית  חוואיג'

קורט אגוז מוסקט

מלח

8 כוסות מים רותחים

מלח

8 כוס/ות

מים - רותחים

אופן ההכנה:
את שבבי הסויה משרים ב-8 כוסות המים הרותחים למשך חמש דקות ולא יותר.

בינתיים שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה, דק דק.

מסננים את השבבים מהמים הרותחים ומשאירים במסננת מעל קערה או סיר על מנת שהנוזלים יצאו מהשבבים.

קולפים את השום וכותשים אותו, קולפים את הבצל וקוצצים אותו דק דק.

בעזרת כף או היד מוצאים כל עודף נוזלים משבבי הסויה, עד למצב בו גם תחת לחץ גדול לא יגירו מים מהמסננת.

בקערה גדולה מערבבים את שבבי הסויה עם הפטרוזיליה, השום, הבצל, פרורי הלחם וכל התבלינים. מכניסים למקרר למשך שעה.

כעבור שעה מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים היטב לקבלת תערובת הומוגנית.

מטגנים את הקציצה כחמש דקות מכל צד, את הקציצות מסירים מהמחבת אל צלחת המחילה מגבות נייר על מנת לספוג את עודפי השמן.

אני הוספתי לזה רוטב פשוט של שום ורסק עם טיפה עגבניות, בישלתי את הקציצות כ10 דקות ברוטב ויצא מעולה.

במקום לטגן אני אופה בתנוראנש
מורחת שמ״ז, הופכת אחרי שצד אחד מוכן.
לשים לב שלא מתייבש
מנצל"שת קלות: איך את עושה פיצה עם שמנת חמוצה?חיה וקיימת
זה לא ממש כמו פיצהיהודיה מא"י

פשוט, אחרי רוטב עגבניות אני מורחת גם שמנת חמוצה.

מה שכן אם יש גבנ"ץ, אבל לא הרבה, אפשר לעשות גם וגם, והתוצאה יוצאת טובה מאוד. השמנת מחפה במצב כזה על מיעוט הגבינה

יהודיה - אצלנו מוסיפים לשמנת החמוצהתות

את החלמון של הביצה...

נשמע אולי מגעיל אבל באפייה של הפיצה זה נותן צבע ומרקם יותר "גבינתיים"

אשמור לעצמי את הטיפיהודיה מא"י

ואנסה אולי בהזדמנות

למדי אותנו איך מכינים את הלחמים היותר מסובכיםלב אמיץ

שציינת. למשל פוקצ'ה, גריסיני ופיתות/לאפות בבקשה. נשמע מעניין וטוב.

אחד אחדיהודיה מא"י

אז קודם כל, גם לפוקצ'ה, וגם לגריסיני אני מכינה בצק עם יותר שמן בדר"כ. (בתנאי שהכנתי בצק במיוחד בשבילם)

פוקצ'ה: מרדדים בצק לעיגול גדול, כמו לפיצה, עושים גומות בבצק עם האצבעות ומפזרים תוספות לפי בחירה, ואז מזלפים שמן.

הקלאסי זה רוזמרין ומלח גס, ושמן זית. אבל אפשר לעשות דברים אחרים. למשל ירקות שונים פרוסים דק ומסודרים יפה. או תבלינים שונים (אצלנו אוהבים שום+פפריקה+זעתר) או זיתים או פטריות או כל דבר אחר שעולה בדעתכם.

למעשה אפשר לומר שפוקצ'ה זה סוג של פיצה רק עם דברים אחרים (ואולי שפיצה זה סוג של פוקצ'ה)

אופים אפייה קצרה יחסית, כך שלא נוצר קרום קשה.

גריסיני: לזה מוסיפים תוספות לבצק: שום, אורגנו, עגבניות מיובשות וכו'. מה שרוצים. מרדדים את הבצק לנחשים ארוכים ודקים. מסדרים בתבנית עם רווחים. מורחים שמן. מתפיחים, אופים עד שהם קשים. עם רוצים לשים עליהם שומשום או משהו כזה מורחים בביצה ולא בשמן, שהשומשום ידבק.

פיתות ולאפות אני אכתוב את המתכון אח"כ.

מממ. מצויין. לא מסובך כמו שחששתי. תודה.לב אמיץ
יש אתר מקסים ניקי אוכל עושים באהבה ישניידר
אפשר להכין קציצות מעדשיםאורית**

לבשל עד לריכוך, עדשים מ2 הסוגים, לטחון ולערבב עם מה שצריך לקציצות, (אין לי מתכון מסודר) בצל, ביצה,...מה שאת שמה בקציצות, ולטגן או לאפות.

חיפשתי את השרשור הרבה בשביל להגיב לךמינימאוס2אחרונה

בזכות הרעיון שלך הכנתי אתמול "טבעולים" מעדשים אדומות

בשלתי אותן לריכוך קל הוספתי ביצה פירורים תבלינים ואפיתי. יצא ממש חמוד

יש אתר של בישול בזולמה אני ומה חיי
איזה שירשור מעולה...tx,rxukyi

רעיונות שלנו:

גם שניצלים בסוף זה לא מאוד יקר, תחשבי כמה שניצלים נכנסים בחזה אחד... ובמחיר רגיל בלי מבצעים חזה אחד (בערך 1/2 קילו עולה בערך 13 ש"ח, אז זה לא נורא, כשחזה יכול להיות בסיס לארוחה למשפחה שלמה- שניצל, מוקפצים וכו'.

אני קונה בשר בקר זול (פעם היה ברמילוי מס' 8 בעשרים ש"ח לקילו), לא משנה איזה חתיכה. (טוב, אני קונה איזה עשרה קילו כדי שישתלם לי להתאמץ...) ואז מפשירה הכל, טוחנת בחלק של המטחנה שמתחבר למיקסר ואורזת בשקיות חצי קילו לשקית ומקפיאה. (עוד טיפ- לשטח את הבשר הטחון, ככה יש לי ערימה מסודרת בפריזר שלא תופסת המון מקום וההפשרה אח"כ מהירה ממש.)

בבשר אני משתמשת כדי להקפיץ את כל סוגי המאכלים. אם זה פתיתים וכאלה- מטגנים את הבשר עד שהוא נהיה פירורים ומוסיפים רסק עגבניות+שום+בצל ויש לך אחלה רוטב. אצלי יש גם תבשיל בורגול עם בשר וירקות, או פיצה בשרית (רוטב בשר ועגבניות על בצק פיצה) קציצות וכו'

היתרון הגדול זה המחיר- ברמילוי קילו בשר עולה 40 ש"ח ופה יש לי בשר בחצי המחיר, והיתרון השני הוא שאני יודעת בדיוק מה יש לי בפנים (בניגוד לחלבונים ושאר מרעין שמכניסים לך בבשר טחון שקונים קפוא).

אצלינו (אבא+אמא+6 אכלנים קטנים) אני משתמשת בחצי קילו לארוחה, וזה מצוין. (בערך 10 ש"ח לתוספת בשרית... סבבה!)

גם ביצים נותנות חלבון מעולה, וכמו שאמרו לפני- קיטניות... חומוס הוא יחסית זול ונחשב חלבון מלא- כמו בשר.

הנה מתכון למרק ממש טעים עם חומוס: http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%A4%D7%99.html

מרק ירקות עם תוספת של גריסיםכלנית1
גווני פסטה ואורזמינימאוס

תוספת פסטה:

מבשלים את הספטה מסננים

מוסיפים רסק עגבניות שמן אבקת שום ואורגנו לפי הטעם עד שהפסטה מצופה טוב . טעים מאוד.

סלט ספטה:

מוסיפים לפסטה מיונז קטשופ זיתים וקוביות פלפלים

או מיונז בצל ירוק ורצועות פסטרמה

אורז:

1. מטגנים בצל ועגבניות שמים מעל אורז מבושל מכסים ומשאירים על אש קטנה עד שהאורז חם

2. כשמבשלים אורז מוסיפים לו קינמון כמון פלפל שחור כורכום יוצא אורז מתובל וטעים

רעיונותנולאית
בס"ד

פירה:

פירה מתפוחי אדמה, בטטה, ⭪גזר.
טעים וצבעוני!(אפשר גם לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף)

סלט פסטה :
טעים ושווה!
את מכינה פסטה רגילה (לא מקלות ארוכים,
יותר כמו צורות של שבלולים וכ')

שמה בקערה, מוסיפה עגבנייה ומלפפון חתוכים לקוביות, תירס מתוק משימורים, חותכת לקוביות מלפפון חמוץ, אפשר להוסיף גם טונה
ועוד כיד הדמיון(והטעם) הטוב.

ג'אנקי פוד

טוסטים

טוסט מסורתי
גבינה צהובה, קטשופ, עגבנייה/זיתים/בצל.

טוסט מתוק
טוסט עם ממרח מתוק: שוקולד, דבש, ריבה וכ'

מאכלי בצק
מלוואח, בורקסים, ג'חנון,כדורי זיתים, מאפינס אישיים וכ'.

פנקייקים, לחם מטוגן.
החסכון האמיתי הוא בדרך ההפוכהשירק

כלומר לא ללכת מן המתכון אל הקניה,

אלא מן הקניה אל המתכון.

ראית שהשבוע הגזר 2.90, אז השבוע הזה יהיה בסימן גזר. את קונה 3 ק"ג ואז מבקשת פה מתכון לעוגת גזר, מרק גזר, קציצות גזר וסלט גזר.

לא קראתי הכל, בתקווה שאני לא חוזרת על דברים שנאמרומ.א.

יש בלוג בשם בישול בזול. שווה לקרוא (ולדפדף אחורה!) - יש שם גם מתכונים זולים וגם הדרכות איך לבשל זול יותר. מומלץ מאוד. 

מעבר לזה, חשוב לאכול מזין - פסטה, פתיתים ואורז הם פחמימות. זה מצויין, אבל חשוב שיהיו בתפריט גם חלבונים וויטמינים. 

חלבונים זולים - ראיתי שהזכירו קטניות. מעבר לזה, כדאי לפתוח את הראש לרעיונות חדשים. למשל, אני הייתי רגילה לקנות כרעיים, אבל עכשיו אני משיגה חלקים של הודו הרבה יותר בזול, אז למדתי לבשל הודו. היתה תקופה שבה קנינו עוף שלם (משהו שבכלל לא הכרתי מהבית) ובעלי פירק אותו לחלקים (משתלם רק אם ממילא מכינים מרק עוף או משהו אחר שהגב מתאים לו). 

ויטמינים נמצאים בעיקר בפירות וירקות. גם כאן, מומלץ לפתוח ראש - אף פעם לא אכלת לפת, אבל היא עולה רבע מהקישואים? הגיע הזמן ללמוד מתכונים חדשים! כמו שכתבו לך, כדאי לראות מה זול בחנות ולתכנן את הבישולים לפי זה. 

עוד דברים - לפעמים בחנויות שונות מוצרים שונים זולים. זה דורש הרבה אנרגיה, שלא בטוח שמשתלם לכם לבזבז, אבל אם אתם מסוגלים לזה שווה לנסות. אני קלטתי אחרי כמה פעמים מה כמעט תמיד זול בכל חנות, ועכשיו הקניות שלי מתפרסות על 3-4 חנויות שונות (נניח, אם בחנות אחת כמעט תמיד הבטטות זולות ובאחרת כמעט תמיד הקישואים זולים, אני אקנה את הבטטות בראשונה ואת הקישואים בשניה, ולא אעשה סבב חנויות לפני כל קניה, כך שזה לא נורא מבחינת בזבוז כוחות). אני ממילא צריכה לפצל קניות (לא יכולה לסחוב יותר מדי), אולי לכם זה לא שווה את זה. 

אתם קונים בחנויות שידועות כזולות או קרוב לבית ויקר? יש לי עצות גם בעניין הזה (איך לקנות בזול כשאין רכב ולהישאר שפויים) אם תרצי. 

בהצלחה רבה!

^^^^^^^^ מצטרפת אל שירק ו מ.א.לב אמיץ
אבל בכל זאתלב אמיץ

ראיתי שאם שומרים על מסגרת של סך מוצרים קבוע במקומות קניה קבועים, ולא יוצאים למסע דגימות מחירים בכל שבוע, גם זה חסכוני.

מה הכנתם לצאת הצום?פצלושון

ובכןshaulreznik

קציצות עדשים, כוסמת, אומלט, לביבות אגסים

מרק עדשים ופוקאצ'ותיעל מהדרום

לק"י

ולפני זה- עוגות שמרים, עוגיות שוקולד צ'יפס ומיץ תפוזים.

טארט שקדים טארט תפוחיםשבורת,לב

מחמצת

פיצה

שייק

פנקייקים לפתיחהבוקר אור

ואחרי שעה פסטה שנשארה ברוטב עגבניות טרי שהכנו

עוגת סינבון בחושה עם קפהופל לימון

ניוקי בחמאת לימון סלט חי, פוקצ'ה ומיני ממרחים

אצלנו היהתוהה לעצמי

עוגת סולת ואבטיח לפתיחת הצום, אחכ לחם שום ומרק.

התחלנואשר ברא

במאפים ותה

אחרכ טוסטים מפנקים וסלט

וגם גלידה

בהמשך גם היה שקשוקה ולחמניות ביתיות

לא מביןנקדימון

למה שברתי את הצום אצלנו ולא אצלכם.

חחחחאשר בראאחרונה

נקדימון ככה זה שיש דודא לעוגת שמרים שוקולד ויש הכל חוץ מזה!

מה התבשיל שלכם למפסקת?ופל לימון

אני כנראה אלך על פסטה בסיר אחד עם רוטב

אני מחפשת רעיון, מותר רק תבשיל אחד?חולמת להצליח
מסתברהפי

כן. אסור לאכול בסעודה מפסקת יותר מתבשיל אחדהסטורי

בנוסף ללחם.

המנהג שהתבשיל הזה הוא ביצה קשה, קרה וטובלים אותו באפר.

אם רוצים אוכלים מוקדם דברים נוספים.

יש מצב לאכול לפני ? כמה תבשיליםהפי

אולי קוסקוס עם ירקות

כן, אבל מוקדם, לא סמוך לסעודה המפסקתהסטורי

אלא עם הפסקה משמעותית.

חשוב שזה לא יוצא שבפועל זו סעודה אחת וגם יוצרים לא ברכה שאינה צריכה.

מה הכוונה לא ברכה שאינה צריכההפי

טעות הקלדהעזריאל ברגר

@הסטורי התכוון לכתוב "וגם לא יוצרים ברכה שאינה צריכה"

^^^^יישר כחהסטוריאחרונה

יש מנהג לאכול קוסקוס עם מרק ירקות (תוניסאים)נפש חיה.

באמת?הפי

ככה קראתי שבת שעברה בעלון של ישיבת כסא רחמיםנפש חיה.

בגלל שזה הדרך לאכול קוסקוס זה לא נחשב שני תבשילים.

דרך אגב מג'דרה זה אותו עיקרון של תבשיל בסיר אחד

ביצה קשה, טובלים באפר. כך המנהגהסטורי

אצלינו נהגו לאכול מעין שקשוקהיעל מהדרום

לק"י

עם לחם וירקות חיים.

מרק עדשים ירוקות וגריסיםבוקר אור

מה מבשלים לשבת חזון?אריק מהדרום
אצלנו הרגיל והמוכרהמקורית

דג ברוטב לערב

למחרת חמין עם בשר אורז שעועית וחיטה

לחם קנוי

סלטים - חציל קלוי על האש, חציל מטוגן, סלט חציל בקוביות, מטבוחה, סלק מבושל, טחינה, חסה, מלפפון עם בצל, סלט גזר מגורד, סלט תירס עם מיונז, ביצים ותפוא במיונז, כרוב סגול עם מיונז, אבוקדו

נכין גם לימונענע ביתי

יש גלידות לקינוח, גם שוקולד פיצוחים ופירות אבל יש ביקוש לעוגת שוקולד אם יהיה כח אכין

יש לי נענע!מאוהבת בילדי

איך את מכינה לימונענע טעים?

שמה את הנענע במים רותחיםהמקורית

שתוציא את הטעמים (ממש מכינה קנקן גדול) ומוסיפה סוכר

סוחטת לימונים ומסננת, מעבירה אותם לבקבוק ומוהלת במים עד שטעים לי

חשוב להעביר לבקבוק אחרי שהמים עם נענע מתקררים כמובן

אם יש לירקאני

שיח של נענע

איך מנקים את זה ומוודאים שזה בלי חרקים?

נראה לי שאפשר לסנןיעל מהדרום

לק"י

אותי אישית זה מגעיל🤭

(לנקות ממש ולא לסנן, לא בטוחה שאפשר. תלוי אולי לפי מי פוסקים).

אני קונה רק מהדרין לא יודעת לענות האמתהמקורית

שוטפת היטב ומשאירה במים עם חומץופל לימון

ל10 דקות

וואי תודה. ננסה!מאוהבת בילדיאחרונה

בשר והרבה ופל לימון

למרות הקיץ והחום יהיה מרק עוף , יהיו גם סלטים לחלה טעימה שאכין מחר

סטייקים ביין על  מצע טליאטלי

תפו"א מעוכים 

ברוקולי צלוי 

טארט שוקולד 

לצהריים: פידה טורקי 

סלטון וטחינה

חזה עוף עם עשבי תיבול

קוסקוס עם ירקות 

ולקינוח גלידה

לשלישית פוקצ'ה ומיני ממרחים ופירות

תודה על התיוגמוריה 7

טחינה, חומוס, מטבוחה, חצילים, חצילים אדומים, חצילים עם שום וגמבה.

מנה אחרונה כלשהי

חלות מהמקפיא

ערב:

דג ברוטב צהוב

קציצות הודו ברוטב ואורז

בוקר:

סלמון עם סילאן ושום

חמין

ירקות בתנור

פרגית/ חזה עוף בפלנצ'ה

סדש:

קציצות סלמון

פשוט כמה שאפשרבוקר אור

לערב מרק קטניות כלשהו, אפונה או עדשים

קוסקוס

קציצות בשר מהמקפיא

בוקר

פירה (עם בצל ופטריות אם יהיה כוח)

שניצלים מהמקפיא

אנטיפסטי

סדש אולי קציצות טונה? או פסטה אם לא יהיה כוח

חלות מהמקפיא

עוגה בחושה מהירה כלשהי

טחינה

סלט אבוקדו

סלט ירקות

סלט ביצים

אולי אולי סלט קישואים אם יהיה כוח וזמן

אפשר מתכון לסלט קישואים?מוריה 7
אנחנן עושים בדכ של מצכונים בעשר דקותבוקר אור
אנחנו נוסעיםםםםתוהה לעצמי
מביאים איתנו חלות ועוגיות
דברים שאפשר לאכול באמצע השבוע או שאפשר להקפיאמתיכון ועד מעון

יש חלות בפריזר וכבר הכנתי גם מגולגלות תמרים ומגולגלות שוקולד

ע''ש

מרק ירקות

עוף מבושל עם רוטב

תפוחי אדמה אפויים ואורז

ברוקולי, סלט חסה וסלט כרוב

קידוש

בראוניז שוקולד לוטוס, עוגת שזיפים ועוגת גבינה ביסקוויטים

סעודה

סלמון בתנור עם עגבניות

שניצלים, שוקיים עם בצל

תפוחי אדמה אפויים מסוג אחר, אורז

כרובית, סלט חסה וסלט כרוב

סד''ש

ביצים, חצילים, טחינה, קוגל תפוחי אדמה וקוגל איטריות 

בתכנוןאבןישראל

עדיין לא עשינו קניות אז זה התכנון

נראה מה יהיה בסופר

ערב שבת

דג מושט וטונה וסלמון.

סלטים וקוסקוס

בוקר שבת

בורקס פילו בשר

שניצלים וכנפיים מתוקות

סדש

מה שנשאר מהבשרי

סלטים נקנה כנראה.

חצי עוגת שכבות חלבית מחגיגות השבוע

עוגת שוקולד פירורים

ומה שעוד נספיק..

מה זה עוגת שכבות חלבית?יעל מהדרום
בפניםאבןישראל
עוגת שכבות של שוקולד ובין השכבות של קצפת.. לא אני הכנתי..
כסעודת שלמה בשעתוshindov

כמו כל שבת. אפילו יותר. אמונה בגאולה השלמה. 

מתארחיםנפש חיה.

חילבה עגבניות.

פיצוחים. 

פעיל פה קצת?שנהב

אני מחפשת מתכונים יצירתיים לעוגות או עוגיות עם סוכר טבעי בלבד- סילאן, דבש, תרכיז תפוחים,

מייפל לא כי הוא יקר.

יש את העוגיות המגולגלות תמריםמאוהבת בילדי

שעושים עם מים רותחים וזה בלי סוכר בכלל (חוץ מהסוכר שבתמרים)

רעיון טובשנהב
לא הייתי מתאמץ מדינפשי תערוג

זה שלא שהם משמעותית הרבה יותר בריאים מסוכר.

סילאן ותרכיז תפוחים בוודאי

לדבש יש יתרונות. אבל באפיה רובם מתגמדים.

עדיף להכין עוגה, לשים פחות סוכר ולאכול פחות עוגה.

זה מה שבריא.

זה אולי טוב למי שרוצה לאכול פחות עוגהשנהב
אני מאמינה שאוכל יותר טבעי גם אם אין לו יתרונות מיוחדים גורם פחות נזק לגוף.
מתכון מעולהילדה של אבא
עוגיות סילאן ושקדים ממכרות (דובשניות או סילאניות) | מתכונים ב-10 דקות

(אפשר להוריד את הכף סוכר(

אגב דבש זה יקר כמו מייפל🤔

מייפל טבעי יקר יותר מדבשנפשי תערוג

כמעט פי 3-4

למייפל עש גם טעם מאוד מאוד מודגש שלא כולםחושבת לעצמי
מתחברים אליו
תודה!שנהב
בעצם מחפשת מתכונים לעוגות/עוגיות בלי מייפל?!ופל לימון

למשל  גלילת תמרים - ללא אפיה

אני מכינה עוגת תפוחים ללא סוכר. מסתמכים על מתיקותאורין

התפוחים. קמח, שמן מים ביצים והרבההה תפוחים חתוכים לקוביות עם קינמון. על העוגה האפויה אפשר לסחוט קישוטי סילאן

מענייןשנהב

אני בהחלט אנסה.

יודעת לכתוב כמויות?

כותבת את הכמויות שלי. יתכן שצריך לשנות קצתאורין

כמויות מים ושמן.

3 כוסות קמח, 1 שקית אב אפיה, קינמון - מערבבים.

מוסיפים : 1 כוס שמן, 3-4 ביצים, 1 כוס מים, מערבבים  ומוסיפים : 5-6 תפוחים גדולים, חתוכים לקוביות ומערבבים. לפעמים מוסיפה גם פרי נוסף : אפרסקים וכד'

אופה ב180 מעלות

אם לא מספיק מתוק עבורכם - קשטו מלמעלה בסילאן (אחרי האפיה)

תודה!שנהב
יש שני סוגים של ממתיקים טבעיים שנחשבים לבריאיםפינג פונגאחרונה

נשמע שהמטרה היא בריאות, אז סליחה על הביאוס, אך מלבד השניים שאציג אין באמת ממתיקים בריאים.

ואלו הן:

תמרים - לרבות ממרח תמרים, שזה גם 100% תמרים, וגם - בניגוד לסילאן - 100% מתכולת התמרים, מבלי שסוננו רוב הסיבים ורכיבי התזונה שקשורים בסיבים. רק לשים לב שקונים ללא תוספת סוכר.

מולסה שחורה - בדגש על השחורה. blackstrap molasses בלעז. יש לזה טעם ייחודי, (שאני אגב אוהב מאד), אך לא מתאים לכל המתכונים, ואולי לא לכל האנשים. זה גם יחסית יקר.

כל שאר הממתיקים הטבעיים לרבות אלה שנמנו ברשימה של הפותחת הם לא גרועים כמו סוכר לבן אמנם, אך אינם יכולים להיחשב בריאים באמת.

כמובן שאפשר להמתיק בפירות מרוסקים או מיצי פירות, אך זו כבר מתיקות שאינה באותה רמה בדווקא.

עוגיות שבאמת יש להן פוטנציאל להיחשב בריאות הן עוגיות ממולאות בממרח תמרים אפשר גם שברי פקאנים/שקדים/ אגוזים אחרים. הכי קל עוגיות מעמול/מגולגלות.

סליחה שאני לא מצרף מתכון.

כמובן שאם כבר משקיעים בממתיקים בריאים, אז כדאי גם ללכת על קמח מלא. 😉

נ.ב. התייחסתי רק לממתיקים בעלי ערך קלורי, ממתיקים טבעיים דלי קלוריות זו כבר סוגייה אחרת...

מה הייתם מוסיפים לשניצל בלחמניה?מוריה 7

איזה תוספות מגוונות ילכו עם זה?

גם דברים כמו קטשופ/ עגבניה, ששמים בתוך הלחמניה וגם דברים שהם נשנוש בצד כמו צ'יפס

ואשמח גם לרעיונות לרטבים.

תודה מראש

טחינה/ חומוס, סחוג, סלט ירקות, סלט כרוב, טבעות בצליעל מהדרום
חסה,ילדה של אבא

צימצורי

רטבים כמו צילי, רוטב שום

חציל מטוגן

מלפפון טרי בשביל לחותחתול זמני

אפשר רוטב BBQ, עגבניה, בצל למי שאוהב

טחינה סבבה

סלט כרוב לבן

חוץ מכל מה שכתבו- מטבוחהאם לשתיים

פטריות חיות או מוקפצות, בצל מטוגן.

ובצד-טבעות בצל, פסטלים, צ'יפס בטטה

הייתי הולכת על ממרחים טובים כמוופל לימון

ממרח פלפלים קלויים, צ'ימיצ'ורי, פסטו, איולי, חרדל, צ'ילי מתוק, אלף האיים

עלה חסה אייברג, פרוסות עגבניה, קורנישונים.

בצד צ'יפס, צ'יפס בטטה,טבעות בצל

ושתיה קרה עם קרח

אצלנואבןישראל
היה הולך חציל מטוגן, טבעות בצל צ'יפס,מיונז, קטשופ, מטבוחה, חציל במיונז, 
קטשופ וצ'יפסארץ השוקולד
מטבוחה וחציל. נוף ילדותי המקוריתאחרונה
מה אוכלים השבת?מאוהבת בילדי

אצלי התנור היה דלוק היום 9 שעות ברצף!!!

ומה הכנתי בו?

חצילים

בטטה

ניסיתי לייבש תפוחים ויצא גומי 

2 מגשים של אנטי פסטי

צ'יפס בתנור לארוחת צהריים

וחלות- הפרשת חלה

אה, וגם חציל שניצל...

מה עוד נאכל?

כוסמת עם גזר

אורז

בשר ראש עם חומוס

עף מאודה

נשאר אנטי פסטי נראה לאיזה ארוחה נצרף

סלטים- חוץ מהנ"ל יש גם סלט ירוק, חומוס, טחינה, פטריות מהמקפיא, חריף מהמקפיא, בטח מחר אחליט על עוד כמה סלטים.

עוגות אני מנסה להפחית אז יש במקפיא חיתוכיות קפה וחיתוכיות ש. צ'יפס

והכנתי גם לאחי קרמשניט אז הכנתי גם לילדים כמה ריבועים.

נראה לי זהו.

יש למישהי מתכון שהיא נסתה ובאמת הולך לתפוחונים מיובשים קריספיים?

אצלנו בעלי במילואים והמשפחה שלי באה אליבוקר אור

אז אמא שלי מכינה את הרוב..

ערב

מרק כתןם- אני

קוסקוס עפ ירקות- אמא

עוף עם אורז- אמא

אנטיפסטי-אני

אפונה- אמא

בוקר

שעועית ירוקה-אני

פאי רועיפ- אמא

נודלס- אמא

חזה עוף עם ירקות- אמא

גרגירי חומוס- אני

סדש

לזניה- אמא

חלות ועוגה- אמא

סלט חצילים-אמא

חצילים בתנור- אמא

טחינה- אני

סלט ביצים- אני

סלט אבוקדו וסלט ירקות נכין בשבת..

פופקורן- אני

יש גלידוניות במקפיא ופירות למיניהם

אצלנו בתכנוןמתיכון ועד מעון

בעז"ה מקווה שנספיק, כי הרוב עוד לא מוכן...

בעז"ה נכין מחר חלות

ע"ש

מרק עוף

עוף עם אורז ותפוחי אדמה בשקית קוקי

שעועית ירוקה בתנור, חסה, כרוב

קידוש

עוגה חלבית שווה שבעלי קיבל מתנת סוף שנה, ובראוניז לוטוס של חסי סגל

סעודה

סלמון בעשבי תיבול

טורטיות במילוי בשר, שוקיים בגריל

אורז, חצאי תפוחי אדמה אפויים

ברוקולי, חסה כרוב

סד"ש

חציל, טחינה, תפוחי אדמה ובטטה

מה זה חיתוכיות קפה? ועשית לי חשק לעוגת תפוחים!יעל מהדרום
חיתוכיות קפה מושלמותמאוהבת בילדי

תודה!יעל מהדרוםאחרונה
ואו 9 שעות, אמאלההמקורית

נראה שאת ממש אוהבת לבשל אחרת..

אני במוד אחר לאחרונה. בא לי לעבוד פחות. נמאס לי מהבלאגן שיש במטבח ביום שישי ונמאס לי להיות כל היום על הרגליים אז שבת בקטנה אצלנו בגזרת ההכנות

ערב - דג טונה ברוטב, חלה קנויה

שבת בבוקר - קידוש עם גלידה, לחם עם ירקות חתוכים וגבינות

סעודה שלישית - תכף מכינה חמין עם בשר שהכינותי מראש, יהיו גם אורז וחיטה ושעועית

סלטים - יש סלק מבושל, תכף אכין מטבוחה, חצילים מהמקפיא 3 סוגים (הכנתי שבוע שעבר והקפאתי) חסה, קולורבי, מלפפון עם בצל סגול, אבוקדו עם לימון, טחינה, כרוב סגול במיונז

קינוחים - עוגת תפוזים וקוקוס מהמקפיא, שוקולד, גלידוניות, טעמקור קנוי, אבטיח ופיצוחים

סוטאז'רוני 1234

ראיתי מתכונים ממש מעניינים של בשרים בסוטז' בתנור.

הלכתי לקנות אחד וראיתי שהם רק עד 150 מעלות למרות שהמתכונים יותר… מכירות את התופעה? מה אני מפספסת?

לא יודעת איזה פירמה ראיתופל לימון

יש לי כמה סירים כאלה, אין הגבלה בטמפרטורה, אגב הם משמשים גם לבישול על הכיריים. לי יש של רוסו

מניירוסטה? לדעתי סיר ניירוסטה עם ידיות לאחושבת לעצמי
מפלסטיק אין בעיה. יכול להיות שראית סירי טפלון כאלה. 
יש לי סוטאז' עם ציפוי של פרפקטו שאני אופה בוחילזון 123
לא חשבתי שיכולה להיות הגבלה, אז אין לי מושג אם יש כזאת או לא....בינתיים הוא בסדר...

ויש לי גם אחד של סולתם שכולו נירוסטה כולל הידיות, שזה בטוח לא בעיה לחמם

יש ידיות פלסטיק על הסיר/מכסה?נפשי תערוגאחרונה

אם לא. בדרך כלל אפשר גם חום גבוה יותר.

אם יש ידית פלסטיק במכסה. או לפרק אותה או לאפות עם נייר אלומיניום 

מה מבשלים לשבת??? אשכרה יום חמישיפצלשהריון

אצלינו רציתי קצת גיוון.

חלות יש במקפיא

סלטים: מטבוחה, טפנד זיתים, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, סלט פלפלים.

ליל שבת: בה הכנתי עוף עם תפוחי אדמה ואפונה הרוטב צהוב, בעה נכין קוסקוס והכנתי בטטה עם סילאן וסויה.

יום שבת מתארחים

והכנתי עוגת שמרים וסינבון קינמון

לא יאומן..טארקו

בדיוק ניסינו לחשוב

אחזור לפה בהמשך עם תפריט מלא אבל בנתיים הכיוון הוא תבשיל הודו עם ניוקי לארוחה אחת

לזניה לארוחה השניה

ומשו מהבצק חלות(לחם שום/פוקצה/פיצה וכו) לסדש

יש חלות במקפיאופל לימון

יהיו גם מיני סלטים

פטריות ממולאות

סלמון אפוי

פסטה ברוטב פסטו שמנת

תפ"א אנה

אספרגוס בשום ושקדים

ופבלובה עם קולי דובדבנים קצפת חלבית ומרנג שהשארתי לייבש הלילה בתנור

עוגה שהכנתי ממלא חלבונים שהיו לי 

לצהריים פרגיות בעשבי תיבול

פלפלים ממולאים

אורז וירקות

שעועית ירוקה מוקפצת עם שום ומיני תבלינים 

גלידה לקינוח 

סעודה שלישית ממרחים ופוקצ'ה, אולי גם ירקות חתוכים וגרבדלקס שהכנתי לגמרי בעצמי

שבת מקפיאבוקר אור

סוף סוף בבית! מחסלים את המקפיא

ערב

מרק עדשים כתומות

קוסקוס

חזה עוף צהוב ברוטב מהמקפיא

בוקר

פסטה בולונז מהמקפיא

אנטיפסטי

שניצלים לילדים מהמקפיא

סדש

פיצה מהבצק של החלות

חלות

טחינה מהמקפיא

חצילים

סלט ביצים

סלט ירקות

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים מהמקפיא

מלון

את מקפיאה טחינה?טריה

זה יוצא טוב? אף פעם לא חשבתי להקפיא

נבדוק 😁בוקר אור
נשארה כמות גדולה מאחת השבתות והיה לי חבל לזרוק, לא רואה סיבה שיהרס בהקפאה
אני מקפיאה. יוצא טוביעל מהדרום
נראלי אולי פעם אחת בחיי הגבתי פה חחאונמר

עשיתי עכשיו לחמניות.

מחר נעשה גם חלות.

טחינה

שום

מחר חצילים

קינואה

דגים

מרק עוף

בשר

אולי נעשה משו שלישית אם יהיה לי רעיון. לא עולה לי משו

אצלנואבןישראל

בערב שבת

דגים ( כי אי אפשר בלי..)

ומרק קובה

בוקר שבת

קציצות הודו,אורז, שניצלים ותפוא.

סדש מה שנשאר מהדגים, טונה וסלטים.

חציל מטוגן ביצים מטבוחה כרוב לבן וסגול ירקות וטחינה.

עוגיות אלפחורס שנשארו מהיום, עוגת פס מהמקפיא, ונכין משהו לא יודעת מה עוד.

אצלנוהמקורית

התחלתי לבשל היום😵‍💫 כמה שמנסה להתחיל בחמישי לא הולך

ערב - דג ברוטב וחלות קנויות

שבת בבוקר קידוש חלבי וירקות. צריכה להכין גבינת שמנת.

צהרים חמין פרווה עם חיטה ואורז

סדש - פרגיות בנינג'ה ושניצל שנשאר מאתמול, סלטים/ סרדינים למי שלא רוצה להיות בשרי

בגזרת הסלטים - 4 סוגי חצילים (קלוי עם טחינה, בפירורים, רגיל, קוביות בסלט), מטבוחה מהמקפיא, סלק אדום מבושל, סלט ביצים, ומיליון סלטים חיים

קינוחים - בא לי עוגת קסטה לוטוס. רוצה גם עוגת תפוזים וקוקוס ועוגת שוקולד. יש גם שוקולד פיצוחים ופירות/ גלידה

התחלתי מאוחר. השם יעזור

מה זה חציל בפירורים?פצלשהריון
מצופה בפרורי לחם, כמו שניצלהמקורית
קןביות חציל בסלט זה בסלט ירקות?יעל מהדרום
לא. זה סלט עם גמבה בצל סגול שום מלפפוןהמקורית
חמוץ וכוסברה
אהה. מכירה...זה טעיםיעל מהדרוםאחרונה
אצלנו השבתמתיכון ועד מעון

ב''ה כמעט הכל מוכן

יש חלות בפריזר

ע''ש

מרק גריסים