קיצוצים =(חיים חדשים

אז ככה...

 

אנחנו בתקופה קצת לחוצה כלכלית...

זה אומר שאנחנו לעת עתה קונים הרבה פחות מוצרי בשר וגבינות...

אני מתחילה כבר ממש למצות את עניין הפסטה/פתיתים/אורז...

 

צריכה רעיונות לגיוון כדי שעדיין יהיה כיף לבשל ולאכול!!

או רעיונות וטיפים איך להיות חסכוניים אבל להמשיך לאכול כמו בני אדם...

 

תודה רבה!!

דבר ראשון בהצלחהמינימאוס

ולפני שאני כותבת אלף מתכונים תמקדי אותי:

את רוצה דרכים לשפר את האורז פתיתים?

רוצה רעיונות לתבשילי קטניות?

תפוחי אדמה טעים לכם?

רעיונות "למתוח" חבילה של דג\עוף ? 

כל מה שכתבת- בדיוק מה שאני מחפשת!! תודה!!חיים חדשים
קטניות- לרוב יותר זול, משביע ומזין.אמא שלה

(בעלי צמחוני ולא כ"כ אוכלים חלב, אז אני עם נסיון..)

 

רק בד"כ צריך להשרות מראש אבל אם מדי ערב תעמידי קערה להשרייה ולמחרת תבשלי- זה צ'יק צ'ק וגם זול.

 

עכשיו בחורף- מרקים זה להיט, עדשים, מרק כתום, מרק תירס סיני, אפונה..

 

גם תבשילים למינהם-אני פשוט זורקת את כל הירקות שיש בבית לסיר- שומר, תפו"א, גזר, כרוב, בצל, מה שאוהבים..

 

אידוי קל עם קצת שמן ישפר את הטעם מאוד.

 

 

לשבת- יותר תוספות ואז צריך פחות בשר- חמין לא דורש הרבה בשר, אם הבשר לבד, אפשר להכין קיגל, אורז, ירקות וכו' ואזלא שבעים מהבשר אלא מהתוספות וחוסכים בכמויות..

 

בהצלחה! 

יש גם חמין עם עוף ולא בשר,שיוצא טעים מאוד..מקום בעולם
תודה רבה! תוכלי לפרט קצת על הקטניות?חיים חדשים
מה ניתן להכין איתם שממלא ומשביע?

באמת התחלתי לאחרונה לקנות הרבה קטניות..
קציצות הודו:סיהרא.

חב' של חצי קילו טחון הודו קפוא בד"כ לא מאוד יקרה, אם עושים עם זה קציצות זה אחלה

כשאני עושה קציצות עם הודו אני מוסיפה הרבה ירקות ממה שיש בבית (לדוג' חב' הודו + 2תפו"א בינוניים + בטטה + גזר + בצל + שום) מוסיפה ביצים לפי הצורך ופירורי לחם וככה הכמות מאוד גדלה, הקציצות יותר טעימות וחסכת כסף..

אני מטגנת/אופה את הקציצות האלה וזה מעולה. מומלץ..

לגבי הההשריה של קטניותמינימאוס

לא יודעת כמה אנשים אתם אבל בשביל משפחה קטנה

שווה להשרות פעם אחת את כל החבילה ואפילו לבשל חלקית ואז להקפיא במנות

 

עוף מוקפץלא מקורי

אמנם משתמשים בחזה שהוא חלק יקר, אבל הירקות תופסים את רב הנפח, ולכן אפשר לשים מעט.

גרונות הודו זולים יחסית אם אתם אוהבים  במרק או בחמין.

אם קונים בקצביה, אפשר לקנות עוף שלם מחולק ולשים את העצמות של האמצע במרק או בחמין.

ממש ממש בהצלחה, ושתזכו לרחבות בקרוב

קטניותבת 30

גם אנחנו כמעט אוכלים בשרי רק בשבת, ואוכלים הרבה קטניות. אל תצטערי על זה יותר מדי...יש רבים שטוענים שזה הרבה יותר בריא לאכול פחות חלבון מן החי ויותר מן הצומח.

צריך רק לשים לב שיחד עם הקטניות אוכלים מאכל שמשלים את החלבון שלהן, כי החלבון הצמחי הוא לא מושלם כמו חלבון מן החי.

שילובים קלאסיים שנותנים לך חלבון מושלם: אורז ועדשים, אורז ושעועית או אפונה, לחם( או חיטה) וחומוס, תירס ושעועית, ויש עוד כמה... שימי לב שגם ממרח חומוס מכיל חלבון וגם טחינה, כמובן.

אגב, צריך להתרגל לארוחות כאלה. כי הן פחות "יושבות כבד" מארוחות בשריות. כדאי גם להוסיף סלט גדול לכל ארוחה.

רעיונות:

מג'דרה, 

תבשיל עדשים וירקות- כמו שכתבו עדשים עם מלא ירקות, בתיבול טוב (אני אוהבת חוואיג')- יחד עם אורז

מרק קוסקוס בלי עוף אבל עם חומוס   (בכלל, אני שומרת במקפיא חומוס מבושל בשקיות קטנות ותוקעת בכל דבר אפשרי, לפעמים בתור נשנוש..)

פסטה ברוטב שמכיל עדשים כתומות- הן נימוחות כשהן מבושלות היטב ומוסיפות טעם טוב.

 

בהצלחה!

 

בת 30 לגבי מה שכתבת שהארוחות יושבות פחות כבדמינימאוס

זה כמעט מה שמפיל אותי מהארוחות הצמחיות האלו. טורפים כמויות ולא מרגישים שאכלו

אין לזה פתרון חוץ מלהתרגל?

כנראה ממשפחת הטורפים.לב אמיץ

לא יעזור - יש אנשים שזקוקים לחלבונים ובכלל זה עוף ובשר יותר מאחרים. לא להתכחש לזה. לאכול.

 

ואם מחפשים פתרונות זולים יותר בתחום הזה אז אפשר כנפיים. זה חלק זול . ואם יש בבית גריל חשמלי אז זה בכלל כיף. אפשר גם בתנור על הרשת  בתוכנית גריל, אבל זה בלגן שלם.

 

עוד פתרון - כבד עוף שמהבהבים מעל להבת הגז הגדולה ביותר. שווה את הלכלוך.

 

לא כדאי לחסוך בחלבונים לגמרי  אח"כ צריך להשקיע כספים בכדורים של תוספי מזון יקרים  וזה במקרה הטוב.

 

בכל מקרה לא לוותר על ביצה אחת ליום לילדים ונשים בהריון או מניקות ו4-5 ביצים למבוגר במצב רגיל . לשבוע.

 

 

 

איזה הגדרה חחחמינימאוס

אבל בכל אופן טיפ שלי למי שכן אוכל בשרי - להכין המווון תוספות ומנה קטנה של בשר

אם בארוחה יש סיר גדול של מרק (בלי קישואים !!! 11 שח לקילו ) 

ומנה מכובדת של פסטה ועוד מהנ של ירקות מוקפצים\מבושלים 

אז אפשר להסתפק ב 3 קציצות (לנשים לא לגברים) או בפולקע או בשניצל קטן

לא נעלבת חלילה?לב אמיץ
בכלל לא .מינימאוס


מזדהה תות

אצלנו במשך השבוע אין בשר ודגים (בדכ), מכל הסיבות ובעיקר מסיבות כלכליות...

רציתי לומר לגבי חזה עוף - שזה לא יוצא יקר יחסית אם תחשבי על זה שבעוף יש המון עצמות וחלקים שאת מסירה, שהם חלק מהמשקל. חזה זה כמעט נטו לשימוש. יש מבצעים טובים מדי פעם על עופות, או שמזדמנים ליד סופר שידוע כזול - אפשר לקנות כמות גדולה ולהקפיא. עוד אפשרות - אני לא משתמשת בה אבל יש בה יתרונות - לקנות עוף שלם. יש מבצעים ממש טובים. תקני פעם אחת ותראי אם יוצא לך משתלם. אפשר להפיק ממנו עוף (כרעיים, שוקיים), עוף למרק (כנפיים, גרון) ושניצלים/מוקפץ (חזה).

דגים - יש דגים מאוד זולים יחסית (מרלוזה, זהבון) ויש את הממש יקרים. יש גם ביניים. פה בפורום נתנו בעבר המון מתכונים לדגים הזולים, חפשי. אני חושבת שאפשר להכין קציצות דגים גם מהדגים הזולים.

לא לשכוח שבקטגוריה "דגים" נכנס גם - טונה בשימורים. טוענים שזה עדיין שומר על המון ערכים תזונתיים. אפשר להכין ממנה קציצות מעולות

צמחוני - זה בדכ מה שאנחנו אוכלים - כמו שכתבו, קטניות וירקות. לענ"ד זה גם יותר בריא מעוף.

המון מרקים שווים - תוסיפי דגנים מלאים (אורז מלא, קוסקוס מלא, בורגול, פסטה מלאה, קינואה) וירקות ותקבלי ארוחה הכי בריאה שיש.

מקטניות אפשר להכין עוד דברים. אצלנו מאוד אוהבים למשל גרגירי חומוס - יש כל מיני תבשילים או פשוט ככה, עם מלח ופלפל.  או לדחוף אותו במרק לקוסקוס ושוב לקבל ארוחה מזינה.

אפונה למשל זו קטנית נהדרת. אפשר להכין ממנה מרקים, תוספת לדגנים, ואפילו סלט בטעם כבד מצוין.

חמין - אפשר להכין חמין פרווה בלי בעיות, עם המון תוספות כמו גריסים, חומוס, שעועית ואפילו אורז.

שעועית ירוקה - לא מאוד זול אבל עדין יותר זול מבשר ומאוד טעים ומזין. אפשר גם לקנות בעונה שעועית ירוקה טריה, במדפי הירקות.

מג'דרה - ארוחה מעולה.

נזכרתי בעוד דבר מעולה וזול - פתיתי סויה. קונים את זה בחנויות טבע, זה כאמור זול ואפשר להכין מזה דברים מעולים שמזכירים בשר...

 

בקיצ - קחי בחשבון שקטניות וירקות זה בגדול לא דבר יקר. אל תישאבי לפחמימות כי חבל על הבריאות...

אם תרצי מתכונים - בשמחה.

רק עכשיו ראיתי את התגובה של בת 30...סליחה על החזרהתות

במילה אחת: לחםיהודיה מא"י

ובפירוט: לחם תוצרת בית הוא הדבר הזול והמשביע ביותר שאפשר לאכול

ובלחם אני מכלילה בגוון רחב של דברים שאפשר לעשות מבצק שמרים פשוט שעולה גרושים:

לחמניות, לחמניות בייגלה, פוקצ'ה, גריסיני, סמבוסק, פיתות, לאפות, קערות לחם, פיצה (עם שמנת חמוצה במקום גבנ"ץ) כעכים מלוחים, עוגות שמרים, רוגלך... אני בטוחה שיש עוד כמה דברים שכרגע לא עולים לי לראש.

 

וזה אפילו יכול להיות שניים במחיר אחד, גם ארוחת ערב משביעה, וגם פעילות אחה"צ לילדים.

 

ועוד דבר שמצריך השקעה מבחינת זמן, אבל טעים ומשביע: פלאפל. זה אומנם יקר יותר מסתם אטריות או אורז עם עדשים, אבל משביע הרבה יותר, כמו ארוחה בשרית טוב, רק שהמחיר נמוך בהרבה.

כמובן שמכינים את הכל: את הפלאפל עצמו (בתנור...), את הפיתות, ואת הצ'יפס. (ובמחיר הנוכחי של תפו"א, כדאי לוותר על הצ'יפס, ולהכין במקום בטטה צ'יפס) ולא לשכוח ירקות.

 

מעבר לכך כמובן כמו שהציעו שילובים של דגנים וקטניות. אלו השילובים שהכי הולכים אצלנו: אורז עם עדשים ירוקות, בורגול עם עדשים אדומות, וגריסים עם חומוס ושעועית.

 

ובענין של חיסכון: לשים לב כשעושים קניות לא רק למחיר לפי משקל אלא בעיקר למחיר למנה. הידעתם שבירכיים יש כ45% עצם? בגרונות הודו לעומת זאת יש רק כ15%...

ולעומת זאת, בקורקבנים אין עצמות בכלל, והמחיר שלהם לרוב באזור ה10 ש"ח לק"ג.

ועוד מהצד השני: תפו"א זה דבר יקר, בזמן שק"ג אורז לדוגמא מספיק ל12 מנות לפחות, ק"ג  תפו"א מספיק בקושי ל2. (זה גם מאוד לא בריא, סתם לידיעה כללית.) ועל דברים כאלה צריך לשים לב בכלל בפירות וירקות.

ועוד דבר: עבודה שווה כסף, ולכן לרוב מוצרי מזון שחוסכים לנו עבודה (כלומר, מישהו אחר עשה את העבודה בשבילנו) עולים לנו יותר כסף. אז הכלל הראשון כשרוצים לחסוך, זה לקנות את האוכל כמה שפחות מעובד. לכן לדוגמא עוף שלם יוצא בדר"כ זול יותר, כי לא היו צריכים לטרוח לחתוך אותו, ולכן מזון מעובד (שניצלים וכו') יקר כ"כ. ולכן, לקנות אגוזים מקולפים/זיתים מגולענים יוצא יקר יותר, גם בשקלול של הפסולת שזורקים. אז יש יוצאים מהכלל, אבל זה בגדול ככה בדר"כ.

 

ואני גם רוצה להעיר על מה שכתבו מעלי. אז בנוגע לדגים, לשים לב שהדגים הזולים מאוד בדר"כ גם מאוד מתכווצים, כך שלא מחייב שהם יוצאים זולים יותר, וטונה משומרת זה יקר מאוד.

ולגבי הפתיתי סויה, למרבה הצער קשה עד בלתי אפשרי להשיג כאלה כיום, אני כבר כמה חודשים מחפשת בלי הצלחה.

 

 

 

לגבי פתיתי הסויהאנש
גם אני הרגשתי בחסרונם..
המוכר סיפר לי שמשרד הבריאות הוריד אותם מהמדפים מחשש לסלמונלה (זה לא רק בדברים רטובים?!), החשש התבדה כמובן וכעת אפשר שוב לקנות..

אנחנו משתמשים בהם כתחליף לבשר טחון, אם יודעים להכין טוב זה גם יוצא טעים ובריא מאוד
אכן, ביום שישי אימא שלי מצאה לי יהודיה מא"י


אז אם מצאתן שבבי סויה... מתכון מעולהתות

חיפשתי הרבה זמן מתכון טוב לקציצות בטעם קציצות בשר. אלה יצאו לי מעולות, אז אני מביאה אותן:

 

קציצות שבבי סויה

200 גרם

 

סויה - שבבי סויה  בערך 2-3 כוסות

 

1 צרור / חבילה

 

פטרוזיליה

 

 

4 יחידות

 

שום (שיניים)

 

 

1 יחידות

 

בצל - גדול

 

 

1/2 כוס/ות

 

פירורי לחם - (שבבי פנקו)

 

 

3 יחידות

 

ביצים

 

 

1.5 כפית/ות

 

פלפל שחור

 

 

1 כפית/ות

 

פפריקה חריפה

 

 

1.5 כפית/ות

 

כמון

 

 

1 כפית/ות

 

חוואיג'

 

 

קורט

 

אגוז מוסקט

 

 

200 גרם

 

סויה - שבבי סויה  בערך 2-3 כוסות

 

1 צרור / חבילה

 

פטרוזיליה

 

 

4 יחידות

 

שום (שיניים)

 

 

1 יחידות

 

בצל - גדול

 

 

1/2 כוס/ות

 

פירורי לחם - (שבבי פנקו)

 

 

3 יחידות

 

ביצים

 

 

1.5 כפית/ות

 

פלפל שחור

 

 

1 כפית/ות

 

פפריקה חריפה

 

 

1.5 כפית/ות

 

כמון

 

 

1 כפית/ות

 

חוואיג'

 

 

קורט

 

אגוז מוסקט

 

200 גרם

 

סויה - שבבי סויה  בערך 2-3 כוסות

 

1 צרור / חבילה

 

פטרוזיליה

 

 

4 יחידות

 

שום (שיניים)

 

 

1 יחידות

 

בצל - גדול

 

 

1/2 כוס/ות

 

פירורי לחם - (שבבי פנקו)

 

 

3 יחידות

 

ביצים

 

 

1.5 כפית/ות

 

פלפל שחור

 

 

1 כפית/ות

 

פפריקה חריפה

 

 

1.5 כפית/ות

 

כמון

 

 

1 כפית/ות

 

חוואיג'

 

 

קורט

 

אגוז מוסקט

 

200 גרם שבבי סויה  בערך 2-3 כוסות

1 צרור / חבילה פטרוזיליה

4 יחידות שום (שיניים)

1 יחידות בצל - גדול

1/2 כוס פירורי לחם - (שבבי פנקו)

3 ביצים

1.5 כפיות פלפל שחור

1 כפית  פפריקה חריפה

1.5 כפיות כמון

1 כפית  חוואיג'

קורט אגוז מוסקט

מלח

8 כוסות מים רותחים

 

 

 

מלח

 

 

 

8 כוס/ות

 

מים - רותחים

 

 

 

אופן ההכנה:
את שבבי הסויה משרים ב-8 כוסות המים הרותחים למשך חמש דקות ולא יותר.

בינתיים שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה, דק דק.

מסננים את השבבים מהמים הרותחים ומשאירים במסננת מעל קערה או סיר על מנת שהנוזלים יצאו מהשבבים.

קולפים את השום וכותשים אותו, קולפים את הבצל וקוצצים אותו דק דק.

בעזרת כף או היד מוצאים כל עודף נוזלים משבבי הסויה, עד למצב בו גם תחת לחץ גדול לא יגירו מים מהמסננת.

בקערה גדולה מערבבים את שבבי הסויה עם הפטרוזיליה, השום, הבצל, פרורי הלחם וכל התבלינים. מכניסים למקרר למשך שעה.

כעבור שעה מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים היטב לקבלת תערובת הומוגנית.


מטגנים את הקציצה כחמש דקות מכל צד, את הקציצות מסירים מהמחבת אל צלחת המחילה מגבות נייר על מנת לספוג את עודפי השמן.
 

אני הוספתי לזה רוטב פשוט של שום ורסק עם טיפה עגבניות, בישלתי את הקציצות כ10 דקות ברוטב ויצא מעולה.

במקום לטגן אני אופה בתנוראנש
מורחת שמ״ז, הופכת אחרי שצד אחד מוכן.
לשים לב שלא מתייבש
מנצל"שת קלות: איך את עושה פיצה עם שמנת חמוצה?חיה וקיימת
זה לא ממש כמו פיצהיהודיה מא"י

פשוט, אחרי רוטב עגבניות אני מורחת גם שמנת חמוצה.

 

מה שכן אם יש גבנ"ץ, אבל לא הרבה, אפשר לעשות גם וגם, והתוצאה יוצאת טובה מאוד. השמנת מחפה במצב כזה על מיעוט הגבינה

יהודיה - אצלנו מוסיפים לשמנת החמוצהתות

את החלמון של הביצה...

נשמע אולי מגעיל אבל באפייה של הפיצה זה נותן צבע ומרקם יותר "גבינתיים"

אשמור לעצמי את הטיפיהודיה מא"י

ואנסה אולי בהזדמנות

למדי אותנו איך מכינים את הלחמים היותר מסובכיםלב אמיץ

שציינת. למשל פוקצ'ה, גריסיני ופיתות/לאפות בבקשה. נשמע מעניין וטוב.

אחד אחדיהודיה מא"י

אז קודם כל, גם לפוקצ'ה, וגם לגריסיני אני מכינה בצק עם יותר שמן בדר"כ. (בתנאי שהכנתי בצק במיוחד בשבילם)

 

פוקצ'ה: מרדדים בצק לעיגול גדול, כמו לפיצה, עושים גומות בבצק עם האצבעות ומפזרים תוספות לפי בחירה, ואז מזלפים שמן.

הקלאסי זה רוזמרין ומלח גס, ושמן זית. אבל אפשר לעשות דברים אחרים. למשל ירקות שונים פרוסים דק ומסודרים יפה. או תבלינים שונים (אצלנו אוהבים שום+פפריקה+זעתר) או זיתים או פטריות או כל דבר אחר שעולה בדעתכם.

למעשה אפשר לומר שפוקצ'ה זה סוג של פיצה רק עם דברים אחרים (ואולי שפיצה זה סוג של פוקצ'ה)

אופים אפייה קצרה יחסית, כך שלא נוצר קרום קשה.

 

גריסיני: לזה מוסיפים תוספות לבצק: שום, אורגנו, עגבניות מיובשות וכו'. מה שרוצים. מרדדים את הבצק לנחשים ארוכים ודקים. מסדרים בתבנית עם רווחים. מורחים שמן. מתפיחים, אופים עד שהם קשים. עם רוצים לשים עליהם שומשום או משהו כזה מורחים בביצה ולא בשמן, שהשומשום ידבק.

 

פיתות ולאפות אני אכתוב את המתכון אח"כ.

מממ. מצויין. לא מסובך כמו שחששתי. תודה.לב אמיץ
יש אתר מקסים ניקי אוכל עושים באהבה ישניידר
אפשר להכין קציצות מעדשיםאורית**

לבשל עד לריכוך, עדשים מ2 הסוגים, לטחון ולערבב עם מה שצריך לקציצות, (אין לי מתכון מסודר) בצל, ביצה,...מה שאת שמה בקציצות, ולטגן או לאפות.

חיפשתי את השרשור הרבה בשביל להגיב לךמינימאוס2אחרונה

בזכות הרעיון שלך הכנתי אתמול "טבעולים" מעדשים אדומות

בשלתי אותן לריכוך קל הוספתי ביצה פירורים תבלינים ואפיתי. יצא ממש חמוד

 

 

יש אתר של בישול בזולמה אני ומה חיי
איזה שירשור מעולה...tx,rxukyi

רעיונות שלנו:

גם שניצלים בסוף זה לא מאוד יקר, תחשבי כמה שניצלים נכנסים בחזה אחד... ובמחיר רגיל בלי מבצעים חזה אחד (בערך 1/2 קילו עולה בערך 13 ש"ח, אז זה לא נורא, כשחזה יכול להיות בסיס לארוחה למשפחה שלמה- שניצל, מוקפצים וכו'.

 

אני קונה בשר בקר זול (פעם היה ברמילוי מס' 8 בעשרים ש"ח לקילו), לא משנה איזה חתיכה. (טוב, אני קונה איזה עשרה קילו כדי שישתלם לי להתאמץ...) ואז מפשירה הכל, טוחנת בחלק של המטחנה שמתחבר למיקסר ואורזת בשקיות חצי קילו לשקית ומקפיאה. (עוד טיפ- לשטח את הבשר הטחון, ככה יש לי ערימה מסודרת בפריזר שלא תופסת המון מקום וההפשרה אח"כ מהירה ממש.)

 

בבשר אני משתמשת כדי להקפיץ את כל סוגי המאכלים. אם זה פתיתים וכאלה- מטגנים את הבשר עד שהוא נהיה פירורים ומוסיפים רסק עגבניות+שום+בצל ויש לך אחלה רוטב. אצלי יש גם תבשיל בורגול עם בשר וירקות, או פיצה בשרית (רוטב בשר ועגבניות על בצק פיצה) קציצות וכו'

היתרון הגדול זה המחיר- ברמילוי קילו בשר עולה 40 ש"ח ופה יש לי בשר בחצי המחיר, והיתרון השני הוא שאני יודעת בדיוק מה יש לי בפנים (בניגוד לחלבונים ושאר מרעין שמכניסים לך בבשר טחון שקונים קפוא).

אצלינו (אבא+אמא+6 אכלנים קטנים) אני משתמשת בחצי קילו לארוחה, וזה מצוין. (בערך 10 ש"ח לתוספת בשרית... סבבה!)

 

גם ביצים נותנות חלבון מעולה, וכמו שאמרו לפני- קיטניות... חומוס הוא יחסית זול ונחשב חלבון מלא- כמו בשר.

הנה מתכון למרק ממש טעים עם חומוס: http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%A4%D7%99.html

מרק ירקות עם תוספת של גריסיםכלנית1
גווני פסטה ואורזמינימאוס

תוספת פסטה:

            מבשלים את הספטה מסננים

            מוסיפים רסק עגבניות שמן אבקת שום ואורגנו לפי הטעם עד שהפסטה מצופה טוב . טעים מאוד.

סלט ספטה:

             מוסיפים לפסטה מיונז קטשופ זיתים וקוביות פלפלים

             או מיונז בצל ירוק ורצועות פסטרמה

אורז:

1. מטגנים בצל ועגבניות שמים מעל אורז מבושל מכסים ומשאירים על אש קטנה עד שהאורז חם

2. כשמבשלים אורז מוסיפים לו קינמון כמון פלפל שחור כורכום יוצא אורז מתובל וטעים

 

 

 

רעיונותנולאית
בס"ד

פירה:


פירה מתפוחי אדמה, בטטה, ⭪גזר.
טעים וצבעוני!(אפשר גם לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף)

סלט פסטה :
טעים ושווה!
את מכינה פסטה רגילה (לא מקלות ארוכים,
יותר כמו צורות של שבלולים וכ')

שמה בקערה, מוסיפה עגבנייה ומלפפון חתוכים לקוביות, תירס מתוק משימורים, חותכת לקוביות מלפפון חמוץ, אפשר להוסיף גם טונה
ועוד כיד הדמיון(והטעם) הטוב.


ג'אנקי פוד

טוסטים

טוסט מסורתי
גבינה צהובה, קטשופ, עגבנייה/זיתים/בצל.

טוסט מתוק
טוסט עם ממרח מתוק: שוקולד, דבש, ריבה וכ'

מאכלי בצק
מלוואח, בורקסים, ג'חנון,כדורי זיתים, מאפינס אישיים וכ'.

פנקייקים, לחם מטוגן.
החסכון האמיתי הוא בדרך ההפוכהשירק

כלומר לא ללכת מן המתכון אל הקניה,

אלא מן הקניה אל המתכון.

ראית שהשבוע הגזר 2.90, אז השבוע הזה יהיה בסימן גזר. את קונה 3 ק"ג ואז מבקשת פה מתכון לעוגת גזר, מרק גזר, קציצות גזר וסלט גזר.

לא קראתי הכל, בתקווה שאני לא חוזרת על דברים שנאמרומ.א.

יש בלוג בשם בישול בזול. שווה לקרוא (ולדפדף אחורה!) - יש שם גם מתכונים זולים וגם הדרכות איך לבשל זול יותר. מומלץ מאוד. 

מעבר לזה, חשוב לאכול מזין - פסטה, פתיתים ואורז הם פחמימות. זה מצויין, אבל חשוב שיהיו בתפריט גם חלבונים וויטמינים. 

חלבונים זולים - ראיתי שהזכירו קטניות. מעבר לזה, כדאי לפתוח את הראש לרעיונות חדשים. למשל, אני הייתי רגילה לקנות כרעיים, אבל עכשיו אני משיגה חלקים של הודו הרבה יותר בזול, אז למדתי לבשל הודו. היתה תקופה שבה קנינו עוף שלם (משהו שבכלל לא הכרתי מהבית) ובעלי פירק אותו לחלקים (משתלם רק אם ממילא מכינים מרק עוף או משהו אחר שהגב מתאים לו). 

ויטמינים נמצאים בעיקר בפירות וירקות. גם כאן, מומלץ לפתוח ראש - אף פעם לא אכלת לפת, אבל היא עולה רבע מהקישואים? הגיע הזמן ללמוד מתכונים חדשים! כמו שכתבו לך, כדאי לראות מה זול בחנות ולתכנן את הבישולים לפי זה. 

עוד דברים - לפעמים בחנויות שונות מוצרים שונים זולים. זה דורש הרבה אנרגיה, שלא בטוח שמשתלם לכם לבזבז, אבל אם אתם מסוגלים לזה שווה לנסות. אני קלטתי אחרי כמה פעמים מה כמעט תמיד זול בכל חנות, ועכשיו הקניות שלי מתפרסות על 3-4 חנויות שונות (נניח, אם בחנות אחת כמעט תמיד הבטטות זולות ובאחרת כמעט תמיד הקישואים זולים, אני אקנה את הבטטות בראשונה ואת הקישואים בשניה, ולא אעשה סבב חנויות לפני כל קניה, כך שזה לא נורא מבחינת בזבוז כוחות). אני ממילא צריכה לפצל קניות (לא יכולה לסחוב יותר מדי), אולי לכם זה לא שווה את זה. 

אתם קונים בחנויות שידועות כזולות או קרוב לבית ויקר? יש לי עצות גם בעניין הזה (איך לקנות בזול כשאין רכב ולהישאר שפויים) אם תרצי. 

 

בהצלחה רבה!

^^^^^^^^ מצטרפת אל שירק ו מ.א.לב אמיץ
אבל בכל זאתלב אמיץ

ראיתי שאם שומרים על מסגרת של סך מוצרים קבוע במקומות קניה קבועים, ולא יוצאים למסע דגימות מחירים בכל שבוע, גם זה חסכוני.

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך