כמה שאלות..אהבה של אימא

שלום לכולם...

בע"ה בקרוב בנינו בכורינו יהיה בן שלוש

אז יש לי שתי שאלות לשאול אתכם בנושא...

קודם כל לגבי גיל חינוך - גיל חינוך זה גיל 3? או 5-6? לא הצלחתי להבין.. ומה זה אומר גיל חינוך?

ושאלה נוספת שקשורה לזה באיזה שהוא אופן -

מאז שהוא למד לדבר הוא היה אומר את קריאת שמע בלילה (שמע ישראל + פרשיה ראשונה והמלאך הגואל), וברכת אשר יצר, וברכות ראשונות על אוכל... כשיצא אז גם ברכת המזון, שהוא ידע בה כמה מילים פה ושם... אה, ומודה אני בבוקר...
את כל זה הוא היה עושה בהתלהבות רבה!!! את שמע ישראל הוא היה אומר על הברכיים שלי, לפעמים איתי ולפעמים לגמרי לבד מההתחלה ועד הסוף.. כנ"ל אשר יצר.. אני לא אומרת את זה בקטע שזה כאילו חשוב בגיל שנתיים שהוא יידע להגיד הכל, אני שמה דגש על הקטע של ההתלהבות שהייתה לו... ואז לאט לאט כל ההתלהבות ירדה...

היום הוא לא מוכן להגיד קריאת שמע בלילה... הוא רק מקשיב כשאני אומרת עם אחותו הקטנה... (וגם זה שהוא מקשיב זה רק כי אני לא נותנת לו לשחק או להסתכל בספר), אני כמובן לא מכריחה אותו להגיד שום דבר... רק מבקשת, ואומרת שאני כל כך אוהבת לשמוע אותו אומר... ושה' כל כך שמח לשמוע אותו וכו'.. כנ"ל מודה אני בבוקר.. אני אומרת עם אחותו, והוא עוד כועס עלי "אל תגידי מודה אני!!!" אני מנסה להסביר לו שאנחנו רוצים להגיד לה' תודה שהוא מעיר אותנו בבוקר.. אז הוא עונה לי: "הוא לא מעיר אותנו!!!"

ברכות ראשונות כשאני מזכירה לו הוא עונה "כבר בירכתי", ואשר יצר הוא לא מוכן בכלל בכלל...

אני לא לחוצה בקטע של "אוי, הוא חייב להגיד הכל בגיל 3!!", אבל עצם הסירוב שלו קצת עושה לי לא טוב כזה... כאילו, למה הוא לא אוהב את זה? לימדתי אותו יותר מדי ברכות? הגזמתי?.. פשוט היה נראה לי שכל שלב שהוא מגיע אליו אז אוטומטית באה עם זה הברכה.. למשל כשהוא נגמל מטיטול והתחיל ללכת לשירותים אז התחלתי להגיד איתו את "אשר יצר".. גם הכל התקבל מצדו מאוד בשמחה... (אגב ליטול ידיים אין לו בעיה ב"ה).

אני רואה ילדים קטנים וצדיקים של כל מני משפחות טובות, ואיך הם אוהבים כל כך את הברכות והכל... וללכת עם אבא לבית הכנסת וכל זה... וההורים שלהם באמת צדיקים, ילדים להורים שהקדישו את חייהם ללימוד התורה וכו'.. אז אצלנו מראש הילדים פחות יתלהבו? כי אבא עובד ביום יום?

ואני תוהה אם אני עושה משהו לא בסדר? ויש לי מן פחדים שאולי יש לו איזו מרדות שתתפתח כשהוא יגדל?
ואני מתארת לעצמי שאי אפשר להסיק מזה כלום....... אבל עדיין מוטרדת.... אולי תוכלו להרגיע אותי? או שלא? ואולי תוכלו לתת לי עצות איך לחבב עליו את העניין?

כמובן שהכל נעשה עם חיוך.. והוא שומע אותי בבית מברכת בקול...

מה דעתכם?..

א. לא לפחד כלל..ד.

לא לעשות מזה ענין. תברכו על ידו, בנחת.

את "תגידי" במקומו.. עד שיתעורר לכך.

ב. לגבי גיל חינוך - אכן 5-6. אמנם מזמן שהילד יודע לדבר אביו מלמדו "תורה ציוה לנו ומשה" והמשך מעט פסוקים נוספים. כך גם ברכות, אותיות.

ויש מי שחילק בין "הרגל" לחינוך. יודע להחזיק את  הציציות, ציצית. וכו'. זה הרגלים. עוד לא חינוך לחיוב.

"קטן היודע לנענע לולב" - אביו נותן לו לולב וכו'.

אני מנסה להגיד בשבילו..אהבה של אימא

אבל הוא לא מוכן, הוא צועק עלי "אל תגידי!! לא רוצה!!"

"טוב. אם תרצה - תקרא לי"... ותגידי עם אחותו, בשמחהד.
אתם מקסימים ומצוינים..~א.ל
אני בטוחה שיתנו לך תשובות, אך לטעמי אין לך מה לחשוש.. והמלצה על ספר מתוק: אותך אני הכי אוהב, שמדבר על עניין התפילה והיופי שבה במחורז ובעדינות..
חס ושלום שתחשבי שהילדים שלך יצאו פחות צדיקים!!!בת 30

מה, אבא עובד זה רע? אבא עובד זה אבא שרחוק מה'??? חס ושלום.

מה, אבא עובד זה אבא שלא לומד תורה? זה אבא שלא חשובות לו הברכות והשמחה שבעבודת ה'?  חס וחלילה!!

אני כמובן לא יודעת לומר לך מה גורם לילד להגיב ככה, אבל ברור שזה לא קשור למה שאבא שלו עושה ביומיום.

נשמע לי הכי נכון מצידך פשוט להרפות ממנו בכל הענין. ואולי במקביל לנסות להתבונן בזה ולהבין למה הוא מגיב ככה. אולי משהו שקשור למסגרת שבו הוא נמצא? אולי חוויה חד פעמית לא טובה שהתקשרה לו עם אמירת ברכות?

ועוד דבר אחד- הדבר הכי חשוב זה מה שאת עושה. הדוגמה האישית שהוא מפנים ממך ומבעלך.

ענין של גיל. אין צורך להתרגש מידי...ד.

לא קשור לאבא שנהנה מיגיע כפיו וגם ירא שמיים.

גם לא לאמא הצדיקה.

תודה לכל המרגיעים אהבה של אימא

זה כבר זמן מה שזה ככה.. אני מקווה שזה סתם יחלוף..
לגבי קריאת שמע אני חושבת שזה קרה מאז שצירפתי את הקטנה להגיד איתנו.. כשאני אומרת רק איתו (לעתים רחוקות) אז הוא משתף פעולה... אולי אני אפריד אותם וזהו.. אגיד עם כל אחד לבד.. למרות שזה קצת חבל לי....

שאר הדברים - אין לי מושג מה יכל לגרום להם.. מתפללת על זה... הלוואי שההלהבות תחזור..

תודה לכולכם על העצות, אני אנסה..

אה, אגב..אהבה של אימא

אחותו עוד לא מדברת, אבל היא קופצת בהתלהבות כשאני למשל אומרת איתה מודה אני.. אבל לאחרונה היא התחילה לראות איך הוא מתנגד וכועס, אז גם היא כבר לא כ"כ חיובית על זה..... =/

שתי נקודות נוספותאם יהודיה

כל מה שכתבו מעלי נכון ויפה, אני רוצה להוסיף שתי נקודות:

1. זה מאוד מפתה, אבל תשתדלי לא להסתכל על הילדים הצדיקים של השכנים. הרי תמיד הדשא יהיה יותר ירוק שם... אי אפשר לדעת מה קורה בתוככי הבית וזה גם לא רלבנטי. תתמקדי בפעולות שלך.

2. מנסיון (בני הבכור בן 23), ומנסיון של ילדי השכנים הצדיקים, אי אפשר לדעת כלום לגבי עתידו הרוחני של הילד בגיל כה צעיר!!!!

הדברים עוד ישתנו כל כך הרבה פעמים, יתהפכו ויחזרו ושוב יתהפכו...

ראיתי ילדי שכנים צדיקים שגידלו פאות ארוכות בגיל העשרה, והתנדנדו בתפילה בצורה צדיקה מאוד, ובילדות ברכו בהתלהבות ובקול רם, ובשנות העשרים לחייהם הם שונים לגמרי...

ראיתי את בני בכורי שהיה ממש צדיק כשהיה קטן, ועכשיו אפשר להגדיר אותו "לייט", אבל גם זה לא סוף פסוק! אנשים עוברים תהליכים כל חייהם.

ראיתי את בני השני שהיה מתבגר ארוך שער, עתיר צמידים לידיו ולרגליו, ועוד כהנה וכהנה, ועכשיו הוא בחור בשיעור ד' עטור ציציות ארוכות.

ראיתי עוד הרבה דברים.

כמו שכתבה בת 30, הדוגמא האישית שלך חשובה, וכן תנסי להרפות קצת.

והכי חשוב, תפילות, תפילות ועוד פעם תפילות.

את תעשי את שלך, ותתפללי לקב"ה שיעשה את שלו... 

וואו, תודה!אהבה של אימא

את באמת צודקת.. אסור להשוות לאחרים... אפילו לא שמתי לב. זו עבודה קשה בשבילי.. אבל אין ספק שזה נכון. תודה!!

וגם תודה על השיתוף מהילדים שלך.. מאחלת לך רק נחת מהם

אולי באמת אנסה קצת להרפות.. (אני לא לוחצת יותר מדי, כן? אבל מנסה כל פעם.. מי יודע מתי יתחשק לו...)

לכולנואם יהודיה

זו עבודה קשה לא להשוות לאחרים, זה מאוד טבעי.

אני מרגישה שאת צריכה להרפות בעיקר מהלחץ של עצמך. קבלי את העצה הטובה של הפרדת הילדים בקריאת שמע ותזרמי.

את מצידך אומרת איתו כל ערב קריאת שמע, והוא משתף פעולה או לא. אל תילחצי מכל תגובה שלילית שלו, תמשיכי בשלך ברוגע ובנעימות. אני בטוחה שזה יעשה את שלו בסופו של דבר. בהצלחה והרבה נחת!!

לא אמרת מקודם..ד.

בוודאי שתנסי לגמרי בנפרד עם כל אחד מהם.

יתכן שהוא פשוט מקנא, מרגיש את ההתפעלות ממנה.

או שסתם היה רגיל שזה "שלו" עם אמא לבד.

וגם לה זה לא טוב.

תנסי אולי זמן-מה שממש לא יראו האחד את השני בענין הזה. שעה שונה או כד'.

[ולא קשור ה"התלהבות".. זה עדיין לא התלהבות מקדושה, הוא לא מבין מה זה. ההתלהבות היתה ממשהו שאומרים עם אמא, מרגישים שזה חשוב, סדר כזה.. חשים משהו.  לאט-לאט, יש עוד קצת זמן לתפיסה מעבר לכך..]

לא אמרתי קודםאהבה של אימא

כי לא ממש חשבתי על הפרט הזה... כנראה הדחקתי אותו, כי כשאני נזכרת בזה יש לי מצפון...

אני מאוד אוהבת שהם עושים הכל יחד... אוכלים יחד, מתארגנים יחד לשינה, קוראים יחד סיפור.. אומרים קריאת שמע..
ואז אחרי הסיפור, מאז שהיא ממש פיצית, אני מושיבה כל אחד על רגל אחת שלי, ויחד אנחנו אומרים קריאת שמע... אבל אז זה הציק לה שהוא "תופס" לה מקום.. אז היא הייתה בוכה ובועטת עם הרגליים.. אז נמאס לו לשבת עלי והוא בחר לשבת לידי... אותה לא יכולתי להוריד מהידיים כי אז היא הייתה "בורחת"
אז הוא היה יושב לידי ואני מחבקת אותו ואותה...
מסתבר כנראה שזו באמת הייתה טעות...
הוא היה יושב לידי ואומר כ"כ יפה קריאת שמע.. עד שלאט לאט ירד לו מזה.......

אוי, המצפון אצלי עובד שעות נוספות.

לא נורא.. אפשר לתקן.ד.

הרבה פעמים אנחנו אוהבים לעשות מה שנראה לנו אידילי ומשפחתי, בצדק; שניהם ביחד וכו'...

אבל לפעמים צריך לראות מה כל אחד מהם מרגיש בתוך העסק הזה.

לא נורא, תנסי ממש לתת לו "לבד". כמו שהיה לפני שהיא התחילה "להפריע" לו.

ואם זה יצליח - מצוין. יהיה עוד מספיק זמן לביחד לא זה על חשבון זה..

תודה, עזרת גם לי (כמעט באותו המצב)משיח עכשיו!

אתה כל כך צודק.. תודה על התגובה!אהבה של אימא
לא צריך להיסחףכבשה מתולתלת

מיזה שלא בא לילד בן 3 להגיד ברכות

לא מתפתחת מרדות, ואת לא צריכה לפתח פחדים.

"אני רואה ילדים קטנים וצדיקים של כל מני (מיני ) משפחות טובות, ואיך הם אוהבים כל כך את הברכות והכל... וההורים שלהם באמת צדיקים ... ילדים להורים שהקדישו את חייהם ללימוד התורה וכו' ... אז אצלנו מראש הילדים פחות יתלהבו? כי אבא עובד ביום יום ?

הילדים שלך לא פחות צדיקים, ואת לא יודעת איך הילדים האלה מתנהגים בבית עם אבא ואמא.

ההורים שלהם באמת צדיקים : מה הופך אותם ליותר צדיקים? אל תהיי עם תסביך נחיתות, גם לי היה ותודה לאל התגברתי.

ילדים להורים שהקדישו את חייהם ללימוד התורה וכ'ו : ילדים להורים שבחרו באורח חיים מסויים, לא יותר טוב משלכם.

אצלנו מראש הילדים פחות ילהבו כי אבא עובד ביום יום? אין קשר בין אבא עובד ביום יום לבין

מדד החשק של הילד לברך ולהתפלל. הוא בן שלוש, ופשוט לא בא לו עכשיו לברך, אז תציעי לו בשמחה ובנועם,

בלי לחץ, ואם הוא עדיין מסרב, אז יהיה לו את כל החיים לעבוד את ה' בדבקות. הוא ילד ממש קטן. זה לא טינאייג'ר בן 15 שרוצה לישון עד 12 בצהריים בשבת ועושה בלגן. 

זה שאבא עובד ביום יום ומביא אוכל לילדים ולאישתו זו זכות גדולה וזו מצווה לא פחות גדולה מלהיות אברך שלומד באמת

ומצווה הרבה יותר גדולה מלהיות עם הארץ שיושב ומחמם את הכיסא בכולל וגם כאלה יש בציבור האברכים.

אין לך מה להיות מוטרדת, את עושה הכל בסדר, זה לא תלוי בך , אל תהיי בסרטים ותלחיצי את עצמך,

הילדים שלך צדיקים לא פחות אם לא יותר, ואת אמא טובה, אני אומרת את זה בלי להכיר, אבל ככה אני מרגישה.

אולי הוא רואה שאת ממש רוצה שהוא יגיד, ועושה לך דווקא. 

הבת שלי בגיל שנה ושלושה חודשים אמרה יחד איתי שמע ישראל ( השלמות של סופי מילים) בשנה וחצי היא כבר אמרה לבד + פרשה ראשונה ברור ויפה, בשמחה רבה. עכשיו היא בת שנתיים וחמישה חודשים, ובחודש האחרון נמאס לה, אז אני לא מכריחה אותה. אני מציעה לה בלי לחץ "רוצה להגיד עם אמא שמע ישראל" היא בדרך כלל עונה "לא" אז אני אומרת לה לילה טוב, ושלום... לפני גיל 5 לדעתי אין מה לשכנע אותם יותר מידי. וגם בן 5 לא הייתי מכריחה לומר אם הוא לא מעוניין. 

מי שמלחיצים אותו עם מצוות לפעמים יהיה גם מי שכמה שנים אחר כך ישנא את הכל. על סמך מקרים שהכרתי. לא הכללה גורפת. 

בהצלחה, את ממש אמא טובה ושלא תחשבי אחרת.

ואל תהיי עם רגשי נחיתות, זה סתם עושה רע. 

יישר כח והרבה שמחה ונחת!!!

זה נראה באמת שזה מ..770מ

קנאה הילד פשוט רואה איך את נהנית מהקטנה ופשוט רוצה גם את תשומת ליבך היחידה אך ורק לו

תנסי להגיד איתו שמע אחרי שהילדה במיטה או נרדמה לאט לאט יהיה מאושר ונינוח שאמא רק "שלו"

אפילו הרגילי אותו כמו מקודם לשבת על אמא לבד לבד והוא יפתח בחזרה בעזרת ה'!!

ילד בגיל שלוש עוד אין לו סכמות כמו של גדולים הוא ילד תמים וטהור וקדוש ותמיד אפשר להחזיר אותו למסלול כל עוד לאמאוחר יקרה!!

הרבה הצלחה יקרה אשמח להתעדכן מה קורה בהמשך!!

תודה!! ועדכון לגבי קריאת שמע..אהבה של אימא

התחלתי להגיד איתם בנפרד, ובאמת יש שיפור.. הוא אפילו אומר יחד איתי חלק מהפסוקים... אז זה לא כמו פעם, אבל זה בכיוון ממש תודה!! בזכותכם ירדתי לשורש העניין!!

לגבי שאר הברכות - אני ממש מרפה... רק מציעה לו או מברכת במקומו... תודה לכולכם

יופי, ב"ה..ד.

ילד רציני וחכם - 

בוחן את האמינות...

ואהו שמחה על השינוי!!770מ

ותודה על העדכון!!

עוד עדכון אהבה של אימא

היום כשבאתי להגיד איתו קריאת שמע הוא אמר: "לא רוצה לא רוצה!!!"
אז לא ניסיתי לשכנע, ואפילו לא אמרתי "חבל".. רק כיסיתי אותו ואמרתי לו שהוא לא חייב..
ואז הוא אמר: "אני רוצה אני רוצה.."
והתחלתי להגיד איתו, והוא ביקש להגיד לבד לבד... ואמר הכל לבד מההתחלה ועד הסוף

הקטן הזה מלמד אותי כל כך הרבה אוהב

אה ועוד משהואהבה של אימא

הוא אמר איתי היום את ברכת "אשר יצר" בלי שהצעתי לו...

ברור לחלוטין!....ד.

וטוב מאד שעידכנת...

זה יכול לעזור לעוד כמה,

הן בענין לימוד הצורך של ילד ב"רשות היחיד",

והן בענין זהירות מ"ללחץ "דתי" כביכול, ועם זה חינוך בכיוון הנכון..

איזה יופי !!770מאחרונה
תודה רבה!אהבה של אימא

זה היה קצת נוקב, אבל מעולה בשבילי קורץ

באמת תודה! ואת בהחלט צודקת..

גיל חינוך זה הדרגתיyr

נכון שיש מושג "גיל חינוך" שיש לו תוקף הלכתי לכמה דברים, אך ככלל ההתפתחות היא אישית ומשתנה בין מצוות שונות.

לא בכדי נקבע שגיל קבלת עול מצוות הוא 12/13. עד אז הילד באמת לא חייב. אמנם יש להרגיל אותו, אבל זה צריך להיות מותאם לקצב שלו וליכולת האישית הרגשית והשכלית שלו.

אתן דוגמא - ילד אחד שלי לא רצה להתפלל מעבר לתפילה הקצרה שבגן/בית ספר, ולא רצה ללכת לבית כנסת עד כיתה ה-ו, לא הלחצתי אך ניסיתי בכל מיני דרכים. יום אחד נפל האסימון ומאז הוא ב"ה לא מפסיד אף תפילה (כבר עברו איזה עשר שנים) חיוך

ילד אחד דווקא התחבר מגיל צעיר הרבה יותר.

ולא רק בענייני תפילה - בכל ענין חינוכי זה אותו עקרון. צריך לתת לזמן לעשות את שלו, ואז העבודה החינוכית תבשיל.

(ואגב לשים לב גם לדברים שלא יהפכו חלילה ל"העקה". למשל ברכת אשר יצר שהיא לא קצרה אחרי כל שירותים, נראה לי עוד לא מתאים לגיל 3 - אבל כמובן גם זה עשוי להשתנות לפי הילד)

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך