עבר עריכה על ידי כבשה מתולתלת בתאריך כ"ז בטבת תשע"ד 22:15
הקישקע בקפואים בסופר יקר לדעתי,
שאלתי את סבתא שלי, הוכחה ניצחת לכך שאוכל פולני הוא טעים, איך מכינים קישקע (למען הסר ספק... לא כולל מעי באמת)
במתכונים של סבתא אין כמויות מדוייקות אף פעם...אתכם הסליחה.
וזה פשוט ממש, רק שזה לא יוצא כמו נקניק יפה של הקפואים, אלא גושי בצק שמנמנים.
החומרים:
קמח לפי הכמות שרוצים להכין,
מים, ויותר מבבצק רגיל
בצל גדול שלם חתוך ביחס של כוס קמח אחת
חובה: שמן בכמות נדיבה ביותר כמנהג הסבתות, אחרת לא יוצא טעים ולא טוב וחבל על העבודה.
ואני קמצנית בשמן בכל דבר , חוץ מיזה.
אפשר להתנחם בכך שבקנוי זה בטח שומן טראנס וחומרים משמרים.
מוסיפים את הבצל (לא לאדות ולא לטגן, ככה "חי")
שמן, מלח וטיפה פלפל שחור אם אוהבים. אני לא שמה אבל סבתא שלי כן.
מערבבים לבצק דביק ורך מאוד מאוד
אם רוצים מעבירים למקפיא לכמה שעות שיהיה נוח יותר לעבד,
כי הבצק הוא מאוד מאוד דביק ורך.
יוצרים גושים שמנמנים, הגושים ממש לא צריכים להיות אסטטים ויפים,
אין מה להיאבק עם הבצק הדביק כל כך, כשזה נאפה כל הלילה בחמין ומשחים בהחלט לא רואים שזה לא כדור מדוגם.
אני זורקת שני גושים ענקיים ולא מדוייקים ככה לסיר ורצה לשטוף ידיים.
בהצלחה