תוך כדי הצירים נשמתי נשימות עמוקות, תוך כדי ספירה: 4 שאיפה דרך האף, 8 נשיפה דרך הפה. (בערך בקצב השעון- שניה לכל מספר, אבל לא באמת בדקתי מול השעון, פשוט ספירה בקצב קבוע ולא מהיר).
זה עוזר מכמה בחינות:
גם מבחינה פיזיולוגית עצם הנשימות העמוקות עוזר להרפיה ולזרימת דם טובה, שמגביר את הפרשת האנדורפינים ועוזר להפחתת הכאב ולהתקדמות הלידה,
גם כי עצם הספירה עוזרת להיות מרוכזת במשהו אחר מלבד הכאב,
וגם כי כך אפשר לעקוב אחרי אורך הציר- אם הציר הוא באורך של דקה, אז זה סה"כ 5 סבבים כאלו של שאיפה ונשיפה, ולי מאוד עזר תוך כדי הציר לדעת שעוד X סבבים הוא נגמר.
וכמובן שלא לחשוב בתוך הציר על מה יהיה בהמשך ועם עוד כמה צירים כאלו צריך להתמודד, אלא מתרכזים רק בציר הנוכחי, ובין הצירים מתרכזים רק במנוחה ובהרפיה.
עוד משהו שעשיתי היה על פי הספר 'לראות את הנולד', שמוסבר שם איך לנשות נשימות גרוניות- כאשר נושפים את האוויר החוצה (בספירה עד 8, כמו שהזכרתי)- להצר מעט את הגרון כך ששומעים כמו קול של לחישה במהלך הנשיפה, ומרגישים את הנשיפה בגרון. אני לא יודעת אם יש לזה השפעה פיזיולוגית, או שזה עוזר רק מעצם ההתמקדות בנשיפה, אבל לי זה היה מצויין.
בכל מקרה- כדאי מאוד לתרגל נשימות כאלו (נשימה גרונית, ובקצב שהזכרתי) לפני הלידה, כי בתוך הכאב להתחיל להתרכז במשהו שעושים בפעם הראשונה זה לא נראה לי מספיק מעשי. עוד יותר מומלץ זה לתרגל יחד עם הבעל (או מלווה אחרת שתהיה איתך בלידה) כדי שאם את מתבלבלת ונלחצת, הם נושמים איתך ואת רק צריכה להצטרף לקצב שלהם.
אצלי הטכניקה הזו הייתה מצויינת ומאוד מאוד עזרה, ואפשר לעשות את זה גם אם מחוברים למוניטור (כמובן שעדיף לא בשכיבה כי זה מאוד מגביר את הכאב, אבל אפשר לבקש לעמוד ליד המכשיר)- אני במשך כל הצירים בביה"ח עמדתי ליד המיטה, נשענתי עליה עם הידיים (עם קצת רכינה קדימה) ולפעמים קצת סובבתי את האגן (זה גם עוזר להתקדמות ולהתבססות התינוק באגן), ובין הצירים ישבתי לנוח על כסא לידה שהיה מאחורי.
בכל מקרה- אני השתמשתי בזה גם כשהייתי במוניטור בקבלה (ששם כן דרשו שאני אשכב) וזה מאוד מאוד עזר. מה שכן- גם אם רוצים שתשכבי, אפשר לבקש לשכב על הצד- שזה יותר מומלץ פיזיולוגית וגם לי היה פחות כואב.
ועוד משהו שצריך תמיד לזכור- שהכאב של הציר מהווה סימן להתקדמות הלידה, ולהתקדמות בפתיחה. זה לא כאב שמעיד על מצוקה אלא על החיים שעומדים לבקוע מתוכך. לא לשכוח תוך כדי הלידה את המטרה ואת מה שיצא בסוף, בעז"ה!
בהצלחה גדולה ושיהיה בשעה טובה!