אם שרון לא היה צולח את התעלה.
אם שרון לא היה מפקד מוצלח כל כך.
אם שרון לא היה מעניק את הגב החזק שלו לעיבוי קריטי ביותר ביו"ש.
יהודי שמציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו. שרון לכל הפחות הציל כמה וכמה יהודים באופן ישיר, ובאופן עקיף כמה אלפים אם לא עשרות אלפים אם לא מאות אלפים (מוזמנים לשאול את ראשי ההתיישבות מגוש אמונים שלפני 30 שנה, מה הייתה תרומתו של שרון לעיבוי ההתישבות ביו"ש) - כמה זכויות זה מעניק לו בשמיים? האם כל הזכויות האלו מתבטלות בגלל העקירה?
לא נביא אני ולא בן נביא - אני רק יודע שזה מזעזע לאחל מוות לאדם שכל כך הרבה אנשים חייבים לו את חייהם. במובן זה או אחר, רבים רבים מכאן - במיוחד כאלו שגרים ביו"A - חייבים לו הרבה מחייהם, מהזכות לגור ביישובים שבהם הם גרים שבסופו של דבר קמו בעידוד הממשלה שהוא היה מוביל המהלכים דאז מתוך הממשלה, יחד עם גוש אמונים.
מסתבר שיש אנשים שיכולים לעשות חשבונות שמיים ולקבוע שזכויות של חיים שלמים נעלמים כאשר הם מחליטים על כך.
אף אחד לא הכריח אף אחד להתפלל לשלומו של אריאל שרון, אבל להתפלל למותו - זה כבר מבחיל.
ולא, ממש לא רלבנטי להביא פה "כל המרחם על אכזרים" וכו'. עשו טובה, שבו תלמדו קצת את הסוגיה, תלמדו קצת את האיש, תלמדו קצת את עצמכם לפני שאתם מחליטים שאתם מספיק גדולים בתורה כדי להחליט בעצמכם שהאיש הוא ככה וככה ורק ככה וככה, ובדיוק מה מגיע לו.
ושוב - רק שמואל הקטן, איש נקי כל כך מרגשות שנאה, יכל לייסד תפילה שאומרת "למלשינים אל תהי תקווה". רק הוא שכל כולו מכוון אך ורק למען ה' יתברך ולו היה בליבו שום שמץ של טינה אישית, יכל לייסד את זה. כי ברגע שמעורבת טינה אישית בתוך הסיפור - האדם לא נקי מספיק כדי להתפלל תפילה נקייה לה' על דבר נורא שכזה. תפילה בעיקרה נועדה להוסיף טוב - זה כ-ל התפילות שלנו, מלבד תפילה זאת (למלשינים).
האם מישהו אחד פה יכול להגיד לי שאין לו שום טינה אישית על אריאל שרון והוא כל כך נקי משנאה שהוא יכול לייסד תפילה למותו?
איתמהה.
להתפלל לרפואתו - אל תתפללו. להתפלל למותו - זה חילול ה'. עם כל הכאב.
חוץ מזה, שבאמת - אינני יודע כמה מתוך 10 אלף המגורשים בעצמם, מתפללים כעת למותו - אני רק יודע לספר על משפחה קרובה שגורשה ולא מתפללים למותו. מהיכרות מסויימת עם אנשי הגוש הנפלאים ועם גדלות נפשם, אני די בטוח שרבים רבים שם לא מתפללים למותו. אולי לא מסוגלים להתפלל לרפואתו - אבל למותו? לא שייך.
שבת שלום!

)

יש לך זיכרון צילומי לניקים …