לכל אלה שתקפו אותי בשירשור הקודםאפרת25

(בבקשה בנדא, אל תמחק את דעתי שוב רק כי היא לא נעימה לאוזן של מעריצי הארגון. שמור על חופש ביטוי! ) 

עונה לכולכם ביחד:

כולכם מדברים כל כמה שנוער מדא מקצועי בזכות הניסיון, 

ואני עדיין חושבת שאם תעצמו עיניים ותנסו לדמיין את עצמכם בתאונה או התקף לב מזעיקים עזרה - אף אחד לא היה רוצה

לא ילדים בני 15 עם פס אדום, לא חובש נהג בן 23 בוגר קורס של 160 שעות, ולא פראמדיק צבאי בן 18 עם ג'ל בשיער. 

במצב כזה כולכם (וגם אני)  הייתם רוצים שמי שיטפל בנו יהיה אחות או פראמדיק בן 30-40 עם ותק והכשרה ארוכה ומסודרת, בארגון שלא עובד כמו "שכונה" , שזה תכלס האופן שבו המון סניפים במדא מתנהלים, ולא כמו תנועת נוער של ילדים בגיל תיכון , "מקצוענים" ככל שיהיו  (ועל זה אפשר להתווכח המון. אני רואה אינספור טעויות קריטיות בשטח בגלל שיטת הלימוד החפיפניקית של החובשים, ועודף אמון שניתן בילדים חסרי השכלה והכשרה) . 

בכל מקרה לדעתי צריך להעיף ממדא כל מי שמתחת לגיל 21. מאותה סיבה שלא נוהגים ולא נושאים נשק בגילאי תיכון , ומאותה סיבה שלא לומדים רפואה ופסיכולוגיה בגיל 16 באוניברסיטאות, אסור לתת לילדי ם  להיות בצוותי חירום פשוט כי בגיל הזה רובם לא בוגרים מספיק.  

אם מדא לוקח 300-400 שקל מחולה, הוא יכול בכיף לשלם שכר מלא ולאייש כל אמבולנס רגיל באחות, פראמדיק, וחובש בכיר.

בנטנים אפשר גם לשים רופא בנוסף.   

ככה זה בחו"ל.  באירופה ואמריקה וקנדה ואוסטרליה. אמבולנס זה אמבולנס. מצוייד ומזווד. עם צוות מלא במדים מלאים והכשרה רציני ארוכה ותובענית , ולא רק חלטורות וקומבינות בנוסח "מי שחבר של האחראי הזה והזה" 

כסף יש במדא, על זה אין ויכוח.  תעשו חשבון כמה שוברים חילקתם השבוע. 

השאלה היא לאן כל הכסף הזה באמת הולך?

מספיק אקדמאים מוכשרים בארץ מובטלים, ואפשר למצוא המון מקומות עבודה לבני 30+ בשירות הזה במקום לנצל את הילדים ככח עבודה זול ומאד לא מיומן.  

OK... |???|נ"י

לא יודע איזה מתנדבים וכמה מתנדבים (נוער) יוצא לך לפגוש אבל לא כולם כמו שאת מתארת

ולא כל התחנות כמו שאת מתארת.. (לא מדבר על עצמי!!)

אולי באמת צריך לצאת בקריאה למדריכים שבתחנות השונות ולעשות השתלמויות

ורענונים של החומר, התמקצעויות, הרחבות בנושאים שונים וכו'...

אני יודע שאצלנו כן משתדלים להיות כמה שיותר מקצועיים ולשים רף גבוה.

ת'אמת- אם לא היו מתנדבים הפראמדיקים והחובשים היו מסתדרים.. [זה מה שהם עושים במשמרות לילה וכשאין מתנדבים]

אבל- אם יש עוד זוג ידיים ואפילו 2 זוגות ידיים שיודעות את העבודה ויודעות איך לתפקד ומה לעשות

אז זה עוזר!!

הנה תחשבי- ת.ד.: נט"ן מגיע ראשון עם חובש ופראמדיק- נגיד 2 פצועים 1 מחוסר הכרה (וצריך החייאה)

וה2 פגיעת ראש ושטדי"ם ובהיסטריה. נגיד שיקח עוד 5 דק' ואולי יותר עד שיגיעו עוד כוחות למקום ואם יגיעו זה עוד אמבולנסים לבנים ובמקרה הטוב כוננים. עכשיו- מה עושים נגיע החובש הולך על הפצוע ה2 והפראמדיק מתחיל החייאה.. 

ואם היה נגיד עוד מתנדב 1 אז למשל הוא היה מתחיל החייאה והפראמדיק היה מתחיל אינטובציה.

וזה במקרה של 2 פצועים..

מה היה קורה אם היו יותר?!?!

אני לא יודע מה התפקיד שלך ומי את אבל אם את רואה את העבודה הזאת כניצול אז תלכי!!!

אני לא נכנס אפילו לחשבונות של מד"א.. אלוהים יודע מה הולך שם ולאן הכסף הולך ומה עושים איתו..

מנסיון אין לך עם מי לדבר!רציני

אפרת 25 כאן מאז ומתמיד ודוחפת רק אג'נדת שינאה כלפי מד"א! (לא שמד"א מושלם)

דעתך אינה מענינת אותה, היא לא בחורה שאפשר לנהל איתה דיון!

מנסיון אני מציע להתעלם מאנשים מעין אלה!

נשלח פעמיים, אפשר למחוקבן של מלך
ל"רציני"בן של מלך
ב"ה
איש יקר יש דרכים להגיד ביקורת ויש דרכים לדבר עם אנשים, אני חושב שאתה טועה ביחס לאפרת, ואם יש לך בעיה עם אפרת מומלץ ואף רצוי ללבן את הנושא איתה בשיחה אישית/מסר אישי במקום להוסיף כעס עצבות ועוגמת נפש.
אני.
ניסתי מספיק!רציני
לצערי קראתי מספיק תגובות של אפרת וכולם אותה אג'נדה.
התיאשתי ממסרים אישים. יש לי דברים יותר טובים לעשות עם הזמן שלי.
אתה מוזמן לראות את היסטורית התגובות שלה ולהבין לבד.
רציניבן של מלך
ב"ה
אין יאוש בעולם כלל!
וגם אם אתם לא מסכימים זה לגיטימי, אתם אנשים שונים ויש לכם דעות שונות!
אבל תמיד צריך לנסות!
וגם אם קשה ומתסכל עדין צריך להתנסח בצורה נעימה
עינתי בהיסטוריה שלה והוא צודק!יצחקי
יצחקיבן של מלך
ב"ה
סליחה על התגובה,
אבל אתה נולדת היום, למה שכתבת אין משמעות, וכל מה שכתבת שווה כקליפת השום.
איו כל סיבה להתחבא מאחורי נייק חדש.
חברים, בלי לשון הרע בבקשהב.ש.

אפרת כתבה כאן דברים רציניים ובעלי משקל.

מי שחושב שהצדק עמו מוזמן לענות בצורה עניינית ולא לרדת לפסים אישיים.

אפרת,בן של מלך
ב"ה
עם חלק אני מסכים ועם חלק פחות,
אני מסכים שזה נראה לפעמים לא רציני.
וכשדיברתי עם פראמדיק אחד הוא אמר לי שהתחום הזה הוא עם שיעור עזיבה של למעלה מ50% בחיים לא בדקתי אם זה נכון או לא, אבל גם גם זה "רק" 30% אז צריך לעשות בדק בית רציני מאוד!
במדינה שלנו שבה נותנים לילד בן 18 נשק / להסיע טנק / להסיע D9 ועוד כל מיני תחומי אחריות כאלו ואחרים זה קצת לא רציני שתגבילי את זה ל21.
אז כן זה הזוי ונרא מוזר מאוד אבל זה המדא שלנו,
כשאדם מרוויח 30 / 30+ לשעה בעבודה אינטנסיבית שכזו זה קצת בעיה שהם ישארו לטווח הארוך.
אז כן יכול להיות שצריך באמת לשאול לאן הכסף הזה הולך, אבל אני חושב שהשאלה הנשאלת היא הרבה יותר מהותית, למה אין מספיק בקרה על " האיכות אנוש" של המתנדבים?
יש כאלו שהם פראמדיקים שאני לא אסמוך עליהם בחיים ויש כאלו שאני אפקיד את חיי בידיהם בלי לחשוב פעמיים.
אז נכון סיכוי גדול שכל אדם שפוי יעדיף שמישהו עם ניסיון יטפל בו, אבל זה קצת ביצה ותרנגולת כי תמיד יהיו את האנשים שצריכים להתמקצע כדי להיות הבוגר והאחראי.
כמה אנשים את מכירה בני 30+ שעובדים (כן, עבודה שהם יכולים לפרנס ממנה משפחה) במדא?
אני לא מכיר הרבה כאלו.
אבל גם אסור לשכוח שעם כל הצער וההזיה שבדבר הנתנדבים שם כדי להציל חיים ולתת מהזמן שלהם כדי לעזור למישהו אחר, וגם אחד כזה שלפעמים(או בדרכ) יודע פחות מציל חיים.
ואפרת, תמיד כייף לקרוא את מה שאת כותבת, זה נותן המון חומר למחשבה ומעשיר.גם כשזה לפעמים תוקפני וקשה.
אחלה יום!
וסחטין עליך שלמרות כל הקשיים מהתסכולים את עדין נמצאת שם ומצילה חיים!
תודה,אפרת25

תראה, 

קודם כל ברור שיש פרמדיקים כשרוניים יותר ופחות, נחמדים יותר ופחות. אבל מה שחשוב הוא הסטנדרט. 

אתה מסכים איתי שאם תנאי הכניסה המינימאלי יהיה קורס פראמדיק/חובש בכיר וגיל 21 ומעלה,  ולא קורס 60 וגיל 16 ומעלה -  הרמה הכללית תהיה טובה יותר, נכון?

ברור שגם אנשים צריכים לעבור סטאז' , אבל אי אפשר שכל הצוות יהיה בסטאז' כל הזמן. 

אני נשבעת לך שחלק גדול מהצוותים במרחב שלי ובמרחב השכן ממש לא מכילים הרכב שהייתי רוצה שיגיע אלי. ואני גם לא חושבת שזה מכובד שילדה בת 15 יושבת ליד חולה/פצוע במצב קשה ומשגיחה עליו. זה נראה רע. 

אני גם לא חושבת שההכשרה שלי כנהגת טובה הרבה יותר.  מה אני יודעת על סוכרת למשל? לימדו אותי שיעור של שעתיים, ורוב הנהגים לא זוכרים מה זה סוג 1 וסוג 2  אלא רק באופן כללי שמתחת ל70 סוכר המצב לא טוב. 

ה"מיונים " שעשיתי (עברתי מיונים בשתי תחנות) נמשכו בדיוק 5 דקות על השעון.  רצינית לגמרי. 

וזה מיונים לראשי צוותים, מזכירה לך...  רוב האנשים מהקורס שלי היו בסדר.  אבל זה רק עניין של מזל. 

בקורסים אחרים היו גם ערסים ואנשים שלא הייתי קונה מהם מכונית משומשת

לגבי הגיל, 

אני חושבת שיש הבדל בין הצבא לאזרחות.

בצבא חייל נמצא תחת פיקוח כבד מאד כשהוא מחזיק נשק או נוהג בטנק.

חייל בשיריון נתון למשמעת קשה מאד, שמגבילה מאד את היכולת שלו להתרשל. 

כל מי שהיה בצבא יודע כמה מחמירים בענייני נשק ובטיחות. 

אם היה אותו פיקוח על נהגים בכביש (30 יום מאסר בכלא 4 על עבירת תנועה קלה)  הייתי אומרת סבבה, שינהגו מגיל 16.

עדיין אני חושבת שבארץ מקבלים רישיון בגיל צעיר מדי עם מעט מדי פיקוח, 

ושמקבלים מתנדבים צעירים מדי למדא ולמשמר האזרחי. 

היום המדינה התחילה להבין שיש בעיה כאן, והתחילו לחייב נהגים בני 16 בליווי ארוך, אבל זה לא מספיק

ועדיין לצערנו רוב תאונות הדרכים הן של צעירים

ולא רק בגלל שהם פחות מיומנים טכנית

אלא גם כי בגיל 16, מה לעשות, אנשים פחות מודעים ופחות אחראיים. 

בני נוער בכל העולם הם יצורי כלאיים בין ילדים למבוגרים, ולכן אם עוצרים אותך בחשד לפשע (רצח גניבה או אונס) בית משפט יחשיב אותך כבעל אחריות קטנה יותר , ויקלו איתך, ואם תתגייס לצהל אולי ימחקו לך את הרישום הפלילי.

זה לגבי ילדים. 

לדעתי גיל 18 הוא רף תחתון, וגם הוא נמוך מדי.  הוא צריך להיות 21 כמו לימודי רפואה וסיעוד. 

לגבי התגמול של המבוגרים: 

אני לא רואה סיבה שלא יתנו דירוג שכר של שירות המדינה במד"א, כמו אצל עובדי מערכת הבריאות האחרים בבתי החולים למשל. 

30 שקל לשעה זה אולי קצת מעט, אבל ככה הרבה אנשים מרוויחים (אני הרווחתי ככה שנה אחרי התואר ולא התלוננתי), ואני בטוחה שאם המשכורת תהיה קצת יותר גבוהה היא תמשוך עוד מועמדים.  (רמז: אם יש כל כך הרבה מתנדבים מורעלים שמוכנים לספוג את כל ההשפלות האלה מהאחראים בתחנה רק כדי לעלות על אמבולס, לא נראה לי שתהיה בעיה לגייס את חלקם כעובדים בתשלום גם בשכר נמוך. אצלנו יש מלחמות גוג ומגוג על כל מקום עבודה פנוי.   נראה לי הגיוני מאד לגייס סטודנטים לרפואה וסיעוד בתור נהגי אמבולנס למשל)

יועץ ארגוני טוב יכול למצוא פתרונות שיהפכו את המקצוע לאטרקטיבי , ולא יהיה כזה שיעור עזיבה גבוה אצל הפרמדיקים (הוא יותר גבוה ממה שציינת ).

אני מתנדבת כי כיף לי בסופו של דבר. 

אבל באותה מידה , ולמרות שזה נשמע מוזר,  ממש לא הייתי רוצה שאני אבוא לטפל בעצמי או במשפחתי, וכנ"ל גם לא רוב האנשים שבתחנה שלי.   אני לא חושבת שמד"א מטפל כמו שצריך בכלל.  ועוד לא אמרתי כלום על ההתנהגות שלפעמים היא מזעזעת כלפי חולים 

אפרת,ארזים בראבק!!

בס"ד תמיד!

אני מסכימה איתך בחלק דברים שאמרת, את ממש צודקת,

ולא שאני כזה מבינה בדיוק מה הולך שם, אבל מאנשים שאני מכירה שמתנדבים במדא- מלא פעמים מזעיקים אותם פתאום,

יש מקרים דחופים וזה...

נראלי בנאדם בן 30+ שיש לו משפחה, והוא קצת יותר עסוק מילד בן 17 ויקח לו קצת יותר זמן להגיע.

לאדם מבוגר יש אחריות לא רק על עצמו, אלא על המשפחה שלו, ועל עוד הרבה דברים, ולכן הוא  במובן מסויים הרבה פחות חופשי ופחות יכול להגיע מהר ממקום למקום, ופה ממש חשוב שיהיה את הנוער, שהם יחסית פנויים, גם אם יזעיקו אותם באמצע הלילה הם יוכלו לבוא...

וגם אין מה לעשות, ככה זה. לא הכל מושלם, אבל כן, צריך עוד ידיים במקומות האלה.

ופה נראלי צריכה להיות לכל אחד אחריות גדולה, שיהיה כל הזמן עם יד על הדופק בשביל לדעת אם הוא מספיק רציני בשביל זה, ולפני שהוא יוצא לקריאה לדעת באמת אם הוא מספיק מתאים לזה, ובא לפה באמת כי הוא יודע מה לעשות ולא רק בגלל הצחוקים, ההוואי ובשביל להגיד שגם הוא מתנדב במדא.

אני אסביר לךאפרת25

מה שאת מדברת עליו -  אנשים שיוצאים לקריאות מחוץ לזמן המשמרת (למשל בלילה, מהבית, קמים מהמיטה ויוצאים "עם הפיג'מה" לקריאה שקיבלו במירס או בביפר)  -  נקרא במדא "כוננים" . כונן צריך לדעת לנהל מקרה לבד, לפעמים גם 30 דקות עד שמגיע אמבולנס.  תפקיד כזה הוא אף פעם לא משהו שיתנו למע"ר תיכוניסט אלא רק לחובש בוגר , וטוב שכך.

הפתרון שאת מציעה , בגלל מחסור בכח אדם  זמין להסתמך על ילדים הוא שגוי.

מה שטענתי זה שאין באמת מחסור בכח אדם אלא רק מחסור מדומה בתקציב.  אם מדא יקחו את הכסף שהם מרוויחים וישקיעו אותו בתקנים , הם יוכלו בקלות להחליף את כל ה-10000 ילדים בגיל תיכון שמתנדבים במדא בתור בילוי, בעובדים בוגרים בשכר (מה שגם יפתור חלק מבעיית האבטלה בישראל ).   יש משהו רע בזה שילד בכיתה י"א יושב בתחנת מד"א במקום ללכת לבית ספר וללמוד לבגרויות, בזמן שאבא שלו מובטל בבית.  היחיד שמרוויח משהו בתכלס מהמצב הזה הוא אלי בין וחבריו מההנהלה. 

לדעתי חברה ששירותי החירום שלה,                   (שזה השירות הכי בסיסי שיש, עוד לפני מערכת חינוך ולפני קופת חולים ולפני תשתיות ),   מבוססת על מערך של מתנדבים בני 15-17  , היא חברה עם סדר עדיפויות לקוי מאד. 

וכמו שכבר אמרתי, ישראל היא כמעט המדינה היחידה בעולם המערבי שילדים מתנדבים בה באמבולנסיים/כיבוי/משטרה.

בעיני זה פשוט ביזיון . 

(ואני מצטערת שהדעה שלי לא פופולארית כאן ) 

ובבקשהאפרת25

אל תפרשי אותי כאילו יש לי משהו נגד הילדים במדא. ההם חמודים, משתדלים, ובאמת רובם חבר'ה טובים.

אני רק חושבת שמדא צריך לקלוט אותם  - את אותם בני נוער בעלי מוטיבציה ועניין ברפואה  -  רק אחרי גיל 21,  אחרי תעודת בגרות מלאה, שירות צבאי מלא, וקורס חובשים בכירים או קורס פראמדיקים עם הסכמה מסודרת וחפיפה ארוכה ומשמעותית.   כל כך הרבה פאשלות , רובן מטוייחות, קורות בגלל הפרטץ' הזה שאנחנו עושים במדא שזה פשוט מחריד. 

אין בעיה עם הדעה שלך! יש בעיה אם צורת הביטוי!!רציני
הבעיה שלכם היאאפרת25

שבכל פעם שקשה לכם לענות באופן מנומק, אתם תוקפים את "צורת הביטוי" של מי שכותבת.

לא זוכרת שהיתה כזאת התרגשות כשמישהי אחרת כאן כתבה אמירות גזעניות על נהג ממוצא ערבי, וחלק אפילו גיבו אותה. 

אבל כשבסך הכל מתבטאים נגד נוער מדא (לא באופן אישי כלפי מתנדב כלשהו, אלא נגד עצם הרעיון)  פתאום כולם מתלהמים, מסתכלים בהסטוריית ההודעות שלי,  מעלים רכילויות מתוך התכתבויות אישיות, והכל רק כדי להציג אותי 

כאיזו "אנטי"  - מה שפוטר את חלקכם להתמודד עם דעה לא נוחה

הפעם היא צודקת וצריך ח"נ ^^^^^איש_בנימין
אפרתבן של מלך
ב"ה
תמיד כייף לקרוא את מה שאת כותבת,
גם אם אני לא תמיד מסכים איתך.
אני חושב שלא משה עם מי מדברים צריך לדבר בצורה נעימה ונינוחה.
כי אחרת זה יוצר תחושה של אנטי ואז אף אחד לא מקשיב לאף אחד.
שבוע שמח לכולנו
אפרת, הבנתי, מסכימה קצת...ארזים בראבק!!

בס"ד תמיד!

למרות שיש משו מאוד חיובי בזה שנותנים לנוער אחראיות.

אני מאוד מסכימה בזה שאולי צריך שתהיה יותר אחראיות, יהיה יותר קשה 'להתחיל לעלות על אמבולנסים' מהמהירות שעושים אתזה עכשיו (אחרי סה"כ 60 שעות..)

ואם יעלו טיפה את הרמה זה יכול להיות דבר מזה מבורך- שנוער במקום להסתובב ברחוב הולך להתנדב!! זה דבר מהמם!!!

וגם כן, יש דברים שנוער יכולים לעשות ומבוגרים לא.

תכלס- מלא פעמים כמה חברים יוצאים לטיול בלי מבוגר, או נוער שנמצאים במקום בלי מבוגרים, או סתם מסתובבים ופתאום רואים כלמני מקרים שצריך עזרה..

נוער נמצא בהרבה מקומות שמבוגרים לא מגיעים אליהם, וממש חשוב שיהיה שם את האחד האחראי הזה שידע מה לעשות בכל מני מקרים...

זה ממש נכון!!!google
ארזיםאפרת25

את צודקת מאד שצרי ך ללמד בני נוער וחיילים להגיש עזרה ראשונה , אפילו כחלק מתכנית הלימוד לבגרות.

אבל יש הבדל גדול בין ללמד את יסודות העזרה ראשונה,  לבין לתת לבני נוער לתפקד בפועל על גבי אמבולנסים. 

זה מצויין שילד ידע להגיש עזרה ראשונה עד שהאמבולנס מגיע, אבל זה די גרוע בעיני שהוא משמש כחלק מהצוות של האמבולנס.... 

באותה מידה גם טוב שילד ידע כללי בטיחות באש ואיך להשתלט על מחבת בוער בבית  , אבל לא הייתי רוצה שהוא יציל אותי משריפה במסגרת מכבי אש.

צריך להבחין בין שני הדברים. 

ושוב כמו שאמרתי  -  לדעתי הכי טוב שכל הילדים האיכותיים האלה (ובאמת רובם חבר'ה טובים!) יבואו למד"א בגיל 21 בתור פראמדיקים במשכורת עם פנסיה ותנאים סוציאלים.  

אבל לא כמו שזה מתנהל היום - שכונתי !

אפרת-ב.ש.

יש אזורים בארץ שרמת המתנדבים שם ממש לא מזהירה ויש למקצע אותם במקביל לסינון מתנדבים שלא מוכנים להיות מקצועיים מספיק.

יחד עם זאת, ישנם אזורים שרמת המתנדבים שם מאוד גבוהה ומחמירה.

אבל אין זו סיבה מספקת לבטל את מערך המתנדבים במד"א הכולל אלפי אנשים שמה לעשות..הכרחיים.

סבבה, שיתנדבו,אפרת25אחרונה

אבל שיתנדבו מגיל 21, עם הכשרה מינימאלית של חובש בכיר, ועם חפיפה ארוכה ומסודרת 

בער"ן למשל משקיעים מאד במתנדבים 

וגם בארגונים אחרים יש חפיפות מסודרות

לא יודעת איך זה בתחנות שלכם אבל אצלנו זאת פשוט שכונה אחת גדולה

אני לא יודעת , לפעמים אני מרגישה בפורום הזה שאני מדברת עם אנשים שמתנדבים בארגון אחר בארץ אחרת..

מה, אתם כאילו לא רואים איך דברים מתנהלים סביבכם ?

אחלה של תגובה....לייקבנדא מצוי!!
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך