(בבקשה בנדא, אל תמחק את דעתי שוב רק כי היא לא נעימה לאוזן של מעריצי הארגון. שמור על חופש ביטוי! )
עונה לכולכם ביחד:
כולכם מדברים כל כמה שנוער מדא מקצועי בזכות הניסיון,
ואני עדיין חושבת שאם תעצמו עיניים ותנסו לדמיין את עצמכם בתאונה או התקף לב מזעיקים עזרה - אף אחד לא היה רוצה
לא ילדים בני 15 עם פס אדום, לא חובש נהג בן 23 בוגר קורס של 160 שעות, ולא פראמדיק צבאי בן 18 עם ג'ל בשיער.
במצב כזה כולכם (וגם אני) הייתם רוצים שמי שיטפל בנו יהיה אחות או פראמדיק בן 30-40 עם ותק והכשרה ארוכה ומסודרת, בארגון שלא עובד כמו "שכונה" , שזה תכלס האופן שבו המון סניפים במדא מתנהלים, ולא כמו תנועת נוער של ילדים בגיל תיכון , "מקצוענים" ככל שיהיו (ועל זה אפשר להתווכח המון. אני רואה אינספור טעויות קריטיות בשטח בגלל שיטת הלימוד החפיפניקית של החובשים, ועודף אמון שניתן בילדים חסרי השכלה והכשרה) .
בכל מקרה לדעתי צריך להעיף ממדא כל מי שמתחת לגיל 21. מאותה סיבה שלא נוהגים ולא נושאים נשק בגילאי תיכון , ומאותה סיבה שלא לומדים רפואה ופסיכולוגיה בגיל 16 באוניברסיטאות, אסור לתת לילדי ם להיות בצוותי חירום פשוט כי בגיל הזה רובם לא בוגרים מספיק.
אם מדא לוקח 300-400 שקל מחולה, הוא יכול בכיף לשלם שכר מלא ולאייש כל אמבולנס רגיל באחות, פראמדיק, וחובש בכיר.
בנטנים אפשר גם לשים רופא בנוסף.
ככה זה בחו"ל. באירופה ואמריקה וקנדה ואוסטרליה. אמבולנס זה אמבולנס. מצוייד ומזווד. עם צוות מלא במדים מלאים והכשרה רציני ארוכה ותובענית , ולא רק חלטורות וקומבינות בנוסח "מי שחבר של האחראי הזה והזה"
כסף יש במדא, על זה אין ויכוח. תעשו חשבון כמה שוברים חילקתם השבוע.
השאלה היא לאן כל הכסף הזה באמת הולך?
מספיק אקדמאים מוכשרים בארץ מובטלים, ואפשר למצוא המון מקומות עבודה לבני 30+ בשירות הזה במקום לנצל את הילדים ככח עבודה זול ומאד לא מיומן.