אשמח לשמוע דעתכןJustMe

אני שמיניסטית שאוהבת מאוד ללמוד תורה.בזמני הפנוי אני לומדת תנ"ך,משנה,מחשבת ישראל וכו'. כרגע אינני בטוחה מה אעשה שנה הבאה,ולא מזמן התחלתי לשקול אופציה של מדרשה. אני לא יודעת אם כדאי לי להשקיע שנה מחיי בזה-מצד אחד,אני מרגישה שחסר לי לימוד ושהעולם התורני שלי די דל . מצד שני,מדובר על זמן יקר שלא יחזור ודי הרבה כסף שאצטרך להשקיע.

תודה מראש

אולי מדרשת שילוב?!את יכולה לשלב ככה גם מדרשה שירותנחמה בין החוחים =]
מדרשה זה לא בזבוז זמן!מדרשת נוב

שלום,

העלית נושא חשוב מאוד, ששווה לדון בו עם כל בנות גילך, בכל פורום שהוא.

כבוגרת מדרשה אני יכולה לשתף שהתהליך הפנימי והחיצוני, המחשבתי והנשמתי, שנעשה בשנה זו, מזכיר לבת את גודלה, את עצמתה ואת תפקידה.

האיש שהיא בוחרת להינשא לו, הבית שהיא בעזרת ה' תבנה ועבודת ה' של הבת, הם אחרים לאחר שנת מדרשה.

אשמח לשוחח בעניין המהותי (גם אם תבחרי ללכת לכל מדרשה שהיא).

אורלי- 050-2007939

מצטרפת להצעה של מדרשת שילובחיפאית

אם את לא בטוחה לגבי שנת מדרשה או שירות לאומי אולי כדאי לך לשקול שנה שמשלבת את 2 האפשרויות?

בין מה למה ההתלבטות? 

חיפאית - מדרשת הדר, חיפה

אז זהו-JustMe

שאני מחפשת שירות לאומי, אבל בגלל שאני לא רוצה חינוך /קשישים (וגם לא להיות מזכירה) אז ההיצע של מקומות השירות די דל. אם אמצא שירות לאומי משמעותי ,אני אעשה שירות לאומי  בע"ה, אבל אם לא, אני לא חושבת לבזבז שנתיים מהחיים שלי.

שנת מדרשה היא בכל מקרה אופציה,עם שירות או בלי שירות.ברור שבלי שירות זה יותר דחוף.

אני פשוט מתלבטת אם נכון להשקיע זמן וכסף בשנת מדרשה. לגבי מדרשת שילוב- אני מתכוונת  לשלב  עם שירות לאומי אם אמצא תקן מתאים,אבל אני מניחה שמדרשת שילוב ושנת מדרשה זה לא אותו דבר..

כמה דבריםחיפאית

ראשית, מסכימה איתך שלפני שמקבלים החלטה לגבי שנה שלימה או שנתיים (כמו במקרה של שירות לאומי), כדאי לדעת שזה משהו שאת שמחה בו, שלימה איתו, אוהבות אותו וכו'. ואם לא תמצאי שירות לאומי כזה שמתאים לך - אין שום מניעה שתמשיכי הלאה לשלב הבא בחיים - לימודים או מדרשה או חתונה או כל צעד שתבחרי בו.  

שנית, כתבת :"אם לא, אני לא חושבת לבזבז שנתיים מהחיים שלי" - כידוע, לא חייבים באמת לעשות שנתיים. אפשר בהחלט לעשות שנה אחת. חשוב להכיר בכך שזה לא : "או שנתיים או לא כלום".

כמה הצעות : 

א. כדאי שתגדירי לעצמך קצת יותר איזה היקף של לימוד את מעריכה שתרצי, איזה סוג לימוד, כמה שעות ביום, איזה סגנון וכד'. זה יעזור לך למקד את החיפוש בנושא הלימוד. 

ב. כמובן שיש הבדלים בין שנת מדרשה ומדרשת שילוב. כדאי לבדוק מה ההבדל, לבחון לוח זמנים שבועי ולוח שיעורים של כמה מדרשות וכמה מדרשות שילוב, לבחון ולראות מה ההבדלים מבחינתך. במדרשה שלנו, לדוגמא, לומדים 4 פעמים בשבוע במשך 3-4 שעות. זה לימוד ניכר ודי אינטנסיבי. חשבי, האם דבר כה מספק אותך? האם היית מעדיפה ללמוד יום שלם? וכן הלאה.

ג. שירות לאומי - נסי לחפש במקביל תחומים נוספים של שירות לאומי מלבד חינוך/קשישים/מזכירה (כדבריך). קיימים כאילו. השאלה מה מושך אותך. אם תמצאי תקן שאת אוהבת ששעות הפעילות בו הן מ8 עד 16:00, ואחה"צ תלמדי במדרשה בין 5-9 , האם את מרגישה שזה מתאים לך?

בהצלחה רבה

חיפאית - ממדרשת שילוב הדר, בחיפה

לדעתי זה לא בזבוז..הסנה-בוער

עולם הלימוד בתיכון יחסית כל כך דל, ואם את באמת צמאה לזה- למה לא להשקיע בזה?

הכסף- נכון, מבאס, אבל זה עולה אפילו פחות משנת לימודים, כולל המחייה בד"כ. והשנה- נכון, זה באמת זמן משמעותי- אבל אם את מרגישה שהלימוד תורה הוא משמעותי, זה לא שווה את זה?

מדרשת שילוב- ברור שזה פתרון טוב אם בוער לך לעשות גם את השירות תוך כדי ולא להרגיש שהלכה עוד שנה, אבל ברור שזה לא אותו הדבר. זה כן ללמוד אבל לדעתי א"א להכנס באמת לעולם של תורה ככה. בשנת מדרשה את פשוט מקדישה את עצמך שנה שלימה כדי ללמוד את דבר ה'.. לדעתי זה נפלא

למדתי שנה במדרשה, ועכשיו אני משלבת אותה עם עוד משהו.. ואני כל כך מאושרת על זה. 

מוזמנת לאישי אם תרצי. 

הצעה יצירתיתgila-m-sאחרונה

כמה רעיונות ששווה לבדוק:

יש בארץ מספר תקנים של שירות לאומי במסגרת שדומה למדרשות 

לדוגמא : הבית היהודי ברעננה ( לא שייך למפלגה, הם קמו לפניה... זה כמו בית יהודי בחו"ל )

רכזת השירות ברעננה היא תלי ברקוביץ . אם מעניין אותך כתבי לי הודעה פרטית

ש כמה אפשרויות בשירות לאומי וזה משולב עם מדרשה ועם שיעורים לסטודנטים מתעניינים. 

או קהילת נהורא ברמת גן- קהילה של בעלי תשובה, קשורים לרב יהושע שפירא, ראיתי שהם גם מחפשים בנות ש"ל- שווה לבדוק.

וכן " המקום " בתל אביב שווה לבדוק ( איני בטוחה שנותנים לבנות הש"ל להכנס לשיעורים , אז תבדקי את הנקודה .

בהצלחה ! 

גילה

תרבות המדרשות ב2025Sarah1920

קצת מביך אבל אני עכשו בודקת מדרשות ויצא לי לשמוע הרבה שלא כדאי ללכת לפי "מה שנחשב"

העניין הוא שאני לא מהמגזר אז אני לא באמת יודעת מה נחשב ומה לא אבל מעניין אותי לדעת

עזרה?

מדרשת בת ציוןאנונימי (פותח)
שלום רב, לאחרונה ראיתי כמה פרסומים ישנים על מדרשת בת ציון בירושלים, רציתי לדעת האם מישהי מכירה את המדרשה ויודעת האם היא פעילה? ואם כן למי אוכל לפנות לעוד פרטים? ובנוסף אשמח להמלצות למדרשות שילוב בירושלים, תודה!
כן, היא פעילהנקדימון
את מדברת על זו של הרבנית מגנס, כן?
כןאנונימי (פותח)
את יודעת למי אני יכולה לפנות לעוד פרטים?
יש לי מספרי טלפון של מי שמנהלת אותהאנונימי (3)אחרונה

הרבנית ציפי אברהמסון 0528308052

תפני אליה.

מלגות במדרשהאנונימי (פותח)

היי, אני שמינסטית ובעז"ה שנה הבאה אלמד במדרשה.

אני מממנת את המדרשה בכוחות עצמי וב"ה העלות של המדרשה גבוהה, מאוד חשוב לי הלימודים והשנת מדרשה לכן אין לי ולא הייתה לי מחשבה לרגע שאוותר על המדרשה בגלל הכסף,

אך בכל זאת רוצה לשאול אם מישהו מכיר מלגות בזמן מדרשה? או לחילופין אדם שמבין בזה ויכול לעזור לי

תודה לכם, תבוא עליכם הברכה ומועדים לשמחה

שאלה..אנונימי (פותח)

לא יודעת כמה פעיל פה, יכול להיות שמישהי תראה תוכל לעזור לי..

יודעות כמה עולה תכנית של שנה מלאה במדרשת אורות עציון? (גבעת וושינגטון)

תודה!

לא למדתי במדרשהאנונימי (3)

אבל למה לא להתקשר לשאול?

חוץ מזה, במדרשות\ישיבות מתחשבים בדר"כ ביכולת הכלכלית

עזרה בבקשההה!!!!!!!פלוניתאלמונית70

שלום לכולן!

אני מסיימת י"ב וחייבת עזרה לגבי מדרשות,

מישהי מכירה את נווה ירושלים? איך המדרשה? מה הסגנון? סגנון של הבנות וכו... 

אני מחפשת מדרשה בסגנון חזק אבל לא יותר מדי.. 

תודה רבההה

היי, מישהי יכולה להמליץ לי על מדרשה?עפה
אני מחפשת מדרשה האמת ממש קשה לי להגדיר את הסגנון.. כאילו דוסית אבל לא מידי.. מקום שמשלב הרבה חסידות וגם את המקום של אומנות/חיבור לנפש וכל זה.. ומדרשה מלאה לא שילוב וכאלה..
אם מישהי יודעת על משהו שיוכל להתאים לי אני ממש ממש אשמח לפרטים
אה ואני לפני שירות
מישהי?😟עפה
אולי מתת בכרמיאל יכול להתאים לךירושלמית:)
הסגנון הוא לא הכי דוסי, אבל יש שם מגוון ענק של בנות (לדעתי זה חלק מהיופי)
יש לך מספר או משהו?עפה
יש באתר שלהם מספר ליצירת קשרירושלמית:)
ממליצה למלא את השאלון הזהירושלמית:)
תודה אנסה!עפה
וואלה המליץ לי על מתתעפה
מגניב😂ירושלמית:)
שובה? בעפרהתפוחית 1
תבדקי לגבי תכלת בצפתפלוניתאלמונית70אחרונה

לדעתי זה עונה על כל מה שכתבת

אהלן צדיקותתאנונימי (פותח)

אהלןןן מישהו מכיר מדרשה ברסלברית בסגנון גבעות וכזה??  ממש אשמח לשמועע

מדרשת טהר- ביד בנימיןעשב לימוןאחרונה

מדרשת תכלת בצפת

מדרשת הרובע ובינתאנונימי (פותח)
שנה טובה, תוכלו בבקשה לספר קצת על הסגנון של מדרשת הרובע ובינת? מה הסגנון של הבנות שם ומה ההשקפה של המדרשה? האם מישהי מכירה איזה שיעור שמייצג את התפיסה של המדרשות? ויש למדרשות האלו שדכנית או מישהי שמתעסקת בשידוכים לבוגרות?

אולי יעניין אותך